Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / BOJOVÁ PLEMENA
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 19:55
- Nahlásit

Mucholabka
Viděla jsem to. Humus. "Baba" ale chudák zřízená! Ten týpos vypadal fakt jako "správný pejskař" navíc 3 ranami pak ubodat psa... člověk by skoro myslel, že je to apríl

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 20:01
- Nahlásit

Terri
Jasně. Baba myšleno samozřejmě chudák ženská :-/
to by byl hodně blbý apríl.
Na té zastávce už jsem nastupovala i s Buckou-no, už mě tam asi neuvidí rádi.

želva
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 20:02
- Nahlásit

Mucholabka
no jo, jenže tobě se to stát nemůže

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 20:06
- Nahlásit

želva
No, třeba jo...copak já jí vidím do hlavy? A kór Aši? Jenže já se podle toho řídím, a hlavně si to aspoň uvědomuju.

Bela
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 20:20
- Nahlásit

Nemôžem si pomôcť, ale moja doterajšia skúsenosť s tzv. bojovými plemenami mi radí, že opatrnosť je pri nich na mieste. Mám z nich dosť zmiešané pocity - s ľuďmi sú vačšinou úplne v pohode, ale pri psoch vedia byť dosť problemtickí. Za posledné obdobie viem o 3 incidentoch, keď napadli iných psov - v jednom prípade išlo o amstaffa, ktorý bez varovania zakusol nohu psovi mojej susedky - to som videla na vlastné oči a dosť mi to vyrazilo dych. V druhých dvoch prípadoch išlo o šteňa pitbulla, ktorý zaútočil na svojich štenacích kamarátov, ktorých oboch veľmi dobre pozná a predtým sa nimi pravidelne stretával a hrávala. Toho jedného aj dosť škaredo poranil.
Náš Robino mal tiež ako šťeňa kamaráta staforda, s ktorým sa normálne hrával, no ktorý sa na neho neskôr, keď trochu podrástol, tváril, že ho ide zakilovať. A bolo po kamarátstve...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 20:49
- Nahlásit

No, třeba jo...copak já jí vidím do hlavy? A kór Aši? Jenže já se podle toho řídím, a hlavně si to aspoň uvědomuju
no asi tak...
Jenže ten pán nevypadal, že by se vůbec někomu (natož sobě) chtěl dívat do hlavy....

Spíš bacha, aby Tě místní "neukamenovali" pod tlakem spravedlivého lynče...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 17:27
- Nahlásit

Teda pardon, že se k tomu zase vracím-ráno jsem chtě nechtě jela stříhat do KrPole a musela jsem vystupovat na inkriminované zastávce. Fakt se mi tam vůbec nechtělo, zvlášť po tom, co jsem si uvědomila, že jsem toho psa vlastně znala. Skoro každý den jsem je potkávala u fakultky, ten kříženec měl o trošinku delší chlupy a byl bělejší, než jeho žíhaný kamarád...potkali jsme je i na tancích v Darkovičkách...vždycky se mi ten pes líbil...a lidi dneska vystupovali z tramvaje, ukazovali na krvavé skvrny a mluvili o psech žebrácích, hnusných zabijácích, kteří nemají právo na život a dobře synek udělal, že ho zařízl (ale byly i normálnější názory)...není nad to jít ze zastávky v davu...měla jsem depku skoro celý den...a pokousaná paní bydlí pár baráku od domu, kde jsem stříhala. Bylo mi na blití. A pořád ještě je.

Prostě mě to nějak vzalo. Jako by se mě to bezprostředně dotýkalo.

Pořád toho psa vidím, jak jde se svou stafordí kamarádkou přes přechod...

Mel
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 17:58
- Nahlásit

A kdo neviděl:
http://www.nova.cz/zpravy/?83c=%7Ekrimi%7E&83e=DO8 267&ex8267=pes-brutalne-napadl-zenu-na-ostravsku&p lay=1

maixnerova
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 18:22 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Mucholabka

Co to je za typa, kterej toho psa podrizl, bal se, ze by pokousal i jeho nebo co? Chapu u nenapravitelne agresivniho psa utraceni uspanim.... stejne to je ale chyba majitele, dopr... chudak pani i pes...

Podobne plemeno psa jsem nikdy nemela, protoze si myslim, ze pro ne nejsem stavena, ale znam jich z okoli dost a ve vztahu k lidem naprosto bez problemu...
Ovsem je fakt, ze co jsme mezi nimi meli psi kamarady, kdyz byl muj pejs jeste stendo, tak to od cca roku psu skoncilo. Kdyz jsme se tenkrat se sousedem potkali a ja chtela pustit Piskota, volal na me at to nedelam, ze by asi bylo zle. Koukala jsem se na nej co blbne, a na voditku jsme zkusili nase psy (do te doby nejvetsi kamose) priblizit. Jeho pitbulik vystartoval tak natvrdo, ze si myslim, ze neslo o nejakou pubertalni testosteronovou postuchovacku... Nastesti co v okoli bydli majitele pitu, stafordu atd. mají svoje psy vyborne vedeny a do parku s nimi chodi na voditku (coz je mi sice lito), ale min lito nez aby mi museli presivat psa...

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 18:30
- Nahlásit

Tak dnes byl o tom článek v místních novinách.
Tak pán ubodal svého psa o kterém si myslel, že paní pokousal - 3 měsíční fenka to prý byla!! Paní byl vykousnut kus lýtka a byla s těžkým zraněním převezena do nemocnice. Myslela, si, že to udělal tento pes, ale možná to byl i ten druhý případně oba (byla v šoku).
Tož tak...

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 22:10
- Nahlásit

Terri
ak pán ubodal svého psa o kterém si myslel, že paní pokousal - 3 měsíční fenka to prý byla!
to je drsný..ale 3 měsíční staf by nevykousnul takovej kus..si myslím...Trinča měla malou papulku...takže asi týpos zabil jinýho
maixnerova
a do parku s nimi chodi na voditku (coz je mi sice lito), ale min lito nez aby mi museli presivat psa...
mno hele i já to řeším bud vodítkem nebo košem...prostě když není mezi kámošema a chci jí pustit,tak má koš....

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 22:25
- Nahlásit

to je drsný..ale 3 měsíční staf by nevykousnul takovej kus..si myslím...Trinča měla malou papulku...takže asi týpos zabil jinýho
Já si taky myslím... Celý ten článek byl plný "asi" a byl opřený o svědectví té pokousané paní a toto týpka - což zřejmě nebudou nejlepší zdroje. A pán se zřejmě zbavil štěněte...
Divný.

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 22:36
- Nahlásit

Terri

a stejně nechápu že ten pes jen tak zaútočil...prostě doběhl k paní a kousnul...bez podnětu..pokud jo musel bejt vydrážděnej od toho blba...aspon můj názor....

maixnerova
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 00:29
- Nahlásit

sarax

ja to nemyslela tak, ze by museli nebo meli chodit jen na voditku... proste v tom parciku je na volno nepotkavam ani s kosem (kdyby jo, tak jsem v klidu taky). Mozna je duvod ten, ze jsou jejich majitele tolikrat napadani, ze uz na to nemaji nervy. Jeden soused mi vypravel, ze kdyz sel se svou stafordkou (moc hodnou a i na psy velmi mirnou) na kratkem voditku a s kosem, napadl je nejakej debil, miril fence na hlavu pistoli a rval, ze toho zabijaka zastreli..., nastesti tam prisli jini lide se svymi psy, tak zdrhnul... majitel stafordky podal trestni oznameni... s nulovym vysledkem.

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 00:31
- Nahlásit

maixnerova
ja to nemyslela tak, ze by museli nebo meli chodit jen na voditku..
sem to tak taky nebralajen hlásím jak je to u nás...na hodně frekventovaným místě bych vodítko nesundala...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 00:37
- Nahlásit

sarax

Je to trosku OT a trosku taky ne - nevis jak se to vyviji s Maeddoxem (Srnecek1)?

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 01:14
- Nahlásit

maixnerova
zatím jsem se tam nedostala..nicméně je to na pořadu...pak dám info....

AOZ
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 06:23
- Nahlásit

Hnus, je mi fakt líto toho psa, té paní také, ale nikdo neví co a jak se stalo.
Mucholabka
Tebe lituju předem, protože nepříjemným komentářům ohledně Buccy se asi nevyhneš.

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 09:25
- Nahlásit

musel bejt vydrážděnej od toho blba...aspon můj názor....
kdo ví, na co je onen pán cvičil...

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 11:17
- Nahlásit

Tak jsem si to celé přečetl a mám několik postřehů
1) agresivita x bojovnost - často se tu zaměňuje agresivita a bojovnost , tedy agresivita nemá nic společného s bojovností a tedy i s "bojovými plemeny". agresívní pes z boje uteče v okamžiku kdy jeho útok nemá zastrašující účinek , naopak pes s bojovností za žádných okolností boj nepřeruší (buď vyhraje nebo zemře).
2) psí zápasy - existují sprostá jatka - nemá cenu je komentovat , největší haj... jsou lidé , dále zápasy podle pravidel - záleží na pravidlech od naprosto nekrvavých zápasů psu rasy Tosa Inu , přes kolové boje pitů kde zápas ukončuje v majitel psa kterému hrozí važné zranění (důležité je to HROZÍ ) , atd ..
3) bojovnost mohou mít v sobě jedinci libovolného plemene tedy i například labrador ale třeba jen 1 z 1000 , naopak u pitů je to třeba 6z10 ale ani u pitů to není u všech .

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 12:39
- Nahlásit

ZdeNek_K
Jenže když pita několikrát zkřížíš s polopitem a stafordem a kdo ví čím ještě a prodáš to za tři tisíce, tak už to pak s bojovností nic společného nemá, ba právě naopak je z toho většinou zbabělý agresivní pes. A to je rozdíl mezi pitem a Pitem. Navíc k tomu je přimíchaná fyzická síla, i když cestou ten pes taky většinu síly ztratí.
Já mám fakt ohoromné štěstí v tom, že ta moja stafordica není agresivní, ale moc gameová taky ne-kde by to nabrala, že jo. Zato Drak, to je pan pes, ten dělá všechno pořádně a do mrtva.
Nesouhlasím s garážovými zápasy a zápasy o prachy, zase ale myslím, že krátké testy juniorů nejsou ku škodě, protože jen tak zůstnou zachovaní ti praví PSI.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 16:58
- Nahlásit

Mucholabka>Bohužel, pit (Americký Pitbull Terrier) se často kříží s ostatními plemeny a jsou s toho většinou jen problémy.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání