| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:09
- Nahlásit
argosek
Škoda, že nemůžu mazat příspěvky, ty Vaše bych smázla raz dva. Přestaňte laskavě s tou hloupostí, ano? Nechci, když už jsem to téma založila, aby se mi tady z toho nadávkami stala žumpa!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:10
- Nahlásit
argosek
a clovek snad neni "priroda"? clovek si jen tak pro potechu ducha usmyslel, ze bude, jaky je? clovek je na tom uplne stejne jako ten pes nebo kocka.
to jo. v tomhle máte pravdu. Ale..... zas na druhou stranu, proč má teda potom šedou můru kostkovou? Tu má podle mě k tomu, aby se tomuhle měl snahu vyhnout.
Je ale pravda, že kupříkladu proti středověku už tady určitej posun je. Díky zákonům teda, páč kdyby si lidstvo nestanovilo mantinely, už se dávno sežralo.
No a už to jede..... ta debata..... přesně to co ste vlastně nechtěl. Tak já radši jdu, páč to stejně dál po intelektuální stránce už nedám.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:13
- Nahlásit
Vlčáčková
"hloupí stari lide" - to je urážka! Tvrdíte, že LiVr neví nic o zvířatech, ale Vy nevíte nic o starých lidech.
kde to tvrdim?
Psi nemají soucit? Neřekla bych.
...
spousta prikladyu zvireciho chovani
...
zakoncene timto:
Takže ono s tou absencí soucitu u zvířat nebude tak horké.
muzete definovat slovo "soucit", slecno vlcackova? pak bude mnohem snazsi ukazat, ze to, co jste popsala bud neni soucit, jak ho zname u cloveka, nebo za projev soucitu povazujete jakoukoliv interakci mezi dvemi jedinci, kdy jeden cini to, co zda se pozorovatli byti ve prospech druheho.
Ale opravdové mučení a týrání pro svoj zábavu a prezentaci, to opravdu umí jenom člověk.
pockat - a to co jste popsala v predchozim (zde necitovanem odstavci) bylo co? chcete snad rict, ze psychopat, ktery muci a zabiji sve obeti, ale vubec to nevnima jako neco spatneho, vlastne nemuci a netyra?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:20
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak nějak. Vůbec mi filosofové tak nějak lezou krkem.
to se urcite shodneme - od sokrata po nietzscheho to az na vyjimky byla hrozna bida. ovsem neberte filozofii, jako obor snazici se vysvetlit chod sveta - na to skutecne nema a moc toho lidskemu poznani neprinesla, berte ji jako umeni - tak jak se clovek pobavi a povznese poslechem kaji gotta, muze se pobavit a povznest ctenim moudrych a chytrych (a to veru vsichni velci filozofove byli) lidi. lidi casto mnohem chytrejsich, nez jsme my, na to nezapominejte.
Škoda, že nemůžu mazat příspěvky, ty Vaše bych smázla raz dva. Přestaňte laskavě s tou hloupostí, ano? Nechci, když už jsem to téma založila, aby se mi tady z toho nadávkami stala žumpa!
vidite, vas provokuji ma slova o hlouposti a chtela byste mazat me prispevky. predstavte si, jakou dusevni bolest pusobi mi projevy tuposti, kterych je (nejen) toto vlakno plne. mejte se mnou trochu soucitu - vzdyt dokazu byt kruty i roztomily jako pejsek. haf, slecno vlcackova.
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:24
- Nahlásit
argosek
Nebudu Vám hladit Vaše ego. Nemyslím si, že jsem naivní ani hloupá. O hlouposti mám jiný názor.
Diskusi založila Vlčáčková s tím, abychom si my lidi uvědomili, jak se ČLOVĚK ROZUMNÝ chová ke zvířatům. Ne, aby se to tady zvrtlo v dohadování o něčem, co nezměníme ( chování zvířat ke zvířatům) .
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:24 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
davidkova renata
Jinak celá ta podělaná věda se mejlila už tolikrát,že nemá cenu o tom psát.Za jednoho úchyla jmenuju akorát mýho "oblíbenýho" Descarta či jaxe to sklonuje,kterj přitloukal psy za tlapy ke stlu a zaživa je kuchal a tvrdil,že rozhodně bolest necítí,neb nemohou..je to jen lakýrka z jejich strany
Musim jít vocud nebo se vybleju z podoby z celýho pána tvorstva
slecno renato, vy ve svem zivote jiste udelala jste a stale delate spoustu veci, ktere mnohym lidem prijdou nanejvys barbarske - prinejmensim uzivate leky, jite maso, atd. - bolest, jiz tim neprimo pusobite zviratum je prinejmensim stejna jako ta, kterou jim pusobil descartes. ani jeden z vas si nemysli, ze by delal neco spatneho - minimalne on si to nemyslel - vzdyt byl jako to hovadko bozi, co srnku zere od zadu - za ziva ji papa a ta place - jste schopna toto si uvedomit?
ps: jeden rozdil ovsem mezi descartem a nami tady veru je - on byl genius, jeden z nejvetsich muzu matematiky. stacilo, aby jine informace mel k dispozici, a mohl to byt ve vasich ocich svetec.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:27
- Nahlásit
Vlčáčková
PetraK
s Agroskem se nikdy nemůžete domluvit, dyť je to muž, tzn zástupce patriarchátu, racionality a nadvlády člověka k přírodě.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:28
- Nahlásit
argosek
Rychle jsem to proběhla a buď jsem to nenašla, nebo to tam fakt není. Uznávám, že spíš to druhé, takže se omlouvám.
S tím soucitem netvrdím, že je to naprosto stejné jako u lidí. Zvíře může mít svoji "verzi", prožívat to trochu odlišně. Ale do hlavy mu nevidíme, takže o tom způsobu prožívání toho asi nikdy nebudeme moc vědět. Každopádně vnější projevy jsou se odpozorovat dají. Otázka je pak v interpretaci. Stejně jako u té krutosti.
Definovat soucit? Pod tím si asi každý představuje trošku něco jiného, ne? Někdo soucítí, ale pro druhého neudělá nic. Někdo cizí neštěstí vnitřně tolik neprožívá, ale umí efektivně pomoct. Vy máte nějakou trefnou definici soucitu?
Budu muset končit, taky pracovat je třeba. Budu tu večer a budu se těšit na Vaše příspěvky.
Ale, argosku, prosím, bez té "hlouposti", jo???
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:29
- Nahlásit
LiVr
Nebudu Vám hladit Vaše ego. Nemyslím si, že jsem naivní ani hloupá. O hlouposti mám jiný názor.
Diskusi založila Vlčáčková s tím, abychom si my lidi uvědomili, jak se ČLOVĚK ROZUMNÝ chová ke zvířatům. Ne, aby se to tady zvrtlo v dohadování o něčem, co nezměníme ( chování zvířat ke zvířatům)
ja si o vas take nemysim, ze jste hloupa - jen tu pisete hlouposti. to, ze si myslim, ze jste loupa poprve napsala slecna vlcackova, ja ji jen na chvili uveril. to vite, pusobila tak duvryhodne.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:31
- Nahlásit
zuzanarosakova
Agroskem se nikdy nemůžete domluvit, dyť je to muž, tzn zástupce patriarchátu, racionality a nadvlády člověka k přírodě.
naopak slecno zuzano rosakova (neuvadel vas pribuzny magion? ). ja naopak cloveka povazuji za nedelitelnou soucast prirody. nemyslim si, ze clovek je vladce nad prirodou - je jeji soucasti. jeho soucasne postaveni jako - rekneme - nejuspesnejsiho druhu je jiste jen docasne a z hlediska historie zeme prakticky bezvyznamne.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:34
- Nahlásit
zuzanarosakova
Mám racionalitu ráda. Jsem v tom tak trošku chlap - dokonce mi to vyšlo i v jakémsi psychotestu, když jsem se bodově ocitla v zóně nikoho mezi mužským a ženským myšlení.
Ovšem ten patriarchát, to je fakt, že je to zastaralý, nefunkční, překonaný systém, držící se zuby nehty jen díky faulům.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:38
- Nahlásit
Tak jsem si ještě dočetla nové příspěvky a už fakt mažu.
Mějte se tu zatím hezky.
Argosku, jste jako ten pejsek taky tak příjemně chlupatej???
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:39 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
zuzanarosakova
s Agroskem se nikdy nemůžete domluvit
to si nemyslim, páč třebas zrovinka v tomhle má pravdu:
stacilo, aby jine informace mel k dispozici, a mohl to byt ve vasich ocich svetec.
a dost velkou.
EDIT - i když třeba ne, třeba by se tak choval i kdyby ty informace měl, páč co já vím, jakej byl D. člověk, třeba to byl opravdu hovád. Ale to huž nezjistíme.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:41
- Nahlásit
Vlčáčková
S tím soucitem netvrdím, že je to naprosto stejné jako u lidí. Zvíře může mít svoji "verzi", prožívat to trochu odlišně. Ale do hlavy mu nevidíme, takže o tom způsobu prožívání toho asi nikdy nebudeme moc vědět. Každopádně vnější projevy jsou se odpozorovat dají. Otázka je pak v interpretaci. Stejně jako u té krutosti.
ale to jiste. vzdyt soucit u cloveka neobjevil se nahle - take se vyvijel - pred par stovkami generaci mel uplne jinou podobu - a myslim, ze bychom ho dnes ani soucitem nenazvali. ta bolest, kdyz vidite trpet jineho - tak jako nasi davni predkove necitili bolest "fyzickou", protoze jeste neexistoval aparat, ktery by ji byl schopen prenest ani "vnimat", tak nasi predkove ne tak davni necitili sami bolest a utrpeni, kdyz videli trpet jineho. to my dnes citime a jak je tato vlastnost (zejmena temi, kteri spatne interpretuji jeji puvod) velebena. ja soucit za zadnou ctnost nepovazuji - zminil jsem ji v tomto tematu, protoze si myslim, ze mezi zdejsimi diskutujicimi je naopak povazovana za ctnost velikou. pro me je soucit stejnou ctnosti, jako schopnost citit, kdyz me nekdo kopne do holene - zatimco vsak bolest kopnutim do holene zpusobena chrani muj zivot vicemene primo, soucit chrani ho tim, ze umoznuje kvalitnejsi zivot spolecnosti.
Ale, argosku, prosím, bez té "hlouposti", jo???
proc? co vam brani nazvat hloupym/zlym/jakoymkoliv me? na to se neumira.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:42
- Nahlásit
pusťte si film Antikrist, tam to je moc hezky vyobrazeno. Chaos ruleees!
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:45
- Nahlásit
Vlčáčková
chlupaty, nejsem, vy se take mejte.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:46
- Nahlásit
argosek
- zatimco vsak bolest kopnutim do holene zpusobena chrani muj zivot vicemene primo, soucit chrani ho tim, ze umoznuje kvalitnejsi zivot spolecnosti.
no a tak si myslím, že minimálně smečková zvířata ten soucit mají taky- jako záchrannou brzdu.
Tím pak je tedy soucit "chladným kalkulem" evoluce.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:47
- Nahlásit
argosek
vy se take mejte.
ešče, že nemáte ty háčky, sem se zasmála nad vaším nabádáním k dodržování osobní hygieny
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:57
- Nahlásit
PetraK
no a tak si myslím, že minimálně smečková zvířata ten soucit mají taky- jako záchrannou brzdu.
slecno petro, zvirata urcite maji neco, co se da popsat jako predobraz lidskeho soucitu - psi na jine urovni nez treba muchy a simpanzi zas na jine urovni nez psi. a clovek (nebo jiny tvor) za milion let bude mit tento cit na uplne jine urovni nez clovek dnes. treba za miliardu let nebudou existovat lidsti jedinci, ale za to, cim dnes nazyvame jedince, bude povazovano cele spolecenstvi sdilejici vnejsi podnety i vnitrni "duchovni" svet.
slovo kalkul se k evoluci prilis nehodi, ovsem kdyz uz, pak "chladnym kalkulem" evoluce je uplne vsechno - i fakt, ze tady diskutujeme je jen dusledkem toho, ze vznikly stuktury dost slozite a propracovane na to, abychom byli schopni "uvedomovat si" a rozmyslet o tom, jakeho puvodu je soucit.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:57
- Nahlásit
zuzanarosakova
Agroskem se nikdy nemůžete domluvit, dyť je to muž, tzn zástupce patriarchátu, racionality a nadvlády člověka k přírodě. , je racionalita pro dialog špatná ? Probůh proč ? ....že je někdo muž , ještě neznamená, že je zástupce patriarchátu , já také nejsem zástupcem dobrých hospodyněk ..zrovna argosek zde patří ( podle mého názoru) k těm inteligentnějším, ba dokonce občas i moudrost lze u něj zahlédnout , to pro diskuzi vidím jako kladné vlastnosti .
A psi ve službách lidstva ....zotročení , nevolnictví , zaměstnání 24x7 ( a to nemluvím o "službě vědě", tu bych já osobně zatrhla) ..můžu si myslet, že moji psi si užívají i svobodu , i svobodu vlastního rozhodnutí , ale pořád jen v nějakých mnou daných mantinelech , a to bych řekla, že mnoho psů je na tom ještě hůř ...ale v současné civilizaci jim víc dopřát nemůžu , nechci.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 11:10
- Nahlásit
PetraK
to jo. v tomhle máte pravdu. Ale..... zas na druhou stranu, proč má teda potom šedou můru kostkovou? Tu má podle mě k tomu, aby se tomuhle měl snahu vyhnout.
predtim jsem si tohoto prispevku nevsim, tak se zpozdenim. slecno petro, ptate se proc ma clovek sedou kuru - a to se ptate dobre, ovsem hned si odpovidate na jinou otazku. na otazku "proc mam dve ruce?", "proc mam sedou kuru mozkovou?", atd. bude spravna odpoved vzdy uvozena spojkou "protoze", nikdy "proto", nebo "aby".
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 11:30
- Nahlásit
argosek
za milion let bude mit tento cit na uplne jine urovni nez clovek dnes.
myslíte teda, že máme moc vysoký nároky na člověka takovýho jaký dneska je?
slovo kalkul se k evoluci prilis nehodi
řikám, že se neumim vyjadřovat.
pak "chladnym kalkulem" evoluce je uplne vsechno - i
jo jasný, páč příroda všechno vede k tomu, aby - má-li ten určitý druh na to - aby došlo k zachování druhu, k jeho vývoji a tak vůbec, nedělá to pro zelený voči. Jen tak jak jste to napsal s tím soucitem, nikdy mě nenapadlo na to načíhnout z tohodle pohledu.
ovsem hned si odpovidate na jinou otazku. na otazku "proc mam dve ruce?", "proc mam sedou kuru mozkovou?", atd. bude spravna odpoved vzdy uvozena spojkou "protoze", nikdy "proto", nebo "aby".
sem ztracená, sem ztracenáááá! To furt řikám, že sem blbá. Budiž mi omluvou, že ešče kapek pracuji. Nemůžete na mě malilinko s lopatou? myslim polopaticky.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 11:52
- Nahlásit
argosek
slecno renato, vy ve svem zivote jiste udelala jste a stale delate spoustu veci, ktere mnohym lidem prijdou nanejvys barbarske - prinejmensim uzivate leky, jite maso, atd
tahle debata už tu jednou byla..tuším něco o jůkanůbě..račte dohledat..nezříkám se svého podílu na utrpení zvířat,to nejde už jen tím k jakému živočišnému druhu patřím,nicméně lze přijmout jistá "omezení",aby toto bylo alespon trochu minimalizováno.
mohl to byt ve vasich ocich svetec.
ale není.
On člověk asi nemusí být zrovna genius aby mu docvaklo,že pokud bude něco živého řezat za živa,přitlučenýho za packy ke stolu,asi je možný,že ten řev co to vydává bude patrně z bolesti ,to pochopí i kretén Račte prominout pokud jsem se vás dotkla
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 12:07
- Nahlásit
Psíček
a chlafně s těmi kretéény opatrně.
no tak s těma se muší skutečně vopatrně ,sou děsně nebezpečný,nejlepčí je se jim vyhejbat
toš rači du...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 12:11
- Nahlásit
Psíček
Kdysi dáfno jsem se pokoušel utéci sám před sebou, ale nepovedlo se mi to.
njn...to je jedna z nejtěžších věcí...vim vo tom svý
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 12:21 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
davidkova renata
On člověk asi nemusí být zrovna genius aby mu docvaklo,že pokud bude něco živého řezat za živa,přitlučenýho za packy ke stolu,asi je možný,že ten řev co to vydává bude patrně z bolesti,to pochopí i kreténRačte prominout pokud jsem se vás dotkla
zato uz clovek musi byt schopen zamyslet se trosku hloubeji, aby videl, ze to, co pisete ze sveho soucasneho pohledu, vubec neplati obecne.
PetraK
sem ztracená, sem ztracenáááá! To furt řikám, že sem blbá. Budiž mi omluvou, že ešče kapek pracuji. Nemůžete na mě malilinko s lopatou? myslim polopaticky.
viz treba tohle: "jo jasný, páč příroda všechno vede k tomu, aby - má-li ten určitý druh na to - aby došlo k zachování druhu, k jeho vývoji a tak vůbec, "
priroda to nevede k necemu. clovek nema zadek proto, aby si mohl sednout, ale protoze clovek, ktery ma zadek, muze si sednout a kvalitne si odpocinout, coz mu dava vyhodu proti cloveku bezprdelnimu, ktery znavem neustalym stanim umira predcasne, drive nez stacil nasekat kupu deti. koncept ucelu v tomto pripade nejenze neni uzitecny, naopak svadi k spatne interpretaci pozorovanych jevu (resp. k interpretaci o hodne horsi nez ta, ktera je pri soucasnem stavu poznani povazovana za pravdivou)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 12:28 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
argosek
priroda to nevede k necemu. clovek nema zadek proto, aby si mohl sednout, ale protoze clovek, ktery ma zadek, muze si sednout a kvalitne si odpocinout, coz mu dava vyhodu proti cloveku bezprdelnimu, ktery znavem neustalym stanim umira predcasne, drive nez stacil nasekat kupu deti. koncept ucelu v tomto pripade nejenze neni uzitecny, naopak svadi k spatne interpretaci pozorovanych jevu (resp. k interpretaci o hodne horsi nez ta, ktera je pri soucasnem stavu poznani povazovana za pravdivou)
No to ste mi teda pomohl, šak píšu, že jsem tupá . Já to chápu až po tu kupu dětí , pak sem opět ztracená a navíc mi to nevysvětlilo, proč máme teda šedou můru kostkovou, když jí nepoužíváme zcela na plnou kapacitu. Ale když se mnou je to asi ztráta času mi něco vysvětlovat. Já chápu, že máme šedou můru kostkovou k tomu, abychom se jako druh zachovali ale mi tam hapruje to, že její potenciál prostě nevyužíváme jinak, než na uspokojování svých tělesných a někdy i duševních potřeb. Zbytek je výplň, aby ten malej mozek nekloktal v mozkovně. Asi teda.
EDIT:
priroda to nevede k necemu.
jak to že ne? kdyby to příroda k něčemu nevedla, sme furt ešče prvok. Všichni. My i psi.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 12:33 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Vlčáčková
kosmetika na bázi přírodní se nezkouší. Chemie se zkouší.
Není to pravda. Žádná kosmetika na zvířatech nezkouší. Až na ten Východ.
Edit:
Některé firmy tvrdí, že netestují, ale testy si objednávají.
Z tohodle je zřejmé, že tomu moc nerozumíš.
Některé ingredience, které se používají v léčivech, čistících prostředcích, kosmetice a podobně, se testují na zvířatech, pokud na to neexistuje dostatečně průkazná alternativní metoda (třeba na buněčných kulturách).
Pokud to tedy chceš bojkotovat, nesmíš kupovat nejenom kosmetiku, ale ani léky a domácí chemii a povětšině ani jídlo.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 12:38
- Nahlásit
Walda
zkouší, to jinak nejde, jedině na těch umělejch tkáních, ale to je drahý. Pokud tam neni ten králíček na obalu, tak se zkouší.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 12:48 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
zuzanarosakova
Pokud tam neni ten králíček na obalu, tak se zkouší.
Králíček na obalu neznamená vůbec nic. Je to jen obchodní výmysl a trik, takhle ozančenou kosmetiku od ostatní nic neodlišuje.
|