Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Cvičák v Ostravě
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Elen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:33
- Nahlásit

ja myslela ze si spise poridis nejakeho pracaka, ze te to bavi ?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:36
- Nahlásit

No, nevim jestli je mi lip, prinesla jsem si okurky. Vsak i velky pudl muze byt pracak, ne? Pudl neznamená automaticky pes položený na gauču, právě naopka jsou to velmi vitální a aktivní psi, rychlí a vytrvalí.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:38
- Nahlásit

A jestli mě něco baví, je to právě stříhání ovčandě občas aspoň vymodeluju břicho nebo krk, když na ní není co jiného stříhat

Elen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:39
- Nahlásit

Mucholabka
vsak to jsem nerekla, cetla jsem pred par lety clanek o tom ze se delal pruzkum na to jak je ktere plemeno ocenlive a pudl byl prvni. Ale s pudlem asi tezko budes delat obrany, stopy a pod. Ale to asi neni tvym cilem

Elen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:41
- Nahlásit

Jsme si mslela ze to strihani, no a to je prave zase neco cemu ja nerozumim, neumim ani se mi to nelibi, kdyz je to prehnane. Nemyslim treba ostrihat, nebo vytrimovat psa, ale takove ty picicindy- ktere prave znam na pudlech

Elen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:43
- Nahlásit

Takze ty, nebo vasi mate firmu na upravu psu jo? a kde? V OV a kde tam?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:44
- Nahlásit

Elen
A proč bych nemohla dělat s pudlem obrany a stopy? Viděla jsi někdy pudla prohledávat terén? Ať se jde ovčák schovat. A když můžou obrany dělat voříšci? Uvědom si, jak je velký pudl velký-je fakt velký Navíc je to rozený aportér, přinese kdykoli cokoli odkudkoli, všichni pudli, které máme, jsou schopní pro aportek vylézt třeba na strom. Svým původem jsou to psi lovečtí, retrívři. Proč by nemohli stopovat? V nejhorším budem stopovat aspoň auta a balit frajery
V Rusku mají chov velkých hnědých pudlů založený právě na tom, že ti psi dělají sportovní kynologii se vším všudy, ve Francii se občas používají i jako psi policejní-spíše jako vyhledavači pachů-dorgaři, zvířata a tak.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:45
- Nahlásit

Elen
Velká Polom. Jestli máš rtw, asi jsi o nás neslyšela, i když pár rotvíků jsme taky měli na hlídání.

Elen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:46
- Nahlásit

Mucholabka
Hmmmmmmm tak zase vim neco noveho, verim ti nechtela jsem to plemeno nijak hanit, vim ze jsou chytri, zivi a ucenlivi, ale myslela jsem ze se hodi spise na treba Agility, tanec se psem a tak,........ Jinak vim jak je to vleky pes-z vystav. Maji v kohoutku kol 70 ne?

Elen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:48
- Nahlásit

Mucholabka
Velka Polom? no ja jsem puvodne z Hrabyne

Nevim ze je tam takova nejaka sluzba.

Jinak ja se pejskum venuju 6 let, odstehovala jsem se se svym prvnim, po te co jsem se seznamila na LVT s pritelem, ted se tomu venuju tak nejak vic a proto mam i vic psu

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:51
- Nahlásit

Elen
ne, 70 je moc, myslim že do 63, ale nejsem si jistá. Když se to tak vezme, 63 má v kohoutku moje ovčanda. Oni vypadají větší s těma hřívama
Z Hrabyně? A kolik ti je, jestli se můžu zeptat? Třeba jsme spolu chodily na jednu základku. Mi je 21, teď ale bydlím v Ludgeřovicách. Psy stříháme od roku 1996, takže teď máme jubilejní desátý rok.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:54
- Nahlásit

Nevím, s velkým psem bych agility asi nedělala, navíc mě to vyloženě nebaví. Ale flyball, agility a coursing je neco pro trpaslíky, to jsou super torpéda. Chtěla jsem s naší trpaslicí (btw. taky pohnutá historka) dělat coursing, ale odrazuje mě ta dálka. Nestíhala bych dělat dvě rozdílné věci, buď obě feny coursing, nebo obě pracovat, ale pro trpaslíka služebák není a pro ovčandu není coursing, neaportuje a nemá zájem běhat jak blbec.

Elen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:55
- Nahlásit

Mucholabka
Ja jsem o pet let starsi, ale na ZS jsem do Polomi jezdila

No jak rikam, venuju se tomu sest let, pred tim me to nezajimalo a pak jsem se odstahovala, tekze neznam
tak to gratuluju a preju firme mnoho dalsich uspechu

Elen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:57
- Nahlásit

Mucholabka
tak to se nenii v deviti letech cemu dovit, ze nechce behat
no ja delam se psy sluzebak a s malou mopsici jsem zkusila agility, a bavi me to, ale taky nevim jak to budu stihat

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:57
- Nahlásit

Byla jsem ovčandě dát vodu teď po ránu a nevypadá, jako že by flámovala. Hlavně že se jí včera klížily oči .-)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:58
- Nahlásit

Elen
Ale u kola si zaběhá ráda jak vidí kolo, dostane hysterický záchvat-tentokrát z radosti, skáče po svojich dysplazkových zadních nohách a snaží se mi ukousnout hlavu

Elen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:03
- Nahlásit

Mucholabka
to ja znam muj sestilety rot taky nema klouby v poradku ale jak vidi ze se jde ven nebo cvicit, tak ozije taky ho musism v tech aktivitachobcas usmernovat, protoze pak obas kulha

Elen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:05
- Nahlásit

No nic ja semusim loucit, jedu za chvili pryc, tak jeste musim pustil smecku ven, nachystat se a jet

Elen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:07
- Nahlásit

tak pááááááááááááá pozdrav pesky a vylec se

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:10
- Nahlásit

Jojo, taky kulhá, na jednu víc. Má ještě syndrom caudy, aby toho nebylo máo, to znamená, že nervy inervující oblast pánevních končetin jsou utlačované, takže ty nohy jsou jakoby mrtvější, nevrtí moc ocasem, nenosí ho vysoko, a taky neví, kde ty haksny zrovna nechala. Ale právě tím pohybem se hrozně moc zlepšila, má lepší postoj-předtím dávala nohy málem křížem, je hezčí, protože je osvalená, a je vidět, že tak netrpí bolestma. To osvalení a rehabilitace dělá fakt hodně. Ona nevěděla, co to znaená skočit přes něco, tak jsem jí dávala jenom nizoučké překážky o dvaceti cenťákách a když se to naučila, má z toho radost a chce skákat, dělá jí to radost, ale z vyšších překážek má stejně panikou hrůzu, i když už je taky umí pěkně plavmo přeskočit. Dkonce ten potok, kteým chodíme, je v části toku vyzděný, docela strmě, a když chtěla v tom místě vyskočit, chytla se předníma, ale neveděla, co se zadkem a šplouchla zpátky. Posledních pár týdnů umí vylézt už i tady sice má smrt v očách, ale vyskočí

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:11
- Nahlásit

Elen
pááááááá, už je mi líp. neblinkala jsem už asi 45 minut.

sněhule
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:23
- Nahlásit

Trotelchen
Ale hlavně každý pes potřebuje důslednost a vedení správným směrem..... to je ten základ, který je třeba si uvědomit,

Děkuji za poučení, ale zajímaly by mě skutečně spíše vaše zkušenosti s Šenovským cvičákem.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 17:11
- Nahlásit

sněhule
Já tam byla na voříškiádě a zdáli se mi docela fajn.

Trotelchen

Co že je z tebe najednou odborník na cvičáky?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 18:41
- Nahlásit

Mucholabka
Trotelchen
Co že je z tebe najednou odborník na cvičáky?

Ale běž, zapomněla jsi opět odpovědět na to, na co jsem se ptal.
Nemyslím, že bych zde vystupoval jako odborník, pouze jsem komentoval člověka, kterého znám.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 18:46
- Nahlásit

sněhule

Děkuji za poučení, ale zajímaly by mě skutečně spíše vaše zkušenosti s Šenovským cvičákem
šenovský cvičák neznám...ale divím se, že když Tě zajímajhí především zkušenosti s šenovským cvičákem, píšeš toto:

sněhule
Setr potřebuje jiný přístup než NO, tak trochu tápu, kam se vrtnout.

já z toho teda nepochopil, že T především ajímají zkušenosti s šenovským cvičákem a tak jsem na to zareagoval...

Baileys
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 15:09
- Nahlásit

Jééva, koli je tady Ostraváků a jak je ten svět malý.....

Já si taky myslím, že s J.Novotným se sá vyjít a je to opravdu zkušený pejskař,ale je možné, že když ho nezná někdo více osobně,jen přes "kšeft", že se mu to zdá ten přístup "málo pejskařský".Je třeba si uvědomit,že tato organizace je soukromá, tudíž je to téměř živí.
Že, ale někdo nechce půjčit jen k nahlédnutí zkušební řád?!?

Pavel Koman je jeden z obyčejných kluků a protože je i dosti inteligentní,má takový přístup i k lidem. Mám pocit, že se s ním dá domluvit na cvičišti v Porubě-Třebovicích.

A K. Mellar snad teď trénuje mnohem míň než v lazcích,má zřejmě více práce u Měšřáků a opravuje dům, ne?

já mohu říci, že naše skupina celkem cestuje po cvičácích, většinou není problém, přidat se může každý a je nám fajn a máme klid a myslím, že i nějaké ty výsledky... )
Ale do Šenova nejezdíme, to je fakt....

Terri
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 09:34
- Nahlásit

Wami
Moje řeč... Na mýho psa teď hodně lidí pohlíží že by měl mít na stopě ostnáč...že Baileys..

Nóo tak se nám tu severomoraváci slezané začínají sbíhat, doufám že tohle téma nezanikne

nemethova5
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:37
- Nahlásit

Baileys
prave proto,ja na pavla kousala,je,jak skvely figurant,tak normalni kluk,ten zkusebni rad mi prave nakonec sehnal pavel,rikam,kdybych tam byla sama,tak o tom ani nepisu,bylo nas tam vic,u me je nejhorsi,ze dam na prvni dojem,nechodis ty nahodou na cvicak do michalkovic?ja jen,ze z orlove se zminoval marek a lida s matesem(chodakem),bohuzel uz nemuze trenovat,ma tezkou dysplazii.

Baileys
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:53
- Nahlásit

Do Michálkovic-Slezská občas jezdíme taky, měli jsme tam i letní výcvikovou akci, ale nikdo tam nejsme členem, ale zase si vypomůžeme jinak,závody,zkoušky apod.

Terri:já si sice nečetla přímo co psala Wami, ráda bych některé pomůcky obešla, ALE..... A Zorro a pes od Wami, ta jsou ZCELA rozdílní jedinci, z úplně jiným přístupem projeve a motivací!

Baileys
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:56
- Nahlásit

Joo a zapoměla jsem - Marka neznám z Orlové, s choďákem jen Ilonu z Frýdlantu, co s ní má ZVV3. A Matese jen figuranta )

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání