| Autor |
Zpráva |
martnov
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 11:39
- Nahlásit
jaký cvičák v Ostravě by jste mi doporucili? Jsem z Dubiny. Mám fenku kříženého jezevčíka. Bude mít 2 roky. Umí sedni, lehni, ke mě (ale to ne vždycky). Chtěla bych aby se naučila poslušnost, ať jí můžu pouštět bez vodítka...
Díky moc za každou radu
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 11:52
- Nahlásit
Já znám v Třebovicích, Svinově, u ZOO a v Mariánkách. Myslím, že si můžeš vybrat z kterýchkoliv, dobré je tam zajít, okouknout to, a vybrat si přístup, který Ti bude sedět.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 13:25
- Nahlásit
Výborný je i pro tyto plemena ve Svinově.Když budeš chtít, můžeš tam zkládat i zkoušky apod
|
zelena_zaba
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 13:31
- Nahlásit
slysela jsem, ze ve svinove se pouzivaji k vycviku ostnace....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 17:16
- Nahlásit
martnov
Já znám spíš dva z okolí Ostravy, docela protiklady. Jeden odstrašující, zato Markvartovice můžu jenom doporučit.
zelena_zaba
VŠUDE se používají ostnáče. Spíš se mi nelíbí, že na Svinově jim nejde o zaujetí výcvikem a prací se psem, ale o prachy.
|
martnov
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 17:22
- Nahlásit
Mucholabka
A na cvičák se chodí jak často? Do Markvartovic by jsme to měly tak necelou hodinku cesty. Vím že je ještě cvičák v O.-Zábřehu(to by jsme měly tak nejblíž), ale neznám nikoho kdo tam chodil.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 17:27
- Nahlásit
Ano, v Zábřehu je taky.Je pravdou, že Svinouv je soukromý, za to s největšími zkušenostmi, přístupem ke všem rasám a výsledky celkově
|
petr26
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 17:29
- Nahlásit
Já mám velmi pozitivní zkušenosti se Svinovem. Musíš si ale trošku zvyknout na jednání p. Novotného , který to tam vede. Moje žena tvrdí, že se ji jeví jako by se choval trochu nadřazeně. Psům ale rozumí a umí poradit. Já s ním nemám problém. Je hrozně důsledný a to je potřeba. Nebyl jsem v Ostravě jinde, ale pro jiná plemena než NO je dobrý.
4 Mucholabka: Nevím kolik se platí jinde, ale zajímalo by mě z čeho usuzuješ, že jim jde jen o prachy, já jsem ten pocit "zatím" neměl.
Pokud máš nějaký důvod toto tvrdit, tak se nechám rád upozornit, abych si dal majzla. Penízku pro psa není nikdy dost....
zelena_zaba: Přesně jak píše mucholabka ostnáče jsou skoro všude. Je jen důležité se je naučit používat.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 18:47
- Nahlásit
petr26
Je jen důležité se je naučit používat.
..ale taky nenutit toho, kdo je používat nechce!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 20:03
- Nahlásit
petr26
z čeho usuzuješ, že jim jde jen o prachy
Na normálním ZKO to bývá 300-600 za rok plus brigádnické hodiny. Co vím u Novotného se platí stovka na hodinu za sólo jednání, které je podle mě zbytečné a neúčinné.
martnov
Většinou jednou až dvakrát týdně, ale s tím, že pro pejska musíš dělat i mimo cvičákový čas, protože těch pár hodin určitě nestačí. Oni tě mohou navést, ale zbytek musíš dodělat sama. Právě proto e mi trochu nezamlouvá Svinov. Lidi to často pokládají za samospasitelné řešení, když dají prachy za individuální hodiny s procházkou po městě. Není to ale o penězích.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 20:13
- Nahlásit
A co cvičák v Hlučíně, jaké máte zkušenosti?
|
zelena_zaba
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 22:04
- Nahlásit
..ale taky nenutit toho, kdo je používat nechce!
Tak tak. Na Svinove jsem sice nikdy nebyla, ale moje znama tam chodi a rikala, ze tam cvici na ostnaci i jezevcika. A na ni se divaji pres prsty, protoze ona ostnac pouzivat odmita.
Nechci se tu hadat o pouzivani ostnacu, ale ja jsem spise na pozitivni motivaci a psa jsem si vycvicila sama a myslim, ze poslucha na jednicku, asi jsem mela trochu stesti, ze je nedominantni a rad se uci (nejspis kvuli te pozitivni motivaci). A na cvicaku jsme plynule navazali a naucili jsme se odlozeni, obraty atd. ale zase s pozitivni motivaci (piskoty aport a podobne). Nidko tam nepouziva ostnac.... Myslim si, ze ke korekci nezadouciho chovani se da pouzit i pevny kozeny obojek ci retizkovy obojek zapnuty na nestahovak, ale to je ciste muj nazor.
Mozna mi tu muze nekdo zkusenejsi objasnit jak to s tim ostnacem vlastne je? Pes ho ma pouze na cvicaku, kdy se uci povely, ci jej nosi porad i na prochazky?
|
Zdenaxxx
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:51
- Nahlásit
Mucholabka:
všude se používají k výcviku ostnáče?! Jestli je to tak v Ostravě, nevím. Ale v Brně jsem byla asi na třech cvičácích a tuhle zkušennost jsem neměla, svým psům bych ostnáč nikdy nenasadila. Vychovávám je radši pochvalou a pohlazením než bodnutím ostnem do krku
zelena_zaba: s tebou úplně souhlasím, navíc ostnáč na jezevčíka! to snad ani není možný. Pochopím, když vezme někdo ostnáč na plemeno jako je pitbul, ale na jezevčíka?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:51
- Nahlásit
nazdarlidi!k vasemu tematu ohledne cvicaku!ja jsem z orlove,tak tady moc na vyber nemam,ale prosla jsemvsechny,co se tyce zkouseka zavodu,a opravdu nektere chovani lidi je fakt zarazejici,hlavne p.novotneho,chtela jsemtam skladat zkousky,jehopristup me odradila ostatnich taky,jenom mi byloreceno,kdo driv prijde ten driv mele,nebo kdo da vic penez,ten ma narok,tak nevim,jestli je kynologie o fajn lidech,nebo jenom o PENEZICH????byla jsem tam dvakrat a vubec me nenadchl a platit zkousky odva mesice dopredu jsem vubec nechtela,protoze delam a nevim,co budou prave v ten den v praci potrebovat.kde je dobry cvicak,tak se mi libi v havirove-suche a v markvartovicich jsem byla taky nadsena,opravdu profesionalni pristup,ja kazdemu neberu,at si vybere cvicak jaky chce,ja nedelam kynologii chvilku,ale mnohe se opravdu zmenilo,hlavne chovani lidi kolem tohoto krasneho konicku,co se tyce ostnacu,tak ten jsem v zivote nepouzivala,ani na prevychovu zkazenych a agresivnich psu.dana
|
martnov
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 10:59
- Nahlásit
nemethova5
A jaké máte zkušenosti z ostatních cvičáků v Ostravě? Víte, já jsem v tom úplný začátečník.
Na Svinově pořádají 3-měsíční kurzy, tak jsem si myslela že ten kurz prostě začne za 3 měsíce skončí a pak začne nový, ale bylo mi řečeno že můžu začít chodit kdykoliv. Tak se mi to zdá divné, přece se na tom kurzu učí vše postupně ne? Možná se pletu...
Máte zkušenosti z cvičákem v Zábřehu nebo u ZOO? Jiné v Ostravě neznám.
|
martnov
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 11:06
- Nahlásit
Mucholabka
Většinou jednou až dvakrát týdně, ale s tím, že pro pejska musíš dělat i mimo cvičákový čas
Ptala jsem se proto, jestli bych mohla i dojíždět někam dál.
Já ji cvičím sama venku, ale na "Ke mě" neslyší pokaždé a utíká mi za cizími psi. To jí chci určitě odnaučit.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 11:31
- Nahlásit
martnov
zajedte si nacvicak k zoo,to je cvicak michalkovice,tam dela vycvik p.grunerova,dela sice s ovcounama,ale ja myslim,ze pokud mate zajem chodit s pejskem,atjeto jakke-koliv plemeno,ze by nemel byt problem,cvicak je to dobry a na urovni,co se tyce zkousek,zavodu a agility,dokonce se tam minulym rokem delalo mistrovstvi v agility.me osobne se tam cvicilo dobre,jak psala mucholabka,v markvartovicich je to taky super,pisu z vlastni zkusenosti,a na nejaky kurz,ze tam jenom davate penize a nic z toho,na to bych se vyprdla,to je jen reklamni trik,jak z lidi vytahnout dalsi prachy,proto jsem radsi v klubu ovcaku a na cvicak si jedu na ktery chci,samozrejme po domluve.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 11:52
- Nahlásit
Já znám jen Zábřeh a tam se hlavně chlastá.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:07
- Nahlásit
Bent
hm,to asi neni moc dobry pro zacinajiciho psickare,tam jsem sice nebyla,ale tohle neslysim poprve.martnov
vam by stacilo,aby vam nekdo pomohl zvladnout zaklady,jako je 100%privolani atd.,pokud toto pes nema,nemuze delat dalsi cviky,privolani je zaklad.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:34
- Nahlásit
A ten Hlučín, nevíte?
|
martnov
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:16
- Nahlásit
nemethova5
Potřebuji hlavně to 100% přivolání. Může se stát že něco dělám špatně, nevím
Nenajde se někdo z Ostravy nebo z blízkého okolí kdo by mi pomohl?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:50 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
martnov
Kdyby ses rozhodla chodit do těch Markvartovic, ráda ti pomůžu a nejen já. Stačí přijít a vědět, co od psa očekáváš. Co jsem četla minulé tvé téma, myslím, že tam bylo i něco s agresivitou na děti, ne? Měla bys to ale daleko, to je pravda. Já dojíždím z vedlejší vesnice-někdy chodím pěšky, někdy na kole.
Přes internet se dá vykládat sto tisíc rad, ale pokud člověk nevidí vzájemné chování psa a psovoda, těžko se to odhaduje.
Většina normálních cvičáků je o německých ovčácích a o "výrobě" chovných psů. Začátečníka se na nic nezeptají, a ať má jakéhokoli psa nebo jakékoli požadavky, jedou s ním služební výcvik s obranou a stopou, většinou tímhle přístupem nováčky odradí. Svinov je o tom, že pan Novotný je profesionál, rád si za práci nechá zaplatit. Zabývá se i jinými plemeny, než služebními, ALE. Na to ALE se dobře podívej a zamysli se nad ním.
Bent
O tom Zábřehu jsem to taky slyšela, a nejen po netu a ne z jednoho zdroje.
Do těch Markvart jsem přišla s negativní zkušeností z jiného cvičáku, kde se chlastalo a dívali se na mojeho psa skrze prsty. Se všemi plemeny jeli stejný výcvik, dělali kousačky s labradorem, zlaťákem i českým fouskem. Nechápali, proč chci cvičit šestiletého psa, v každém slově byl posměch. Bylo to dost divně vedené, až mi nakonec jedna baba ve výcvikový den vynadala, že nejsem členem a nemám tam co dělat. Předseda se pak hodně divil a nechtěl to připustit.
Teď chodím jinam, pesa se za tu dobu změnila, je úplně jiná. Dělám si to, co potřebuju a chci, je tam sranda, pesa si konečně zvykla na lidi, změnu prostředí, umí si hrát, nikdo se nám nesměje, spíš nás podrží
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:52
- Nahlásit
Terri
Hlučín nevím, nebyla jsem tam nikdy a nemám tu čest, ale zdají se mi být sympatičtí.
nemethova5
Ten závod je 4.11. Domluv si nějak šichty, prooosíííím. Pokecáme a dáme kafe, třeba i u nás-jsme po cestě.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 15:53
- Nahlásit
Terri
Hlučín - sousedka tam chodila s fenkou labíka a byla spokojená. Ale osobní zkušenost nemám. Lidi neznám, z diskuze (na stránkách) jsem měla trošku pocit, že jsou poněkud "uzavřená" společnost. Ale nemusí to tak být, mohlo to jen tak působit. Nejlepší je asi zajít se tam podívat a udělat si vlastní názor.
Nebo, jestli chodíš na ifaunu, najdi si tam uživatele lmusa, bývala jejich členem (možná je pořád, nevím, ale vzpomínka na její pejsku je na stránkách KK Hlučín), bude mít určitě i osobní zkušenosti.
|
martnov
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:37
- Nahlásit
Mucholabka
Uvažuju o těch Markvartovicích. Chodila jsem do školy do Šilheřovic tak bych si zopákla cestu
Nejblíž mám Zábřeh, ale tam nejdu, pak Svinov, tam se mi taky nechce. A pak Michálkovice a Markvartovice a to je plus mínus hoďka cesty tam i tam.
Které dny a v kolik hodin se tam chodí? A jak je to s poplatky? Jak jsou vysoké?
Omlouvám se že se tak vyptávám, ale hledala jsem o cvičáku v Markvartovicíh stránky ale nic jsem nenašla.
Lilly se bojí dětí tak po nich štěká a to taky nevím jak odnaučit
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 18:38
- Nahlásit
Terri
Já jsem byla na cvičáku v Hlučíně 2x. Řekla bych že je to dobré opravdu jen pro služební plemena. Na ty ostatní tam podle mě opravdu nejsou připravení a moc neberou v potaz, že by se ke společenským plemenům mělo přistupovat malinko jinak.
A s tou uzavřenou společností to je pravda.
|
petr26
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 19:15
- Nahlásit
TERRI, Zel. Žába: Nikdo tě přece nemůže nutit, abys cvičila s ostnáčem. Maximálně ti ho mohou doporučit. Mě ho také doporučovali a já jsem pouze řekl, že ho používat nechci. Do dneška jsem ho nepoužil a nikdo mi to ani nevyčítal.
Mucholabka: My dva máme zkrátka vždycky rozdílné názory . Ty tvrdíš, že sólo hodina je k ničemu a já říkám opak. Chápů tvůj názor, který je z pohledu zkušeného kynologa, který může cvičit úplně sám nebo v kolektivu. Začínající kynolog např. moje manželka si sólo hodinu chválila, protože ji bylo vše v klidu vysvětleno. Pes byl klidnější a ona také. Kdyby šla se psem přímo do skupiny, tak si myslím, že pes by z toho byl úplně mimo (a manželka taky). Tak jde pes do "skupiny" až umí aspoň něco a psovod taky. Je pravda, že tahle záležitost není ve Svinově nejlevnější, ale jak si napsala a v tom se shodneme, že Novotný je profík a jako profík si to nechá zaplatit. Důležitý je ale výsledek, který já a lidi které znám mají. V MArkvartovicích cvičí jen NO nebo i jiné rasy? Dík.
MARTNOV: Pokud vím, tak ve Svinově mají 12 hodinové lekce. Tzn. že zaplatíš 12 hodin a až je vyčerpáš, tak si je opětovně zaplatíš a chodíš dále. Výuku mají rozdělenou na začátečníky a dále na pokročilé. Tzn. až umíš se psem základní věci postoupíš mezi pokročilé.
Nemethova5: Nevím co je zaražející na pravidle kdo dřív příjde, tan dřív mele. Zkuste se přihlásit třeba na nějaké coursingové závody a poznáte dle jakého klíče se vybírá. Zkrátka vše má svou kapacitu a jinak to dělat nejde. To ale určitě znáte pokud jste něco někdy pořádala. A o tom že by Vám někdo řekl, že pokud dáte více peněz než ostatní, tak budete mít přednost u zkoušek to snad nemyslíte vážně. Není to náhodou pouze Vaše domněnka?
Je tady někdo kdo má zkušenosti z Třebovicema? Dík.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 19:16
- Nahlásit
Mucholabka
Spíš se mi nelíbí, že na Svinově jim nejde o zaujetí výcvikem a prací se psem, ale o prachy.
Bože bože a nebude to tím, že chtějí mít na jídlo , benzín a granule pro svý psy? Jestli se nepletu, tak jsou tam samostatná ekonomická jednotka.....komu nejde o prachy???
Můžeš uvést nějaký příklad?
PS pro Erin.
to jsem se ale prokec, co zdeni?? )))))))
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 19:22
- Nahlásit
martnov
Potřebuji hlavně to 100% přivolání. Může se stát že něco dělám špatně, nevím
Nenajde se někdo z Ostravy nebo z blízkého okolí kdo by mi pomohl?
hele, je to snadný )
Základ je v tom, že nesmíš dopustit, aby pes neposlechl...prostě musí dojít...musíš ho namotivovat popřípadě donutit...pokud však máš dvouleté zvíře a přivolání nemá dobré, je to otázka minimálnbě mnoha měsíců to přivolání napravit....nejspíš teda, chtělo by to vidět Tebe i psa...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 19:26
- Nahlásit
Zdenaxxx
všude se používají k výcviku ostnáče?! Jestli je to tak v Ostravě, nevím. Ale v Brně jsem byla asi na třech cvičácích a tuhle zkušennost jsem neměla, svým psům bych ostnáč nikdy nenasadila. Vychovávám je radši pochvalou a pohlazením než bodnutím ostnem do krku
zelena_zaba: s tebou úplně souhlasím, navíc ostnáč na jezevčíka! to snad ani není možný. Pochopím, když vezme někdo ostnáč na plemeno jako je pitbul, ale na jezevčíka?
hahahááá hahaháááá jsem odhalen.....
Vychováváš pochvalou? Dobrá výchova!
To je nářez tady...koukám se tu blížíme ifauně ))
zdravím Litomyšl!
|