Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / KOTĚ a hafani
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Fík
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 18:14
- Nahlásit

Ahoj,
zítra přivezeme koťátko, ale protože jsme nikdy neměli kočku chtěla bych vědět jak ji nejklidněji seznámit se zbytkem smečky. Je to úplný prcek, zrovna odstavená kočička.

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 18:17
- Nahlásit

Fík
ahoj nejlepčí je psy zavřít do jedný místnosti a koťátko nechta prozkoumat pokoj bez nich a s malym počtem lidí.Mohl by to být pro něj šok. a pak psy nechat ležet na místě a koťátko vzít do ruky a ukázat mu je a nebo ho nechat capkat kolem nich a psy hlídat ale každopádně doporučuju seznamovat kotě se psama až získá trošku sebevědomí a důvěry k prostředí a nechat mu možnost někde se před nimi skrýt a hlavně nic neuspěchat...........měla jsem to samý

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 18:22
- Nahlásit

sue
Děkuji moc a prosím tě, čím krmíš kočindu?

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 18:23
- Nahlásit

Fík
no granulkama od royalu a klasicky konzervičky...ale jak je ta tvoje stará a co papkala předtim?

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 18:32
- Nahlásit

sue
To já nevím, zatím jsem dostala echo, že kotě vyrůstalo ve stodole a je bílé, to jsou informace, které mám. Jako kynologovi je mi jasné, že je to málo, ale vedou mě k tomuto kotěti osobní důvody,a navíc jsme si pro něj měli jet až příští týden, ale matka je někam "odvádí", tak je dávají už teď.

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 18:35
- Nahlásit

Fík
no to chce zjistit čim bylo krmený protože když to najednou změníš tak může mít průjem a kočky jsou na to náročný a koťata obzvláš´t...promiň jestli tě nějak poučuju ale to je deformace z povolání.........dělám v útulku pro opuštěný zvířata a konkrétně pro kočky

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 18:42
- Nahlásit

sue
neberu to jako poučování, naopak jsem ráda za každou poskytnutou radu, ještě mi prosím řekni, máš zkušenosti s podestýlkou? Kamarádka používá nějaké bílomodré "granule, které snad hrudkují a nesmrdí

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 18:46
- Nahlásit

Fík
tahle ono je dost druhů steliva někomu vyhovuje jemný někomu hrubý ,,písek,, někomu silikonový granulky....já používám hrubé ambipet..ale používala jsem i zverlit nebo tak...ale co nedoporučuju je mikeš..taky záleží kolik do toho chceš vrazit..takhle on ten písek nesmrdí i když ho častěji měníš a denně čistíš ale samozřejmě exitsujou i parfemovany...

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 18:51
- Nahlásit

Fík
jinak ještě k tomu seznamování...nenechávat psy a kotě samotný bez dohledu...a hlavně záleží na velikosti kotěte ale nechala bych to více méně na něm a do ničeho ho nenutila..ale jestli to bude pr´dola po odstavu tak bude zřejmě vyhledávat tvojí společnost a hlavně si ho nevoz domu pokud budeš vědět že druhej den bude samo...takový koťátka potřebují zvýšenou péči

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 18:54
- Nahlásit

sue
Ježíš, ze mě bude malý chemik, prostě zajdu do zverimexu a něco koupím. Prosím tě, budeme jí brát i ven na chalupu, v kolika měsících se kočka "mrouská"- tak se tomu říká, že jo, když shání ženicha? Nerada bych rozšiřovala řady koček a tak bych jí nechala vykastrovat, ale nevím v kolika měsících se to dělá.

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 18:57
- Nahlásit

Fík
no záleží kdy se narodila...tam je to většinou dle jara a podzimu...já mám jarní kotě a mrouskala se mi poprvé v pěti měsících a myslela jsem že umřu to byl řev...chudáci sousedi...no kočka může kojit a být zase březí takže doporučuju kastraci...no každej vet to dělá jinak..nejlepčí by bylo jí po příjezdu dom sbalit a jet k vetovi a poradit se...kočka mrouská i 4 krát do roka...hrůza...no já mám čičinu kastrovanou v šesti měsících páč se to u nás dlá dle kil(přes dvě kila a kastruje se)....samozřejmě čim dřív tim líp ale zas ne moc brzy ale to ti poradí vet

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 19:06
- Nahlásit

sue
Jo, tak já se poradím s vetem, stejně tam hned z nádraží jedu, tak to nechám na vetovi. Moc ti děkuju, bylo fajn si s tebou popovídat.

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 19:08
- Nahlásit

Fík
no nemáš vůbec zač když můžu pomůžu a moc jsem pro tebe neudělala...kdyby něco tak písni.-)

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 19:13
- Nahlásit

Fík
jo a ještě důležitá věc.....nedávej mu mlíko ani mléčný výrobky...kočky to neumí strávit

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 19:24
- Nahlásit

sue
Jo, jo je to jako s ježky, že? někde jsem to slyšela.

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 19:27
- Nahlásit

Fík
no ono je to těžký..kravský mléko je pro většinu mláďat nevhodný kvůli jiným hodnotám a nedají se na něm odchovat...ono sice kočkám chutná ale prožene je jak šaratice lidi

jeje
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 19:39
- Nahlásit

Fík
Tak, ako ti radi Sue. Macicku na nejaky cas oddel, aj z opacneho dovodu, aby si psy na nu navykli, budu ju citit a pocut, to staci, po nejakom case ju nebudu povazovat za votrelca a ona napachne vasou domacnostou. Potom ich zoznamuj ale podla mna skor opacne, psov pod kontrolou, teda na vodzke a najskor po jednom, viac ich naraz neustriehnes a macku na volno, inak to s mackou ani moc nejde. Nam to trvalo par hodin a pohoda. Boli kamosi a vyvadzali spolu take huncudstva, ze som sa nestacil cudovat.

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 19:48
- Nahlásit

jeje
no naší Báře to trvalo hoďku než se u psů otrkala...ona totiž byla z útulku a byli jí tři měsíce...ale po hodině už terorizovala psy a teď moje čuba je její adoptivní maminka nechává jí pelíšek meje jí a tak.-)

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 19:56
- Nahlásit

jeje
sue
Holky děkuji, teď nám bude vrtat hlavou jak ji pojmenovat, nemáte nějaký návrh?

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 20:01
- Nahlásit

Fík
a je to kočička či kocourek?

moje čičina je Bára, ale hodně se dává i terezka kačenka mia nelinka anny(ený)
a kocourci damián mike nebo majký matýsek boriš garfield mour monty a fakt už nefim

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 20:08
- Nahlásit

sue
je to holka

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 20:34
- Nahlásit

o.k...........

aren
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 20:47
- Nahlásit

Fík
Jé, tak přeju pěkný seznamování. Co jsem dovedla domů už šest koťat, tak všechny si na sebe se psama krásně zvykli, až po spaní ve společném pelíšku a vzájemné čištění oušek. O Číči, naší první, se kamarádka smála, že určitě bude mít s Mercíčkem štěťata, tak důvěrný to byl vztah. Malé kotě Šimonka, který měl chřipku a byl skoro polomrtvý, odkojila fenka Sára, páč měla zrovna falešku.

Jméno nevím, ale určitě vymyslíš nějaké pěkné.

Sue dík za rady, já jsem zrovna používala Mikeše.

Jinak malé koťata jsem krmila kapsičkama Whiskas Junior, větší pak konzervama, kupuju tmavomodrý Juwel rybí, 400g stojí v Globusu 10Kč. A dospělým taky granulky Acana.
To o tom mlíku vím taky, prý se ale může kočkám dávat kondenzované mlíko Tatra ředěné vlažnou vodou 1:1, je to pravda?

aren
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 20:51
- Nahlásit

Naše jména: Číča, Čičan, Šimonek, Jurášek, Terezka, Linda.
Taky znám kočku Lucii, Zuzanku...

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 20:52
- Nahlásit

aren
no popravdě to jsem neslyšela ale já bych jim dávala max kočičí mléko....no naši měli taky mikeše a mě z něj málem hráblo fakt šílenej...no já jsem jí krmila whiskas junior konzervičky páč kapsičky jsou mastnější a nemuselo by to dělat dobrotu...a pak dospělym kitekat a whiskas a friskies a grnule od royalu a musim říct že super

jeje
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 20:58 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit

Fík
ja nie som holka, ale to neva. Este som zabudol - ono macky a psy maju vrodene na rozlisovanie nekompatibilne signaly (to ako reaguju na to co vnimaju maju naucene, ale ake signaly vysielaju maju vrodene), tak tomu treba niekedy s pociatku trocha pomoct. Ked sa napr. nasa cica zacala hrabat psovi v jedle, pes zacal vrcat, comu macka vobec nerozumie a pes zacina byt nervozny a chce to casom fyzicky riesit, tak som psovi povedal v slede dva povely fuj, stekaj a rychle zistil, ze na cicu nesmie vrcat ani to riesit fyzicky, ale ak mu cosi nie je po voli vysteka ju prec...

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 21:05
- Nahlásit

Děkuji za rady, zítra v 7.15 z Hl. nádraží vyrážím!!!!!!Držte mi palce!

sue
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 21:14
- Nahlásit

určitě budu a pak napiš jak jsi dopadla

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 21:30
- Nahlásit

sue
jasně, měly by jsme být doma okolo poledního

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 22:39
- Nahlásit

Brala jsem si kotě dvakrát, vždy "divokou" ze stáje. První dny byl kočičák zavřený v koupelně (velká s oknem), kde si zvyknul nejdřív na mě. Když byl ok, zvětšila jsem mu prostor o navazující kuchyň, kde už potkával ležícího, nažraného a klidného psa a mohl si ho okoukat. Když byl v pohodě, mohl do celého baráku a pak i ven. Koupelna mi v krocení koček výborně funguje a doporučuju .
K tomu krmení. Nekrmila bych žádné kapsičky ani konzervičky, maso to vidělo z rychlíku a je to plné náhražek. Nejlepší je klasické maso nadrobno nakrájené, kterého kočka sežere naprosté minimum, nebo kvalitní granule. Mléko nepotřebuje.
A jméno - moje jsou Micina a Miciňák .

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání