| Autor |
Zpráva |
slony
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:32
- Nahlásit
Garfield
o ruckovani nebolo konkretne na Gafa, skor pre tych co si precitaju ze vypracovanie stopy = samostatna praca psa na 10m od psovoda
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:32
- Nahlásit
Smečka
No mám pocit, že časem stačí jakýkoliv kousek látky, do nějž to prostě zabalíš. Kapsička je luxus. Taková limuzína mezi předměty...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:37 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Garfield
To byl pokus o vtip...abych si připadala méně společensky nekonformní.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:30
- Nahlásit
slony, Smečka
jaky je rozdil mezi kapsickou a pamlskem pod predmetem, je-li tim predmetem rovnez kus textilie?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:33
- Nahlásit
wami
Dávat pamlsek pod předmět se mi vůbec nevyplatilo.Psi pamlsek zežerou dřív než zalehnou,pokud tedy vůbec zalehnou.Odmění se vlastně sami před dokončením cviku,pak mají tendenci pokračovat,protože tuší,že pod dalším předmětem bude opět pamlsek.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:34
- Nahlásit
..ten efekt čekání na pána a pokyn k pokračování stopy se opravdu nejlépe docílí odměnou z ruky.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:37
- Nahlásit
Smečka
Psi pamlsek zežerou dřív než zalehnou
aha, tak u me to fungovalo dobre, pes zalehaval predmet jen proto, ze pod nim byl pamlsek (schovany v trave, takze to chvili trvalo)...
..ten efekt čekání na pána a pokyn k pokračování stopy se opravdu nejlépe docílí odměnou z ruky
jasne, ale to uz jsme ve vycviku o kus dal, ne? nebo ucis predmety rovnou krmenim z ruky?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:52
- Nahlásit
jasne, ale to uz jsme ve vycviku o kus dal, ne? nebo ucis predmety rovnou krmenim z ruky?
Ano,tomu už se dá říct o kus dál.Jestliže dojdu u stopy k fázi,kdy mi příjde vhodné dělat zalehávání,začnu odměňovat rovnou z ruky.
S malým štěnětem to nedělám,vzala bych mu úplně chuť ke stopování.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:57
- Nahlásit
Smečka
jo, to porad v pohode, ale ja nechapu jednu vec. Ucis stopu bez predmetu (stene, mlady pes) - na tom se shodnem. Kdyz zacnes ucit predmety (zvlast) - tak je ucis rovnou tak, ze psa primejes zalehnout a odmenujes z ruky? Teprve az mas spolehlive oznaceni predmetu, spojis treninky stopy s predmetem, chapu to dobre?
Protoze tohle uci kazdy trochu jinak, nekdo uci jen predmet na konci a pak uci v dalsi fazi, ze i po predmetu se ma jit dal... No a nekdo to uci podobne, jako ty (kazde zvlast), jen ta metodika predmetu byva ruzna, nekdo pamlsky pod predmet, nekdo z ruky, nekdo krabicky bez predmetu, nekdo s predmetem... tak si to jen usporadavam...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:15
- Nahlásit
wami
jo, to porad v pohode, ale ja nechapu jednu vec. Ucis stopu bez predmetu (stene, mlady pes) - na tom se shodnem. Kdyz zacnes ucit predmety (zvlast) - tak je ucis rovnou tak, ze psa primejes zalehnout a odmenujes z ruky? Teprve az mas spolehlive oznaceni predmetu, spojis treninky stopy s predmetem, chapu to dobre?
Ano.
Pro větší názornost:Tajgu (dvouleté čévéčko) začínám učit předmětové stopy právě nyní.Vzhledem k ročnímu období počítám,že ta hlavní buzerace .-) přijde až na jaře.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:18
- Nahlásit
Protoze tohle uci kazdy trochu jinak, nekdo uci jen predmet na konci a pak uci v dalsi fazi, ze i po predmetu se ma jit dal... No a nekdo to uci podobne, jako ty (kazde zvlast), jen ta metodika predmetu byva ruzna, nekdo pamlsky pod predmet, nekdo z ruky, nekdo krabicky bez predmetu, nekdo s predmetem... tak si to jen usporadavam...
Taky ber v úvahu mou vlčí deformaci
Oni jak jednou něco pochopí,řekla bych nedokonale,moc blbě se jim vysvětluje,že ve finále to po nich budeš chtít jinak.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:22
- Nahlásit
Smečka
Taky ber v úvahu mou vlčí deformaci
prave proto me to konkretne u tebe zajima nejvic...
Oni jak jednou něco pochopí,řekla bych nedokonale,moc blbě se jim vysvětluje,že ve finále to po nich budeš chtít jinak.
Ehm, tak pod to semuzu podepsat ja i mi vorisci...
A moc dik za upresneni.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:24
- Nahlásit
Ještě k těm čévéčkům:
S Tajgou už rok obíhám první maketu na revíru na vodítku a ještě bych si netroufla poslat jí "z poslušnosti".Než doběhnem ke druhé maketě asi tak 5x upadnu.Ale věřím,že když si tenhle systém jednou zažije,bude fungovat
U NO stačilo udělat párkrát motivací přes figuranta a už se běhalo z poslušnosti.No jo no...kde jsou ty časy.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:28
- Nahlásit
wami
i]A moc dik za upresneni. [/i]
Není zač.Mě vždycky připadá,že interpretuji své myšlenky způsobem nad slunce jasnějším.Když si je pak zpětně přečtu, přemýšlím,co že jsem to vlastně chtěla říct
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:30
- Nahlásit
Smečka
ja ucila makety uplne zvlast a k tomu uplne zvlast vystekani. A kdyz bylo spolehlivy oboji, teprve pak jsem ho nechala to spojit! No a v 99 pripadech mi to obehnul spolehlive - jen na tech ZMkach to otocil 20 cm pred maketou...
Mě vždycky připadá,že interpretuji své myšlenky způsobem nad slunce jasnějším.Když si je pak zpětně přečtu, přemýšlím,co že jsem to vlastně chtěla říct
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:43
- Nahlásit
wami
ja ucila makety uplne zvlast a k tomu uplne zvlast vystekani. A kdyz bylo spolehlivy oboji, teprve pak jsem ho nechala to spojit! No a v 99 pripadech mi to obehnul spolehlive - jen na tech ZMkach to otocil 20 cm pred maketou...
No to je klasika, přece to neudělá dobře,když o něco jde
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:49
- Nahlásit
Smečka
přece to neudělá dobře,když o něco jde
ne, když ho člověk nemůže "seřvat"...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:58 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
na tohle má teorii jedna moje kamarádka: Na vyvedení psa z omylu,je třeba obětovat občas nějakou tu zkoušku
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:00
- Nahlásit
Smečka
Na vyvedení psa z omylu,je třeba obětovat občas nějaká ta zkouška
ono na tom neco bude...
ale uvidime, zatim jsme u zkousek miminkovskych, tak treba mu to jeste nejak dovysvetlim...
ted teda nejprve musim dovysvetlit predmety, to jsem fakt trosilinku zavahala...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:29 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
smecka
no jo no ... ci z ruky, ci do kapsicky ci pod predmet... nuansy pre ktore sa uz asi treba rozhodnut podla konkretneho chovania konkretneho stenda paaac vsetko ma svoje + a - (reakcia na kocirovanie napr.)
wami
aby si to skatulkovanie mala zlozitejsie ... niekto krabky, niekto kapsicky a .. niekto mix na usekoch do kapsicky, na konci do krabky a psisko sa nauci ze za krabkou uz nema zmysel cuchat . Alebo este inac - na konci z ruky pamlsok ktory nikdy indy a nikde inde nedostane , zmysel rovnaky ... znamena to "koniec, docuchal si"
smecka
CSV som este v rukach nemal ... cim je dana potreba jednu sezonu trenovat revir na jednu plentu a to nie samostatne ?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:31
- Nahlásit
slony
no na mix bych se ti mohla vis co... na to jsem moc leniva...
z ruky pamlsok ktory nikdy indy a nikde inde nedostane , zmysel rovnaky ... znamena to "koniec, docuchal si"
jj, mame spesl stopovaci pamlsky... ale stejne je nejlepsim koncem balisek z ruky...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:35
- Nahlásit
wami
mne kludnes mozes ... ide o to co chces so psom a od psa
ja som mal problem s motivaciou (figuranta na koniec stopy cast nezozenies a na micudu alebo zradlo v podstate s****) a pamlsek - milassek , ktory zrazu zmizol doma a bol len na konci stopy, to ho zmotivovalo
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:43
- Nahlásit
slony
ide o to co chces so psom a od psa
v tuhle chvili chci spolehlive oznacovani predmetu. To mam, kdyz jsou pod predmetem pamlsky, takze hadam, ze v tuhle chvili je nejlepsi cesta trocha buzeru na predmetovkach a pak pamlsky pod predmety stridave a ubirat. Plan mam - jeste, aby vysel...
(BTW platenym kapsickam fakt neverim, jak jsem jiz na predchozi strance zminovala, jednou uz jsem tahala fusekli mrnousovi z krku, jeste ze byla dlouha a podarilo se mi to... ten blazen pazravej proste hodlal do sebe nasoukat tu fusekli komplet jen proto, ze nekde v ni bylo maso... )
|
slony
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 17:14
- Nahlásit
wami
a preto nerobim platene ale z jekoru, ten sa blbo hlce .. dtto do kozenej vlozim naku vyztuhu. maval som par penazeniek na drobne (take tie "stlacenim vytvorit strbinu" ) ale uz posli
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:12
- Nahlásit
slony
CSV som este v rukach nemal ... cim je dana potreba jednu sezonu trenovat revir na jednu plentu a to nie samostatne ?
V mém konkrétním případě frekvencí tréninku
Jedna podzimní - inspirační
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:59
- Nahlásit
Smečka
ach... (nj, mam je proste rada, no... )
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 19:08
- Nahlásit
tak ještě jednu
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 19:10
- Nahlásit
wami
uz jsem tahala fusekli mrnousovi z krku
Já svému psovi sice ne, ale jednou nám začal žrát cílovou ponožku s masem cizí pes. Volal jsem na majitele: "Váš pes mi žere předmět, vemte mu to, ať to nespolkne" a pán volal: "To je dobrý, můj pes nikdy nic venku nežere!"
Dopadlo to tak, že jsem musel k tomu psisku dokvačit já a fusekli mu z hrdla vyrvat. Naštěstí byl pes kliďas.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 19:11
- Nahlásit
Nebo dvě
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 19:19
- Nahlásit
Smečka