Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / BOJOVÁ PLEMENA
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Fík
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 21:33
- Nahlásit

Mel
Neodsuzuji psa ani plemeno, ale ty kluky, kteří dělají TZV.bojovým plemenům takovouhle reklamu. Navíc jak už jsem psala výše, je to o pánovi ne o psovi. Chtěla jsem si postěžovat na bezohlednost lidí......přečti si to od začátku......

AOZ
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 06:19
- Nahlásit

Fík
¨Fenky je mi líto, nějakou zkušenost o bitkách už taky máme, tak ať se to dobře hojí. Nejhorší na tom je, že jeden takový blbec páneček a pro celou tramvaj a přilehlé okolí to mají tihle psy jasný. Ale kdyby tam jel člověk s hodným "bojovým" psem, raději "typ bull" tak si toho nikdo nevšimne. Je to opravdu jenom o lidech.

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 07:14
- Nahlásit

Fík
Neodsuzuji psa ani plemeno, ale ty kluky, kteří dělají TZV.bojovým plemenům takovouhle reklamu
sice neodsuješ ,ale název tématu a tvůj příspěvek těmlhle plemenům fakt pomůže....jako je to dost zavádějící....debilního psa...kterej má páníka kreténa potkám všude a fakt na plemeni nezáleží...a souhlasím s Mel,že pit to byl těžko....
Chtěla jsem si postěžovat na bezohlednost lidí......přečti si to od začátku......
jo pohoda..ale jak sem psala Bojová plemena jako název.....fakt si většina lidí kteří to přečtou+tvůj post nebude myslet to nejhorší...
AOZ
Ale kdyby tam jel člověk s hodným "bojovým" psem, raději "typ bull" tak si toho nikdo nevšimne.
mno jasně..a když bude zlej např.ovčoun nebo knír tak to nikdo nenazve bojová plemena...

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 09:16
- Nahlásit

Mucholabka
Takový jork dokáže maximálně znepříjemnit dvanáct let života. Kor když se stříhá, pak ho znepříjemní více lidem kolem sebe.
To každej nevychovaný pes
sarax
a když bude zlej např.ovčoun nebo knír
zlej knír, jo?
Já bych ale teda raději potkala debila s debilním NO nebo knírem, než bullem. Právě vzhledem k jejich vlastostem a schopnostem. Ale zdá se mi, že tohle nějak příznivci bull nechápou. (Jinak já sama je mám ráda!)

LucieS
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 09:26
- Nahlásit

Musím říct, že když vidím pita nebo stafa bez košíku a na volno, tak se mi taky ježí chlupy. Nejsou to sice "bojoví psi", ale jsou to psi "vyšlechtění k psím zápasům". A to je ten průšvih.
Zatímco totiž např. středoasiati odpradávna v zemi původu bojovali v psích soubojích, tak pouze do doby, než se soupeř podřídil a konrolovaně odešel. Ok. Ale pitové odjakživa bojovali až do konce. Pro pita je odkryté břicho výzva k zakousnutí se do něj, ne k vítěznému postoji nad poraženým psem. A to normální není.

AOZ
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 09:35
- Nahlásit

Terri
Ale zdá se mi, že tohle nějak příznivci bull nechápou ne všichni

Já podnikám taková opatření, jen se mi zdá, že u nás to bylo zbytečné neb se ani nebrání, tedy pořádně.

Hafina
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 09:47
- Nahlásit

Máme spoustu známejch bulíků, pitbulíků a stafíků a hodně jich je v pohodě. Pak ale znám pár psů, kteří nejsou zlí, ale jejich hraní je takovým způsobem, že mám o svýho psa fakt strach. Jedna mi ho málem umlátila košem, štěně staforda mu rozkousalo krk do krve a jedna stafordka na cvičáku si hrála tak drsným způsobem, že pak cvičitelky pánovi doporučili, aby už nechodil. Ale nemyslím, že to byla chyba těch psů, ale spíš pánečků, že to nedokázali korigovat.
Jinak k lidem jsou to fakt zlatíčka.

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 11:06
- Nahlásit

AOZ
Ono bohužel asi lidi nepředěláš. Ale já bych byla celkově pro zpřísnění pravidel pro chov (všeobecně) a u některých plemen pro jejich držení. Akorát že bych nerada, aby to došlo k extrémům jako v Něměcku, k zákazům a nebo k nesmyslným selekcím...

pospa
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 11:33
- Nahlásit

Mucholabka
Naprosto s tebou souhlasím,já jsem taky pro chov psů s PP od kvalitních chovatelů,hlavně co se týče těchto plemen.Protože PP je zárukou hlavně povahy,exteriér je v tomto případě až druhotný,teda alespoň pro mě.

pospa
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 11:35
- Nahlásit

Terri
Souhlasím.......chov některých plemen psů by měl být opravdu monitorovát a důsledně kontrolován.Jenže po světě běhá tolik psů těchto plemen bez PP,že účinná kontrola moc dobře v tomhle případě asi nepůjde......maximálně u psů s PP.

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 11:42
- Nahlásit

pospa
Já vím, bohužel. Na druhou stranu, platí se poplatky za psy, tak se to může monitorovat i takto (resp. můžou to mít pod kontrolou), ale zase - naše legislativa, která nedovoluje monitorovat ani potencionálního hajzla člověka....

No pak se ale na druhou stranu majitelé těch vychovaných a slušných bullů nesmí divit, že lidi hodí všechny do jednoho pytle, je to o strachu a negativních zkušenostech...

pospa
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 11:52
- Nahlásit

Terri
Z vlastní zkušenosti vím,že ne všichni platí poplatky za psy.No a pak je tu ta naše "legislativa" a k tomu není co dodat...

Já se právě kolikrát těm lidem nedivím,že se tak zděšeně dívají na mýho psa co to mám za bestii,když kolikrát vidím,co se děje okolo nás.Ale zase na druhou stranu ráda dotyčnému vysvětlím,že je to opravdu jen o lidech,když má člověk zájem se bavit a pokud chce,tak pochopí,pokud nechce nepochopí......

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 12:55
- Nahlásit

LucieS
Pro pita je odkryté břicho výzva k zakousnutí se do něj, ne k vítěznému postoji nad poraženým psem.
Obávám se, že to vidíš moc přímočaře, tak jak to jednou někde někdo napsal, a teď ten názor přijal každý a samozřejmě ho ventiluje dál, protože zní hrozně dobrodružně. Pamatuj na to, že i psi na zápas nejsou jen tak "sami od sebe", tréninkem si projít musí taky. Jenže k tomu mají vlohy, které se dají velmi lehko probudit. Právě v opačné situaci, při dobré výchově, jsou ti psi schopní žít naprosto normální život, třeba i ve smečce. A podle mého pozorování jsou jejich sociální projevy bohatší, než u normálních psů, a situace, kdy by se jiný pes dávno rval, řeší piťáci a AST s nadhledem.
BTW kdyby fakt odhalené břicho bylo pro tyhle psy záminkou pro zákus, dávno by byl mrtvý můj druhý pes i psi v útulku, kam s Buckou chodíme. Taky znova vzpomenu toho pita, o kterém jsem mluvila včera-Buca na něj naskočí předníma, přeskočí ho, on ji, kousnou se, požduchají se, Buca před ním lehne na záda-zatím ji nezakousl Buca mu pak ožužlává tam to...tak nevím, asi máme špatné psy.

LucieS
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 13:08
- Nahlásit

Mucholabka
Myslíš VD? Já si ale názor tvořím sama a svůj. V tomto případě nejen z toho, co vidím venku mezi psy, ale taky např. z pár videí ze psích zápasů z netu. Moc pokoukáníčko to není. A pokud srovnám se stejným videem z "testu" středoasiata, tak je to nebe a dudy. Sleduju to především proto, že bych velmi nerada, aby se to u zmíněných SAO zvrhlo stejným směrem jako u pitů. Bohužel už se to děje.

LucieS
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 13:09
- Nahlásit

Jenže k tomu mají vlohy, které se dají velmi lehko probudit.
Sama to potvrzuješ. Stačí, že na takto vychovaného a korigovaného pita skočí cizí agresor. A je to tady.

AOZ
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 13:28
- Nahlásit

LucieS
Stačí, že na takto vychovaného a korigovaného pita skočí cizí agresor. A je to tady

Právě, že na takto vychovávaného psa a to je o lidech. Sám od sebe bez cíleného tréninku jenom proto, že ho jiný napadnul(pokud se jedná o útok psa, který to zřejmě umí) to alespoň ten můj troubík nedělá.

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 13:28
- Nahlásit

Mucholabka
BTW kdyby fakt odhalené břicho bylo pro tyhle psy záminkou pro zákus, dávno by byl mrtvý můj druhý pes i psi v útulku,
místo tohohle napíšu že by jsme měli sídlák plnej mrtvol a jednou z nich by byla i moje stafice která si s pitbulkama hraje a břicho ukazuje
Terri
zlej knír, jo
jo..u nás měli střeďáka pepř a sůl..a to byl takovej trotl a zlej pes..kterej kousal psy,čuby šzěnata a páníkům to moc nevadilo
takže asi tak..a já si fakt nevyberu....zas bullové do lidí většinou nejdou....a co vidím u nás tak třeba moje stafice i když potká zvavý čuby nejde do nich..ale je príma když jdu ven..štěká na nás čivava a když mě čuba na ní štěkne hnedka psolouchám "že je nějaká zla"

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 13:30
- Nahlásit

LucieS
hele já viděla video a na něm psí zápasy boxérů
Stačí, že na takto vychovaného a korigovaného pita skočí cizí agresor. A je to tady

a cizí agresor??mno tak ten problém je pak na půl cesty ne??a co se týče psích zápasníků...pokud jsi viděla video s opravdocejma zápasama pak víš že mezi rvoucí se psy strčí ruku člověka může je oddělit ne??

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 13:36
- Nahlásit

Fík
no, sarax už to napsala za mě... prostě ten název tématu je zavádějící. To mi vadí....
Víš, já totiž jednoho takového bojového psa vlastním a už jsem unavená z toho, jak lidi jsou z něj nadšený a když jim řeknu, že je to kříženec pita, tak mi řeknou - ježíš, to je ten bojovej pes!!! A najednou už z něj nadšený nejsou...

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 13:39
- Nahlásit

Mel
A najednou už z něj nadšený nejsou...
jj to je přesně ono..a teda u n ás jsou už i důchodci co na dálku halekají"není to ten bojovej pes??"

redhead
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 14:01
- Nahlásit

My to máme dobrý, dúchodci si nás pletou s boxerem a německou dogou

Fík
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 17:49
- Nahlásit

Mel
Příště budu ve vybírání názvu opatrnější, ale jsem ráda, že se tu ozývají i hlasy bránící tzv. bojová plemena. Nemám proti nim vůbec nic, ani proti křížencům, pokud ho vlastní člověk , který se mu věnuje a který mu rozumí.Jde tu o pána, ne o psa či plemeno.
Viděla jsem pracovat fenky paní Volšické(mimochodem jsou to stafordi) a musím přiznat, že tak mazlivé, snášenlivé fenky byla radost pozorovat.(Paní Volšická s nimi dělá seniorcanisterapii).

Lexa
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 17:59
- Nahlásit

No,sice "bojoveho" psa nemam,ale docela me stve,jak lidi rozdilne reaguji na stejne chovani maleho a velkeho psa.
Kolikrat jsem dostala vynadano od majitelu "pidipejsku",ze se opovazuji chodit s tak nebezpecnym psem (VK) do parku,kdyz oni tam venci svoje zlaticka (a ta moje "vrazdici bestie" pritom byla na voditku,sla krasne u nohy a nejevila zadne znamky agrese - vubec se nikdy v zivote nervala).Pritom je to opravdovy plysacek na mazleni
Kdyz se ale nas "krizenec NO" (20 cm v kohoutku:lol zakousl nejake pani do (nastesti) kabatu,tak to vyvolalo reakci jako "Jeeeezisi,no ty jses ale hrozny,vid,no,ty umis kousat...Jeee,ten je srandovni...."
Nevim,asi jsem uz to popisovala,ale docela me ta prihoda nastvala.Do parku,kam chodime vecer,chodi pani s pudlikem - je to hezky vymydleny pejsek,vzdy v hezkem oblecku,jen mi ho bylo trochu lito,ze v zivote jeste nebyl venku na volno,a je to takove hrave stene...Jednou jsme tam byli s Maxem,ten je obcas docela agresivni,nicmene si tenkrat docela hezky hrali.A pak jsem potkala pani s pudlikem,kdyz jsem vencila fenu,tak jsem za ni sla,pozdravila jsem ji,pejsek mel na sobe novy oblecek,tak jsem mu rekla:"Je,ty dneska vypadas hezky!".Pani se na me vydesene podivala a vyhrkla:"No ale vy vypadate hrozive!!!",popadla pejska do naruce a utekla.Vazne.Fena mi pritom znudene stala u nohy a pudlika si vubec nevsimala.

radek
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 18:17
- Nahlásit

Lexa

Na me jedna starsi tezkotonazni pani(metrak mela jiste ) s bisonkem chtela volat policii, kdyz jeste tehda muj 3mes rr behal bez voditka.

Lexa
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 18:30
- Nahlásit

radek
jj,takhle to je...
A obcas mi fenu jeste pomlouvaji,ze je "zla","ostra","nebezpecna"...A to jen proto,ze steka radosti,kdyz ji pustim z voditka.Jen nechapu,jak muze pejskar neco takoveho rict - tak snad, sakra,kdyz uz mam psa,tak si nespletu projevy agresi s radostnym stekanim,ne?
Hlavne,ze tohle o me fene rekla zenska,ktera rika ,ze nemame poustet stene z voditka,protoze jeji fena by po nem vyjela.Ale ma jezevcika,ten prece zly byt nemuze,ze...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 19:34
- Nahlásit

můj první pes byl NO..v tu dobu jsem víceméně razila názor, že by se taky neměly dělat rozdíly mezi velkými a malými psy..od té doby, co mám šeltii, tak rozdíly bohužel dělat musím..když jsem měla ovčandu, tak jsem samo dávala bacha, aby zvlášť malým psům neublížila..NIKDY!!
po docela negativní zkušenosti s RR se ale o jondu docela někdy bojím.on si incidenty-a že už zažil asi 3 docela drsný, naštěstí nijak nebere a stále je přátelský ke všem psům bez rozdílu...zatla jsem zuby a stále ho nechávám chodit skoro ke všem psům, kteří jsou také navolno včetně "bojových plemen" a netváří se, že si ho dají k svačině...ale chci říct všem majitelům velkých psů, že dokud nebudou mít malého psa, tak ten strach asi nepochopí-to znamená s malým psem žít a situace prožít, ne jen chápat teoreticky jako já dřív..prostě stačí děsně málo a váš pes může být smrtelně zraněný a konec.prostě sou malí a křehcí a s tím nic neuděláte...a to šeltie ještě není žádný pidipes..jenže těch situací, kdy mi po jondovi třeba jen při hře rajtujou velcí psi a on ječí bolestí, ale neni mu to k ničemu, protože z něj maj děsnou prdel a on se prostě po psech neohání, tak vidím, že kdyby mu chtěli vážně něco udělat, je to v háji..no a zrovna před 14 dny měl z takovéhle nevinné hry, kdy jsem nestihla zakročit zhmožděná záda a docela solidně..a spousta majitelů nedokáže zakročit ani při hře, natož při rvačce..takže jako milovnice velkých hafů(samo i těch malých, ale člověk většinou jednu skupinu preferuje), vybírám pro svého psa zákus čivavou nebo jorkšírem a ne pitem nebo ovčounem..

Fík
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 20:10
- Nahlásit

Mám 5ti kilovou fenku špice, která minulý rok přežila napadení ovčandou,obě feny byly na volno, k naší hvězdě se přikutálel balónek, který patřil ovčandě. Než jsem stihla zasáhnout,Ovčanda neváhala a drapla Ornellu do huby zatřásla s ní a malá z toho vyšla s protrženými plícemi, zlomenými žebry, já i majitel feny jsme byli v šoku. Ornella podstoupila 5 operací, léčili jsme jí s pomocí veterináře 4 měsíce a má jizvu od lokte k lokti, ale dnes už je v pohodě, dokonce , a to mě udivuje, to nezanechalo na její povaze žádné stopy.
Poučilo mě to o tom, že malý pes, je prostě křehký a možná by se nic tak strašného nestalo, kdyby byly holky stejná "váhová" kategorie, proto pokud vidím malého pejska a majitele, který se bojí(mívám u nohy labradora), tak chodí moje čubina u nohy, protože i při hraní může dojít k úrazu.........jsem strašpytel

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 20:40
- Nahlásit

eva od jondy
Nám se asi před 14 dny nešťastnu náhodou porvali dva maltézáci-mohli jsme to předpokládat, u takového plemene. Je fakt, jsou malí, ale mít staford jejich povahu, je to fakt mašina. I tak měl jeden (ten náš) 10 stehů.

začatečník
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 21:52
- Nahlásit

Je mi jasné že vás zase rozčílím ale marné. Věnuji se těmto psům co mnozí nazývate bojoví a opravdu je obdivuji akorát to co se píše je často špatné a po pravdě nevím proč. Tak jak už mnozí psali čistý nesmysyl aby se pit nechal odvolat pisknutím a utěkem pána a už vůbec ne když je v akci. Proto nechápu že jste to vůbec napsala a nebo je možné že strejda nerozezná plemena. Ale tím se hodně negativního roznáší o našich psech a určitě jim to na oblibě nepřidá.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 21:56
- Nahlásit

Fík
taky bych byla po tomhle zážitku strašpytel..to je fakt hrozný..hlavně že to přežila..právě o to jde, že když fakt po jondovi jde pes podobný velikosti, tak mu většinou jen orve chlupy, protože nemá tlamu jak vrata a půlka jondy se mu prostě do huby nevejde..a člověk třeba i stačí zasáhnout...jenže když velkej silnej pes požere malýho, vetšinou to nedopadne dobře..škody bývají úměrné velikosti, váze a razanci silnějšího psa..taky malýho psa dokážu z jondy servat a odhodit 10 metrů daleko..
Mucholabka
no jasný, jenže to je to samý, jako když řekneš, že kdyby byl staford velikosti maltézáka, tak je všechno vpoho...mě hrozně děsí, když se mašina jako staford dostane do blbejch rukou-buď k debilum a smažkám, který si užívaj jeho sílu a nejsou proti žádnýmu otestování ve rvačce, nebo k lidem, který ho abolutně nezvládaj, rozmazlujou a nedaj mu nějaký vedení...do těch prvních rukou se maltézák většinou nedostane, do těch druhých jo, když pak potká jinýho psa,to pak dopadá, jak ty píšeš..no ale furt se míň bojim toho maltézáka..
viděla sem rvát se stafordku a s nějakou o trochu větší voříšicí, než byla ona.. a teda fakt hrůza..jenže voříšice přežila, jonáš by byl po takovejch zákusech asi pod drnem..těch 10 stehů je síla...ale furt lepší než to, co se stalo té ornelle od fíka ..

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání