Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / BOJOVÁ PLEMENA
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
eva od jondy
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 22:11
- Nahlásit

začatečník
já to vidím tak, že tito psi jsou opravdu super, ale je tu ten problém, na který poukazuji...když někdo povahově zk..í malého psa, následky nejsou takové..navíc si spousta lidí v mém okolí těmito psy zvyšuje ego-ne všichni samozřejmě...každopádně pro zvýšení ega si jorkšíra asi nepořídim,ne??no a právě kříženci těchto impozantních psů dokáží nadělat také obrovské škody..-např.nedávno smrt čivavy brutuse..prostě ti psi za to nemůžou, ale jsou hrozně silní a disponovaí k výhře nad protivníkem..osobně znám i 2 protipóly..stafordy chudáky, které mají magoři, nezvládají je, ale odmítají si to připustit a ti už pokousali psy i lidi, kteří je chránili...a ne jednou..no a pak staforda miláška k lidem, který je na ostatní psy neuvěřitelným způsobem surový,velcí psi to ustojí, ale když si chce hrát s malými, zavání to průserem..chyba je ale v majiteli a to tady snad nikdo nepopírá!!!!!!!!!a to se netýká jen "bojových" plemen, to je jasné..

začatečník
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 22:26
- Nahlásit

Moc a moc souhlasím ale chyba je že se bavíme o psech téma by mélo být nezodpovědní jedinci. Mne to strašně mrzí když čtu jak nějaký silný pes pokouše menšího ale bohužel nemám tu moc tomu zabránit tak aspon tímto chabým bojem hajím naše psy. Snad se někdy něco změní ale abych řekl pravdu vůbec tomu nevěřim!!!

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 22:31
- Nahlásit

začatečník
jo, to je přesný...jenže tyhle nezodpovědný jedince bohužel nejde ani zlikvidovat, ani jim zakázat pořizovat si psy.. takže člověk musí doufat, že bude potkávat co nejvíc super malých i velkých pesanů a opačným případům se vyhne..maximálně si tak můžeme tady postěžovat

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 23:38
- Nahlásit

eva od jondy
ale chci říct všem majitelům velkých psů, že dokud nebudou mít malého psa, tak ten strach asi nepochop
mno já to nechápu a mám i menšího psa..cca 8 kilo vořecha....rozdíly možno dělat ale ne v pelmenech....
začatečník
ale chyba je že se bavíme o psech téma by mélo být nezodpovědní jedinci
naprosto souhlasím....

Lexa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 08:14
- Nahlásit

ale chci říct všem majitelům velkých psů, že dokud nebudou mít malého psa, tak ten strach asi nepochop
tak to nesouhlasim,ja (i kdyz vim,ze by moje fena nikdy zadnemu pejskovi neublizila) jsem ji nikdy nepustila z voditka,aniz bych se zeptala majitelu mensich psu,jestli jim to nevadi.Vetsinou jsem ale proste sla jinam.Ale kolikrat jsem se vratila z prochazky nastvana k nepricetnosti,protoze kdyz ja mela fenu na kratkem voditku u nohy,tak ji nejaky maly pes,ktery byl samozrejme navolno,otravoval - a majitel tomu jen prihlizel,nebo vyslovene provokoval
Zase ted,kdyz mam i maleho psa,nemam zadny problem ho pustit,aby si pohral s velkymi,dokonce si myslim,ze vsechno je s malym psem jednodussi.Kdyby neco,tak ho muzu zvednout

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 09:19
- Nahlásit

Lexa
no ale já přece tohle psala..právě že sem měla velkou fenu a NIKDY bych jí nedovolila,aby malému pejskovi ublížila, ale nikdy jsem o ní neměla ten strach, jako mám o psa malého.
já svého psa nechávám se kamarádit se všemi psy, ale prostě jsme už zažili hodně nepříjemné situace a o svojí velkou fenku bych se v nich bát nemusela, o jonáše musím.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 09:22
- Nahlásit

sarax
ale dyť se bavíme o tom samym-to jsem psala nahoře na stránce...já nedělám rozdíly v plemenech, ale v tom, že malý pes mému psu půlku hlavy neukousne, ikdyž by to byl zmetek nevychovanej kousavej..

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 09:23
- Nahlásit

Lexa
Kdyby neco,tak ho muzu zvednout-tak tohle jsem nikdy při napadení svého psa fakt nestačila

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 09:37
- Nahlásit

Ach jo. Vždycky jsem si říkala, že pokud by u nás kvůli pár magorům taky měli uznat BSL, ten den bych koukala na inzeráty se štěňatama a jednoho takového bojovníka bych si pořídila. Teď už ho mám a nelituju. Jenže každý den se po republice porvou na sídlištích stovky psů a nikdo to neřeší-protože nejsou bojoví, resp. nejsou tak svalnatí a nemají velkou hlavu. Nepopírám, že útok takového psa nenadělá škodu. Na druhou stranu jsou si právě tihle psi svojí síly vědomí a nezneužívají to. Oproti třeba zmiňovaným jorkům. Pokud se něco nelíbí AST, třeba stříhání drápů apod., kroutí se, maximálně vezme ruku do tlamy a žužlá. Pokud se něco nlíbí jorkovi, nebo z větších i kokrovi, nechává to jizvy a ten pes jede natvrdo. Vydráždit do takového stavu nepříčetnosti pravého pita nebo AST dá docela práci.

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 11:16
- Nahlásit

Lexa
a mela fenu na kratkem voditku u nohy,tak ji nejaky maly pes,ktery byl samozrejme navolno,otravoval - a majitel tomu jen prihlizel,nebo vyslovene provokoval
tohle znám...a fakt sem minule už řekla že paní co vedle ve vchodě na nás ječí at si chytneme psy aby mohla vzteklou jezevčiči pustit na volno bude mít brzo smolíka..já jak idiot držím psa,ten čumí a čuba ječí jako kráva a paní chválí a chválí.....

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 11:18
- Nahlásit

Mucholabka
Vydráždit do takového stavu nepříčetnosti pravého pita nebo AST dá docela práci.
to je fakt...Trinča je taky flegma...lékařské úkony snáší bez problémů...a většinou má trpělivost i s malejma vzteklounama

LucieS
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 12:54
- Nahlásit

Pokud se něco nlíbí jorkovi, nebo z větších i kokrovi, nechává to jizvy a ten pes jede natvrdo
No ale tady se přece nikdo nebaví o vztahu k lidem. To nikdo nezpochybňuje. V zápase je nutné, aby pes nesežral člověka, který ho jde odchytit.
Já bych to přirovnala asi k tomu, že když do tramvaje vleze skupina našich nepřizpůsobivých spoluobčanů, tak si více začnu hlídat kabelku. Prostě je tam daleko vyšší pravděpodobnost, že se "něco" stane. Takže když vidím pita na volno, radši se mu se psem vyhnu. Člověk by řekl, že o sao se bát nemusím, ale bojím.

Lexa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 14:01
- Nahlásit

eva od jondy
no,ja jsem vzdy mela strach spis o fenu,protoze zadne "bojove" zkusenosti nema,ale mrnous se o sebe postarat umi,nejak ho to zivot na ulici naucil.
tak tohle jsem nikdy při napadení svého psa fakt nestačila
ale me uklidnuje uz samotny fakt,ze mam tu moznost.Takovy dobre ziveny VK je na zvedani do naruci trochu nevhodny
sarax
no,vencila jsem fenu v takovem malinkatem parciku pred barakem,a prisel tam nejaky pan s jezevcikem.Vzala jsem fenulu na voditko a sla asi o 50 metru dal.Pan pustil pejska behat na takovem samonavijecim voditku,asi 10 m. ,ale jako ze pes na voditku byl,a sel za mnou.Asi 15 minut jsem se mu vyhybala,ale vytrvale chodil za mnou,pes (jeho,samozrejme) jecel jak blazen,pan ho s usmevem poustel k nam bliz a bliz...Pak uz jsem nemela kam uhnout,tak jsme se zastavily,on prisel jeste bliz,tak asi na 3 metry,provokativne na me cumel,jezevcik vriskal a slintal,a kdyz jsem rekla,ze pokud hledaji spolecnost,tak velmi rada fenu pustim z voditka,at si spolu pohraji,zlaticka,tak zacal kecat,ze tohle se nesmi,ja mam psa jiste nebezpecneho,a vubec,on toho sveho ma prece na voditku...

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 14:05
- Nahlásit

Lexa
kretén....
tak bych vandala 15 m dlouhou šňůru a bylo by

redhead
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 14:31
- Nahlásit

Lexa
Já včera venčila svýho "bojovýho" psa a potkali jsme pána s bišonem na flexině a jak jsme procházeli kolem nich, bišon vylítnul jak na pérkách a dorážel na mýho psa, cenil zuby, slintal a pán jediný co udělal, tak mu konejšivým hlasem domlouval "sím tě, co blbneš, to je pitbul, ten tě sežere jako svačinku" No a múj "pitbul" tam stál jak tvrdý y, vrtěl ocasem a nějakej smeták mu byl ukradenej. Prostě už tyhle prúpovídky ignoruju, to by mě šlehlo...

hana1
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 14:45
- Nahlásit

začátečníku, tak poraď - když se do mého psa zakousne nějaký menší pes, zvládnu ti lehce sama. Když se budou prát 2 velcí psi, stačí na to dva šikovní dospělí, obvykle to je maximálně na šití, někdy ani to ne. Když se do mého štěněte zakousne stafordice, ani několik dospělých chlapů to nedokáže zvládnout.Prostě obvyklé postupy nefungují. Nemůžu si pomoct, ale když přijde k nám na cvičák mladá stafordová, vyklízím pole. Prostě už to nikdy nechci zažít. Můj oblíbený pitbul ze sousedství, přestože měl velmi rozumné majitele, se pral tak, že chodil se dvěma obojkama a dvěma vodítkama, za náhubek by se nemusel stydět ani krokodýl a přesto s ním v jeho aktivním věku byly dost potíže. Vážím si všech, co mají tato plemena a jejich psi jsou bezpeční ale co mám sakra dělat, když potkám ty agresivní a nezajištěné ????

Lexa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 14:49
- Nahlásit

sarax
tak bych vandala 15 m dlouhou šňůru a bylo by
si musim poridit...
A kdy uz konecne pujdes do porodnice?

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 15:07
- Nahlásit

hana1
Když se do mého štěněte zakousne stafordice, ani několik dospělých chlapů to nedokáže zvládnout.
hele co na tom nedokážou zvládnout???staf nemá tu samou křeš co pitt,a stafice má mít koš když jde na cvičák ne??

hana1
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 16:13
- Nahlásit

sarax
asi před 2 rokama ve městě mé štěně / uvázané a u nohy/ napadly 2 dospělé feny. Majitel nevěděl, co dělat, kolemjdoucí nevěděli co dělat, jedna fena byla zakouslá do krku, druhá do břicha, štěně bylo během chvilky v bezvědomí. Kolemjdoucí je mlátili, lili na ně vodu, já jsem se je pokoušela odtrhnout, napřed za slabiny, pak za uši, kdykoliv některá trochu povolila, vzápětí se zakousla lépe. Tu u břicha se mně podařilo nakonec sundat a někdo cizí ji podržel, ta na krku nakonec nějak pustila, ani nevím jak.Vše bylo strašně rychlé a ve zmatku, já sama jsem nevěděla pořádně co dělám, jen vím, že jsem strašně řvala, sprostě, na majitele, který se odtud klidil a nesnažil se pomoct. Nejvíc mně na tom vadilo, že vše bylo zcela bez varování, žadné vrčení, štěkání,obíhání, prostě hned útok - štěně porazily a kously a hned na poprvé na plnou tlamu, ne jen do kůže. Bylo nás tam postupně několik dospělých,ale čuby bylo zakouslé a nehodlaly to vzdát. Jestli měly křeč to nevím, to nepoznám, ale držely fest. Těžko se to zpětně popisuje.

redhead
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 16:22
- Nahlásit

hana1
Mého psa mi loni taky napadl staford a přesně vím, o čem mluvíš. Ty psy prostě nelze oddělit. Nám teda pomohla studená voda (kýbl), ale neumím si představit, jak bych to řešila třeba někde venku, kde by voda nebyla Už bych to nechtěla zažít,byla jsem taky v šoku, smrt v očích a majitel toho útočnýho staforda si ještě postěžoval, že dal za jeho následnou léčbu sedm tisíc

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 18:27
- Nahlásit

Lexa
Můj VK je taky mazel a kolikrát já sama si říkám, jestli dělám dobře, že ho nenechám se bránit samotného... že by to těm "druhým" někdy patřilo, aby s nima zatřepal. Protože on se pak ke mně přijde přitisknout a vlastně trpí.
Na druhou stranu si zas říkám, jsem ráda, že mám tak hodného psa. A snad kdyby ho někdo fakt "nasral", tak se v něm to kníračí probudí

Dneska jsme byli venčit a najednou vidím, za hřbitovem sedí jezevčík. Si říkám, jéžiš on tak sedí, jestli mu něco není. Bohužel můj pes si to myslel taky, tak šel k němu. A jezevec seděl, seděl a jak si k němu můj čuchnul tak udělal vzteklý výpad a zakous se do mýho. Můj byl naštěstí pohotový, tak uskočil ke mně (aby se přitisknul), jen hrozivě vrčel a jezevec taky a hubu plnou černých chlupů.
Tak jsem říkala Zorranovi, pojď toho cipa tu necháme. Pak jsem si všimla, že byl přivázaný - dlouhým vodítkem k plotu, bylo zelené a zanikalo v trávě... (majitel byl na hřbitově - jako živý).

Lexa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 20:30
- Nahlásit

Terri
A snad kdyby ho někdo fakt "nasral", tak se v něm to kníračí probudí
ale jo,urcite.U nas to neni o tom,ze se Stazina neumi branit - umi,jen je to proste pod jeji uroven.

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 21:54
- Nahlásit

Lexa
se Stazina neumi branit - umi,jen je to proste pod jeji uroven
přesně, mi to taky připadá, že se Zorro prostě diví, co se to děje...a proč by se měl chovat stejně No a panička mu to potvrdí...

začatečník
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 22:46
- Nahlásit

Jako bohužel neporadím ani nepomůžu pokud budou kolem magoři a to nemusí mít velké psy tak nic nenaděláme. Já mám psa a fenu ještě neměli štěnata proto že nevím komu je dát. Pes je někdy na volno ale má koš fena je prudas a nikdy na volno nebyla ale máme obrovský pozemek tak se má kde vyběhat a že je taková jsem věděl při koupi ale jsem přesvědčený že jsme ji možná zachranili nevím. Sousedův pes křiženec chodil na náš oplocený pozemek já jsem jej nevím kolik krát upozornoval že bude zle ale jeho odpověd co se staráš. Fena harala přišel a skončil potrhaný fena nechce jiného psa jak našeho a to jsem na psovi ležel a ten šel i semnou ale náš pozemek a nesčetně krát sosed upozorněný-tak je to o lidech psi za svůj vývoj nemůžou!!!!

wikyp
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 10:33 - Změnil/a: wikyp
- Nahlásit

Fík
Na mého psa NO vylítla fena stafa bez náhubku, která se urvala u krámu. Běžela docela kus, tak že jsem se jí stihl všimnout. A co teď. Psa jsem odložil a stoupl jsem si kus před něho. Bylo jasné, že fena se mě všímat nebude a půjde po psu. Když běžela kolem mě, ototčil jsem se, chytil ji za krkem oběma rukama a obloukem odhodil na opačnou stranu. Problém byl ten, že na opačné straně byla výloha prodejny. No, nikomu se nic nestalo. Jen já jsem to rozdýchával ještě půl hodiny a fena také měla docela potíže s dýcháním.

Je to problém, když si někdo pořídí takového psa a není schopen si ho vychovat a když ho nezvládne, tak alespoň zajistit. Nemám rád výraz bojová plemena, neboť neexistují. Psy se rozdělují na pracovní, společenská, lovecká atd. Ale nikde se nepíše o tom, že by se např. pracovní rozdělovali na bojová.
Další problém pak je, že si člověk vede psa, aby se s jiným zvířectvem relativně snášel a najednou přiběhne pes, který nezavrčí, nezaštěká a rovnou naněj hupne. Což se nám stává vcelku pravidelně, když potkáme před teskem pankáče nebo bezdomovce. A když jim člověk řekne, že by si mohli vzít psa na vodítko, ještě si vyskakují. Ono, pokud jde o mě, je to fuk. Horší je, když jde se psama přítelkyně.

Mucholabka;Stejně zajímavé, pes z takového chovu, a není agresivní...že by to bylo tím, že je čistokrevný?

Neboj. Není to tím, že je čistokrevný. Není to ani tím, že by byl čistokrevný a s průkazem původu. Nebylo by to ani tím, že není čistokrevný. Je to v tom, že buď si psa veme někdo, kdo je důsledný (ať začínající nebo zkušený psovod) a je schopen psa vychovat. Základ je veškeré činnosti se psem je výchova. Ať se pes učí nebo neučí např. k obranám, s vychovaným psem nejsou problémy
Já ososbně mám třetího psa NO bez PP. Z toho 1 byl z útulku a ti 2 měli skoro podobný osud, jen se do útulku nestihli dostat. Přestože byli všichni vedeni pro sužbu, byli poměrně dobří a razantní obranáři, nestalo se mi, že by někoho napadli bezdůvodně.
Je nutné svého psa dostatečně poznat a znát, jeho zvyklosti, chování atd. Pokud svého psa znám, vím, když se na něj podívám, že má roupy. V ten moment ho stačí patřičným povelem usměrnit a je všechno v pořádku.

wikyp
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 10:45
- Nahlásit

Můj názor je, že základní výcvik především poslušnosti by neměli absolvovat pouze pracovní plemena atd. Měli by jej absolvovat všichni psi. Neznamená, když malé plemeno nemůže zabít jiného psa nebo dokonce člověka, že nemůže způsobit člověku potíže. Mojí mámu chtěl kousnout malý knírač. Kousnot se mu nepovedlo, ale přesto ji škrábl. Máma měla za sebou 4 plastické operace. A to se lidé vymlouvají na to, že je to malý psík. Takové výmluvy mají pouze být jako alibi těch lidí, kteří výchovu psa zanedbali, nebo se nani prostě vykašlali, neboť se jedná přeci o malého pejska.
Přítelkyně má kříženého Kokra s Jezevčíkem. Obě tato plemena jsou známá svou paličatostí, dominancí apod. Co z toho vznikne, když se skříží, bych Vám mohl vyprávět. Ne, že by nebyl hezký-to on je. Ale někdo ho vzal od feny ve 3 týdnech, což patrně také zanechalo následky a nejen díky tomu, jk říká véťa, je psychicky labilní. Přesto se mu dostává výchovy a částečně v mezích jeho schopnostem a velikosti i výcviku. A je si myslím v celku v pohodě.

jerrynko
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 09:28
- Nahlásit

Pro Lexu

Malého psa zdvihneš, říkáš. Jo u nás na sídlišti minulý týden napadl NO jorkšíra. NO se nedal odehnat, stále útočil, pán zdvihl jorkšíra do výšky a výsledek? Mám má rozervanou celou paži i přesto, že měl zimní bundu. Jo malí psi spolu se svými pány, vždy tahají za kratší konec

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 11:13
- Nahlásit

jerrynko
A co s tím mají společná "bojová plemena"?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 19:42
- Nahlásit

Viděli jste to na Nově? Hověz, hajzl, hovado jedno hnusné! Zabít málo, cipa!
A to zítra jedu do Kr. Pole stříhat a na té zastávce budu vystupovat. A taky jsem tam byla v pátek.

Pro ty, co neviděli: týposovi zdrhl staford a mix se stafordem, ten mix pokousal nějakou babu, týpos psa vzal do auta a prý ho ubodal.

To zas zítra bude na procházkách s Buckou :-/

želva
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 19:54
- Nahlásit

Mucholabka
taky jsem na to koukala, jýá bych mu toho psa odebrala co ještě žije

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání