| Autor |
Zpráva |
Adina
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 22:58
- Nahlásit
Ada
Teta
............i]stryptýzek, šup[/i]........
...... holky,vždyť už stéjně vite....
2 all ...hurááá.. do další tisícovky
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 22:58
- Nahlásit
corleona
Haha, one big happy family Ostrava, Praha, Baška nebo Rotterdam. Placatky vše spojí.
Tak teď už fakt dobrou.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 22:59 - Změnil/a: Ada
- Nahlásit
Adina
Jáááááá nic nevíííííííííím.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:01
- Nahlásit
Cituška
taky ji mám ráda.. Navíc jsme zhodnotuli, že co je starší, tím vypadá líp..
Mě se líbila snad všude, naposled jsem ji viděla v Pupendu a válečném filmu Krev zmizelého..
Nunýk byl večer s náma na obhlídce štěňat a klasika.. lehl si do bedny, žmoulal malou slepičku a čtyři darebové se mu ji snažili vzít. Tak na ně dělal ty "strašidelné" ksichty, že je FAKT už kousne.. Před chvílí spal před TV s tlapou na slípce Teď už je tady se mnou nahoře u pc a chrápe mi pod židlí..
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:02
- Nahlásit
Adina
Nooooo?????Tak???????? Já fakt nemám tušení.
|
Adina
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:03
- Nahlásit
Ada
....neboj,brzy budeš skorodoma
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:05
- Nahlásit
Adina
|
Adina
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:06
- Nahlásit
Ada
.........furt nic??
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:07
- Nahlásit
corleona
to je zlatíčko, Cita mi tu taky chrápe pod židlí
ty tapletky, co jí dávám, jsou GIOM chondro L-karnitin, a dávka je přesně na měsíc, na popisku je tablety, které maximálně regenerují kloubní chrupavku, odbourávají tuk a podporují srdeční činnost - no nekup to!
všem dobrou noc, zítra mě čeká klubák, tak ať neudělám ostudu
Ada
jak dopadly vlastně závody?
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:09 - Změnil/a: Ada
- Nahlásit
Cituška
Ty závody jsou až příští měsíc
Sem si to spletla no
Adina
Nee Tak ještě apon nějakou nápovědu???!!!
|
Adina
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:13
- Nahlásit
Ada
....tě zajímá,jakou mám doma placatku?
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:14 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
ty brďo, tohle mi teď přišlo, tak jsem si na noc zaslzela:
Alive = žít, přežít
Motto:
... S lidmi Tě pojí něco divnějšího a jemnějšího než - li krev. To něco je důvěra a láska. ...
Karel Čapek
Den jako každý jiný. Ranní probuzení, teploučká postýlka a moje panička hned vedle mne. Šupky hupky ven, rychlé vyvenčení mezi paneláky a odpadky po Vánocích. Tu střep, tu konzerva a to už vím, jak to bolí, pořezaná tlapka. Široko daleko žádný psí kamarád. Asi to bude špatným počasím. Pořádná nuda, raději rychle zpátky do teplého pelíšku. Ale co to? Doma na mě čeká dobrá bašta a páneček balí tašky. Hurá!!!
Jedeme pryč. Kam to bude? Asi na chatu. Taky že jo. Panička se se mnou loučí,musí do práce. Ale já se těším, protože na chatu jezdím ráda, i když panička nemůže, hlavně, že jedeme my dva. Jó, chata, tam jsem nejraději. Můžu řádit, běhat po zahradě a nahánět strach kočkám, ale nejraději mám dlouhé výpravy do lesa, tam vyšňupu každou stopu. To je aspoň zábava.
Konečně jsme na místě. Ale co to? Začíná sněžit. Taky dobrá zábava. Chytám vločku za vločkou. Páneček se před zimou schoval, ale mě se venku líbí. A ty, Micko protivná tebe pořádně proženu za to, že nám kadíš na zahradě a mě provokuješ. To se to běží z kopce dolů, znám to tady dobře. Však já tě chytnu.
Ale kde jsem se to najednou octla? Nikde nikdo, jen sem tam projede auto. Á, jede auto s pánečkem, asi mě hledá. Ale to není on. Auto nezastavuje,silné světlo, troubení. PRÁSK !!!
Ticho, tma, padá vločka za vločkou a vidím jen malé světýlko na konci tunelu, jsem sama. Strašně to bolí. Čas běží, nemám sílu. A ty, cizí člověče, mě tady necháš ležet a trpět?
Cítím teplo známé náruče. Děkuji ti, můj pánečku, žes mě našel. Jsem těžká. Všechno mě bolí, ale vím, že ty mi pomůžeš.
Paní doktorka se snaží, ale vybavení ordinace v malé obci nedovolí, aby mě zachránila.
Zdá se mi, že slyším v dálce známý hlas. Skoro nevnímám, ale ten hlas poznávám. Je to moje panička. Ta mi určitě pomůže!
Vánice, nevánice, náledí a závratná rychlost cestou k mému nejlepšímu ošetřovateli. Věřím mu, protože mi vždycky pomohl a zná mě od narození.
Je večer, v čekárně jsou ještě psí kamarádi, kteří čekají také na pomoc pana doktora. Odcházejí, protože tentokrát mám přednost já. Co to je ? Po mém bříšku mi jezdí něco studeného. Vůbec se mi to nelíbí a všechno stále moc bolí.
Co to říkají ? To je o mě ? Patnáct procent naděje na život, silně podchlazená, natržená játra na šesti místech, plno krve v bříšku, bolavá noha, ztráta krve 2,5 l a krevní podlitiny po celém těle. To neberu, vyhlašuji boj. Ale ty člověče, mi musíš pomoct. Teď prý budu chvíli spát.
Probouzím se, ale není ráno, ani se nejdu proběhnout. Bolí, bolí, bolí. Nemůžu se hýbat. Ležím v čekárně, kolem stojany a z nich do mě vtéká záchrana - krev mých kamarádů. Díky pěti pejskům se vracím zpět do života: mamka s dvěmi sourozenci, kamarádi ridgeback a labrador. Nekonečná noc, nekonečný den. Stále v čekárně. Kolem mě jde život, tělo moc neposlouchá, útroby si dělají své, ale já to nevzdávám.
Konečně ! Po dvou dnech můžeme všichni tři odejít domů. Nemůžem se dočkat. Doma je doma. Moji páníčci už nejsou tak smutní.
Asi proto, že jsem velká bojovnice.
Při další návštěvě u mého pana doktora, se všichni chválili navzájem. Mě však chválili nejvíce. Prý jsem statečná a velká hrdinka.
Kamarádi moji, někdy bych vám třeba i já chtěla svou krví pomoci, ale to už já nesmím.
A příště už jen veselejší příběhy.
Vaše Eňa, v rodokmenu Alive Musafah´s Akawanga, v překladu přežít.
pozn. : Velké poděkování vyslovujeme MVDr. V. Raškovi a jeho kolektivu, za rychlou a časově náročnou pomoc, která je pro něj samozřejmostí.
Za záchranu naší fenky patří stejné poděkování majitelům všech pěti pejsků ( Lady Lee, Appel, Angu, Oronga, Manna), kteří bez ohledu na pozdní noční hodinu, vzdálenost i nepřízeň počasí, obětovali vše, aby pomohli.
Nikdo z " pejskařů " neví, kdy bude potřebovat stejnou pomoc, pro svého psího kamaráda. Vytvoření krevní banky u veterináře, by zaručovalo rychlou a účinnou pomoc pro všechny pejsky v ohrožení života.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:20
- Nahlásit
corleona
Mám uúplně husí kúži
Adina
No kdyby jsi mi řekla jméno tvé(tvojich)placatek tak už nejspíš budu vědět s kým mám tu čest
|
Adina
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:21
- Nahlásit
corleona
tak jsem si na noc zaslzela..........já taky ...ale hlavně,že to má hepyende
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:22
- Nahlásit
Corleona
ty jo, já tu brečím dojetím jak želva, no tohle na noc....
ale je to krásný.....
tak dobrou
|
Adina
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:23
- Nahlásit
Ada
....tož jo...mám doma "skoroTetu"...
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:24 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Adina
skoroTetu
Ale víc neprozrazovat! Myslím, že to je dostatečná napověda..
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:25 - Změnil/a: Ada
- Nahlásit
Adina
skoro Tetu? Takže Ringáč???Já na todle hádání nejsu
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:26 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Ada
jestli teda můžu, tak dám nápovědu:
Ringáčská feňula byla krytá stejným hafem, po kterém má Adina hafinu..
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:27
- Nahlásit
corleona
Adina
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:30
- Nahlásit
Ada
Ale ta fena "z Ringu" není v majetku Ringu..
|
Adina
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:30
- Nahlásit
corleona
..je mi jasne.....už víc ani muk....
indicii bylo habakuk
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:31
- Nahlásit
Ada
už víš?
|
Adina
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:36
- Nahlásit
corleona
tááák....a začneme s odhalováním kolegy PECHA....(že by k dalšímu výročí ?)
zapojíme Colomba,a že ten se vyzná
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:39
- Nahlásit
Adina
tady nepomůže ani slečna Márplová
Jdu chrnět, doufám, že štěňata nic nevědí o změně času a nezačnou hromadně kadit o hodinu dřív..
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:42
- Nahlásit
Nevíííím nic Tommy kde jsi????SOS
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:50
- Nahlásit
TAky už su nějaká utahaná.Tak dobrou všem
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:53
- Nahlásit
Citunka
To je nějakej závod zítra?Tak držím palečky
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 07:29
- Nahlásit
Ada
dobré ranko,
je to jen klubák, ale aspoň po té pauze zjistím, jak na tom jsme
kategorie ZVV1
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 08:57
- Nahlásit
Cituška
Giom L-Chondor Carnitin. Jsem to jednou koupila našemu psovi a když strejda četl k čemu to je tak prohlásil že to bude brát on.
No a představ si že jsem na výstavě v Brně zamířila k jejich stánku a tam stála starší paní a pořád tam panu majiteli moc a moc děkovala. Pak jsem zjistila že ta paní už skoro vůbec nechodila, seděla víc na vozíčku než stála na svých. Začala brát tento L-Chondro Carnitin a cupitala tam po svých
Adina
Tak skoroTeta jo?
Mě to po ránu nemyslí, jdu něco dělat a ona se ta chytrá myšlenka sama dostaví. V momentě když mi to dojde tak zjistím že to je úplně jasné!
|