Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / BOJOVÁ PLEMENA
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Fík
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 07:56
- Nahlásit

Tak jsem byla přítomna rozhovoru mého strejdy s mamkou. Strejda vlastní fenu "choďáka" a jezdí s ní tramvají do práce, neb fenka bere léky na slinivku, a protože jí je v době oběda nemá kdo dát, jezdí s pánem.Jednou takhle jeli, ona s náhubkem a na vodítku.Na poslední chvíli přistoupili mladíci s pitbulteriérem, který neměl ani vodítko ani košík. Ten fenu napadl :madnatrhl jí kus nosní houby a prokousl a potrhal nohu, prý to byl jen mžik), než strejda stihl zareagovat, mladíci rozrazili dveře tram, pískli pes vyletěl za nimi a strejda tam zůstal s bědující, krvácející fenkou. Nakonec to dopadlo dobře, fenka to přežila, jen se jí teď nechce nastupovat do tram a na psa který je větší než ona vrčí.
Nemám ráda termín "bojový pes", myslím si, že ve většině případů se jedná o velmi milé psíky :eekokud jsou dobře vedeni.Ale pokud si ho pořídí někdo na "honění" trika je to prů... Úplně mě mrazí při představě, že by ten pes napadl slepeckého psa.
Jsem z toho smutná, ten pes nebyl dostatečně zajištěný majitelem a odnesla to fenička, která zajištěna náhubkem byla, čili se nemohla ani bránit.

bojová plemena mají tu smůlu, že si je pořizují i lidé, kteří je mají jako doplněk, že aby byli IN.

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 08:01
- Nahlásit

Fík
hochu nabo holka s tím asi nic nenaděláme, pruser je každý pes né jenom takový ty co se o nich říká BOJOVÁ, taky to nemám ráda. Prostě záleží vždy ne lidech

monika
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 08:11
- Nahlásit

Fík
já moc nemám ráda dělení na bojová a nebojová. Tchýně má srnčího pinče a ten je nebezpečnější než sousedůb bulík. Je to o tom, jak je pes veden a vychováván a ne o tom, co je to za plemeno. Průser je ten, že když se něco stane tak o tom, že jezevec někoho pokousal se nikde nepíše, ale když je to rotvík, bulík nebo třeba dobrman tak je to rázem bojové plemeno.
Jak psala Petra, je to v lidech.

Fík
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 08:20
- Nahlásit

Petra
monika
JO, jo já vím, jen si myslím, že i pitbul může být super pes, ale když si ho úpořídí debil(pardon) tak může mít i pinče a je to průser

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 08:21
- Nahlásit

Fík
tak to si trfil hřebík na hlavičku

želva
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 08:25
- Nahlásit

Fík
přesně, souhlasím s tebou, tady dokonce paní udělala z hodného Jokšíra pěknou bestii

Jimmi
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 08:31
- Nahlásit

Fík
Jednou takhle jeli, ona s náhubkem a na vodítku
natrhl jí kus nosní houby

jak jí mohl natrhnout nos, pokud měla náhubek?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 08:32
- Nahlásit

Fík
Jo, taky to nesnáším, tyhle ploemena mají smůlu, že si je dost často pořizují lidé s pochybným sociálním zázemím, alkoholici, feťáci a různí čichači, vyholené lebky nebo naopak s dredama. Taky se mi stalo, že nastoupili do busu dva smradlavci se čtyřma psama. Ani jeden neměl vodítko nebo koš, ale řidič se bál jenom ceknout. Ti jejich psi ani nebyli čistí, měli jenom jakés takés tvary svalnatého těla s velkou hlavou. A podle takových se pak vtváří pověst plemene.
Jednou jsem nastoupila se silně bojovou Buckou do trolejbusu, s košem, a v tom trolejbuse na Bucku vyletěl kříženec jezevčíka v oblečku, paničce z klína. A řidič vyhodil mě, bo můj pes je ten nebezpečný. Idiot.
A včera jsem psala na vedlejší diskusi, jak se mě teta s očekáváním v hlase ptala, jestli Buca už někoho pokousala.
Paní na zastávce mi vynadala, že takový pes nemá na zastávce co dělat, neb to viděla v televizi.
Často ani lidi neví, jak pit/AST vypadá-vyroste mi z toho prý patesátikilová svině a za rok se budu divit. Hlášky typu "osm měsíců, ahá. Ale pak bych se ho bál..." mě vytáčejí do ruda. A přitom když jdu s Ašopsem, lidi si ji hladí a neví, že je to kousavá potvora
Nebo se mě zákazníci ptají-A co vy máte za pejsky? Ovčáka a staforda. A co je ten staford? Ukážu fotku na mobilu. Ten je krááásný, co to je za plemeno? Vyšlechtěné z pita. Jéžiš, fuj.
Jo, a cvičím Bucku na lidi, štvu ji proti lidem, kdyby někdo nevěděl, tak pozor!

želva
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 08:37
- Nahlásit

Mucholabka

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 08:50
- Nahlásit

Jimmi

A mimo jiné - pit, když se zakousne, tak to dá sakra velkou práci ho z druhého psa dostat, rozhodně písknutím to teda není.....

Lola1
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 09:07
- Nahlásit

monika
Nemám taky ráda názvy plemena bojová a nebojová. Je to přesně, jak píšeš, ještě potom záleží na psovi, který někoho pokouše, od ratlíka to většinou není tak závažné, ale větši huba má i větší zuby. Záleží opravdu na tom, jak píše Fík
, kdo si jakého psa pořídí, bojový může být od čivavy po dogu (nechci tím urazit jmenovaná plemena, myslím tím jen velikost psa).

brut
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 10:11
- Nahlásit

Jimmi
Mel
taky přemýšlím, jak se mohlo stát, že měla feňulka natrženou nosní houbu, když měla košík....pokousaná klidně, ale ta houba mně mate.

Pravda je, že si mnoho různých individuí pořídí psa ( a je v celku jedno kterého plemene) aniž by něco věděli o jeho výchově a problém je hned hotov.
Taky tady máme pár takových "blbců" .... paradox je, že když jdou sami, tak se bojí a stávají se nenápadnými

radek
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 11:06
- Nahlásit

brut

když měla košík..

jsou ruzne druhy nahubku krome kovovych a kozenych i nylonove ... ten asi utoku bula neodola.

brut
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 11:09
- Nahlásit

radek
To je možný...nikde nebylo napsáno,jaký košík feňulka měla....ale popravdě řečeno si myslím, že natrženou nosní houbou by to po bulově zásahu neskončilo

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 11:17 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

když má debil psa, je jedno jakého, až na to že bull je v jeho rukách horší zbraň než pinč...

Mucholabka
No to je jasné, že ji cvičíš proti lidem, to jsem viděla! Když jsi otvírala bránu, tak Buca chtěla okamžitě převzít vládu nad autem a vyskočila na sedadlo. Seděla jsem jako přilepená, aby mně hned nesežrala

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 11:59
- Nahlásit

Terri
Hned jak by ses pohnula, byla bys o ruku olízanější
Je fakt, že Aša je oproti Buce stokrát bojovější, tu fakt k psovi nepustím a co se týče lidí, mám taky trochu strach, je nevypočitatelná.
A ještě jste neviděli bojovou Fifinku, když jí jde o balónek, vrhne se natvrdo na Bucu a já pak pochybuju, jestli Buca třeba není převlečená (že by pod její kůží byl třeba Mikuláš), neb očekávání okolí o bojovém plemenu vůbec nechce plnit. Když na ni jde pes, vyřídí to naprosto v pohodě, odstrčí ho hrudí nebo zadkem a umí nádherně dělat sumo zápas. Jednou se po ní ohnal pes od známé docela tvrdě, tak se jenom jednou ohnala, zavrčela a nevyhledávala konflikty navíc. Aša nebo Fifinka by byly v konfliktu se psem stokrát horší. A Fifinka, ta se klidně pověsí Aši na hrdlo.
Jo, jednu nevýhodu bojová Bucka má, na všechno sahá předníma nohama, na lidi, na věci i na psy, a psi to dost dobře chápou jako výzvu. Ale naši psi už si zvykli.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 12:03
- Nahlásit

Fungujou vám stafordi.com? EXPIRED DOMAIN

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 12:09
- Nahlásit

Mucholabka
ty jo..nefungujou..a to mě minulej tejden prudili že sem se dlouho nepřihlásila
a vůbec téma bojový psi je tu někde zapadlý

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 12:29
- Nahlásit

Mucholabka
Zorro taky hodně věcí řeší předníma tlapama je to hezké, a fakt, že někteří psi to asi nečekají.
Fifinka, to je ta bojová pudlice?
Hned jak by ses pohnula, byla bys o ruku olízanější
no právě, a ještě bych pak musela přispívat do tématu "mikrobi a viři v tlamě psa"

Fík
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 15:16
- Nahlásit

Jimmi
měla nylonový náhubek, který má přední stranu otevřenou. A nemyslím si, že by nebylo možné psa odvolat, když mu "zdrhá" pán.

Pupy
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 15:43 - Změnil/a: Pupy
- Nahlásit

JO tak kuli tomu bojová plemena se často hádám...Třeba kámoška mi řekne že pitbulteriér je bojové plemeno a já řeknu že v tom případě je bojová i jorkšír páč patří do stejné skupiny teriérů.
Fakt to nechápu, pravda čivava muže být agresivnější než pitbul. Ale to nikdo nevidí velkej pes je zlej a malej ťu ťu ňu. Mám toho už plný zuby.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 15:50 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

Fík
dík za info, ono to z první informace vyznělo podivně, nylon. náhubek znám a tam se to asi může stát, jinak o odvolání nic nevím

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 16:02
- Nahlásit

Jimmi
jinak o odvolání nic nevím
sím tě to nechápu

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 16:04
- Nahlásit

Pupy
jenže čivava neukousne tvému psovi hlavu...

hana1
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 17:16
- Nahlásit

Pupy
víš, já jsem nikdy nebyla psí rasista a nějaké šarvátky mezi psy mě nechávají v klidu, měla jsem naráz 7 dospělých NO, nyní 6 boxerů, takže jsem zvyklá. Ale asi před 2 roky jsem šla po městě, na krátkém vodítku u nohy jsem měla sotva odrostlé štěně a potkala jsem pána se 2 asi stafordkama. Měl je na vodítku, míjeli jsme se asi o 4 metry,tak jsem nedávala pozor. Pak jsem najednou měla štěně na zemi s jednou fenou zakouslou do krku, druhou do břicha, štěně mělo vykulené oči, modrý jazyk a bylo v bezvědomí. Stalo se to tak rychle, že dodnes nevím, jak to vlastně bylo, jestli feny pán pustil nebo jen neudržel. Bojovala jsem jak lev, nakonec jsem štěně s pomocí cizího člověka nějak vyprostila, rozdýchala, mělo prokouslou průdušnici, následně zápal plic, krvácení v břiše. Ten útok byl rychlý a profesionální, nikdy jsem něco podobného neviděla. Takže některá plemena prostě jsou nebezpečnější než jiná a nikdo mně to nevymluví. Nevím, co to bylo za feny, nevím, kdo je k tomu vedl nebo jestli to bylo poprvé, ale i největší rvačky mezi ovčákama proti tomuhle nebyly vůbec nic.

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 17:37
- Nahlásit

Fík
nemyslím si, že by nebylo možné psa odvolat, když mu "zdrhá" pán.
O odvolání jsem psala já...
Tak předně - mě prostě trošku vytáčí, že jsi své téma nazvala BOJOVÁ PLEMENA, když sis tu chtěla postěžovat, že nějaký krotén nechal svého psa pokousat psa tvýho strejdy..
Z výše citovaná věty je mi jasný, že jsi nikdy asi neviděla toho strašného zabijáka bojovat, protože to, cos napsala prostě není možné.. pitbulteriér, když bojuje, tak má černo před očima a odvolat se písknutím ani odchodem páníčka rozhodně nedá... Pitbul se zakousne a nepustí (třeba půl hodiny) Můžeš mu dávat pěstí, mlátit ho železnou tyčí po hlavě, ale nepustí... Huba se jim většinou páčí. Mě přijde dost nepravděpodobné, že se jednalo o pita.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 17:45
- Nahlásit

Terri
Jojo, Fifinka je bojový pudl. Viděla jsi ji? Mám pocit, že se ohnala po Zorrinovi-nebo to byl jiný knír, mi přijdou všichni stejní (i když, už je pomalu začínám od sebe odlišovat).

Klárča
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 18:11
- Nahlásit

Fík
Chudina choďanda...Jak se jmenuje?
Terri
Pupy
jenže čivava neukousne tvému psovi hlavu

Jediné štěstí, že nevychované a rozmazlené čivavy v oblečkoch (nebo jorkšíři) nemají sílu jako některé jiné plemena a 50kg navíc.To by se potom vychovaným pitům apd. říkalo miláčci a jorkům a čivavám bojové plemena.
Mě teď naštvalo, že ve škole měl učitel přírodopisu výklad o psech. A kdekoliv se jednalo o něčem kdy pes nebyl nejlepší přítel člověka, tak na ukázku přišel pitbul. Jmenoval pita do všeho - chránění svého území (= řekl to tak,že když strčíme přes plot ruku k pitbulovi,tak ji vytáhneme poloviční. Proč nejmenoval z tisíců jiných hlídacích plemen fakt nevim ) - agresivita (=když uvidíme pibula máme se mu vyhnout na sto honů a zavolat policii. Po takovém výkladu věřím,že slabší povahy co se bojí psů by začaly teď při takové situaci ječet,utíkat a podobně). Dál už jsem ho radši neposlouchala.

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 18:33
- Nahlásit

Mucholabka
Zorrin to myslím nebyl, ale viděla jsem ji i s její honbou za balonkem A Fifinka, to k ní fakt sedí

Klárča
jenže čivava neukousne tvému psovi hlavu
Jediné štěstí, že nevychované a rozmazlené čivavy v oblečkoch (nebo jorkšíři) nemají sílu jako některé jiné plemena a 50kg navíc.To by se potom vychovaným pitům apd. říkalo miláčci a jorkům a čivavám bojové plemena.

Ale o to jde!
Jinak jasně, teď je v módě kampaň proti bullům... na druhou stranu, tyhle plemena jsou prostě v rukou nesprávných lidí zbraně s ničivými důsledky, to je FAKT. Zatímco hystera kousavá čivka nebo york je stále malé vztekající se cosi, co Ti tvého psa nezabije. A přizná snad pán debil, že je debilem, který si "tohle" plemeno pořídit nemůže? Myslím, že naopak...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 19:07
- Nahlásit

Terri
Takový jork dokáže maximálně znepříjemnit dvanáct let života. Kor když se stříhá, pak ho znepříjemní více lidem kolem sebe.
Klárča
Strč ruku přes plot k pitbulovi-už tě nepustí, to je fakt (sousedi ob dva baráky mají pita, game bred, jakože fakt krásného a hodnotného psa, pojištěného na 130 000. Občas s ním pokecám a on pak rve tyčky od plotu, aby na mě mohl skočit a lízat mě do mrtva lidi, co psy neznají, by mohli myslet, že na mě útočí, má to fakt s drsným zvukovým i výrazovým doprovodem). Ten jejich pit psy moc nemusí-no, teda může, ale bez dohledu ho se psem raději nenechají, protože ho pokousal boxer. Je docela úspěšný na těch jejich piťáckých soutěžích, přerval tlustý kožený postroj, ale lidi miluje. Myslela jsem, že jeho páníček je vypatlaný, protože ho kupíroval včetně ocasu, ale zjišťuju, že je fajn. Psa vychovává dobře jestli bude mít někdy potomky, tak bych od něho chtěla pejska Jako štěně byl ten pes fakt hyperaktivní a rozlítaný, ale teď je už i poslušný. Pořídili si ho lidi, kteří dřív chovali ovčáky a měli takového stopaře, že spolupracovali s pčr.
Stejně zajímavé, pes z takového chovu, a není agresivní...že by to bylo tím, že je čistokrevný? I proto horuju pro psy s PP od kvalitních chovatelů. Aspoň si ty povahy opravdu hlídají, ne jak rozmnožovatelé "pitů" a "stafordů" za 3 000.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání