| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 19:50
- Nahlásit
Smečka
To mi nedělej. Fotky krásných čévéček těžce nesu...
A jaký je Tvůj názor na jejich náročnější "cvičitelnost"? Sama znám pouze jedno čévéčko a to potvrzuje deklarovanou plachost, roztěkanost a horší schopnost soustředění.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 20:00
- Nahlásit
Trotelchen
Smečka
To je modrá britka?
Jéé,ahoooj.
Ano,to je ona
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 20:06
- Nahlásit
Garfield
Fotky krásných čévéček těžce nesu...
co ty.. ale vis, co to dela se mnou? a na zimu se rodi spousty stenatek...
Jenze ja jsem zamilovana a cevecko je muj sen. Ale co mam delat, kdyz pak na mne odnekud vyjuknou takovahle ocka?
kdybych mohla, uz ho mam doma... vazne o tom premejslim, jenze ted by to bylo fakt pitomy...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 20:09
- Nahlásit
wami
Musím s Tebou mluvit. Pojď na chat.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 20:18
- Nahlásit
Garfield
Ono záleží na tom s čím srovnáváš.Čévéčka jsou inteligentní materialisté (takoví dobře placení parťáci),to bych řekla že je jejich společný znak.Ostatní vlastnosti,které uvádíš se spíše liší případ od případu.Co se týče konkrétně roztěkanosti,řekla bych že ano,hůře se soustřeďují a udržují pozornost.Z toho důvodu se od nich nedá moc očekávat nějaký spolehlivý výkon v cizím prostědí,jako třeba od NO (ale existují světlé vyjímky).Mívají dost často problémy s obranou.Fenka na fotkách je mé třetí čévéčko a zárověň prví u které si troufnu trénovat tuto disciplínu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 20:22
- Nahlásit
Garfield
sem tam...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 20:40
- Nahlásit
smecka
fakt fesanda ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 20:52
- Nahlásit
Smečka
Kuji.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 21:40 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
wami
Ale co mam delat, kdyz pak na mne odnekud vyjuknou takovahle ocka?
Na mne také občas nějaká vykouknou.Toto je výsledek:
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 21:50
- Nahlásit
Smečka
ja vim, krasny...
ale tobe se mezi to podarilo vecpat jeste i ty vysnene vlcounky... prosim te jak?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:01
- Nahlásit
Řekla bych,že základem k takovým krokům, je silný a tolerantní sponzor ,nejlépe,když je ti i manžel v jedné osobě .Jen ten čas se bohužel koupit nedá ...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:04
- Nahlásit
Smečka
e silný a tolerantní sponzor ,nejlépe,když je ti i manžel
no, pritul se pomalu smiruje s tim, ze pocet psu u nas nikdy nebude 1... sice s vyssimi cisly, nez je 2 se smiruje tezko, ale smiruje...
me spis slo o to, kde beres tu osobni rozhodnost vyprdnout se na utulkove oci a poridit si laskovane mimi?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:24
- Nahlásit
Řekla bych,že základem k takovým krokům, je silný a tolerantní sponzor ,nejlépe,když je ti i manžel v jedné osobě .Jen ten čas se bohužel koupit nedá ...
Přesně tak....
me spis slo o to, kde beres tu osobni rozhodnost vyprdnout se na utulkove oci a poridit si laskovane mimi?
ta rozhodnost přijde s prvním adoptovaným útulkáčem, uvidíš
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:27
- Nahlásit
Ebony
ta rozhodnost přijde s prvním adoptovaným útulkáčem, uvidíš
no, obvykle ti verim skoro vsechno... Ale ted zrovna ta rozhodnost... od tebe...
Ale jo, treba se jednou i vysneneho sedivaka dockam...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:29
- Nahlásit
wami
náhodou se držím, ani jsem nepsala...
to víš, že dočkáš, to je snad jasný
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:35
- Nahlásit
Ani jeden z našich psů není z útulku,tam já vůbec nemohu.O všech se dá v podstatě říct,že byli původními majiteli nechtěni,útulek je naštěstí minul.Dřív jsem měla ovčouny,ale čévéčka byla můj sen a asi vždycky přišla v době,kdy byl "na ulici" relativní klid,nebo já nevim.
Lumpa máš přece také od štěňátka,ne?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:43
- Nahlásit
Ebony
náhodou se držím, ani jsem nepsala...
nj, ale to ses vyprdla na vysneny oci ne na utulkovy...
to víš, že dočkáš, to je snad jasný
snad jo...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:44 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Ještě takovej paradox k mým papírákům,už jsem o tom myslím jednou psala:
Vždycky jsem chtěla chovat,ale všichni mí psi s PP měli nějakou s chovem neslučitelnou vadu.Před měsícem jsem zbonitovala fenku a najednou,když jsou pomyslné dvěře chovu dokořán,bojím se udělat ten zásadní krok
Když si představím,že se s tima prckama budu muset rozloučit a že půjdou k úplně neznámým lidem ....hrůzu z toho mám
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:53
- Nahlásit
Smečka
Tak já jsem měla vždy nechovný psy s PP, už jsem si říkala, že je mám snad pro to, že tam nahoře někdo ví, že se o ně postarám, dokonce mám i papíráka bez nohy
a teď mám jednu dokonalou fenku a mám úplně stejný dilema
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:57
- Nahlásit
Smečka
Lumpa máš přece také od štěňátka,ne?
nj, mam, ale to jsem tou dobou ty utulky taky tak nejak neprozivala tolik... (a z druhy strany i kdyz je to my slunicko nejvetsi, tak tolik nevrazivosti, co se na mne snasi kvuli nej nebo potazmo i jeho tatika... )
A porad si tak rikam, ze teda vim, jaky je polocevecko, ze zvatlanim bych snad i mela odhad, jaky je cevecko, ale fakt s nim zit, to stejne bude uplne jiny...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:31
- Nahlásit
Ebony
Ty máš asi ovčandu,že?
Tam je přece jen větší předpoklad,že štěňata nepůjdou k nějakému dobodruhovi,který je v půl roce vrátí s tím,že všechno ničí,vyjou,bojí se,zvrací v autě,zavrčeli na babičku,nemají přvolání,loví atd...
U čévéček je trefa do vhodných nových majitelů dost problém.Když pak vidim v jakém stavu se občas vrací zvířata mým známým co chovají ...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:36
- Nahlásit
wami
A porad si tak rikam, ze teda vim, jaky je polocevecko, ze zvatlanim bych snad i mela odhad, jaky je cevecko, ale fakt s nim zit, to stejne bude uplne jiny...
Jestli si nejsi úplně jistá v kramflecích,tak si kup fenu.Feny jsou o mnoho jiné než psi,jsou tvárnější,nemají problém s takovou tou rodinnou dominancí.Psi se snaží celý život "šplhat".Feny jsou na výchovu opravdu jednodušší.Ve tvém kokrétním případě nemám strach,že bys jí nezvládla.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 11:03 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Smečka
Jestli si nejsi úplně jistá v kramflecích
ale jo, to ja zas jsem (aspon vnitrne)! Spis to bylo mysleny tak,ze se tesim, ze to stejne bude uplne jiny, nez to clovek ceka, tak jako je kazdy pes jiny... I Lump je 180 stupnu nekde jinde, nez Deny, i kdyz je to potomek... tak nejak jsem to myslela...
po Denym si myslim, ze bych zvladla i psa CsV, ale ona to bude spis fena kvuli smecce - ted mam samy psy a je mi jasny, ze dospivajici cevecko by se mozna snazilo s tou hierarchii hybat vic (a ani Lump neni vorezavatko), fena tam bude jako kralovna...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 11:53
- Nahlásit
Smečka
Ebony
Vy jstemi milé poplety .... tak kašlete na lidi...normálně si svý odchovy komplet nechejte ) co jinýho zbývá ?? najít dobrý majitele asi nejde teda skoro nejde......jedině je mít už nažhavený dopředu.....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 11:53
- Nahlásit
Smečka
Kdepak, není, "dyť je to jen vovčák". Poctivej, prodejnej, levnej. Víš kolik se v tomhle státě narodí zvířat NO, a nikdo neví kde skončili...Půjdou k dobrodruhovi, kterej si myslí, že to má cvičit samo, z..rví to a v roce prodá, že to nestojí za nic....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 11:56
- Nahlásit
Trotelchen
jedině je mít už nažhavený dopředu.....
jedině tak, s tím taky počítám, a je fakt, že já bych si štěňata, co by neměla jistého vhodného majitele klidně nechala, ale opravdu si to vážně a důkladně rozmyslím, než nakryju.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 12:05
- Nahlásit
Ebony
Půjdou k dobrodruhovi, kterej si myslí, že to má cvičit samo, z..rví to a v roce prodá, že to nestojí za nic....
No kdyby tohle byla záležitost jen dobrodruhů..
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 12:18
- Nahlásit
wami
po Denym si myslim, ze bych zvladla i psa CsV
Já tě nepodceňuji,ale přece jen se samcem si člověk více zkomplikuješ život.Tenhle fakt jsem pochopila až s fenou,i když mě varovali
ale ona to bude spis fena kvuli smecce - ted mam samy psy a je mi jasny, ze dospivajici cevecko by se mozna snazilo s tou hierarchii hybat vic (a ani Lump neni vorezavatko), fena tam bude jako kralovna...
To víš, všechno má pro a proti.Se psem se zas vyhneš matrýriu s háráním.Ale ne,fena bude určitě lepší
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 13:22
- Nahlásit
Smečka
přece jen se samcem si člověk více zkomplikuje život
jasne, to ja vim... ale taky vim, ze je problem sehnat na samce dobre majitele, ze vsichni chteji kdyz uz, tak fenu...
Ono neni co podcenovat, jednak je to zatim jeste hooodne daleko, druhak je pravdepodobnejsi, ze prave kvuli vetsi pohode ve smecce bych sahla po fene... Oddelovat mam jak (barak X dvur), tak i to harani bychom snad nejak prezili...
No jo, ale do ty dobe na me buhvikolikrat juknou utulkova ocka a nic nebude...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 14:06
- Nahlásit
wami
Oddelovat mam jak (barak X dvur), tak i to harani bychom snad nejak prezili...
Ono jde hlavně o hlasové projevy těch dvou zamilovaných.Čévéčka jsou opravdu přeborníci na vokální vyjádření dojmů
V době hárání mám tendenci pohybovat se kolem sousedovic plotu zásadně v zákopu a maskovaná větví
|