Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Základy tahání v postroji??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:17
- Nahlásit

wami
jsem občasný jezdec na Puncíkovi

ááách jo! Proč je to tak daleko! Závidím. Puncík je formát

Jo, Fastra jsem si objednala. Na Polara jsem taky koukala, ale Fastr jsem měla půjčený od výmaří známý a na něm jsme to zkoušeli, jak nám to půjde. Líbí se mi na něm ,že je fakt pro psa pohodový- spešl pro takový holoprtky jako je Ešus, a ostatní už jsem taky vzala tam.
nezabiješ...
můžem se vsadit! většinou vyhrávám, ale tentokrát ráda prohraju jsem na to opravdu moc moc zvědavá

wami
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:22
- Nahlásit

PetraK
Puncík je formát
Puncík je hlavně miláček... a důstojný starý pán, co si ze mě dělá občas šprťouchlata...
teď už to mám taky daleko... takže teď už taky jen výjimečně...

Jo, Fastra jsem si objednala. Na Polara jsem taky koukala, ale Fastr jsem měla půjčený od výmaří známý a na něm jsme to zkoušeli, jak nám to půjde. Líbí se mi na něm ,že je fakt pro psa pohodový- spešl pro takový holoprtky jako je Ešus, a ostatní už jsem taky vzala tam.
však jo, vždycky je nejdůležitější to, aby to psu sedělo, a značka je až druhotná... a ZERO DC má moc hezký věci... (já mám výhodu, že se mi doma všichni psi vlezou do "konfekce", tak nemusím nic moc řešit... )

nezabiješ...
můžem se vsadit! většinou vyhrávám, ale tentokrát ráda prohraju

tak VO CO?!

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:26
- Nahlásit

wami
jsem už taky ukecala na kolobku, a libuje si..
Vsak si ukecala uz kde koho. Bez fotek na cztku bych na to neprisla.
PetraK
sem zvědavá, jestli dorazí do odjezdu na hory, jestli mi ségra pošle ty běžky, jestli bude sníh ......... a jestli se nezabiju.
Bezky a pes - to stale vaham, nema to brzdu poradnou (jako bezky, na sjezdovkach zahranis a stojis) a uplne se vidim, jak se zoufale vezu, bezprizorni v poli za padici cubkou, hulky odletnute v dalce a ja na sedaku jedu a jedu. A to moje Pomaluuu je k prdu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:31
- Nahlásit

wami
Puncík je hlavně miláček...

já když jsem o něm četla, tak když odmyslím to čím si prošel, tak jsem se místy hoodně dobře bavila - jeho grif na venčení se a pouštění kámošů + ošetřovací brikule mě dostaly

Já jsem s pane Peškem od Polaru i mluvila,ale pak jsem si řekla, že když nám tohle sedlo, tak proč jít někam jinam. Teď jde hlavně o to ZDALIŽ JSEM DOBŘE MĚŘILA - s metrem a váhou nejsem zrovna kámoška

tak VO CO?!
TADY NENI SLYŠET!

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:33 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Fifi
Bezky a pes - to stale vaham, nema to brzdu poradnou (jako bezky, na sjezdovkach zahranis a stojis) a uplne se vidim, jak se zoufale vezu, bezprizorni v poli za padici cubkou, hulky odletnute v dalce a ja na sedaku jedu a jedu. A to moje Pomaluuu je k prdu

děkuji mnohokráte, kráte, děleno děleno hned se mi bude líp zapřahat!!

wami
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 07:28 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Fifi, PetraK
mě ty běžky s jedním psem přijdou fakt jako pohoda. A to říkám coby člověk, kterej na tom stál předtím akorát na školním lyžáku, a to 1x...

pak jsem zapřáhla dědka, ale ten byl netahavej... to jsem o tom věděla tehdá prd, i dogtreky sotva začínaly a o musheřině jsem si myslela, že se dělá jenom na severním pólu...

ale ono to pak postupně přišlo, s Lumpem jsme už jezdily trénovat s kámoškou, taky začínala s čubou tahat, to byly super tréninky...
a pak mi nějak přibyli psi a zesíleli... a nešlo to brzdit... až jsem před rokem pořídila sprintový saně, ale zas nebyl sníh... tak se pořádně zkoušely až letos - a že je to "pohoda, klídek a tabáček", dokazuje i to, že při prvním saňozapřahání si na to stoupla i moje 9-ti letá neteřinka... a jela jak profík (viz konec videa ) první testování saní - skorovlci

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 08:39
- Nahlásit

wami
mě ty běžky s jedním psem přijdou fakt jako pohoda. A to říkám coby člověk, kterej na tom stál předtím akorát na školním lyžáku, a to 1x

to zní nadějněěě

Ty saně bych ovšem já asi nemohla- dolů z kopce bych si psa přejela a měla z něj plakát

wami
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 11:05
- Nahlásit

PetraK
dolů z kopce bych si psa přejela a měla z něj plakát
no, a proč myslíš, že na tom videu na začátku brzdím jak šílená v tom hlubokým sněhu...?

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 11:33
- Nahlásit

wami
no, a proč myslíš, že na tom videu na začátku brzdím jak šílená v tom hlubokým sněhu...?

to mě právě varovalo.
A jak znám své zrzaté zlato, tak kdyby mu něco štrejchlo o patičku, na místě by zemřel a už nikdy by neutáhnul preventivně ani krabičku od sirek (kdo ho neviděl po píchnutí vosou, neuvěří! Celý Jeseníky o tom věděly a uklidnil se až když jsem mu přilácla na záda kapesník namočenej v potoce a udělala procítěný:"áááááá! už to nebolí hošíčka!" A přesně takhle blbě jsme skončili i s tím coursingem. Já jak blpka lítala na chalupě s rozdrbanou igelitkou po louce jak urvanej vagón po nádraží, aby se čokl natěšil a von mě pak vyšplouchne, když ho drcne do kotníčku drát

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 12:43
- Nahlásit

Tak jste mě zviklali, zašla jsem do obchodu, koupila pumpičku za sto korun, nafoukala kolo a máme za sebou 14 km Bucka paráda, Ferdík běhá jak kdyby měl ze zadku do tlamy strčenou trubku, ale taky dobrý. Už nemá ani pomyšlení mě kousnout. Před rokem se jenom podíval na kolo a měl amok s úmyslem zabít kolo i lidi a ještě před půl rokem mě jednou za čas aspoň vzal za nohu, ale už je šikovný a hubu ani neotevřel.

Weroniica
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 20:20
- Nahlásit

Mucholabka
Ty si teda akční nechceš se stavit? Ale mám tě ráda dám ti je po jednom na kolo bych svých víc psů neriskovala

janakou
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 14:24 - Změnil/a: janakou
- Nahlásit

jedno krásné video pro inspiraci
URL

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 15:07
- Nahlásit

janakou

hezky se na to kouká. Já si jen představila, jak bychom to tam s Ešátorem dost rozložili

wami
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2009 21:34
- Nahlásit

janakou
jo, tak tohle je super...
jen... stejně jsou ti psi málo chlupatí...

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 09:42
- Nahlásit

POZOR, POZOR POZOR!

Huž mám postrojek doma! Vypadá gutově, jen nevím jestli jsem neměla vzít o fousek větší , ale Zrzavohubec zatím neprotestuje, tak snad dobrý. Hned jsme se voba navlíkli a šli zkusit jak to půjdě aspoň při běhu. Tak dobrý, vypadá to nadějně. Jen.... teda...... nesmíme potkat háravou pudlici a bejt zrovna na ledovce, pak je to sestava prostných cvičení na hudbu Arama Chačaturjana s názvem Šavlový tanec

Mám tudíž trochu obavy z těch běžek, pokud se již nikdá neozvu, je jasný, jak to dopadlo. Pokud to půjde dobře, je možné, že jak psala Janiii, se staneme nechtíc třeba i součástí nějakýho toho závodu při mistrovství. tak se dívejte na telku, třeba tam budem

Roxana
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 09:47
- Nahlásit

PetraK
Huž mám postrojek doma
supeeeer
Mám tudíž trochu obavy z těch běžek, pokud se již nikdá neozvu, je jasný, jak to dopadlo. Pokud to půjde dobře, je možné, že jak psala Janiii, se staneme nechtíc třeba i součástí nějakýho toho závodu při mistrovství. tak se dívejte na telku, třeba tam budem

ja sem zcela neceka zakoupila minulou sobotu zcela novej bezeckej komplet - sleva 70 procent, no nekup to .. ale taky bych nerada, abych si z nej prievezla par trisek
tak at vam to beha

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 09:51
- Nahlásit

Roxana
tak at vam to beha

dík, jsem fakt zvědavá
běžeckej komplet myslím dlouho potřebovat nebudu. Mám v plánu si zabalit takový bytelný zateplený gatě. Sice v nich příšerně vypadám,ale jednak by mě to mohlo případně zachránit život to polstrování a druhak v nich vypadám tak, že mě to chrání i před případným pokusem o znásilnění, když se budu pohybovat v těch zapadlejch koutech, kde na mě nikdo nebude vidět, mohlo by se to hodit - ačkoliv- kdybych tam měla potkat toho skřítka z dneška, tak tomu by to bylo dost fučik , bleee, bleble, byl fakt chnusnej.

Roxana
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 09:55
- Nahlásit

PetraK
běžeckej komplet myslím dlouho potřebovat nebudu
no ja nemyslela obleceni - ale jako lyze + vazani + hulky + botky (to vsechno sakum prdum za necely tri tisice )
ad kalhoty - hele nevim, bytelny zatepleny gate zrovna na bezky nic moc .. ja mam takovy jako elastaky, kdyz je kor zima, este se mi pod to vejdou termokalhoty. Vono takovyho neco bytelnyho je na behani takovy jako neprakticky - je to tezky, spatne se f tom hejbe a tak .. ale to si vychytas sama

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 10:00
- Nahlásit

Roxana
lyze + vazani + hulky + botky (to vsechno sakum prdum za necely tri

tý vado!!!! To je nákup jako sviňa!! Ich gratulíre. No tak doufám, že esli se nám to jednou povede s Ešusem sladit v pohybu, tak se mi taky takhle zadaří - zatím vystačím s těma dřífkama co mám pučený. Vono i tak, možná budu muset kupovat nový, esli to rozlámem

je to tezky, spatne se f tom hejbe a tak

to zní ale dobře náhodou, tím pádem ho to zbrzdí, jak to bude těžký a já se nebudu moc hejbat, dyš to f tom de špatně, tím pádem mu nebudu rozlaďovat pohyp fpřed. Budu jen staticky stát a kývat se. asi nějako jako ten dnešní plivník

Roxana
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 10:03
- Nahlásit

PetraK
tý vado!!!! To je nákup jako sviňa!! Ich gratulíre
dzenkuji dzenkuji .. sme si sli s bojfrendem koupit kolacky na svacu do OC Novodvorska a hned vedle je sportissimo s megaslevama, tak jsem fakt nevahala .. tak pristi rok vis, kam jit
Budu jen staticky stát a kývat se. asi nějako jako ten dnešní plivník
bleeeeeee

Janiii
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 10:04 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

PetraK
pani, páč budu v práci, tak si snad nastavim vod vosumnáctýho víídeo na všecky přímý přenosy i záznamy ze závodů - abyste mi neunikla
a jinak samozřejmě přeju ať vám to jde a ať vás to baví - oba!

jooo, a až budete padat nezapomeň křičet "Gustave viděls???? už umim zastavit!!!"

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 10:09
- Nahlásit

Roxana
dzenkuji dzenkuji .. sme si sli s bojfrendem koupit kolacky na svacu do OC Novodvorska a hned vedle je sportissimo s megaslevama, tak jsem fakt nevahala .. tak pristi rok vis, kam jit

ofšem- místo koláčků si koupit lýžový komplet to je výměna ! a díky za tip. Uvidíme jak nám to půjde. Možná potupně skončím na bobech

"Gustave viděls???? už umim zastavit!!!"

myslim, že vzhledem k tomu, jak budu vypadat a co budu provozovat už kolemjdoucí nic nepřekvapí

worick
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 14:50
- Nahlásit

PetraK
Zdravím, tak si ve středu manžel naládoval Worička do postroje (první test) a šli na tahací procházku. Manžel je nachcípaný a sněžilo, nabalený v termoprádle a obrovské bundě se zapřihnutým samojedem vypadel jak eskimák, to wami
vypadá stylově. Škoda, že nemám fotku, ale byla jsem dost nervní jak to půjde a dopadne. Podle manžela to šlo dobře, Worick tahá v podstatě sám od sebe a snažil se. Jenom Tom se bál, aby mu nepoškodil tou námahou klouby. Teda samozřejmě, že pes tahnul, jenom co mohl a chtěl, šli prostě rychlou chůzí a tahem manželovi jakoby ulehčoval. Tak mi to teda popisoval. Já jsem šla s berňákem opačným směrem na poštu. Teda zpočátku kňučel a chtěl jít za nima, ale po 5minutách se zklidnil a jak už jsem psala na berňáckém fóru, tak pohodovou procházku jsem já ještě nezažila. Vždycky chodím s obouma a to je prostě o nervy. S Berrym si vykračuju jak ,,paní radová", pomalu, nepobíhá, netahá, většinu cesty může jít navolno a nemusím se bát, že někam zdrhne atd. Já byla vysmátá jak po dovolené (teda samozřejmě ne z blbé pošty, že). Včera jsem šla s oběma na normání vycházku, Woriček na stopovačce, pak oba vodítka a zdálo se mi to mnohem lepší. Jako by Worčovi spadnul hřebínek a pochopil, že prostě ,,bude makat, jak se mu řekne a nikdo se s ním s....át nebude". A to je na ně manžel mnohem míň přísný, ale asi jako chlap má prostě ,,přirozenou autoritu" - no, než já, ušišlaný prcek, pochopitelně...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 16:24
- Nahlásit

worick
Jenom Tom se bál, aby mu nepoškodil tou námahou klouby.
Před zátěží pes potřebuje stejně jako člověk prohřát, proběhnout po zahradě, projít a pak teprv zatěžovat, jinak se mu může ublížit.

janakou
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 17:32 - Změnil/a: janakou
- Nahlásit

worick
Koupila sis saňového psa, tak proč jsi nervní z toho jak dopadne tahání?
Myslím že větší radost psisku, než že bude dělat práci pro kterou byl stvořen, udělat nemůžeš.
Na info z klubu samojedů se vyprdni. Lidí co se samojedem opravdu pracují je v klubu asi 5. Zbytek se z tohoto nádherného a civilizací zatím příliš nedok.... psa snaží udělat plyšovou kouli na konci výstavního vodítka.

worick
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 19:31
- Nahlásit

Tahá snaživě, akorát já bych tak potřebovala aby mně do toho svahu vytáhnul po zadku. Co 5m jsem stála a pokoušel se o mně infarkt. Po rovince a z kopce (kdy jsem brzdila) - tak to by mi jakž takž šlo..Pes byl spokojený (nejvíc když nám před nosem vyběhla srna) Jak jsem se obávala, že mu bude vadit, že on musí táhnout a vedle si to šlape berňák na volno - tak to vypadal, že je mu to absolutně jedno. Radost mi zkazil až manžel, který se vrátil z práce s tím, že to probíral s jejich psovody a ti říkali, že dokud nebude mít rentgeny kloubů - v 15ti měsících, tak do té doby radši ať netahá nebo si zničí páteř. Říkala jsem, že šak ho nenutím táhnout, stačí když napne vodítko, ale že tito psi potáhnou i kdyby je to mělo stát život. Tak nevím, máme po zábavě.
janakou
Koupila sis saňového psa, tak proč jsi nervní z toho jak dopadne tahání?
No protože doteď si tak pobíhal jak ho napadlo, tak sem si myslela, že se nebude chtít nechat omezovat a sekne se.
Woriček je sice papírák, ale bude vyloučený z chovu, bo mu nestojí uši. Výstava nehrozí. A taky panička na to nějak nemá buňky.

janakou
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 20:17
- Nahlásit

Na "jejich psovody" se taky vyprdni. Je mezi nimi nějaký musher? Jak je pes starej?

janakou
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 20:32
- Nahlásit

Už jsem to tady někde psala...sežeň si knížku od Líby Pečené: Sport psích spřežení od A do Z
Některé věci (spíš organizační) už jsou tam zastaralé, ale jako info pro naprostého začátečníka je výborná.
Dále pak mrkni na www.mushing.cz a na vše co ti nebude jasné se ptej v diskuzi. Hodně zdaru a doufám, že na podzim se potkáme někde na závodech. Mushing je silně infekční záležitost

worick
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 22:23
- Nahlásit

janakou
Mushing je silně infekční záležitost
Ha,ha, to já se svou fyzičkou spíš chytnu svrab a plané neštovice
Měl 10měsíců. To tahání mi tady naordinovali kolegové, aby se trochu vyblbnul a zklidnil. On je v poho, já nedožiju rána...

Raika
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2009 15:39
- Nahlásit

my místo "šňůra" učíme "za paty" - a učí se to velmi jednoduše - dáš si mlsek za zadek (teda za paty, že jo...)XD

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání