Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pes a návštěvy
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
handula
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 09:50
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat, jakym způsobem řešíte návštěvy versus váš miláček. Protože se náš pes vždycky když přišla návštěva choval jak blbec, tzn. že skákal, štěkal a vyváděl, tak ho teď vždycky vykážu do vedlejší místnosti, návštěvě otevřu, usadim ji a tak. Po nějaké době psa případně pustím, když vím,že jim pes nevadí. Jenže teď máme problém s tchyni, která našeho psa nesnáší, bude u nás delší dobu, řešíme to tak, že psa dáme na zahradu na řetěz, aby se mohla tchyne volně pochybovat po bytě a neměla staženej zadek. Mám trochu vůči psovi výčitky, že je chudák vykázanej být venku....tak si nejsem jistá, jestli je to takhle dobře. A vůbec když přijde někdo, kdo psy nemusí, tak to takhle chceme řešit... Myslíte, že je to takhle dobře? Nebude mít pak kvůli tomu averzi na návštěvy, že si spojí návštěvu a řetěz?

Galadriel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 09:56
- Nahlásit

Já bych to nedělala, buď chce někdo přijít a bude tolerovat to, že mám psa, který patří do rodiny nebo se jednoduše se mnou domluví a dáme sraz třeba někde v hospodě. Ale rozohodně bych kvůli tomu psa neuvazovala. Pokud je u nás někdo, kdo psy nemusí, mám ho prostě pořád u sebe, třeba i na vodítku, ale doma, nikam ho nezavírám. Ty jsi doma, Ty by sis měla určovat pravidla. To je aspoň můj názor.

moll
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 10:03
- Nahlásit

otázka je jestli tchýně psa "nesnáší" nebo "se ho bojí". v prvním případě má smůlu a pes má volný pohyb jako normálně, v druhém bych ho někam zavřela - do odděleného pokoje nebo tak (pokud to jde). ale na řetěz na zahradu....to je docela drsný řešení( i když někdy jediný).

Tonda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 10:13
- Nahlásit

handula
Nebude mít pak kvůli tomu averzi na návštěvy
...myslim,ze bude.Dokonce v jedne knizce o hovawartech doporucuji,ze pokud chces dobreho hlidace,mas ho pri kazde navsteve zavrit do kotce,aby se s navstevou na vlastnim uzemi nemazlil atd.

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 10:25
- Nahlásit

handula
Nebude mít pak kvůli tomu averzi na návštěvy
...myslim,ze bude.Dokonce v jedne knizce o hovawartech doporucuji,ze pokud chces dobreho hlidace,mas ho pri kazde navsteve zavrit do kotce,aby se s navstevou na vlastnim uzemi nemazlil atd.

Přesně tak!!!Já osobně bych to řešila pomalým seznamováním,ale rozhodně bych psa neizolovala a už vůbec nedávala na řetěz.Jinak by to bylo,kdyby byl agresivní,ale tady je jasně vidět ústupek tchýni.

Galadriel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 10:42
- Nahlásit

handula
souhlasím s jablunkou, prostě tchýně by měla u mě smůlu, chce přijít ke mě domů, tak ať si zvyká! Maximálně bych ho dala na vodítko a připíchnula někam, odkud na Vás bude pesan vidět a budete s ním moct být v kontaktu, mluvit na něj, občas ho pohladit, jako že se nic neděje.

Bela
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 10:51
- Nahlásit

handula
že skákal, štěkal a vyváděl z akeho dovodu? lebo sa z navstevy tesi, lebo strazi alebo sa boji? Aje je to plemeno?
V kazdom pripade, by som psa neuvazovala ani neizolovala, aby nemal pocit, ze ho trestas, ale v zavislosti od pricin jeho spravania, by som sa to snazila korigovat a psa primeranym sposobom upokojit, odviest jeho pozornost a pod. - t.j. snazila sa ho naucit, ako sa ma spravat pri navsteve. a v podobnom duchu aj instruovala navstevnikov, ako sa maju k psovi spravat, ako sa s nim zvitat, zoznamit sa a pod...

co sa tyka tej tchyne - pises, ze bude u vas dlhsie, tak snad hafo nebude vyvadzat v jednom kuse celu tu dlhsiu dobu, ale iba pri prvom zvitani. A tchyne nech si zvyka, je u vas, pes je clenom domacnosti tak co...
bude to snad mat vychovny efekt aj pre nu.

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 10:54
- Nahlásit

handula
Víš,já na to koukám ze své pozice.Mám své čtyři pejsky a žádné drobečky,navíc tu mám na letním bytě dvě telátka BSP.Nedokážu si představit,že bych kteréhokoliv z nich někam zavřela,nebo nedejbože uvázala na řetěz.Úplně mi stačí to neštěstí,když jim na chvíli zavřu domů,protože chci zamést,vytřít,no trochu to tu odchlupatit.Všechny návštěvy jasně vědí jak to u nás chodí a nemáme s tím sebemenší problém.

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 10:55
- Nahlásit

Bela
. A tchyne nech si zvyka, je u vas, pes je clenom domacnosti tak co...
bude to snad mat vychovny efekt aj pre nu.

Jj,to je správné.

Galadriel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 11:03
- Nahlásit

Můj pesan rád dává pusinky, ale pokud se to někomu nelíbí, prostě nesmí, popřípadě ho držím. Ale to, že ho budeš uvazovat na řetěz, není řešení a ještě mu tím můžeš po psychické stránce ublížit. Snaž se tchýni ukázat, že jí neublíží, prostě patří do rodiny a hotovo!

Tonda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 11:14
- Nahlásit

Galadriel
Snaž se tchýni ukázat, že jí neublíží
...no to je asi prave ten problem...pokud se nemylim,tak uz jednou tchyni asi pred rokem kousl...

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 11:18
- Nahlásit

Návštěvy se snažím vítat pokud možno ještě venku, aby pes šel do bytu s nimi, tzn aby přišli současně. Pokud to možné není, dávám psa na vodítko (i s košem), návštěvě otvírám se psem na vodítku. Celou návštěvu mám psa u sebe, aby nebyl nikde zavřený, pokud se návštěva zdrží déle, nechávám psovi vláčecí vodítko a někdy i koš, když se návštěva bojí. Návštěvě dovoluju, aby psovi dávala pamlsky, protože tím si mého psa nejlépe získá.
Možná, pokud by tchýně měla zůstat hodně dlouho, bych chtěla, aby se ti dva naučili navzájem tolerovat, psa bych nezavírala nikam samotného, myslím, že si tím k tchýni vybuduje blbej vztah. tchýně přišla = jdu na řetěz.

cherry
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 11:21
- Nahlásit

handula
no já si to čtu - ale z dotazu nevím jestli pes skáče radostí nebo je tak zuřivý, co má za psa .. pak se těžko radí

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:15
- Nahlásit

handula
řešíme to tak, že psa dáme na zahradu na řetěz, aby se mohla tchyne volně pochybovat po bytě a neměla staženej zadek
No tak takhle bych to vážně neřešila... Pokud by chtěla být v mé domácnosti, musí respektovat to, že pes je člkenem domácnosti. Není problém psa omezit na pohybu a vtírání se do přízně návštěvy, ale uvazovat na řetěz...? No tož to jako vodcamcať pocamcať...

Galadriel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:15
- Nahlásit

Tonda
tak nepřipustit osobní kontakt s tchýní, ale psa nedávat nikam bokem! Hlavně, aby on nemohl na ni, ale k němu, aby jste v klidu a v pohodě mohli přijít.

Bela
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:17
- Nahlásit

v prvom rade je dost dolezite poznat pricinu jeho spravania - je to radost? strach? strazenie teritoria? alebo...?
lebo tu nejde len o tchyni, ale ak som to pochopila, tak celkovo o jeho spravanie, ked pride navsteva

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:21
- Nahlásit

Hm, tak to já bych teda nemohla rozkmotřit se s příbuznými nebo známými jen proto, že oni nemusí mé psy. I lidi, co se bojí psů, můžou být jinak skvělý.
Když k nám někdo takový přijde, kdo psy nemusí, tak je zavřu do kotce a žádné následky to na nich nezanechalo. Ale je pravda, že jsou v tom kotci zvyklí, protože tam spí a návštěva se nezdržuje dny, takže pár hodin v tom kotci v pohodě vydrží.
Takže pokud návštěva tchýně bude několikahodinová, tak bych toho psa klidně venku uvázala, pokud se ovšem hodlá zdržet několik dní, to už je asi horší, možná bych jí zkusila přemluvit alespoň na košík, třeba by se pak psa tolik nebála.

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:22
- Nahlásit

jablunka
.Nedokážu si představit,že bych kteréhokoliv z nich někam zavřela,nebo nedejbože uvázala na řetěz
no já tu možnost ani nemám
k nám choděj jen lidi co se nebojej..je fakt že jí nenechám štěkat a skákat a ona si jen čuchne a zaleze když jí někdo nemusí..pokud příjde nějakej oblíbenec nezbaví se jí

Galadriel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:24
- Nahlásit

sarax
ha! Tak to máme opět stejně. Mám takový pocit, že toto je znakem tady těch plemen, kterých se tak strašně lidi bojí!

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:28
- Nahlásit

sarax
.je fakt že jí nenechám štěkat a skákat a ona si jen čuchne a zaleze když jí někdo nemusí..pokud příjde nějakej oblíbenec nezbaví se jí
Skákat je taky nenechávám,ale to jsme odnaučovali od začátku co přišli.Štěknout ano,ale maximálně na uvítanou.A přílišné kamarádšovty nedoporučuju,páč u nás jak pohladíš,tak se nezbavíš.

Tonda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:29
- Nahlásit

Galadriel
ale k němu, aby jste v klidu a v pohodě mohli přijít
Jen pro upresneni,ja Handulu osobne neznam,jen pozorne sleduju jeji prispevky o tom jejim "nezbednikovy" a to z toho duvodu,ze mam take hovawarta.

mac1
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:34
- Nahlásit

handula
ná návštěvy k nám chodí lidi , co jim psi nevadí , fakt je, že oni nijak neotravují, návštěvu očichají, nechají se pohladit a lehnou si. Někdo, kdo by mé psy nesnášel ,ať k nám do bytu nechodí

Meta
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:45
- Nahlásit

Asi vychovávám hovíka blbě, ale když přijde návštěva, tak ho nezavírám. Pokud je to někdo známý, tak pes předvede vítáníčko (neskáče) a když vidí, že příchozí se mu věnovat nebude, zaleze si lehnout pod stůl. Ale že by nehlídal, to bych se neodvážila říct, když se návštěvník zvedne a jde se sám projít po domě, tak ho pes vysloveně pronásleduje a v případě chlapů bych je bez dozoru ani nenechávala, protože už jsem psa slyšela při takové situaci jemně vrčet
(Kdyby se nedejbože ohlásila na na návštěvu tchýně, ještě dva hovawarty přikoupím )

Galadriel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:50
- Nahlásit

Tonda
jasně, v pohodě. Já mám zase křížence Amstafa a Bandoga a je to šíleně vítací pes. Nerozlišuje, jestli má psy někdo rád nebo ne, prostě vítá každého. U koho vím, že psy rád nemá, tak ho k němu jít nenechám. Ostatní se ho nezbaví, protože se pořád chodí hladit a mazlit a dávat pusinky a tlapku.
Být uvázaný někde mimo lidi, tak skučet, kňučet, prostě vyvádět, je strašně společenský a fixovaný na lidi.

monika
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:56
- Nahlásit

No tak já mám dvě německé dogy, které mají návštěvy rády. Návštěvy se buď bojí nebo nechtějí být oslintané. Já je nechám, aby si je očuchaly a jdou do kotce. Pokud to je někdo, komu psi nevadí, jsou holky normálně doma a nijak je neomezujeme. Ony si je většinou jen očmuchnou a pak se někam poskládají odkud na návštěvu vidí. Jinak já jsem toho názoru, že kdo nemá rád zvířata, nemá rád lidi a komu se to nelíbí at k nám prostě nejezdí. Naháčka dělá kravál, ale taky se zklidní a pak dá pokoj.
Na řetěz bych ho neuvazovala a zkusila bych zjistit, zda je nutné aby tchýně u vás pobývala tak dlouho a nedalo by se to řešit jinak.

monika
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:59
- Nahlásit

Meta
souhlasím, s tebou.(Kdyby se nedejbože ohlásila na na návštěvu tchýně, ještě dva hovawarty přikoupím )

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:01
- Nahlásit

Galadriel
Být uvázaný někde mimo lidi, tak skučet, kňučet, prostě vyvádět, je strašně společenský a fixovaný na lidi.
No, my jsme na tom stejně. To by bylo řevu...

handula
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:19
- Nahlásit

Já se to pokusím upřesnit. Mám hovíka a skutečně se po ní ohnal. Přísahám vám, že nikdy po nikom, jen prostě z nějakého důvodu se po ní ohnal už dvakrát. Po každé to bylo na menší chirurgický zákrok. Návštěvy má obecně rád, není agresivní, vítá je, je hyperaktivní, vítá je hrozně energicky, štěká, hopsá, vrtí ocasem, kňučí.a nosí hračky...vždycky když někdo přijde, tak je na to dopředu upozorním, po tomhle vítacím rituálu si pes lehne a je hodný. Jenže pak tu máme druhý druh návštěv a to je např. ta tchýně. Ta už ho nechce nikdy vidět. Upozorňuju Vás, že se zamkne v pokoji i když ví, že pes je venku na řetězu. Na jednu stranu ji svým způsobem chápu, ale na druhou stranu je hysterická, a nikdy ho ráda neměla. Tím nechci psa obhajovat, co se stalo bylo špatně! Jen prostě nevím, jak to vyřešit celkově nejen s tchýní. Lidí kteří psa nemusí je víc. A nechci udělat nějakou chybu abych toho později litovala. Proto to řeším dopředu. Nechci ho dávat na řetěz u všech návštěv, jen u těch, o kterých vím, že těžce snáší třeba i to blbý oslintání....

Galadriel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:24
- Nahlásit

bullvnouzi
je mi jasný, že to znáš!
Jak už jsem psala, tihle pesani to mají asi vrozrný, že milujou lidi. Ten můj nevrtí jen ocasem, ale vrtí sebou celej. když někoho vítá!

AOZ
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:27
- Nahlásit

handula
nebylo by lepší postavit kotec, než ten řetěz? jestli tedy máš tu možnost. nebo jestli máte zahradu, část oplotit? když se pes k lidem nemá dostat?

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání