Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Psi ve "službách" lidstva
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 12:56
- Nahlásit

Walda

jak víš??

Walda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 13:00
- Nahlásit

zuzanarosakova

ak víš??

Spolupracuju s lidma, kteří schvalují kosmetiku pro provoz v EU a tvoří evropskou legislativu v téhle oblasti.
Je mi líto, ale skočili ste některým výrobcům na špek.

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 13:21
- Nahlásit

PetraK

Já to chápu až po tu kupu dět

vsak to je to hlavni

Já chápu, že máme šedou můru kostkovou k tomu, abychom se jako druh zachovali

to je ono - my ji nemame proto, abychom se jako druh zachovali. vymysleni ucelu, pro ktere lze sedou kuru mozkovou vyuzit je uz jina uroven uvazovani.

tady jde o podsouvani ucelu tam, kde zadne ucely nejsou. v evoluci nejsou zadne ucely, jen priciny. neexistuje smer, kterym by se ubirala, nema zadny ucel, ani cil.

je to, jakoby vam nekdo v noci v temne ulicce vrazil a udelal vam monokl a vy par dni na to sbalila pohledneho doktora. kdyz se vas maminka zepta, proc mate ten monokl, reknete - "mam ho proto, abych si mohla vzit tady pana doktora za muze", nebo reknete, ze ho mate proto, ze vas nekdo prepad a byl na vas zly zly nehodny?

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 13:34
- Nahlásit

argosek

vsak to je to hlavni

vymysleni ucelu, pro ktere lze sedou kuru mozkovou vyuzit je uz jina uroven uvazovani.

nojo, jenže když já si myslím, že nic v přírodě není zbytečný či nadbytečný, příroda neplejtvá. Takže to že tu kůru máme tak jak jí máme, má svůj účel, že to prostě neni jen vata, aby to v hlavě nekloktalo.

jakoby vam nekdo v noci v temne ulicce vrazil a udelal vam monokl a vy par dni na to sbalila pohledneho doktora. kdyz se vas maminka zepta, proc mate ten monokl, reknete

myslim že ne, tohle co píšete vy je o náhodě, ale myslíte že příroda či vývoj hraje čistě na náhodu? Kdyby jo, víte jak by se vypletjvala?
Nene, to si budu prostě myslet pořád, že my lidi jsme tvorové sobecky zahlídnutý do sebe přes to, že nám bylo přírodou, či vývojem, nebo bůhvíčím umožněno, aby to tak nebylo. Že prostě promarňujem co nám bylo dáno.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 13:52
- Nahlásit

PetraK
prostě promarňujem co nám bylo dáno

no ale tak teda příroda nás vlastně proplejtvala?

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 13:56
- Nahlásit

PetraK

nojo, jenže když já si myslím, že nic v přírodě není zbytečný či nadbytečný, příroda neplejtvá. Takže to že tu kůru máme tak jak jí máme, má svůj účel, že to prostě neni jen vata, aby to v hlavě nekloktalo.

slecno petro ., vy to mate vsechno popletene dohromady. ono je to tezke. problem je v tom, ze na zakladnich skolach se sice uci o tom, ze se clovek vyvinul z opice, atd. ale ten zaklad - jednoduchy a genialni zaklad evoluce detem nikdo nevysvetli.

myslim že ne, tohle co píšete vy je o náhodě, ale myslíte že příroda či vývoj hraje čistě na náhodu? Kdyby jo, víte jak by se vypletjvala?

priroda veru na nic nehraje. pan darwin a dalsi prisli s teorii, ktera je vznik vseho, co kolem sebe vidite - stromy, pejsci, vy, i vase schopnost psat do fora - schopna vysvetlit na zaklade tech nejjednodussich predpokladu - staci latka schopna "nedokonale" reprodukce, prostredi, ktere latce teto dava zpetnou vazbu, a o zbytek se postara cas.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 14:00
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

no ale tak teda příroda nás vlastně proplejtvala?

no jo, to je fakt.

ale může bejt, že sme se jí vymkli kontrole, ne? Což není tak daleko od pravdy si myslim.

Ale já už radši nemyslim. ono mi to stejně vůbec nejde

Právě jsem chtěla napsat něco veledůležitýho o co svět nesmí rozhodně přijít a co to všechno vyřeší a než jsem to dopsala, dospěla jsem k názoru, že tím si vlastně vyvracím to, co si myslím ,tak jsem to smázla, páč za úplnýho vola zas být nemusím. Asi radši končím. bude to bezpečnější. Pro lidstvo.a hlavně pro mě

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 14:03
- Nahlásit

argosek

vy to mate vsechno popletene dohromad

to bez debaty,

ale ten zaklad - jednoduchy a genialni zaklad evoluce detem nikdo nevysvetli

takže za to nemůžu? že vypadám jako idiot? Může za to úča přírodopisu?

a o zbytek se postara cas.

no o mě už se teda postaral

a du si udělit bobříka mlčení, páč fakt plácám a navrch posunuju téma někam jinam.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 14:06
- Nahlásit

PetraK
Může za to úča přírodopisu?

Ano i ne!

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 14:11
- Nahlásit

PetraK

Může za to úča přírodopisu?

nepochybne

a du si udělit bobříka mlčení, páč fakt plácám a navrch posunuju téma někam jinam.

placame prece vsichni .

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 14:35
- Nahlásit

argosek

placame prece vsichni

no ale já nechcu plácat, já chcu vyřešit světovej problém, proč má člověk plnou hlavu šedý hmoty, která je mu naprosto k ničemuž.

a zas zas posunuju téma někam jinam, takže si jednu plácnu a mlčim. Možná bychom ale mohli založit filozofsko-plácavou fóru, kde by rozhodně nehrozilo, že se něco někam posune.

Ačkoliv... těch už tady pár je. Tak si du plácat na svý.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 14:44
- Nahlásit

argosek

jednoduchy a genialni zaklad evoluce detem nikdo nevysvetli.

Obávám se, že ho zcela bezchybně nikdo nevysvětlil ani mnoha dospělým, do čehož můžu směle započítat i sebe.
Když už debata dospěla k evoluci, proč se zastavit u ní? Co takhle antropický princip? Nemůžeme najít přímou souvislost mezi jeho silnou verzí a evolucí jako záměrem?

Valím zase makat, podívám se večer.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 15:10
- Nahlásit

Vlčáčková

Co takhle antropický princip?

a debata téměř končí. Páč předpokládám, že většina z nás bude znát tak maximálně atopickej exém

promiňte pani Vlčáčková, udělám krávovinu naprosto ze všeho. je to jedinej způsob jak neodhalit, že jsem nevzdělaná

Ale v podstatě jste odhalila způsob, jak ukončit většinu takovýchle debat. Nadhodit opravdu odbornej dotaz a moc lidí se nechytí.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 15:17
- Nahlásit

Walda

ale nějak tu kosmetiku přece zkoušet musej. Na čem to teda zkoušej? Třeba Lóreal spadá peod Procter and Gambel, ne?

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 15:20
- Nahlásit

Vlčáčková

Když už debata dospěla k evoluci, proč se zastavit u ní? Co takhle antropický princip?

ja myslim, ze tohle je docela velky skok . z hlediska prubehu evoluce a toho, co to znamena pro nasi schopnost vysvetlit si urcite nase vlastnosti je jedno, jakym zpusobem se dospelo k pocatku zivota. vzdycky se najde bod, po ktery urcite jevy budeme umet vysvetlit a sva vysvetleni overovat porovnavanim s pozorovanymi fakty a za kterym uz se jedna jen o spekulace. ten bod se neustale posouva, ale jakmile bychom se ted meli pustit do "diskuze" o antropickem principu, ocitli bychom se za nim.

Nemůžeme najít přímou souvislost mezi jeho silnou verzí a evolucí jako záměrem?

no klidne muzete, at mame co cist

gabi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 16:00
- Nahlásit

Držte sa tématu. Kto to má potom čítať?
Žiaden antropický ale canisický princip.

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 17:16
- Nahlásit

gabi

pred vcerom si priatel fero prisvojil moj bicykel,
nemam na to ziadnych svedkov, nik ho pri tom nevidel,
uz sa vozi fero s detmi na tom mojom bicykli,
nebudem im kazit radost, ked si nan tak navykli.

Walda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 19:56 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

zuzanarosakova

ale nějak tu kosmetiku přece zkoušet musej. Na čem to teda zkoušej?

Koukám. Hlavně že se tu s přehledem shodnete, že se kosmetika zkouší na zvířatech. Tak zkuste objevit, jak to doopravdy je a pak se pohoršujte.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 20:11
- Nahlásit

Walda
no tak ty jsi očividně odborník, tak nám řekni, na čem to zkoušej.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 21:57
- Nahlásit

Psíček

no jako já to uplně nechápu, když se v tom Walda pohybuje, proč to normálně neřekne a dělá tajemnýho a "školí" nás tady??

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 22:14
- Nahlásit

Psíček
nicmene ono se staci zamyslet treba nad tim, jakou muze mit nekdo realnou motivaci vyrabet to ci ono ....

jak jakou? Asi prodat to a vydělat na tom ne? Ale jak to souvisí s tím, na čem to testujou?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 22:33
- Nahlásit

Psíček
To, co jde otestovat jinak, otestuje dobrovolne skoro kazdy jinak, je to v jeho vlastnim zajmu.

ale něco třeba jde otestovat jinak, ale je to o hodně dražžší. Třeba kosmetika Sisley se prej testuje na nějakejch těch umělejch tkáních a je proto strašně drahá. U nás stojí jeden krém 11tisíc.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 22:57
- Nahlásit

argosek

Dobrá, stahuju antropický princip z oběhu.

Walda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 23:46
- Nahlásit

zuzanarosakova

no jako já to uplně nechápu, když se v tom Walda pohybuje, proč to normálně neřekne a dělá tajemnýho a "školí" nás tady??

No, předtím jste tu dělali tajemný vy, a psali tu o testování kosmetiky na zvířatech, o "přírodní kosmetice" netestované na zvířatech, o kosmetice, kterou si firmy nechávají na zvířatech testovat někde jinde, o kosmetice označené králíčkem ......

Připadá mi to dost podobný, jako přístup party zdejších odborníků k elektronickým obojkům.

ketty
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 07:28
- Nahlásit

Psíček to by vedlo k tomu ze ja bych se zacla mazat olejem potravinarskym olivovim to je na plet stejne nejlepsi a nikde se to netestuje (aspon myslim) jako maserka to vim vetsina maseru ma masirovaci olej prave z obic oleju co si davame do salatu jen si tam pridaj to vonne trebas skoricove aaroma no a druha varianta ze dam teda vycvikove lekce tak minimalne za 1000kc a jeste to zkratim jen na pul hodky

ketty
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 08:20
- Nahlásit

Psíček

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 09:01
- Nahlásit

argosek
pred vcerom si priatel fero prisvojil moj bicykel,
nemam na to ziadnych svedkov, nik ho pri tom nevidel,
uz sa vozi fero s detmi na tom mojom bicykli,
nebudem im kazit radost, ked si nan tak navykli.

pane todle patří do jinýho tématu. To musíte do tématu Pro všechny básnický střeva.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 10:47
- Nahlásit

Článeček zmíněný o příspěvek výše lze charakterizovat asi takto: jeden hajzlík poukazuje na jiné hajzlíky, aby se ospravedlnil.

Možná to někomu vyhovuje, možná to někoho uspokojí. A pak jsou tací, kteří to šíří.

Znám pár lidí od psích zápasů a je mi z nich zle. Nejen z hlediska psíků, ale celého způsobu života a charakteru, nestojí naprosto za nic. Dají se charakterizovat jen jako bezohlední egoisti, neberoucí ohledy na nikoho a na nic, podrazáci, příživníci.

Jedna věc je, si o tom přečíst, jiná je ty lidi poznat. Každopádně je dobře, že se ten odkaz tady vyskytl.

Walda
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 10:59
- Nahlásit

Vlčáčková

jeden hajzlík poukazuje na jiné hajzlíky, aby se ospravedlnil.

Teď jsi Psíčka určitě potěšila. Na takové hodnocení on bude hrdý.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 11:19
- Nahlásit

Waldo,

on ten článek psal Psíček???

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání