Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pes a návštěvy
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
handula
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 16:59
- Nahlásit

Jak říkám na jednu stranu ji chápu, ale na druhou celou situaci zveličuje a je přecitlivělá. Nemůžu ji je svého života zlikvidovat, je to prostě přítelova matka i kdyby byla sebeděsnější. S tím kotcem to nemůžu udělat jen kvůli tchyni, pokud postavím kotec, tak snad opravdu jen jako jeho letní domeček, kotec si nesmí spojit s trestem a s tchýni už vůbec ne. Párkrát do roka to holt musíme vydržet, chtěl ajsem tím vyřešit i třeba návštěvu kamarádky, které se teď narodilo mimino, taky asi nebude skákat blahem, když malý novorozeně oslintá cizí pes, pochopte, jsou mezi námi i lidi, kteří fakt ke psům nemají takový vztah, ale jinak jsou fajn, svý dítě si klidně oslintat nechám, budu šťastná když ho můj pes přijme,ale jsou lidi, kteří na tohle prostě nejsou...a nemůžu jim říct, víš, tak ke mě nechoď....Chtěla bych prostě udělat nějaký kompromis, kdy pes nebude úplně izolovaný, ale zároveň návštěva nebude obtěžována mým psem. Obtěžována v tom smyslu, že nebude dělat věci, které normálně dělá, ale té kontrétní osobě může vadit. Rozumíte mi?

abby
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 17:13
- Nahlásit

handula

Myslím,že kompromis bys měla uděla ty se psem,ale i tvoje tchýně.Věř mi,že pokud bude chtít,tak to zvládne.Já měla s rodiči přítele podobný problém.Náš pes jim sice nic neudělal,ale tchána párkrát pokousal pes a bojí se všech psů.Na velikosti přitom vůbec nezáleží.Tchýně nemá ráda žádná zvířata.Ale naučili se to.Postupně se naučili mít vztah s naším psem.Dokonce bych řekla,že tchán ji má rád a je rád,když ji vidí.Ale jinak se všech ostatních psů bojí pořád stejně.
U nás je pes součástí rodiny stejně jako dítě.A dítě bych k řetězu nepřivázala,ty jo.Jsou momenty,kdy musí jít zájem psa trochu stranou,ale všeho s mírou.Dovedu si představit psa na pár hodin zavřít,ale na pár dní,nikdy.
Pokud tchýně vidí,že to jde i bez ústupků z její strany,proč by pak nějaké dělala.Problém bych viděla už v tom,že ji v tom přítel podporuje.

Mipooo
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 17:34
- Nahlásit

handula
ja ti rozumim - je to tezke - kdyby to nebyla tchyne ale tvoje mamca, tak by to bylo lehci ze jo Ono to je furt s nima mamkama tezky.
Skratka ustupky na obou stranach a nejak to dopadne - ten koterec bych asi nedal, ale ako domcek, ktory je drvivu vacsinu casu otvoreny, to je by hafus mohol vziat... Kazdopadne z domku by som ho uplne nevyhanal - protoze si to spoji. Drzim palcoky a dej vedet jak ste dopadli.

abby
absolutny suhlas

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 18:51
- Nahlásit

handula
Víš, možná se po tomhle názoru stanu terčem útoků...ale ty řešíš takový problém již dost dlouho, pamatuju, že ses již na vztah tychýně×pes ptala. Podle mého názoru je pes svým způsobem rozmazlený. Vy máte zahradu a on je trvale v bytě? Nikdy není sám venku? Já bych to rozhodně řešila tak, že by část zahrady přišla oplotit a byla by jeho, s tím, že by tam byly i nějaké odolné dřeviny a slušná bouda. A v podstatě teď sice máme zahradu s domkem, ale psi jsou stejně venku v ohrádce, protože bydlím s lidmi, kteří se psů bojí.
Myslím, že když bude pes pár dnů mimo všechno dění, vůbec mu tím neublížíš, pokud jej večer pořádně vyšťavíš, bude se do ohrádky ještě moc rád vracet. Když nemám příliš času se psům věnovat, stačí hodinka v tahu u kola a jsou rádi, že mě pak nevidí.

LucieS
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 21:56
- Nahlásit

Trochu souhlas s Mucholabkou. On by pes měl umět být chvíli odložený v kotci (a ten čas prodlužovat). Já naprosto nesouhlasím s typicky kotcovým chovem, ale kotec mám taky a budu k němu ještě dodělávat větší výběh. Prostě proto, že někdy je potřeba. Když pes marodí a nesmí běhat, když fenka hárá, když přijde návštěva, co se nechce nechat poslintat...

Já tu tchyni celkem chápu, moje teta je něco podobného - prostě se ke psovi absolutně neumí postavit. Jednou jsem u nich na návštěvě skočila nakoupit, Cindy se mezitím přesunula z chodby do obýváku, lehla si tetě ke křeslu a ona se z něj po celou dobu nehnula, bála se, a to mám totálního mazlopsa. A teta toho psa občas i obdivuje, co umí, jak je chytrá atd., ne že by ji nesnášela. No a jestli ten tvůj tchyni kousl, a dvakrát.... nedivím se jí! Buď musíš psa natolik ovládat, aby se to neopakovalo, nebo je prostě oddělit.

A k tomu hlídání - neodnaučovala bych to. Je to hlídací plemeno, tak prostě bude hlídat. Jediné, co bych udělala je, aby neštěkal příliš dlouho, když jsi s ním na zahradě.

handula
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:58
- Nahlásit

Vy máte zahradu a on je trvale v bytě?

ano, jak jsem již psala výše, máme použitelnou zahradu tak 14dní, kdy je celá oplocená, nicméně, je to pes zvyklý na byt, takže ho teď zčistajasna nevyhazujeme ven. Zvykáme ho na zahradu postupně, učíme ho, aby pořád neštěkal a tak.
Máš pravdu, řeším to dlouho, jen nevím cos mi tím chtěla říct,nemůžu za to,že si k sobě nevypěstovali vztah, tchyne nechce a s tim se holt nic dělat neda. Hlášky typu rozmazlenej pes mi moc nepomůžou.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání