| Autor |
Zpráva |
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:27
- Nahlásit
handula
tak to mě napadá snad jen to, že mu musela někdy něco udělat, jinak nevím, proč by tak vyjel. Ani jste u toho nemuseli být. Jinak fakt nevím.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:27
- Nahlásit
možná bych jí zkusila přemluvit alespoň na košík, třeba by se pak psa tolik nebála.
řekla mi, že se ji dělá špatně a husí kůže, když na ní můj pes koukal skrz francouzský okno, když byl na řetězu a to koukal smutně, protože chtěl být s námi. Takže varianta s košíkem a že by chodil kolem ní je v tomto případě naprosto vyloučená..
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:31
- Nahlásit
handula
A nebylo by lepší dát na řetěz tchýni.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:32
- Nahlásit
handula
Ono se rika, ze pes pozna povahu cloveka - mozna proto ty kousance... Kazdopadne ja nevim jakou mas tchyni, ale z toho co pises to je na prasky - nemuze tam nahodou byt neco na spusob otrleho maleho spratka (tchyne), ktery/a v nestrezene chvili stipne psa, nebo ho rovnou zmlati? Pak bych chapal proc zrovna ji nesnasi...
Kazdopadne u mne osobne by to bylo tak (kdyby chtela s nama bydlet nejaky cas tchyne nebo zrovna moje matka - ta je mimochodem obdobnej pripad), tak by si musela zvyknout a psi taky - jednoducho bych je seznamoval a jako pan smecky usmernoval - i kdyz s tchyni se clovek nekdy jako pan smecky neciti
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:34
- Nahlásit
handula
hele a je tam vaznej duvod, ze tchyne je u vas? Nebo je jenom na prazdniny, ze nema co delat doma. Kdyz neni, tak bych ji poslal dom - ono myslim, ze tomu psovi se to na psychice hodne odrazi a muze z toho vzniknout hezky velky problem.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:35
- Nahlásit
Galadriel
tak to mě napadá snad jen to, že mu musela někdy něco udělat, jinak nevím, proč by tak vyjel. Ani jste u toho nemuseli být.
Presne, take si myslim...
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:37
- Nahlásit
Ta ženská nemá ráda psy, tudíž nemá ráda ani lidi! Nemůžu si prostě pomoct!
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:39
- Nahlásit
Mipooo
tchyne neni zlej človek, je hodna, ale ma o sebe hroznej strach. Je to ucitelka, je ulitla na deti, psy opravdu nema rada. Proste ji pes nic nerika, a z velkych ma panickou hruzü. Nas pes ji v tom utvrdil. Vite, ono je to težky, když ho v minulosti pohladila, tak to bylo takový to hlazení jedním prstem 5 cm nad hlavou, jestli vite co tim myslim, nepromluví na nej nic, proste k tomu zvireti nema vztah. Nechat se olíznout od něj, je naprosto vyloučená záležitost je to nehygienické. A náš pes by tak rád...! Takže ona měla k němu vždycky takovej vztah odtažitej, a náš pes samozřejmě to vycitil.
|
Tonda
Člen |
- Nahlásit
handula
ja bych take postavil kotec.Na retez bych ho nedaval.Pes je dospely,tezko ho s tchyni skamaradis.Oba maji dobrou pamet a bude lepsi,kdyz se nebudou potkavat.A mozna ze by se i ona citila bezpecneji,kdyby byl misto na retezu v kotci.
Kdyz bude tchyne na navsteve,vezmi kolo,psa poradne unav a on zbytek dne v kotci prospi.
|
Galadriel
Člen |
- Nahlásit
Pes by sám od sebe jen tak bez příčiny nezaútočil, když se k jiným, cizím lidem chová vstřícně. Určitě mu nějak ublížila! Jsem si tím opravdu jistá.
A jak psala jablunka, řetěz bych narvala na krk tchýni, když je tak hysterická!
Tohle by si mohl někdo zkusit na Garona, tak se neznám!!!
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:42
- Nahlásit
Galadriel
tak to mě napadá snad jen to, že mu musela někdy něco udělat, jinak nevím, proč by tak vyjel. Ani jste u toho nemuseli být. Jinak fakt nevím.
no nevim nevim, po mě takhle vyjel středoasiat mojí sestřenice..ležel na zemi, já jsem kolem něj jen prošla a už mi visel na ruce.A to jsem na něj nemluvila, jen jsme se střetli pohledem z očí do očí. Ten pes byl i u Desenskýho a ač sestřenice tvrdí, že už je v pohodě, nevěřim a nemám ho ráda. Takže se částečně tchyni nedivim,já už kolem toho psa neprojdu ani na 5 metrů, mám z něj vítr..
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:43
- Nahlásit
Tonda
nas pes je zvykly byt všude s nama, spi s náma, je to domáci pes. Nemůžu ho přece v jeho skoro 6 letech zavrít do kotce, to by se normálně zbláznil..... Proc myslis ze kotec je lepši nez 5 metrovej retez, vzdyt na nem může pobíhat?
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:45
- Nahlásit
Bára a Sam
pohled z očí do očí je pro psa výzva.
Nevím, nakolik ho měla sestřenice zvládnutého, ale cizím psům se přímo do očí nedívám. Tím nechci říct, že jsi udělala něco špatně.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:46
- Nahlásit
Galadriel
jo souhlas! u mne by to take nikdo radsi ani neskousel, protoze by spatne dopadl. Akorat nezname pomery u Handule, takze tezko radit.
handula
stejne udelas jak budes chtit... Musis si vybrat co je pro psa/tchyni/vas vztah lepsi - akorat doufam, ze pesan nebude trpet.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:47
- Nahlásit
Mipooo
přesně! Většinou to odnese stejně ten chudák pes! Což mě šíleně točí . . . . .
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:49
- Nahlásit
Mipooo
kdybych to chtěla udělat všechno po svym, tak to tady nepisu...Galadriel
nic pes odnaset nebude, mam ho moc rada na to, abych ho nechavala trpet
chci to všechno prostě vyřešit ke spokojenosti všech...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:50
- Nahlásit
Bára a Sam
, jen jsme se střetli pohledem z očí do očí.
No to já teda nezkouším,pokud psa velmi,ale velmi dobře neznám.Vždyť to je pro psa vyložená výzva k boji.U vlastních ke hře.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:51
- Nahlásit
i z řetězu se může utrhnout, a pohyb má podle mě hůře omezený než v kotci. pokaždé když vyběhne tak se zastaví trhnutím, škubnutím. v kotci vidí kam může a záleží na velikosti kotce, třeba výběh i s boudou
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:51
- Nahlásit
handula
nas pes je zvykly byt všude s nama, spi s náma, je to domáci pes. Nemůžu ho přece v jeho skoro 6 letech zavrít do kotce, to by se normálně zbláznil...
to asi bohuzel nastane - je to na tobe/manzelovi - skratka se domluvte, jak budete existovat - pul domku psovi a pul tchyni, nebo ja nevim nebo na cvicak s nim a take s tchyni a pomaloucku ji skouset zapojit do cviku at s nim umi delat... Skratka mam pocit, ze (jako obvykle) tchyne ja razem panem domu a vy oba delate co ona rekne, hm? Ono takovych rodin znam - tedka jsem jeste mladoch (do 30) ale cekam co se stane, kdyz tchyne bude stara pani a bude chtit k nam - toho se bojim
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:53
- Nahlásit
Skratka mam pocit, ze (jako obvykle) tchyne ja razem panem domu a vy oba delate co ona rekne, hm?
tohle nebylo jako urazka, bohuzel 98 % pripadu je stejnych... Vidim to vsude kolem sebe a mozna to ceka i mne
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:53
- Nahlásit
handula
kamaradovi se pes na retezu uskrtil...
Tak to ja mam polovicniho domaciho psa Take je vsude s nama,ale spat chodi ven a myslim,ze je mu venku pres noc na zahrade lip.
Nevim co poradit.Pres noc si ho do loznice vemte,tchyne tam s vama predpokladam neni ,no a pres den bych ho nechal v tom kotci a snazil bych se s nim stravit co nejvic casu venku,nebo na dvore pri nejake hre.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:57
- Nahlásit
handula
je vidět, že psa miluješ, jinak bys to neřešila, ale pes by měl mít přednost, bydlí ve společné domácnosti. Měla by to respektovat. Já sama mám babičku učitelku, takže moc dobře vím, jaké dokážou být!
Trvalo rok, než si babička na Garonka zvykla! Ale zvykla a teď se nechá olízat od hlavy až k patě!
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:59
- Nahlásit
Galadriel
absolutně vůbec a mrzí mě to o to víc, že znám jednoho asiata, kterej je uplný sluníčko. Tenhle musí být neustále na vodítku u nohy, nesmíš se na něj podívat, tvrdnou mu játra a mám epileptický záchvaty.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:01
- Nahlásit
GaladrielJá sama mám babičku učitelku,
Já jen sousedku,ale občas je to na jednu dobře mířenou.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:02
- Nahlásit
Bára a Sam
takže tady ta nevrlost může být způsobená třeba i zdravotním stavem. Nemocný pes může být takový, zvlášť, když mu třeba není dobře.
Ale každopádně je to škoda!
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:03
- Nahlásit
Mipooo
tchyne bydli daleko a jezdi parkrat za rok, urcite u nas neni pecena varena...jenom proste kdyz je, tak to stoji za to a ja jsem z toho prave na prasky...
Tonda
my jsme o tom kotci taky uvazovali a pak jsme to prave zamítli s tim, ze je na to moc "starej"....myslis ze by si na kotec zvykl klasickej posteláč? Jako venku by mu asi bylo líp to každopádně, miluje válení se po zahradě....
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:03
- Nahlásit
jablunka
tak teď jsem dostala záchvat smíchu!
Je to blbý, ale tak nějak to občas vidím i já!
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:16
- Nahlásit
handula
ja nevim,ale asi ano.Udelejte kotec,nechejte ho otevreny,noste mu tam zradlo,nechte mu tam vodu,aby se tam chodil napit.Udelejte mu tam boudu a treba tam zacne chodit sam a rad odpocivat.Proste aby ten kotec neslouzil jen na jeho zavirani.
Nevim kde nechavate psa,kdyz nekam jedete,jestli doma,nebo na zahrade.Nechavejte ho obcas ale na zahrade i v pripade ze jste doma,aby jsi zvykl na to nebyt porad s vama.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:19
- Nahlásit
jablunka
No to já teda nezkouším,pokud psa velmi,ale velmi dobře neznám.Vždyť to je pro psa vyložená výzva k boji.U vlastních ke hře.
já u cizích taky ne, ale tenhle mě znal, nikdy jsem ho nehladila a poznal mě po hlase když jsem přišla...a každej by měl mít psa zvládnutýho tak, aby se tohle nikdy nestalo, pozdější omluvy majitelů jsou k ničemu.Věřim tomu, že při správný socializaci psa v mládí se tohle nikdy nestane, ani v případě bojových plemen. Už jsme tohle řešili na jiný diskusi, vždy je to chyba jen majitele(páníčka)
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:23
- Nahlásit
Tonda
nechavame psa doma, my máme oplocenou zahradu zatím jen 14 dní, takže ho zatím učíme, jak se má chovat v naší přítomnosti, pak až ho budeme nechávat samotného i na zahradě. Zatím na všechno štěká a hrozně hlídá, lítat na zahradě je pro něj zatím novinka a nemůže se toho nabažit. Když máš taky toho howíka...neviš, jak ho odnaučit vyvádění za plotem? Je zajímavý, že když je na řetězu je hodnej, ale jak je na volno, tak je s něj neřízená střela....
|