Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Základy tahání v postroji??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 12:27
- Nahlásit

Biluška

ani po doběhu? Já neodměňovala během tý doby kdy jsme běželi, to jsem jen chválila - vono taky chytej pamlskovník blembající se u pasu . Odměna byla až když jsme se zastavili. Je to blbě? Páč von za žrádlo udělá hodně, tak jsem si říkala, že představa lákavé flákoty v cíli udělá svý. Esli je to nesmysl, tak to teda zrušim.

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 12:29
- Nahlásit

PetraK
Asi to bude záležet podle psa. U nás bys to udělat nemohla. Šeltice jsou samostatně myslící a dělali by si ten cíl dřív, aby už dostali to žrádlo. O teriérech vůbec nemluvě A Gozéra, kdybych s sebou vzala pamlsky a ona je ucítila tak mě prostě z toho kola sundá, mé zakrvácené mrtvole prošacuje kapsy, nažere se, překouše postroj a vydá se vstříc lákavým dálkám

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 12:35 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Biluška
A Gozéra, kdybych s sebou vzala pamlsky a ona je ucítila tak mě prostě z toho kola sundá, mé zakrvácené mrtvole prošacuje kapsy, nažere se, překouše postroj a vydá se vstříc lákavým dálkám

no háská představa.

Šeltice jsou samostatně myslící a dělali by si ten cíl dřív, aby už dostali to žrádlo
Tohle mě napadlo, až v momentě když jsi psala, že pamlsky ne. Tak
já uvidím. My na pamlsky děláme všechno, tak jsem si právě říkala, že cílová odměna... Budu to muset odzkoušet. Nebudu žádnej závodník, jen tak prostě pro radost. S tím kolem zatím nevím, jestli se k tomu propracujeme - páč my jsme si nebezpečný i za rohem , tak nevím, jestli je to úplně dobrej nápad ale chtěla bych. Jestli se mi teda podaří zprovoznit nějak tu starou hajtru skládací- je to stará pani a má nemocný dušičky

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 12:36
- Nahlásit

impact
Právě na těch videjích je dost blbý postup, pes by se měl ze začátku učit tak, aby neskákal. U soutěže s plnou zátěží je to samo něco jiného, ale v tréninku by se měl pes učit pokud možno souvislý tah, a ne poskakování. Takže i když tohle je už soutěž a tam nezáleží JAK, tak jako ukázku pro neznalého bych to asi nepoužila. Na soutěžích malamutů se návnada používat nesmí a jede se jen na přivolávačku a to už je o něčem jiném.

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 12:48
- Nahlásit

PetraK
Na kole jezdíme se všema (teda ne se všema naráz, to by byl krásný karambol ). Běhají na volno u kola. V lese a na polňačkách je pouštím, můžou si běžet kam chtějí, ale nesmí jít přímo před kolem. Máme na to povel "uhni" a učím je to tak, že po nich za jízdy hážu kamínky. Trefím je do zad, oni se otočí, zjistí, že se na ně řítí kolo a automaticky uhnou. Během chvilky se naučí uhýbat i bez těch šutříků, jenom na povel. Nejchytřejší dokonce pochopí, že vůbec nemají běžet před kolem
Na silnici jdou na vodítko a běží se na povel "ruka" zhruba tak pod řidítkama.
Větší psi (Gozéra, Aris, Puma a Lilátko) beru do tahu. Jdou u kola na povel "ruka" a když chci aby zabrali tak povolím vodítko a říkám "zaber" Hecovat je nemusím, takže žádné deme,demééé nepoužívám. POužívám "pomalůůůůůůůůůůůů" a "zpomaltydegenechcešmězabitneboco" . Nikdy jsem to žádného neučila, umí to od přírody. Oni jsou děsně soutěživí a vadí jim když někdo běží před nima. Takhle před nima běží přední kolo a tudíž oni ho musí předběhnout.....
V cíli neodměňuju, jednak jsem ráda, že dýchám a za druhé je jim odměnou ten běh.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:02
- Nahlásit

Biluška

no jak říkám, kolo to přijde až časem, zatím si dáme běh a zkusíme ty běžky i tak to bude víc, mnohem víc než zajímavý

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:12
- Nahlásit

PetraK
Na běžky už ty syčouny neberu. Páč děsně likvidujou běžkovací stopy. Naučili se, že se jim po té stopě běží líp než v tom hlubokým sněhu vedle

impact
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:15
- Nahlásit

maaaro
Ty jo, ty mám na streamu už od loňské jarní Křívy.

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:19
- Nahlásit

PetraK
Ahoj pani ešusová... Já to měla s Veverkou jednoduchý, jsem ji na postroji tahat nechala na obojku neee (vona na vodítku tahá docela ráda) a vcelku to pochopila Ale je fakt, že jsem to zkoušela spíš pro srandu, i když když mi ji hlídal kámoš při svatbě, tak to trošku využil

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:19
- Nahlásit

Biluška
Na běžky už ty syčouny neberu.

no pro letošek u nás stopa rozhodně taky nehrozí - hele na běžkách jsem stála 2x a vždy to stálo za to: poprvé jsem lyžema a svou osobou postavila iglů z hromady kterou cesta končila a podruhý jsem je rovnou zlomila. Při jednom z těchto pokusů se mi podařilo zastavit dopravu na Javorný, když jsem si ustlala uprostřed silnice v poloze rozjetá žába a nebyla jsem schopná se zvednout. Takže tohle do stopy rozhodně nemůže

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 13:49
- Nahlásit

PetraK
ty seš taky dobrej exot . My lyžujem docela hodně celá rodina, exmanžel neměl lyže a pokaždé děsně okecával když jsem ho nutila, aby si nějaké půjčil a jel se mnou. Sem si myslela, že se jako stydí si je půjčovat. Tak jsem mu je jednou naježila . A hned na Boží hod jsem ho vytáhla do lesa. On se válel víc na zemi než na těch běžkách a jeho samčí ego to nějak neuneslo. Po půl hodině už měl dojem, že se mu směje i Hesina a okolní stromy . Pak zcela vážným tónem prohlásil, že ti "zku**ení trpajzlíci mu zespoda nadzvedávají lyže, on potom neudrží balanc a spadne"
Švihnul s lyžema a šel dom. Od tý doby za všechny pády, rozpláclotiny a stavěné iglů můžou trpaslíci

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 15:27 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Biluška
rozpláclotiny a stavěné iglů můžou trpaslíci

v tom případku se mnou jezdí celá trpasličí republika

vší co, já jsem od malička tvrdej sjezdovák. Běžky mě nikdá nebraly, zkusila jsem to jen tak z hecu a jako hec to taky skončilo ofšem- tetkon mi to bude jako mocinky chybět ty základy. Taky mám v plánu zkoušet to někde v temnejch zákoutích, aby mě kolemjdoucí nezažalovali za prodojený spodní prádlo

Pink
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:25
- Nahlásit

Včera jsem si četla tuhle diskuzi, načež jsem zapřáhla psa a šli jsme běhat. Předesílám, že jsem se celou zimu flákala a pes tahal prázdné sáňky. Už po 1 km jsem musela zastavit a počkat na plíce. Pak ještě několikrát. Dneska nemůžu chodit. Jak mě můžou sakra bolet i holeně?

Weroniica
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:37
- Nahlásit

PetraK
myslím prostě, že vzhledem k tomu, že vyvenčený v ten moment ten pes už pochopitelně je, tak nevidím důvod, proč by měl čuchat a čůrat zrovinka teď. To je přeci stejný, jako kdyby se rozhodl jít se vyčůrat když jde kladinu nebo tak, ne? Tam mu to přeci taky nepovolíšNo jo ale to nesmíš mít značkovacího magora,... Prostě jééé stromek jdu ho obchcat,... Ale čassem to pochopil.

Taky dík za ten povel šňůra. Jak jsi na něj šla?
Připrav si hlasivky a povel "pomalu" prostě sem ho uřvala, ale to sem učila až uměl dobře běhat a tahat. Pak sem začínala s tím že sem řvala "pomalu šňůra" a uřvávala ho ať běží pomaleji a nvm nějak to pochopil že držel jen vodítko (odpružený česky řečeno) naplý, ale netáhl.

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:38
- Nahlásit

Pink
Jak mě můžou sakra bolet i holeně?
no ty mě po běhu bolí nejvíc, obvzláště když si blb připnu dva psy a přede mnou jede kámoška na kolobce, to pak nemám ani palce u nohou

protože člověk se psem běží jinak a spíš ze začátku brzdí, než běží

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 22:17
- Nahlásit

Pink
Včera jsem si četla tuhle diskuzi, načež jsem zapřáhla psa a šli jsme běhat. Předesílám, že jsem se celou zimu flákala a pes tahal prázdné sáňky. Už po 1 km jsem musela zastavit a počkat na plíce. Pak ještě několikrát. Dneska nemůžu chodit. Jak mě můžou sakra bolet i holeně?

Ebony
no ty mě po běhu bolí nejvíc, obvzláště když si blb připnu dva psy a přede mnou jede kámoška na kolobce, to pak nemám ani palce u nohou protože člověk se psem běží jinak a spíš ze začátku brzdí, než běží

NEPIŠTE TO NEPIŠTE TO, NEBO NEZAČNU
Postroj ještě nedorazil a huž mě bolí celá já!!

Weroniica
No jo ale to nesmíš mít značkovacího magora

já vím o čem mluvíš, to jsem psala právě Waldovi. Doufám, že časem Ešus taky pochopí.

Připrav si hlasivky a povel "pomalu" prostě sem ho uřvala, ale to sem učila až uměl dobře běhat a tahat. Pak sem začínala s tím že sem řvala "pomalu šňůra" a uřvávala ho ať běží pomaleji a nvm nějak to pochopil že držel jen vodítko (odpružený česky řečeno) naplý, ale netáhl.

oká, tak to nějak zkusíme. Ono to půjde. Taky kolikrát nevím, jak jsem něco učila- zrovna včera jsem dumala nad tím, jak jsem ho naučila povel Seš daleko! - že se buď kus vrátí, nebo počká,to už je na něm, ale nesmí jít dál. Je to takovej volnej, venčivej povel, ale vůbec vůbec nevím jak se nám to podařilo , kdybych to chtěla učit jinýho psa, nemám šajna jak

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 22:40
- Nahlásit

PetraK
neboj, začneš, a pak zjistíš, že když máš uběhnout něco bez psa, tak to nejde

Weroniica
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 22:59
- Nahlásit

PetraK
No to je to samí jak třeba sem CHoruse (nejstarší maliňák) naučila povel "nevidím tě" a on je odněkuď vyřítí ukázat se

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 09:00
- Nahlásit

Ebony
neboj, začneš, a pak zjistíš, že když máš uběhnout něco bez psa, tak to nejde

jak budu teda ale běhat na tramvaj?? , každý ráno honim tramvaj - kolegové se mi smějou, že doběhnu i tu co odjela už předevčírem. Taky mi nic jinýho nezbejvá, když furt chodím kvůlivá čoklovi a fóglovi pozdě

Weroniica
naučila povel "nevidím tě"

- my máme ještě "Kdepak je hošíčeeek??" , ale to už je hodně volnej "rádoby povel". Ale je fakt, že prostě kolikrát člověk neví, jak to učil, natož aby to vysvětlil někomu jinýmu . Tohle vracení se šlo fakt samo-určitě je to dáno tím, že není nezávislák, tam by se mi to asi nepovedlo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 18:05
- Nahlásit

Jsem scucla naky videa na streama - takze zde moje dvousprezi v akci. Hekticky rozjezd (drzet riditka jednou rukou je adrenalin, povel Pomalu chvilku usmernuje rotvici, aby necvalala.)
Zde klidnejsi cast projizdky, povsimnete si, prosim, cvrlikani skrivanu.
A nakonec uchechtany, vylitany, spokojeny feny, perdelka by si trasu klidne dala jeste jednou (opet si povsimnete, je to slechticna a temer neslinta), kdezto molosoidni chrochtak se zda byt jiz znaven.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 18:56
- Nahlásit

Fifi
to je Gůůt škoda, že nebude žádný vídejo z mých pokusů - pro srovnání jak se to dělat nemá
ale v oslintání určo povedeme, slintat nám jde maximalisticky, v tom na nás nikdo nemá

wami
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 20:36 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Tož když už tu padlo moje jméno...
Jezdíme akorát pro zábavu (a nasvalení a rychlé vylítání psů), od podzimu do jara... párkrát ročně sice vyrazíme i na nějaké ty závody, ale spíš tak jako pro motivaci psů k většímu výkonu

všechno podstatné tu padlo, no kdyby byly ještě nějaké dotázky, tak ráda zodpovím!

a pár našich videí - Silvestrovská projížďka na káře a pokračujem, jedeme dál kolem řeky

a půjčuju si psa, ráda bych je sepřáhla do trojky, zatím trénujem jen ve dvouspřeží na kolobce - ovčačka Agátka je tedy půjčená od Ebony...

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 20:43
- Nahlásit

Fšicí tahači- to jsem zvědavá, jak to bude vypadat u nás

Weroniica
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 20:48
- Nahlásit

Tak to si nedokážu představit zapřáhnout ty svoje magory za kolobku a stihnout něco natáčet Mám ráda svoji kameru

janakou
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 20:48
- Nahlásit

Všem doporučuju sehnat si knížku od Líby Pečené: Sport psích spřežení od A do Z

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 20:53
- Nahlásit

PetraK
Jako nesnasim beh od mala, kdy nas souska tyrala podel prehrady na patnactistovce a vyhrozovala, ze kdo nedostane aspon bronzovej odznak, tak bude mit telak za "dobre".
Rychlou chuzi beru, psice jsou ale na sirokym obojku. Ne na postroji. To by me uvlacely.
to jsem zvědavá, jak to bude vypadat u nás
Taky jsem zvedava.
wami
Krasavy videjka, na ty trikolce se uz lepsi drzi stabilita asi?

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 20:56
- Nahlásit

Fifi
Taky jsem zvedava

jako vůbec nechápu CO a KDO je tady k smíchu

Jako nesnasim beh od mala
běhala jsem závodně od mala, tak teď jen půjde o to přemoci stařeckou lenost . Je ale pravda, že jsem běhala převážně sprinty,což je kapek rozdíl

wami
ty vídejka vypadají tak , tak pohodově. Jestli někdo natočí mě, tak se snad naučím vkládat sem vídejo a tu grotesku sem dám

wami
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 20:59 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

PetraK
budete frajeři... Peťulku od Alíka (viz zvířetník) jsem už taky ukecala na kolobku, a libuje si...
ale je fakt, že můžu zkoušet co chci, ale na auvergnony nemám...

Weroniica
Tak to si nedokážu představit zapřáhnout ty svoje magory za kolobku a stihnout něco natáčet
mám na to starej kompaktek, který už chudina coby foťák fakt dodělává... a natáčela jsem akorát na káře, tam to jde, na kolobce to nedám... na rozdíl od Fifi nemám sedátko...

Fifi
Krasavy videjka dík

na ty trikolce se uz lepsi drzi stabilita asi?
to rozhodně. Zejména s foťákem v ruce...
ale hlavně to líp brzdí!

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:02
- Nahlásit

wami
Peťulku ad Alíka

jééé vy se znáte??? Joo?? To jsem netušila vůbec, no já s ní právě postroj konzultovala- to bylo něco! Chudák malá. No nakonec jsem se rozhodla pro ten od Zera - jsem zvědavá, jestli dorazí do odjezdu na hory, jestli mi ségra pošle ty běžky, jestli bude sníh ......... a jestli se nezabiju.
ale na auvergnony nemám

no jo, když oni jsou to blázni.A krásní blázni.

wami
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2009 21:07
- Nahlásit

PetraK
jééé vy se znáte??? Joo??
joooo... jsem občasný jezdec na Puncíkovi...

No nakonec jsem se rozhodla pro ten od Zera
ten "faster"? ty se mi taky líbí, ale těm mým dvěma soumárkům sedí i obyč od Polaru tak se mi to nechce měnit...

a jestli se nezabiju.
nezabiješ... nejhorší je vždycky ten první strach a rozjezd, když to s tebo ucukne... pak zjistíš, že je to vlastně pohoda... a ještě později zjistíš, že bez čtyřnohého výtahu už ani kopec nejde vyšlápnout!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání