| Autor |
Zpráva |
Petra
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:28
- Nahlásit
handula
Ahoj já tedy s howíkama zkušenos nemám ale naši sousedi ho mají, a je to prostě hlídač, mohli bychom jít kolem stokrát a stokrát bude štěkat, a né že by nás neznal ale prostě jsme vetřelci kteří se blíží k domu a tak blafe, myslím že u tohoto plemene je to normální. Ale určo ti odpoví znalí věci
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:36
- Nahlásit
Petra
to mi připomělo hystorku ze včerejška. Náš pes štěká na souseda. Kor když vezme do ruky krumpáč a jde něco kopat. Tak já vždycky vylezu, zařvu a je klid. Takže z pohledu neznalého, náš pes souseda nesnáší. Včera jdu z procházky a soused zase něco dělá za plotem. Jenže to byla jiná situace! My byli venku a soused doma. Jak ho náš pes uviděl, tak si sedl před jeho plot a kňučel tak dlouho, až k němu soused přišel ho pohladit. Jen kroutil hlavou a říká mu, já myslel, že mě nemáš rád. -) Tak jsem mu vyjasnila, že ho nemá rád jedině tehdy když je náš pes doma, jinak jo...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:40
- Nahlásit
Taky si nemyslím, že tchyně mu musela něco udělat. Jestli absolutně nemá cit pro psy, chová se divně, nečitelně, někteří psi to vycítí lépe než jiní a znervozńuje je to. Tam by ke kontaktu asi fakt nemělo dojít. Udělala bych určitě ten kotec (hodí se i jindy, fakt, a to mám taky byťáka), plus stanovila režim, jak se tchyně bude pohybovat po baráku a jak pes (např. že večer pes půjde domů a bude s vámi u tv a v ložnici atd., tchyně se mezitím zavře v kuchyni).
Co se týče toho asiata, tak tahle reakce přehnaná je, na druhou stranu, některé linie jsou až extrémně hlídací a potom takto opravdu mohou reagovat.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:49
- Nahlásit
LucieS
chová se divně, nečitelně,
ty jsi na to kápla, přesně to si myslím, nečitelně, to je to správný slovo, ten pes prostě nevi, co si ma o ni myslet, proto tu situaci vyhodnotil, jak vyhodnotil... ale opakuji tím to neomlouvám a mrzí me to, ze se to stalo....
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:54
- Nahlásit
Tak máte asi pravdu. Já jsem se zatím setkala jen s tím, že pokud takhle pes zareagoval, bylo to proto, že mu ten dotyčný něčím ublížil.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:02
- Nahlásit
handula
Pokud máš tu možnost, radila bych taky kotec, pes si tam krásně zvykne. Proč je to lepší než řetěz, to nevím, ale když byl můj pes po operaci, býval s náma na zahradě uvázaný na řetězu a fakt to špatně psychicky snášel a kotec mu přitom vůbec nevadí. Nakonec, když mu bylo líp, přerval obojky i docela silný řetěz a to je mnohem menší než hovawart.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:08
- Nahlásit
handula
pocitam, ze nejaka psickarska osveta, ako sa chovat v pritomnosti psa, by asi u tchyne nezabrala, co?
lebo suhlas s tym, ze je pre nneho jej chovanie necitelne. a ked sa to skombinuje s hovikovksymi straznymi reflexami...
s kotcom skusenost nemam, ale tiez mi to pripada ako lepsi napad nez ta retaz - ked bude kotec dostatocne priestranny a pes ho bude povazovat za svoj priestor, tak by pobyt v nom nemal byt ziadny problem.
(a ked dojde k najhorsiemu, zavres do neho miesto psa tu tchyni )
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:14
- Nahlásit
s tim kotcem me zacinate nadloubavat, fakt jsem to nejdriv zavrhla, treba se mu tam fakt zacne libit, měl by konecne svou boudicku...nechci aby to bral jako trest ale jako svuj domecek...se svyma hrackama, jen pres noc bych ho tam asi nenechala....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:15
- Nahlásit
navic nam zbylo nejaky pletivo z plotu, kdyz jsme dělali...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:16
- Nahlásit
handulanechci aby to bral jako trest ale jako svuj domecek.
presne tak
ale tchyni by som sa aj tak snazila vysvetlit, ze si nejake zakladne zasady ako sa spravat v pritomnosti psa. Mozno sa jej to zide aj v jej pedagogickej praxi
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:19
- Nahlásit
tchyni by som sa aj tak snazila vysvetlit, ze si nejake zakladne zasady ako sa spravat v pritomnosti psa
to je vyloučené, jak jsem psala již výše, je jí špatně, i jak na ní kouká přes okno
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:22
- Nahlásit
handula
to je fakt zle, lebo to je dost hystericka az patologicka reakcia. Nemala by navstivit nejakeho psychologa? Myslim to uplne vazne, lebo toto fakt vyzera na fobiu. Co tvoj manzel, co si o tom mysli on? Alebo sa do toho nechce radsej miesat? (ak su moje otazky prilis osobne, nemusis odpovedat )
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:30
- Nahlásit
Bela
jeste ne manzel, pritel (pisu tchyne, protoze je to kratsi,nez pritelova matka)..ale to je jedno..
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:32
- Nahlásit
Bela
jsem to odeslala driv, nez jsem to dopsala¨, chtela jsem napsat, ze pritel je v pohode, jen samozrejme tahle hysterie na nej taky pusobi, ale psa by nevymenil za zadnou cenu a dat ho pryc to ani nahodou, pes na něm visí a je to vzajemne. Ale teď jak vzdycha a jak je u nas, tak to s ni proziva - spis naoko...vime oba ze zase odjede a bude to jako driv....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:34
- Nahlásit
patologicka reakcia
je to patologicky, jen musim teď drzet hubu, protoze ona ma prece svy argumenty, kdyz ji dvakrat kousl....co mas na to rict...? na to se nic rict neda....
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:35
- Nahlásit
handula
A co kdybyste jezdili za ní? Na jeden den, pesan by venku v kotci vydržel, když tam bude mít žrádlo, vodu a hračky a nebyl by stresovaný, že i když jste doma, tak s váma nemůže být!
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:36
- Nahlásit
handula
Když máš taky toho howíka...neviš, jak ho odnaučit vyvádění za plotem
Tak to bohuzel neporadim.Za prve je muj jeste docela mlady a za druhe uz ted je videt,ze povahu plemene bohuzel moc nepodedil.Mam spise takoveho Hovawartskeho retrievera
Ikdyz kdo vi,treba se to jeste zmeni...Pritelkyni uz si pry dvakrat na prochajde ohlidal.
Doma ale steka,jen kdyz nekdo prijde ke dverim,jdouci kolem plotu ho nezajimaji.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:37
- Nahlásit
Galadriel
bydli 300km od nas, je to 3,5 hodiny cesty jen tam, to neni na jednodenni navstevy.... a ona zahradu nema, neda se nechavat venku a vevnitř je to teď taky vyloucené....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:41
- Nahlásit
jdouci kolem plotu ho nezajimaji
kde se kupujou takový howíci?
No nic no, tak by budem trénovat to neštěkání, mám pocit, že hledá důvody proč štěkat, protože nikdy neštěkal neměl důvod, za den šteká víc, než za celých 5 let, co ho máme... co se tyce hlidani, taky me ohlidal, kdyz me zatarasil cestu divný tmavši spoluobčan - bylo zle, šel mu po krku....
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:41
- Nahlásit
handula
já myslela, že byste ho nechávali doma na zahradě. Ale když je to tak daleko, je to blbé. No nic, jen jsem zkusila, škoda.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:43
- Nahlásit
Galadriel
v pohodě, já skutečne kvuli psovi k ni jezdit nebudu, to at si o me mysli co chce, ať tam jezdi jen pritel, ja ty nervy nemam zapotrebi... jen jak pisu vyresit ty navstevy ji u nas, tem zabranit jaksi kvuli pritelovi nemuzu....
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:50
- Nahlásit
handula
to je mi jasné, já bych to asi neprodejchala. To bych s ním raději spávala venku, než být s tchýní uvnitř bez psa.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:51 - Změnil/a: Mipooo
- Nahlásit
handula
hold mas to tezke a neda sa to urobit tak, ze vyslovene vyhradis priestor psovi (zahrada a nejaka miestnost so vstupom do zahrady) a tchyn bude v druhej casti domu? Ja sa len divam na to, ze pes je "gaucak" zvyknuty byt so svojimi panmi a zatvarat ho do koterca kvoli tomu, ze ona ma zly pocit ked sa na nu cez francuzke okno diva mi pripada ako nezmysel... No ja neviem co by mi na to "povedali" moji psi, najprv spat so mnou v posteli a potom von do zahrady... Ten cvicak pada, ked iba dochadza... Ja sa len divam na to, parkrat sa mi stalo, ze "tchyn" - matka mojej este pritelkyne si chcela vydobit nejake pravo - nenapadne a podarilo sa a ona chcela viac a viac a vzdy to dopadlo zle. Preto si uz na taketo veci davam extra bacha...
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:58
- Nahlásit
Mipooo
nejde o to, že má blbý pocit když se na ní dívá, ale má z něj strach, když už jí 2krát kousl...to by asi měl každý, obzvlášť z velkého psa, kterým bezpochyby howavart je...
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 16:10
- Nahlásit
Bára a Sam
vsak cez okno nezautoci ci ano?
Ak je francuzke okno nasmerovane rovno do centra domacnosti (obyvacky, atd.), tak tam je tazko nieco rozdelovat / avsak aj na to su moznosti - nie je tazke dat dokupy nejaky esteticku zatarasu - daju sa kupit aj pletivove oddelovace pre psov, da sa toho vymysliet vela.
Pokial ma strach aj ked sa pes na nu diva cez okno, svedci to o fobii - ja som sa s tymto este nestretol, tak neviem, ale dost ma to zaraza. Mne to skratka nesedi aby sestrocny pes isiel do koterca, pokial bol dovtedy v dome ale ak je prisposoby, tak to skuste... no co ja uz viem
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 16:17
- Nahlásit
Mipooo
souhlasím s Tebou, připadá mi to jako zrada vůči pesanovi. Ale je to věc každého, jak se s tím vypořádá. Ten kotec se mi ale zdá, když už, tak nejpřijatelnější.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 16:19
- Nahlásit
Nechápu, jak můžete vyhodit ze svého života člověka jen proto, že nemá rád psy nebo konkrétně vašeho psa, jak tu někteří píšou. Zrovna téhle tchýni se ani nedivím, že psa tolik nemusí.
Kotec je dobré řešení a naučí se tam i starší pejsek, i když to trvá déle, akorát si myslím, že pokud ho tam dáš jen když bude u vás tchýně, přepokládám tak jednou dvakrát do roka, tam tam teda nebude chtít být tutově a bude vyvádět, štěkat a výt. Aby tam byl zvyklý, musel by tam být mnohem častěji a pravidelně, pak by nebyl problém dát ho tam na delší dobu během návštěvy.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 16:23
- Nahlásit
Mipooo
ano, já s tebou také souhlasim, jen mám trošku pocit, že tady všichni píší chudák pes, ale já se dokážu vcítit do kůže té tchyně, protože mě velký pes taky kousl a od té doby ho taky nemám ráda. Pes není z cukru,možná bude v kotci štěkat a knučet, ale přežije to. A je samozřejmě na každém majitelovi je aby měl psa zvládnutého do té míry, že bude vědět, jestli u něho tento zkrat v podobě kousnutí může nastat a podle toho jednat. A zvlášt u 6ti letého psa..
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 16:29
- Nahlásit
Maya
Nechápu, jak můžete vyhodit ze svého života člověka jen proto, že nemá rád psy nebo konkrétně vašeho psa
cakal som podobny prispevok ono to je obojstranne, obe strany sa musia dohodnut na pravidlach a povinnostiach - ustupit musia obe, nie len jedna zo psom, ktory je pravoplatny clen domacnosti - ale dufam, ze sa nestrhne debata, ze mamka je lepsia a co by som robil keby si mam vybrat kto zomrie, atd
Bára a Sam
suhlas - ja neviem ake to je byt kusnuty psom a mat strach - tchyne je mozno super zenska ale jednoducho sa strasne toho psika boji a uz len to, aby sa prekonala a urobila navstevu ju mozno stoji strasne vela sil - ja to neviem posudit... Pokial to je ale takto, tak by to mala riesit...
Skratka sa tu stretavaju dva svety s inymi prioritami
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 16:47
- Nahlásit
Mipooo
dufam, ze sa nestrhne debata, ze mamka je lepsia a co by som robil keby si mam vybrat kto zomrie
to je asi všude stejný, co?Je to opravdu nepříjemný když po tobě velkej pes vyjede, ale sama mám teď labradora a cvičim jak můžu, snažim se o maximální socializaci a jsem pořád ve střehu, abych něco takového jednou nemusela řešit...i když pudy a příroda jsou mocné a pejsek za ně nemůže..
|