Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Psi ve "službách" lidstva
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 19:32
- Nahlásit

Taky www.svobodazvirat.cz. Tam se lze zapojit a podpořit je aspoň členským příspěvkem.

impact
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 23:19 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Kožichy, kůže, maso, Čína, velkochovy, kosmetika, mejeme si ruce..

A co třá očkování našich psích miláčků? Víte, jak to chodí třá v Biovetě? Já jo. Měla jsem blízkého člověka přímo u výroby vakcin proti vzteklině plus se v rámci záskoků dostala i k bíglům.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 23:29
- Nahlásit

Psíčku,

blablabla, že? Vy jste přesně ten typ, který aby nemusel přiznat, že sám nedělá nic, protože je mu to fuk, radši bude házet bláto na druhé a tvrdit, že vše, co dělají, je zbytečné, zkorumpované, hloupé, nesystémové, prolhané ...

Nechce se mi nic konkrétně odpovídat. Ono by to bylo stejně úplně k ničemu, protože z Vaší strany nejde o argumentaci, ale o úhybné manévkry pro prezentaci nihilismu.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 23:33
- Nahlásit

impact

No a kromě toho ony ty granule taky nejsou eticky úplně "čisté".

Walda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:00 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

zuzanarosakova

. snažim se i kupovat kosmetiku, která neni testovaná na zvířatech

Žádná kiosmetika dneska není testovaná na zvířatech, takže můžeš kupovat cokoli.
Teda kromě výrobků Made in Východ, tam není jistého nic, ale ty není radno kupovat hlavně z jiných důvodů.

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:17
- Nahlásit

LiVr

teda já nevím, ale kdybysme byli z opic, tak se takhle nebudeme chovat.

slecno livr, mate pravdu, skutecne nevite.

Člověk je jediný tvor na světě, který dokáže ubližovat pro zábavu. Takhle se zvířata nechovají.

idealizovany obraz prirody, ktery si v srdci nosi mladi naivni a stari hloupi lide, ma se skutecnosti pramalo spolecneho. ostatne, je to prirozene - clovek je na tom po milionech let vyvoje tak, ze se - v porovnani s ostatnimi zivocichy - prakticky nema ceho bat a zije zivot zcela bezstarostny. prochazi se po louce, nasava vuni kvetin a nevnima tu spoustu utrpeni a bolesti, ktere se kolem nej prave odehrava. krutost psu, krutost kocek, krutost pavoucku - jak kruta jsou ta zviratka.

a vite co, slecno livr? clovek a jeho schopnost soucitu - verte, ze tu zadny pejsek nema.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:21
- Nahlásit

argosek

schopnost soucitu - vverte, ze tu zadny pejsek nema.

pane, člověk by neměl říkat, že ví o zvířatech všechno , kolikrát už se mu to vymstilo

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:24
- Nahlásit

PetraK

pane, člověk by neměl říkat, že ví o zvířatech všechno , kolikrát už se mu to vymstilo

slecno petro, rikam nekde, ze vim, o zvitatech vsechno?
kdyz napisu, ze ma pes 4 nohy, napisete mi, ze by clovek nemel rikat, ze vi o zviratech vsechno?

ach slecno, jak sympaticka jste mi veru - ale jak nerad mam pristup, ktery ve svem prispevku demonstrujete. tedy vlastne ne - neda se rict, ze bych ho nemel rad - prijde mi roztomily, ovsem....

Mika
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:28
- Nahlásit

ty jo, vlákno kde sa zišiel argosek aj psíček a Vlčáčková.... ajejeje

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:31 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

argosek

slecno petro, rikam nekde, ze vim, o zvitatech vsechno?
kdyz napisu, ze ma pes 4 nohy, napisete mi, ze by clovek nemel rikat, ze vi o zviratech vsechn

ne, to jsem na mysli neměla
. Sem měla na mysli to, že když napíšete, že pes nemá schopnost soucitu, tak že píšete něco co nemusí být pravda, páč lidi pořád tvrděj o zvířatech, že něčeho nejsou schopný a pak se pomalu ukazuje, že to až tak není pravda.
nemyslela jsem to nijak útočně.

ale jak nerad mam pristup, ktery ve svem prispevku demonstrujete.

a taky sem nechtěla fakt nic demonstoravat.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:37
- Nahlásit

Waldo,

kosmetika na bázi přírodní se nezkouší. Chemie se zkouší. Nevidím důvod používat chemii, když lze najít něco jiného.

Svoboda zvířat pravidelně vydává seznam kosmetiky, o které nechci říct, že zkoušená není, ale o které se to neví.

Naopak do východní kosmetiky bych nešla ze žádného důvodu. Tak bych tipovala, že to zkoušené bude a zároveň škodlivé.

Některé firmy tvrdí, že netestují, ale testy si objednávají.

Otázka dnes nezkoušené kosmetiky je, jak to s ní bylo v minulosti.

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:41
- Nahlásit

PetraK

. Sem měla na mysli to, že když napíšete, že pes nemá schopnost soucitu, tak že píšete něco co nemusí být pravda, páč lidi pořád tvrděj o zvířatech, že něčeho nejsou schopný a pak se pomalu ukazuje, že to až tak není pravda.
nemyslela jsem to nijak útočně.

s vami je to tezke, slecno petro . problem je v tom, ze abych s vami o tomhle mohl diskutovat tak, aby to za neco stalo, musel bych se rozepsat vic nez malo, a o vecech, kterych je pro cz-psi diskuzi skoda .

LiVr
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:43
- Nahlásit

argosek
Vážený pane, nejsem mladá a tudíž už ani naivní. Ale taky si troufám říct, že ještě nejsem stará. O hlouposti se spolu můžeme přít donekonečna. Jak tady deklarujete krutost zvířat - ano, jsou krutá - ale tohle je příroda a její nutnost přežití. Ano, kočka je krutá, když zabije myš, aby přežila. Ano, pavouk je krutý, když zabije mouchu, aby přežil .... Ale ještě jsem neslyšela, aby před tím svoji oběť mučila a dělalo jí to potěšení. A právě proto, že jak píšete je člověk zcela bezstarostný by si měl uvědomit, jak se k přírodě chová.
Píšete o psech a o jejich schopnosti soucitu! Ano - ale to, jak se který pes bude chovat zavinil jen a jen člověk, který psa domestikoval, vážený.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:45
- Nahlásit

argosek

s vami je to tezke, slecno petro

pane - začínám vás podezírat, že ste můj muž

ze abych s vami o tomhle mohl diskutovat tak, aby to za neco stalo, musel bych se rozepsat vic nez malo

ale jo, šak já vim. A navíc každej to vidí jinak. A ešče navíc, já se neumím pořádně vyjadřovat, takže by ta debata byla stejně na prt
Já jen, prostě mi to nedalo, páč si prostě myslim, že zvířata jsou někde jinde, než si myslíme my rádobymoudří tvorové. Myšleno bez polidšťování těch nebohých zvířat.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:48
- Nahlásit

Vlcackova krmim maso, a ne granule. Da se ovsem i namitnout, ze ani ten vznik masa neni kolikrat OK. Ale to uz je ujete zachazeni do extremu..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:48
- Nahlásit

argostku,

"hloupí stari lide" - to je urážka! Tvrdíte, že LiVr neví nic o zvířatech, ale Vy nevíte nic o starých lidech.

Psi nemají soucit? Neřekla bych. Například moje feny, kterým stojí za to občas prohnat vetřelého útulkáčka, ho vysloveně hlídaly, když byl po operaci. Lehly si hlavou k němu, nechaly mu pelíšek a tak s ním vydrželi, než se pořádně probudil a nabral sil.

Zlořečené hyeny se například starají o své staré ve smečce. Když nemůtou lovit, nosí jim jídlo. Jsou zaznamenané případy, že fenky staré kojí. A sloni chodí "plakat" k mrtvolám svých zemřelých členů. Takže ono s tou absencí soucitu u zvířat nebude tak horké.

Příroda rozhodně ale není žádná selanka. Například divoká prasata, když uloví srnčí, žerou ho odzadu. Čili pěkně zaživa. V noci v lese se ozývá volání o pomoc různých zvířat, protože tam, kde jedno zvíře potřebuje získat energii, druhé umírá. Taky třeba kočky chytí myš živou a hrají si s ní, až jí umoří. Moje lovecké feny lov baví - krvavé drápy a tlama, to je jejich. Nedělám si o nich v tomto vůbec žádné iluze, jsou to dravci. Také byly zaznamenány případy, kdy ulovila velryba tuleně a místo sežrání si s ním pohazovala a mordovala ho - stejně jako ta kočka myš.

Ale opravdové mučení a týrání pro svoj zábavu a prezentaci, to opravdu umí jenom člověk.

jablunka
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:49
- Nahlásit

LiVr
kočka je krutá, když zabije myš, aby přežila.
Ale ještě jsem neslyšela, aby před tím svoji oběť mučila a dělalo jí to potěšení.
Tak proč to dělají i kočky normálně krmené?A viděla si někdy jak si kočka s myší hraje,než ji úpně zabije?

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:50
- Nahlásit

Mika
ty jo, vlákno kde sa zišiel argosek aj psíček a Vlčáčková.... ajejeje
už se perou?

PetraK
Stran toho soucitu, zabíjení pro radost a tak podobně.
Jak Puma tak Armánek běžně ubližují jiným psům proto, aby si vylili vztek. Pumice je naštvaná, že agilitím s Nýnou, skočí po Hesině a začne ji mlátit. Jen tak.
Armánek s Portíkem včera našli otevřenou branku a prchli na pole. Tam byli dostiženi, oba dostali spucung a šlo se domů. Portíček šel radostně, páč on má vždycky radost když mě vidí. Armánek šel uraženě, páč si nestihl dočmuchat všechny stopinky. Z ničeho nic se vrhnul na Porťase a začal se rvát. Záminkou bylo "ty haj..e, kdybys tak neštěkal tak nás nikdy nenašla, jsi úplně blbej".

S tím soucitem - na CT psech je vidět víc než zřetelně. Alespoň někdy, uznávám, že ne pokaždé . Ale mají soucit i k jiným zvířatům. Pamatuju jak Nýna našla na zahradě polozdechlého kosa, lehla si k němu, přistrčila si ho k břichu jako štěně, hřála ho a olizovala ho. Kos teda zdechnul, patrně stresem, ale podstatné je, že se Nýna snažila.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:50
- Nahlásit

LiVr

Ale ještě jsem neslyšela, aby před tím svoji oběť mučila a dělalo jí to potěšen

vidělas někdy kosatky co dělají s tuleněma?

A šimpanze když útočí na jinou tlupu?

A ona ta kočka s tou myší, taky nehraje férovku.

I zvíře umí být krutý, ale to je lidskej pojem.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:51
- Nahlásit

impact,

ano, ten vznik masa i granulí je na tom eticky úplně stejně. Bohužel.
Myslím, že to není extrém. To prostě představuje velkochovy. Nic víc, nic míň.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:52 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

PetraK
že zvířata jsou někde jinde, než si myslíme my rádobymoudří tvorové.
tohle je debata bohužel k ničemu..už jen její název se mi příčí..nemyšleno proti vlčáčkové!,ale proti tomu "ve službách"..mě to prostě vadí celkově
Jinak celá ta podělaná věda se mejlila už tolikrát,že nemá cenu o tom psát.Za jednoho úchyla jmenuju akorát mýho "oblíbenýho" Descarta či jaxe to sklonuje,kterj přitloukal psy za tlapy ke stlu a zaživa je kuchal a tvrdil,že rozhodně bolest necítí,neb nemohou..je to jen lakýrka z jejich strany
Musim jít vocud nebo se vybleju z podoby z celýho pána tvorstva

LiVr
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:52
- Nahlásit

Vlčáčková

Líp bych to nenapsala. To je přesně to, co jsem chtěla říct. Děkuju.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:56
- Nahlásit

davidkova renata

Descarta či jaxe to sklonuje,kterj přitloukal psy za tlapy ke stlu a zaživa je kuchal a tvrdil,že rozhodně bolest necítí,neb nemohou..je to jen lakýrka z jejich strany

děte do hajzlu! Proč mi todle připomínáte??
Ne vono je dobře, že se to připomíná, to je fakt, člověk by si furt měl připomínat, co je za hajzla.

"Vylepčila" ste mi ale mou dnešní už tak echtgoldgůt náladu

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:58
- Nahlásit

Přesně, Descarta taky nesnáším. Stejně jako Pavlovova. Nedávno jsem D. pomluvila na jednom učeným fóru, oni se ho většinou zastávali za "přínos vědě". Tak jsem jim ho pomluvila ještě víc a nakonec se začali hádat mezi sebou, jaký tedy ten přínos vlastně byl...
D. byl prase, ale zase na druhou stranu, v době, kdy nemá cenu lidský život a utrpení, těžko žádat po nějakém samolibém filosofovi, aby ctil život a utrpení zvířete.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 09:58
- Nahlásit

PetraK
Proč mi todle připomínáte
aby se na to nezapomnělo! von jako rozhodně nebyl a neni sám
s náladou je mi to líto,leč tato debata jaxi dávala tušit co s ní bude...

LiVr
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:00
- Nahlásit

PetraK
ona to Renča připomíná proto, aby bylo vidět, jak se člověk rozumný dokáže chovat. To je přesně to, co zvíře neudělá. Člověk by se takhle chovat neměl už proto, že je rozumný!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:00
- Nahlásit

Vlčáčková
v době, kdy nemá cenu lidský život a utrpení, těžko žádat po nějakém samolibém filosofovi, aby ctil život a utrpení zvířete
tohle je samosebou pravda..stačí se dnes podívat na určité národy.
a nakonec se začali hádat mezi sebou, jaký tedy ten přínos vlastně byl...
tak moje soukromá teorie na tyhle vědátory je,že "si chtěj prostě jen tak bádat"

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:05
- Nahlásit

LiVr

Vážený pane, nejsem mladá a tudíž už ani naivní. Ale taky si troufám říct, že ještě nejsem stará.

tak dobra - mozna jste trochu naivni a trochu hloupa, berete?

O hlouposti se spolu můžeme přít donekonečna. Jak tady deklarujete krutost zvířat - ano, jsou krutá - ale tohle je příroda a její nutnost přežití.

a clovek snad neni "priroda"? clovek si jen tak pro potechu ducha usmyslel, ze bude, jaky je? clovek je na tom uplne stejne jako ten pes nebo kocka.

Ano, kočka je krutá, když zabije myš, aby přežila. Ano, pavouk je krutý, když zabije mouchu, aby přežil ....

vidite, jak vas mam brat vazne, kdyz pisete takovehle zjednodussene "pravdy" a vubec nevnimate veci v sirsim kontextu. to jste nikdy nevidela kocku hrat si s mysi? nevidela jste, jak si s mysi hraje pes, ktery ji ulovi? najist by se mohli i bez toho, nemyslite? ostatne, proc mnozi psi tak radi honi kocky - a nejeden takovy, kdyz kocku dohoni, zakousne ji - myslite si, ze ji pak sni? veru ne.

A právě proto, že jak píšete je člověk zcela bezstarostný by si měl uvědomit, jak se k přírodě chová.

no proti tomu nic nemam - ale to preci neznamena, ze kdyz nekdo bude placat hlouposti, tak se mu to nema dat najevo, i kdyz placa za spravnou (at uz to znamena cokoliv) vec.

Píšete o psech a o jejich schopnosti soucitu!
Ano - ale to, jak se který pes bude chovat zavinil jen a jen člověk, který psa domestikoval, vážený.

a kdo muze za krutost zvirat nedomestikovanych?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:06
- Nahlásit

Tak nějak. Vůbec mi filosofové tak nějak lezou krkem. Oč např. Eukleides či Archimedes převyšuje uznávaného Aristotela? Řekla bych, že znalostma. A to znalostma praktickýma - zejména matematikou. Zatímco dogmatik Aristoteles, kterému se přisuzuje vznik dokazování, ale který leccos odbyl tím, že "to přece říká zdravý rozum" zabrzdil vývoj vědy v Evropě na cca 2 000 let, protože jeho "učení" přejala katolická církev a pronásledovala ty, kteří chtěli přesáhnout znalostmi zažité předsudky.

Dnes mají tito "vědátoři" navíc tučné granty za své "bádání".

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:07
- Nahlásit

davidkova renata

aby se na to nezapomnělo! von jako rozhodně nebyl a neni sá

LiVr
ona to Renča připomíná proto, aby bylo vidět

no jo , dyk sem to psala, že toho neni nikdy dost.

davidkova renata
s náladou je mi to líto,

ale to je v poho, já mám dneska jen fšecko naruby. Tričko, pracovní procesy, bombarďáky a za chvíli asi i potprdu, páč Vlk mi psala, že to, že mám věci naruby znamená, že budu mít štěstí, tak to chci kapek podpořid vo další kus ošacení, aby to jako klaplo

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání