Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Jak vymoct z chovatele zpět peníze
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:01
- Nahlásit

Maya
No a proto si sem třeba nemůžeme ani pozvat na klubovku jednoho rozhodčího, který ve svý zemi dělá poradce chovu AD a je považován za člověka, který jim opravdu rozumí. Naneštěstí ale zločinec jeden chtěl u nás zařídit účast na nějakým lovu. A to se teda fakt nedělá, že

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:04
- Nahlásit

cernej caj
Taky bych to tak nedramatizovala, to já bych musela vymáhat prachy hned od tří chovatelů, bo se mi u tří papíráků vyklubali exteriérový vady vylučující z chovu. Ale jsou to věci, který chovatel neovlivní a ovlivnit nemohl, prostě se stalo. "Vořechy" mám doma, mám je stejně ráda jako ostatní a tak ohledně nich nic neřeším.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:11
- Nahlásit

Eldoguero

jasne, ale to je to co ja taky myslela. Tohle ti chovatel nijak neovlivni a nedela to z nej ani spatneho chovatele, a presto se najdou lidi co by kvuli tomu penize vratit chteli, protoze v jejich ocich ten chovatel spatny je... nechapu

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:14
- Nahlásit

Eldoguero
Tak to mi zase nemůžeme mít na klubovce nikoho ze země původu teda Německa, protože.. Oni tam mají jiný typy a u nás by mohl zadat i VD!!!!!
Fakt člověk někdy neví, jestli se má smát nebo brečet.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:18
- Nahlásit

cernej caj
Jj, taky věřím, že se takový lidi najdou. Ani chovatel to nemá lehký.
Místo přeměřovaní radši Ferině přepočítej zuby a zkontroluj jestli nemá bílý flek na hrud, to je to co se počítá

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:18
- Nahlásit

Maya

Co máš za plemeno ty?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:28
- Nahlásit

Maya
Tak to mi zase nemůžeme mít na klubovce nikoho ze země původu teda Německa, protože.. Oni tam mají jiný typy a u nás by mohl zadat i VD!!!!!
Fakt člověk někdy neví, jestli se má smát nebo brečet.

To má svoji logiku, že
cernej caj
to je fakt, taky znám lidi, co si nechali vrátit část pořizovací ceny štěněte, protože mu nenarostly druhý zuby tak, jak by měly (mléčné byly ok).

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:56
- Nahlásit

Eldoguero
Logiku to má asi jako že ti u nás AD nechtějí pustit na lov, ale chápu, že bez znalosti problematiky ti to tak nepřipadá, byl to ode mě blbej příklad.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:57
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Špice, odkaz mám pod členem.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:59
- Nahlásit

Maya
To měl bejt ftip,asi nebyl dost ftipnej

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 17:33
- Nahlásit

cernej caj
To, že máš malého psa, ale může být i Tvoje vina. Mohla jsi to upravit stravou, neupravila.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 17:48
- Nahlásit

Maya
když čtu na netu ty hrůzy jako že my máme nový štěňátko, je mu 6 týdnů, chovatel nám řekl, že už štěňátka musí od maminky, protože jí koušou a ona už je nechce
jako toto se fakt v PP chovu stát nemůže

To myslíš vážně?
Chodí mi na cvičák šeltka. S papírama. Prodaná v NECELÝCH ŠESTI TÝDNECH (do šesti týdnů jí zbývali dva dny). Důvod ze strany majitelů :my jsme se na ni už moc těšili a taky jsme měli strach, aby nám ji někdo nevyfoukl (jejich první pes, zkušenosti nulové). Důvod ze strany chovatelky: no oni už ji přece chtěli.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 17:50
- Nahlásit

Biluška

Marnost nad marnost.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 17:52
- Nahlásit

Biluška
V 6 týdnech??? No, děje se to, ale moje štěňátka šla z domu, až když sama chtěla. První v 9 týdnech.
Dávat je dřív mi připadá jako zločin vůči tomu chlupatýmu děcku.

Maya
I moje fenka měla období, kdy nechtěla štěňátka kojit, protože měla zanícené struky. Tak jsme přikrmovali, zatímco ona se hojila. Za pár dní se to spravilo a pak je kojila do té doby, než začaly první odcházet z domova.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 17:55
- Nahlásit

Vlčáčková
To, že máš malého psa, ale může být i Tvoje vina. Mohla jsi to upravit stravou, neupravila.
Myslíš, že když bude čivavu pořádně krmit vyroste jí z ní vlčák? Nebo žirafa?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 17:57
- Nahlásit

Biluška
Myslíš, že když bude čivavu pořádně krmit vyroste jí z ní vlčák? Nebo žirafa?
Se vsaď!

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 18:02
- Nahlásit

Eldoguero
Ne vážně, lovecký pes je u nás pes s platným PP, uznaného plemene FCI a to plemena skup. FCI III, IV, VI, VII, VIII a některá plemena ze skup V (např. lajky,karelák atd.)
Jen pro upresneni k tomu lovu - erdel coby nejvyssi terier ze skupiny III jest ovsem dale zarazen coby plemeno pracovni. Ne lovecke, takze na myslivecky zk nemuze, v CR. Vsude jinde po svete se bezne pouziva, i na Slovensku, ale v Cechach si neskrtne, volal mi kvuli tomu jeden pan uz driv, celej nadsenej, jak mu pes maka a ze jak to teda je se zkouskama loveckyma.. Ma smulu, max si muze zajet na slovensko je slozit, ale pak netusim, jestli ho pusti k honu v cr.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 18:18
- Nahlásit

Vlčáčková
Se vsaď!
Prosím tě tak to hlavně nešiř mezi lidi, páč jsou i takový tupci, kteří tomu věří Znám úpa rachitického šelťáčka, který byl jako štěňátko na dietě a krmen velmi sporadicky, páč jeho majitel měl strach, aby mu náhodou nepřerostl jak mívají šelťové často ve zvyku

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 18:20
- Nahlásit

Biluška
který byl jako štěňátko na dietě a krmen velmi sporadicky, páč jeho majitel měl strach, aby mu náhodou nepřerostl jak mívají šelťové často ve zvyku

Páneček-debil.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 18:24
- Nahlásit

Vlčáčková
Ne, páneček akorát uvěřil velmi rozšířené radě mezi šeltičkáři "moc ho nekrmte a nedávejte mu tvaroh, aby vám nepřerostl" Kdybych dostala pětikačku pokaždé když jsem tuhle kravinu slyšela tak jsem milionář

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 18:32
- Nahlásit

Biluška
A co svoje děti? Taky je páneček nekrmil, aby mu nepřerostly? Pro mě je to blb.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 20:01
- Nahlásit

Biluška
Máte to u těch šeltií nalezlý nějaký podivný lidi, že se tam dějou takový věci a je to každému jedno. U nás kdyby toto někdo udělal, tak by to rozhodně nezůstalo utajeno a chovatel už by si neškrtnul.
Vlčáčková
černej čaj nemá malého psa, jen trošku vyšiluje s prvním štěńátkem, to je normální

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 20:03
- Nahlásit

Maya
jo máme. To je tím, že šeltky, jsou malinké - moc nesežerou, zdravé a přitom mají relativně hodně štěňat. Dají se chovat ve stádech (nervou se) a jsou snadno vychovatelné. Tudíž ideální výbava každé množárny

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 20:04
- Nahlásit

Maya
Já toho podměrečného psa viděla. Oba jsem viděla. Chovali se v ZOO tak, že se jich bál i lev!

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 22:48
- Nahlásit

Biluška
A taky jdou zřejmě na odbyt. Chudinky.
Vlčáčková
No vida je a to se černej čaj nepochlubí, že cvičí špice na lov lvů.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 07:54
- Nahlásit

Biluška
"moc ho nekrmte a nedávejte mu tvaroh, aby vám nepřerostl"
a pak volají lidi že chtějí ostříhat trpasličího pudla, přijdou s přerostlým střeďákem a diví se, že nedostanou cenu jako za trpaslíka-dyk je to trpaslík, akorát mu dávali tvaroh tak vyrost.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 08:01
- Nahlásit

Maya
ja ale nerikam, ze je malej... jen ze mi holt nenarostl moc i kdyz ma velke rodice tak kdyz je malej, at malej zustane

VlčáčkováMaya
To ja je necvicim na lov lvu, to oni se cvicej sami
(ferina nam desne vysilovala vzdy na voditku, kdyz nemuze ke psu... kdyz je u psa, okamzite vzdy lehla, vrtela ocaskem, byla hodnoucka... ale kdyz je na voditku tak hrozne sili nejak nevim, co s tim presne delat. A ten vetsi se rozsteka jen proto ze steka ten malej)

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 08:12
- Nahlásit

cernej caj
Doufám, že dorazíte na bonitaci, nechce se mi moc věřit, že by Feri byla až tak malá, jako několik fakt malých fenek tu je, ale na těch je to poznat na první pohled i z fotky, jsou celkově lehčí a jemnější, Feri se mi nezdá že by taková byla, jen je to prostě fenka, nebude mít 50 cm jako pes, fenky mají většinou kolem těch 45 cm.
A jak vyšiluje na vodítku? Jako že štěká? Na to je asi jediná rada, prostě jí nedovolit vyšilovat a štěkat a nepustit jí k psovi dokud to dělá, převést její pozornost jinam nebo prostě odejít, aby pochopila, že když bude vyšilovat, žádná sranda se psem nebude.

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 08:20
- Nahlásit

Maya
A taky jdou zřejmě na odbyt. Chudinky.

myslíš že u trpasličích špiců je to lepší? Mi neříkej, že CHS, která nebyla seriózní když měla čínské chocholaté psíky šla až tak do sebe a najednou seriózní je

Zadavatelka mi připomněla kamaráda. Koupili si štěně NO kříženého BO, pojmenovali ho Faust. A jak Faustík rostl, byl čím dál méně křížencem NO a BO. No nakonec mu z NO zůstalo jen to pálení Byl to krásnej pes , měl cca 10 cm dlouhou hrubou černou srst, pálení, kníračí pejzy a na nose chlupy do takového vějířku.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 09:24
- Nahlásit

kachna_
Nejen u trpasličích špiců, podvodníci se najdou všude, ale kvůli několika podvodníkům nebo množitelům nebudu odsuzovat celý PP chov. Většina chovatelů s PP jsou slušní, narozdíl od chovatelů bezpapíráků, kde jich většina lže jak tiskne.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání