| Autor |
Zpráva |
sue
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 09:03
- Nahlásit
ale ne jen sem tam napsala pravdu o mě a o citce)mojí fence)aby lidi věděli jak to opravdu je a pak pravdu o ní...jenže mě jen zajímalo zda to vidim jen já tak špatně to že jí pes neposlechne o nic jinýho tady nejde...sem zvyklá psát víc otazníků to vadí???
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 09:06
- Nahlásit
sue
fakt nevim proč na mě lidi za pravdu útočí???no jo holt osud..
Koukam ze jsi nic nepochopila, nu budiz.
|
sue
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 09:07
- Nahlásit
ale prosim tě pochopila jen jí znáte holt dýl což tam hraje taky roli ale nebylo to myšleno jen na tebe víš??
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 09:09 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
sue
Vic otazniku je v podstate tvoje vec, jen na me to za dobu, co se na ruznych chatech a forech vyskytuju pusobi trosku histericky, kdyz ma nekdo potrebu psat vic otazniku nebo vykricniku... Nevim, asi jen muj pocit...
Ale tady nejde o otazniky, ale o neco jinyho... Proste pokud ses schopna ji to rict do oci, tak ji to rekni, ale je zbytecny z ni delat nechopnyho cloveka na diskuznich forech, v tomhle je net hodne nebezpecnej, tak si to zkus uvedomit.
|
sue
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 09:10
- Nahlásit
můžu ti říct že hysterka nejsem...je to jen zvyk nic víc nic míň..
|
sue
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 09:18
- Nahlásit
a mimochodem pochopil někdo mě??
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 10:41
- Nahlásit
caute lidi,nevim proc sue odsuzujete,ja ji sice neznam,ale plne s ni souhlasim,sama nesnasim nevychovane psi a udelat ZOP na podruhe je fakt ostuda,delam kynologii 17let,tim se nechci chvastat,porad se ucim,ale denne potkavam plno lidi s nevychovanci a bohuzel i s agresori,to co jsem psala v tomto prispevku si stojim,je plno vynikajicich vycvikaru,ne jenom p.desensky,o kterych se nevi a jsou skromni a udelali daleko vic prace(timto nechci utocit na p.desenskeho!)ja si myslim,ze zas takovy chudak neni,kdyz si muze poridit internetove stranky!!!!!ja bych taky psala s emocema,kdyby nekdo porad napadal me a meho psa a neuznal SVOJI CHYBU.az ta slecna udela se svym hovikem ZVV2,tak se prijedu osobne poklonit.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 11:36
- Nahlásit
nemethova5
To, ze s ni v necem nesouhlasime snad neznamena, ze ji odsuzujem ne? Taky me stvou nevychovani psi, co otravujou me a moji psici, ale kdyz uz mam potrebu to resit, resim to primo s tim clovekem a nezakladam kvuli tomu forum o tom cloveku...
A ze nekdo neudela zkousku napoprve... i kdyz jen ZOP... Ty vis, proc to neudelali, ze rikas, ze je to ostuda?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 13:05
- Nahlásit
nemethova5
1/Udělat zkoušky na podruhé ostuda není. Tak jako je člověk omylný a dělá chyby, může je dělat i zvíře.
2/ To že má Ruda internetové stránky neznamená, že nemůže být ve srabu. Já je mám taky a nestojí mě to ani korunu. Navíc je opravdu potřebuje ke své práci a to, co dělá nepotřebuje nijak zviditelňovat. Nechvástá se, nikde nezdůrazňuje svou práci se psy, nezištně poradí a hlavně pomáhá. Většina jeho psů nemají žádné zkoušky a ani je nepotřebují a až jednou dokážeš se svým psem to, co on umí se svými nebo jen přechodnými svěřenci, myslím, že se teprve pak, budeš mít nárok něco takového napsat.
Nemyslím to nijak zle, nesnažím se tě nijak napadat, jen si myslím, že prostě nemáš pravdu. I já jsem ze severní Moravy, mám německou dogu a zanedlouho přibude druhá, máme podobné "koníčky" i já jsem cvičila psy pro druhé,ale nikdy bych ani o svých a ani o cizích psech netvrdila, že jsou na 100 % vycvičení. Zkouška neznamená, že je pes OK. I on ti může pak dělat problémy.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 13:46
- Nahlásit
nikoho neodsuzuji,je to jen muj nazor,za kterym si stojim,ZOPka neni IPO3,nebo ZVV3,uz jsem jednou psala,ze to neni novinka,ale zkouska stara 20let.ja bych nechala pro kazdeho psiho milacka tuto zkousku absolvovat,protoze pro me privolavacka je zaklad,pokud ji pes nema,nemam co resit!zkousky jsou od toho,aby clovek poznal,jestli ten pes na to ma,nebo ne.a prosim vas,nenapadam p.desenskeho,jenom konstatuji!psala jsem,pokud ta divcina,co ma hovika a mysli si,ze ma psa zvladnutelneho,ktery ji prijde az na paty povel,tak to opravdu uz k tomu nemam co rict,ZOPka je zkouska o OVLADATELNOSTI!jeste bych dodala o ZAKLADNI ovladatelnosti.nemusite se s mojim nazorem ztotoznovat,ani vam ho nenutim,je to jen na kazdem z nas,co udelatese svym psim milackem.take zalezi na povaze,ze?ale 99,9%formuje psovod,taky netvrdim,ze pes ktery ma zkousky je O.K.ale opet,to zalezi na cloveku,ne jenom na psu.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 13:55
- Nahlásit
nemethova5
Koukni na Rudovo stranky na cem baziruje a co kazdemu radi aby udelal se psem prvni. Je to privolani kdekoli a kykoli a to okamzity. Spousta psu z vrcholovejma zkouskama tohle teda rozhodne zvladnuty nema.
Muj nazor je ze zkouska o tom jak je pes zvladnuty nerika skoro nic, dokonce podle mne vetsina zkousek nerika nic ani o tom jestli pes na to ma nebo ne. O tom trochu svedci az takovy zkousky jako FH2, ZPS2 ZPO2 a pod a nebo vrcholove zavody. Znam nekolik psu ktery naji slozenou IPO3 a presto je jejich majitel mimo plac nemuze pustit z voditka neb by je neprivolal.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 14:11
- Nahlásit
ja si myslim,ze rika,nebo,ne?muzu ti jen napsat,bez prehnanych emoci,ze ja na zavody pod 95bodu na poslusnosti nejdu.prosim te, jak to maji zarizeno jini,ze psi nemaji zvladnute na vrcholovych zkouskach,tak tam nemaji co delat,protoze je to o vztahu psovoda se psem,ale na vrcholovych zkouskach a zavodech jsem nikoho ZATIM takoveho nepotkala,ja mam sice 2 vrcholove zkousky,ale na rovinu,neni to moje parketa.ja spis zavody zkousky,kde muzu psa uplatnit v realu,treba TART.ale nezlob se na me,kdyz uz se divcina zna dobre s p.desenskym,tak proc se neridi jeho radami?po druhem privolani bych si sla pro psa a to by byl mazec,to mu ver!panicka hovika je slaba autorita,aby si pes delal co chce,promin,kam bych to dotahla?ja jsem autorita,u me se staci podivat,pes uz vi co ma delat.amuzuti napsat na rovinu,je moc a moc lidi,co s p.desenskym a jeho metodami nesouhlasi.ja jsem NESTRANNA,tak aby jsi me nenapadal,ze nekoho urazim.ja si vyslechnu vsechny nazory,at jsou spatny,nebo dobry.at si to kazdy prebere po svem.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 14:18
- Nahlásit
jo a promin,ze jeste zasahuju do diskuse,ty asi myslis psi RYCHLOKVASKY,co maji udelane IPO3 a neprijdou na privolani,jo to je ale jina sorta lidi,kteri to delaji na kseft a na rychlo a za tezke prachy,mezi ty ja nepatrim,podle zkusebaku na IPO3 privolavacka neni,tam je jen povel vpred.ja delam sve psi jako srdecni zalezitost,takovych nas uz je totiz malo.a nemam vubec naladu se cpat mezi nafoukance a ze jich neni malo.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 14:25
- Nahlásit
nemethova5
Jmenovat tu nebudu, ale znam tech psu nekolik, a to jak mezi lidmi co delaji IPO tak i mezi lidmi kolem TARTu. Nejde o to ze nejdou privolat kdyz je klid nebo na place, ale o to ze nejdou privolat v okamziku kdy se neco deje a oni se o toho jou zapojit.
PS:Ja taky delam prevazne TART a narodak.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 14:32
- Nahlásit
nemethova5
jsou psi, pro ktery si prijdes, das jim za usi a priste uz je nechytnes vubec, co potom s takovejma psama? Mne se nechtene povedlo dosahnout toho, ze kdyz u agi vezmu psisko na voditko, odmita se pohnout, abych ji neprivazala a ona nemusela cekat, nez bude moct bezet... Stejne tak, kdyz ji tam chci privolat a mam v ruce voditko, abych ji pripnula.... Myslis, ze je to kvuli tomu neovladatelnej pes, kdyz venku posloucha v pohode?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 14:40
- Nahlásit
muzes klidne jmenovat,jestli je nahodou neznam,s tebou souhlasim,pes se musi odvolat za kazde situace,hajovy nevadi ani kocky,veverky mu skakali na stope,na reviru behal zajic a parada,ja rikam jen jadno,musi to byt souhra mezi psovodem a psem,o tech lidech co pises,ja si myslim,ze to jsou zrovna ti,co na stopu jedou autem,maji plac jen pro sebe atd.nebudu to rozebirat,u me to jsou rychlokvasky,psi,kteri nejsou zvykli na dennodenni realitu,proto je pro me lepsi nas zkusebak,nebo TART.IPO mi pripada dost umele.skoda,ze zrusili 500bodovak,je to ostuda,tam se nejlip proveri schopnost psa,ZVV3 je u me nejlepsi zkouska podle naseho zkusebaku,dobre jsou tez clanky od honzy duboveho.cekam az jak se vyvrbi frydek-mistek,meli by tam zakladat TART.bohuzel tady na karvinsku se nikde necvici,nebo o tom nevim.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 14:52
- Nahlásit
eimy
však taky nepouštím, tak blbá nejsem
Střihačský kurz nemám, mamaka má firmu a já si tím taky vydělávám, teď studuju a nastala mi doba praxe.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 14:54
- Nahlásit
ty sveho psa prece dobre znas?zalezi na plemeni,individualite psa,co plati na jednoho,neplati na druheho,jestli je tva fenula jemnejsi povahy,tak musis nalezt jinaci zpusob privolani,treba zabarvenim hlasu,nebo odmenama,kazdy pes je na neco jineho chytlavy,treba to sladit,je to o vyvijeni osobnosti.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 14:58
- Nahlásit
nemethova5
Jasny, jen rikam, ze nevim, jeslti by treba u hovika takovejhle styl privolani zafungoval... Jinak pokud ta moje obludka pozna (a ze vetsinou pozna), ze po privolani bude nasledovat neco, co dvakrat nemusi, tak se muzu stavet na hlavu a jecet nadsene, at prijde a stejne se prisoura jako kdyby sla na popravu
Mucholabka
No uz sem se lekla I kdyz je fakt, ze k tobe mi to nesedlo
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 15:12
- Nahlásit
ahoj mucholabko,tak to mas dobry,mate to v rodine.ja jsem doma jediny psickar.moje mamka tomu neholduje,ona vycviku rika klauniada,ale aby pes poslechl na paty povel,nebo vubec neprisel,tak tose ji nelibi taky.venci hajana a v zivote za tu dobu se ji nestalo,ze by pes nekoho napadl,nebo ze by ji hajan neprisel na privolani,pozor a to neni autorita.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 15:15
- Nahlásit
jo pes je pekne vychcany zviratko,ja to rikam porad,neudela to po 100,udela to po 101,jen vydrzet a nevzdavat to,treba hledat a zkouset,o tom to je,ze pes nikdy neni stereotypni.
|
sue
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 17:47
- Nahlásit
nemethova5.děkuju že se mnou souhlasíš a mimochodem jsem nechtěla napadat tu slečnu jako její osobvu ale jen její výcvik což je oproti ní rozdíl....jinak at taky vidí že nemá dokonalej výcvik jak si myslí a má nevychovaný psy a nemyslim si to jen já a já si od ní nenechám špinit jméno....
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 19:26
- Nahlásit
sue
no vzhledem k tomu,že obě jste věkově stejně,jste na intru,tudíž se svými pesy jste jen ve volném čase,tak mi osočování(hlavně z Tvé strany)připadne jako "nuda ze života"
Zkus si zajistit své finanční potřeby i svého psa z vlastních prostředků a uvidíš problém v jiném světle.
Já jsem si psa přála celé dětství,ale rodiče nedovolili...pak jsem se vdala a počkala až bude druhému dítěti tolik,aby samo chodilo.Pak teprve přišel můj vysněný BO...
Promiň, ale chováš se jako rozmazlené dítě,kterému někdo vzal zmrzku
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 20:40
- Nahlásit
jinak se jmenuji dana,nemas zac,dekovat mi nemusis,ja si myslim erin,ze sue se jak rozmazlene dite nechova,vyjadrila jen a jen svuj nazor,kdyby nekdo osocoval me a meho psa(coz uz se stalo nejmin 100krat) a nevedel o vycviku zhola nic,moje mineni,kdyz pes prijde na pate zavolani,nebo vubec,tak dotycna slecna nemuze radit druhym,kdyz nema hovik zvladnuty ani zaklad,coz je PRIVOLAVACKA,tim se nechci dotknout one slecny,ale kdyz ma takvynikajiciho radce a pomocnika jako je p.desensky,tak chyba je v ni,ja taky nejsem 100% a sve chyby uznavam.vsechny psi jsem si platila a financovala sama uz od patnacti,co mi nasi pujcili,tak jsem jim vratila,jsem na to dokonce hrda,ze mi cesticku nezametali,i kdyz jsem z prumerny rodiny,ale na rozhazovani nemame.dana
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 20:46
- Nahlásit
nemethova5
Nasi to moc neresi, co se tyce vycviku. Mysli si, ze kdyz psovi reknou "postav se na hlavu", udela to kdykoli, treba i bez vycviku. A tatka moji Asenku prastil po hlave, kdyz jsem ji rekla zustan, mamka nekam sla a Asa se za ni divala. Ptam se "co to ma znamet?L" "Rikala jsi prece zustan." "A nezustala?" "Poskakuje." "Kdyby poskakovala, uz jsem davno o sto metru dal." Vzhledem k tomu, ze mam o par kilo vic nez muj pes, asi bych ji neudrzela. Buhzel muj tatka a ni nikdo z nasi rodiny nechape, co je vycvik. Muj pritel si napriklad mysli, ze vycvik znamena skakani pres prekazky a byl zklamanay, kdyz na onom cvicaku, na ktery jsem zanevrela, meli "malo" prekazek.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 20:51
- Nahlásit
nemethova5
No já jsem četla příspěvky obou děvčat,a jak mě život naučil ravda je někde uprostřed.
No pokud jsi si své psy ufinancovala od svých 15...promiň ale nevěřím,už vzhledem k tomu,že vím kolik si může člověk v tomto věku legálně přivydělat.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 21:07
- Nahlásit
pomahala jsem u znamych v obchode,je mi 31,myslis,ze bych si takhle legalne vydelala?muzu ti rict,ze jsem se pekne nadrela,jak si na to vzpomenu,tak me jeste ted boli ruce a zada,jsou to opravdu vydrene penize,to mi ver.muzes se klidne zeptat moji mamky.cau mucholabko,mamka je taky amater,celkem zaklady zvlada,vem pritele na agility,kdyz se mu libi prekazky.dana
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 21:17
- Nahlásit
nemethova5
No jo, ale s kterým psem? Ovčanda má dysplazku, jsem ráda a ona taky, když skočí 10 cm. Pudlice Fifinka neskáče, ona raději překážku oběhne, potvůrka. Pudli jsou na agi moc vyčůraní. Ona je vhodnější na coursing, běhárychle a hodně vydrží. Já si nevydělávala vždy legálně, i díky tomu jsem mohla od 12 živit trp. pudla a od 18 věčně nemocnou ovčandu.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 21:23
- Nahlásit
nemethova5
promiň,ale hovoříš,že jsi si pesy ufinancovala od 15 a najednou je Ti 31...ach jo tak buď lžeš,odvoláváš se na matku,to baba v 31 dělat nebude,nebo jsi mírně jak bych to řekla...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 21:26
- Nahlásit
Erin
hele, mírně nechápu tvou narážku. To znamená, že babě, která má 31, nikdy nemohlo být 15 a že teda nikdy nemohla mít vlastního pesa?
|