Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Základy tahání v postroji??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2009 17:14
- Nahlásit

Raika
my místo "šňůra" učíme "za paty" - a učí se to velmi jednoduše - dáš si mlsek za zadek (teda za paty, že jo...)XD
jj, to je velmi užitečný povel

brezen2008
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2009 18:59
- Nahlásit

janakou
to je krásné videjko

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 19:27
- Nahlásit

POVEL KE KOLU:

dejte někdo lano, jak na to nejlépe. Zatím má Ešus tendenci tvrdohlavě si stát na svém, že jako K NOZE! Nechci něco podcenit, ráda bych hned od začátku dělala všechno dobře, ale ten povel k noze! nám to tam kapek evidentně komplikuje.
Předpokládám, že nejdříve jste učili tak, že jste kolo vedli??? Zatím to vypadá, dost beznadějně - se mnou, páč mi dělá potíž vést kolo a snažit se čoklidovi vysvětlit co po něm chci. Chystám se zapojit klikr, ale stejně - hoďte mi, jak jste kdo učil. Dík.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 19:39
- Nahlásit

PetraK
Nejdriv ho douba bezkama do zadele, tet ho zase tyra kolem.
Jako chces, at to kolo tahne, chnapu dobre?

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 19:45
- Nahlásit

Fifi
Nejdriv ho douba bezkama do zadele, tet ho zase tyra kolem

pani, ešče, že ste tak daleko, bych vám to došla ručně vysvětlit

No já bych jednak chtěla, abychom na tom kole mohli spolu jen tak jezdit - proto bych ráda naučila hodně dobře a poctivě ten povel ke kolu- kvůli bezpečnosti. No a pak taky i to tahání. Lehce jsem to "zkusila" v tu sobotu a vypadá to, že by to šlo. Potíž je v tom, že on je MAGOOOR! Má radost, že se zas děje něco novýho a má tendenci se i motat jak hazjl při povodni před tím kolem. tak myslím, že to nejdřív budem muset zvládnout bez toho, že na tom kole budu sedět. Tuším dobře?

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 19:58 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

PetraK
Nemam navod Pro esusovou.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 20:16 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Fifi

ty jo pani, tak tomu teda neřikám návod, jako vy ste neviděla to zrzavý pometlo!! Na těch běžkách to bylo tak nějak f poho, tam byl klidnej a navíc jsem byla tak jako přízemní. Ale u toho kola je fakt hopík, nějak nebere v potaz, že by to kolo na něj mohlo taky najet. a při povelu ke kolu! se řadí k nožence. Já bych ten povel ke kolu! mocinky chtěla, při jeho potrhlosti to chce mít nějakou záchrannou brzdičku.

P.S. tak jak je to u vás na fotce, tak to u nás fakt nehrozí

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 20:26
- Nahlásit

PetraK
Jako vsecko to chce cas, je to pro nej novy, tak si pohraj, tlac kolo a rikej Krab, on to pochopi. Ale nemuzes chtit vsecko najednou.
Ale u toho kola je fakt hopík, nějak nebere v potaz, že by to kolo na něj mohlo taky najet. a při povelu ke kolu! se řadí k nožence.
Hopik kdyz ma tahat? nebo se krabit? Ja na cubu najela nechtene, zlehka, kdyz jsem se placla na asfaltu, od ty doby si dava majzla. A co od povelu ke kolu ocekavas jinyho? Neponimajuu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 21:35
- Nahlásit

Fifi
a rikej Krab, on to pochopi

to je jako provokace, todle???? S tim krabem,??

Já vím, že nemůžu chtít všecko najednou, právě mám strach, abych spíš něco nepokaňhala, chci aby ho to bavilo.

Hopik kdyz ma tahat?

hopík prostě tak, jako že radost ze života. Hopíkuje kolem kola jako poblblik a já nevim, jak ho uklidnit, ale abych mu to neotrávila. Chci aby byl radostnej, ale abychom se u toho nezabili, což teď je dost reálný

Ja na cubu najela nechtene, zlehka

jo to jsem si taky říkala, že do něj kontrolovaně drcnu, aby věděl, že si má kolo hlídat, JENŽE!! vím jak to dopadlo s drátem na coursingu, von je pošuk, mám obavy, aby pak nedělal scénky jakože: bojim, bojim, kolo mě zabije, zemru v krutých bolestech

Ke kolu- no chtěla bych, aby při tomhle povelu šel v klidu po pravý straně kola - pro případ, že ho budu muset v nějaký situaci zklidnit a nebo jít kus po silnici.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání