Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / rada by nebyla??
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
sue
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 14:44
- Nahlásit

chtěla bych vám vyprávět příběh a potom bych ráda vaše názory...mám známou která vlastní dva hovawarty a myslí si že je má perfektně zvládnutý a že jsou bezproblémový...jenže její pes útočí na mou fenku a to bezdůvodně.Má zajímavý styl hry štěká a kouše psy do zadku a valchuje je po zemi.Většina psů se ho bojí...jinak myslíte si že pokud pes nepřijde na páté přivolání a paničk mávne rukou že jí utíká je v pořádku??a taky že když už teda jde na přivolání a stinhe přitom si odkočit ke stromku se vyprázdnit a ještě tamhle zaběhnout,je v pohodě??jinak pokud se mu shová nemá ani tophu jí hledat a zajímat se o ní a radši jde s cizejma lidma dál???myslítě si že u té slečny cítí autoritu????????

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 15:08
- Nahlásit

nechci se chvastat ani chvalit,ale privolavacka musi byt na 100%jestli vidi ciziho psa,nebo kocku,mel by okamzite prijit!podle me se chova pes dost dominantne,pokud neni panicka DUSLEDNA,tak je pak kazda rada draha,u teto slecny zadnou autoritu nema.jeste k tomu ma 2 hovawarty,coz nejsou drobecci a dva uz jsou smecka,podle me by si dotycna mela neco precist o etologii,trochu o vychove a trosku o vycviku.to jeho hrani je taky zajimavy,vetsinou pes feny nenapada,pokud to neni asocial,jsou i vyjimky,bohuzel.panicka by se mela trochu nad sebou zamyslet,protoze to pakodnese za hloupost pes.nemusite s mym nazorem souhlasit,ale vzdy na vine je jen a jen majitel,pes bohuzel rozum nema.dana

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 15:18
- Nahlásit

hm, myslím, že tohle je klasika. " Moji psi jsou zvládnutí, ale až se něco stane, nikdo mě o opaku nepřesvědčí..." Jinak můj Ašopes si se psama hraje tak, že si nejdřív potvrdí pozici a pak teprve jim něco dovolí. Nejdřív je poslintá za krkem, štěkne do ucha, trochu chytne zubama, kdžy se jim to nelíbí, a pak teprve si hrají. Někdy to pro člověka, který ji nezná, vypadá hrůzostrašně

jde na přivolání a stinhe přitom si odkočit ke stromku se vyprázdnit a ještě tamhle zaběhnout,je v pohodě
Ne, to fakt není. Měl by přiběhnout co nejrychleji nejkratší trasou.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 15:33
- Nahlásit

to je fakt,jak se neco stane,pak je na tom nejhur pes,v mediich ze psa udelaji strasnou bestii,na majitele se uz nikdo nepta,kde zanedbal vychovu.ja jsem z orlove,neni dne,abych nepotkala nejakeho DEBILA!(damy prominou mujvyraz),a nepohadala se s nim.vetsinou jde o lidi,co si poridi zrovna modni plemeno,ale co je nejhorsi,nevi nic o vychove,maji ho jako modni doplnek.ja si opravdu myslim,ze to je vsechno jenom o duslednosti,jo a plno lidem jejich nevychovany,nebo agresivni pes vyhovuje.cvicila jsem hodne ruznych ras,ale je to opravdu v lidech.muj pes si taky rad se psi hraje a je opravdu zvladnutelny.jinak bych s nim nemohla jezdit po zavodech a po zkouskach,pokud se u neho objevi naznak agrese,nebo dominance,tak ho okriknu.znam plno hovawartu,jsou z nich vynikajici spolecnici.

)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 15:37
- Nahlásit

JJ, hovíci jsou fajn,a jeden se s ovčandou hodně kamarádil naštěstí ovčanda když něco zkouší a zachází to daleko, taky se nechá přerušit. A potkat blbce není umění včera nás napadl kříženec pita s bíglem a pánovi to bylo fuk. Aspoň vím, že máme stopro přivolání, protože když se na nás řítil, ovčanda se naježila a už se chystala, ale přišla hned a zadostiučinění je, že pán, soused, který vypustí čivavu na chodník na hlavní cestě (!) byl od svého psa pokousaný, když předtím řval, ať ho můj připoutaný pes náhodou nepokouše a přitom čivavák pobíhal mojemu kolem nohou a mohl se po...snažil se ho chytit, ovčanda na ně zírala jako na blázny a když čiváka chtil, dostal hryzanec

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 15:52
- Nahlásit

je!!!to jsem rada,ze nejsem sama,koukam,ze IDIOTI jsou vsude,ja to porad rikam,ze nejhorsi srazka je srazka s blbcem.takze mas taky ovcaka?ja mam chlupatyho 45kg drobecka,gratuluji k dobre zvladnute fenule,protoze takovych nas je malo,takovy magory,co maji male cokly(myslim tim nevychovane,agresivni)potkavame plno,prave vcera na nas letel labrador,fakt tele,stoupl si k memu harley a zacal cenit zuby,tak jsem hajana nechala,sejmul ho k zemi a byl klid,samozrejme,ze ho hajan nekousl,ze ho jen usmernil,chlap rval na sveho psa asi petkrat k noze a pes neprisel,mas rozum,ze se panicek omluvil?rekl nejvetsi hovadinu,co jsem dlouho neslysela,ze jeho pes ma strach!kdyby se bal,tak se podridi ukaze bricho a bude se snazit s mym psem hrat,ale zkuseny psickar pozna,ze pes se jde s jasnym cilem porvat!oni si mysli, kdyz je to labrador,nebo retrivr,ze nepotrebuje vychovu,opak je pravdou,dnes o tom mluvil ruda desensky v poradu CHCETE ME?doufam,ze nejsi z ostravska jako ja,protoze tady jsou nejhorsi lidi,co se tyce psu!dana

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 16:04
- Nahlásit

to vis, ze jsem kousek od Ostravy na opacnou stranu nez je Karvina-Ludgerovice. Taky si myslim, ze tady jsou psi trochu mimo deni. Ja mam drobenku 40 kg je bez PP, ma asi osm nebo devet a mam ji dva roky, jedni lidi se ji zbavili a mame za sebou fakt kus prace, protoze neumela vubec nic a bala se uplne vseho, i pracky na pradlo maleho psa mam taky, nekolik, a v zivote mi nikoho nenapadli

sue
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 16:36
- Nahlásit

no ná se též potkávám s tzv.kynologama...ty lidi fakt nechápu a hlavně nechápu tu holku co mi tak škodí a nemá svý hovíky zvládnutý a jenom proto že jezdí k desenskýmu tak je king...já mám fenku NO dominantní ale nemám s ní sebemenší problém....

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 16:42
- Nahlásit

je to fakt o vychove,ja nestrkam male psi do jednoho pytle,vsichni nejsou stejni,ale panickove si mysli,ze mali pes se nemusi vychovavat,ale ja mam opacny nazor.tak to gratuluji,lidi jsou hovada,zkazit,znicit psa umi kazdy,ale udelat se psem kus prace,to je umeni,pred takovyma lidma uctive smekam kloubouk.muj prvni pes byla fenka NO dixi z fojtarny,mela ji jedna chovatelka,ktera zjistila,ze fene chybi zuby,tak tim padem je nechovna a nemuze na ni vytriskat prachy,tak ji chtela utratit,a to pozor,fena zivorila rok v kotcu ve vykalech a kazde harani mela stenata!nemuzu rict ani jmeno chovatelky,protoze je hodne znama a nikdo by mi to neuveril!sestra ji privedla domu a za tyden se narodily stenatka,vis co to bylo pro me za sok???tak zbidaceneho psa si jeste nevidela.no a po ni jsem si nechala pejska ajaxe,ten byl skveli,ten mel lvi srdce,takovy pesani uz nejsou,ten by pro me skocil i do ohne.mezitim se lidem cvicila,nebo prevychovavala psi,od staforda,po brazilskyho filu.ted mam hajana a je to zas jinaci povaha.kdybych umela posilat fotky na pocitaci,tak poslu,pocitac mam teprv mesic,tak se ucim.hajan je sice s rodokmenem,ale je taky nechovny,narodilse jako kriptochysmus,nesestouplo mu varle a pred rokem byl na operaci,dostal z toho nador,tak je vybrany cely,chtela jsem si po nem nechat syna,ale je vykastrovany,skoda.nakonec jsem rada,ze je nechovny,stacilo mi na vystave ovcounu,ale napisu to brutalne,chtelo se mi zvracet z tech hyen,jeste ze mam pracaka,hunateho,cerny spalenim,a ne exterieraka,no proste humus!

sue
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 16:46
- Nahlásit

no ona je v podstatě taky moje první cita z čermésnkého dvora...no to je humus co jsou ty lidi schopný udělat kvůli prachům...fakt nechutný a nesnášim takový lidi a lidi co škodí druhejm...proč si to ty lidi pořizujou když na to nemaj???

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 16:59
- Nahlásit

ta stema hovikama se zna s desenskym?tak to jsem teda v p....!tak on by ji mel usmernit,no to je KRAVA!mila sue,budes se ji asi muset vyhybat,protoze komu neni rady,tomu neni ani pomoci,ja s moji povahou bych ji asi uzemnila a to dost brutalne,kolik ji je let prosim te?to bude asi nejaka osmnactka ne,co sezrala moudrost sveta.ona si poridi hoviky,plemeno,ktere je dost svehlave a cvici se jinym stylem,neni to ovcoun,tak to si mela poridit neco maleho,vzdyt hovik ma velky potencial!ona si s nema leci mindraky?od takovych lidi radsi dal.

sue
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 17:02
- Nahlásit

jo je jí 19 a mě taky...no já s ní bydlim na intru tak to asi nepůjde se jí vyhnout...no je to její první plemeno ale nezvládá je a pan desenský je její modla ale ty její 3letý hafani sou na tom hůř než moje fenka a bere si mě před nim do huby a radí se s nim...

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 17:21
- Nahlásit

Jinak můj Ašopes si se psama hraje tak, že si nejdřív potvrdí pozici a pak teprve jim něco dovolí. Nejdřív je poslintá za krkem, štěkne do ucha, trochu chytne zubama, kdžy se jim to nelíbí

Kdyby si takhle nejakej pes zacinal hrat s moji psici, tak se otacime a mizime jinam ... Protoze prave o takovyhle chovani vuci ni od jinych psu moc zajem nemam... Osobne mi to neprijde taky zrovna v poradku...

Argousek
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 17:26
- Nahlásit

sue
no myslím že myslíš špatně ,jestli ji pes nepříjde ani na 5tý přivolání tak o tom že je má zvládnutý nemuže být ani řeč

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 19:02
- Nahlásit

tak jsem zpatky damy,no ja hned tusila,ze jde o mladou holku,no to mas fakt blby,ze se s ni musis stykat,jeste k tomu na intru,je to dost nefer,ze te bere do huby,na takove veci jsem dost hakliva!a koukam,ze mame vsichni stejny nazor na tuto slecnu.divim se,ze ji p.desensky nerekne,ze dela velkou chybu,zrovna on,ktery ma velky zkusenosti,prave proto bych neco delala,ale stejne jak jsem psala pokud se nezmeni panicka,tak nemuze byt o naprave ani rec!velice se divim p.desenskemu,ze se ma o cem bavit s NAFOUKANOU KACOU!pokud ja vim a dobre vim,tak privolavacka je nejdulezitejsi v poslusnosti a je to zaklad a pokud to pes nezvlada,tak musi byt bohuzel na voditku,jine vychodisko nevidim.to opravdu v poradku neni,aby pes uvazoval mam prijit,nebo ne,tak to by u me slapal,jak hodinky,na mrknuti oka,mila sue,za tyden by jsi toho psa u me nepoznala.na zkouskach,nebo na zavodech by pes neprisel po treti,tak by byl diskvalifikovan a sel by.no a ze p. desensky je je jeji modla,s tim bych si hlavu nedelala,ja myslim,ze jsi o hodne chytrejsi.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 19:09
- Nahlásit

jo a jeste jedna vec,cau mucholabko,uz jsi nasla odpovidajici cvicak?ZOPky ted delali vdetmarkach.rozhodci byl p.hon.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 21:07
- Nahlásit

Eimy
Mi taky ne, ale co mám v tom věku dělat? Ona to dělá většinou s našima psama a s kočkama. A ublížen od ní nebyl nikdy nikdo ona je trochu trhlá na hlavu, ale kdo by nebyl, kdyby byl 24 hodin denně 6 let zavřený mezi čtyřma stěnama?
nemethova5
Ještě jsem ani moc nepatrala, ted fakt nemam cas. Pristi tyden delam same dvanactky na praxi, pak jedu do Edinburghu na tyden, pak zase dvanactky, a do toho vseho strihani....musim dhanet hodne casu.
JInak mi je dvacet

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2006 21:38
- Nahlásit

super,me je 31let.takze jsi si udelala i strihacsky kurz?jestli delas 12hod.,tak to tipuju,ze nekde hlidas?co budes delat v anglii,jestli se muzu zeptat?doufam,ze jsi to ze cvicakama nevzdala?a ze te ten cvicak neznechutil,jak jsi psala,ze tam na tebe jecela jakasi baba.chudak sue,sice ji neznam,ale tu pozici vubec nezavidim,pokud se nezmeni ta jeji radoby kamaradka,tak to nema cenu ani resit.je to spatne,jak nekdo neuzna svoji chybu,nejsem svetobornice,ale slusne vychovany pes je zaklad.nerikam drezura,ani vycvik,ale vychova.taky zrovna nemiluji drill,coz si pamatuji jeste za SVAZARMU,ale vsude se najdou dobri i spatni pejskari,ja mela celkem stesti na ty spravne a dost jsem se naucila,i kdyz se clovek pejskarine uci cely zivot.jak rikam,jsou dobre i spatne cvicaky,treba hledat. dana

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 00:10
- Nahlásit

Mucholabka
Ja to na jednu stranu chapu na druhou je treba se koukat nejen na fyzicky ublizeni, ale i na psychiku toho druhyho psa... Ja osobne bych se bud snazila ji to odnaucit( coz v tom veku pude fakt asi hodne blbe) a nebo bych ji mezi cizima psama proste nepoustela...

Znam fenu akity, ktera si taky podobne hrala... A ted v padek napadla fenku moji kamosky... Paneckovi to bylo uplne fuk a mel radost, jak si hraje... To, ze ta fenule ted ma strach z ostatnich psu, i kdyz fyzicky to v podstate zadny nasledky nezanechalo uz spousta lidi resit nebude.... :-/

sue
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 07:54
- Nahlásit

koukám že se diskuze rojela na plno to jsem ráda...no jo chodim na forum k desenskymu a ona taky tam mě pomluvila a samozřejmě mě tam všichni oduzujou i když sem tam o ní napsala pravdu,ale to je fuk jen nechci mít pošpiněný jméno...jinak už se oháněla že sem se psem nic nedokázala páč nemáme zkoušky(ona jo má ZOP-na podruhé ale přesto na ní pes sere)....copak musí pes aby byl dobrej a vycvičenej mít nějaký zkoušky?????to je tak nutný???????já fakt nechápu...jinak desenský jí radí tak to zkouší podle něj...nevim nevim...no jo taky sem si dělala kosmetickej kurz ale na škole a chybí mi praxe(jinak se s váma fakt fajn komunikuje

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 08:07
- Nahlásit

sue
Ja na forum k desenskymu chodim taky a to jak jsi to tam napsala zraly na odsouzeni bylo.
1) nevsim jsem si ze by te ajka nekde vyrazne pomlouvala
2) misto argumentu a faktu jsi pouzila osobni urazky a utoky
3) nikdo te neodsuzuje za pravdu (tu nikdo neposoudi bez osobni znalosti vasich psu), ale za formu jakou jsi to napsala.

sue
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 08:09
- Nahlásit

ne a četl sis to a byl si někdy u toho???

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 08:13
- Nahlásit

sue
Cetl jsem to a taky vim ze jak to je ve zkutecnosti neposoudim neb obe tvrdite neco jineho a ani jednoho vaseho psa neznam osobne, ale presto si myslim ze neni zrovna stastne psat na forum podobne utocny prizpevky. Tak jak jsi to u Artemis napsala je to opravdu na hranici pomluvy (spis za hranici)

sue
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 08:16
- Nahlásit

hele víš co když sem s ní na intru 4 roky a ona není schopná mi něco říct a nebo to se mnou rozebrat a napsat to za mými zády tak co jako mám asi dělat???a když se jí na to ptala kámoška tak div necouvala zpátky atk co to je????to nemá odvahu nebo co???a mimochodem já se nenechám pomlouvat a upřímně je mi jedno co si o mě myslíš ty i kdo jinej ale je tam spousta nepřesností...

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 08:27
- Nahlásit

1)Reagoval bych primo na foru kde o tobe neco napsala a nezakladal kuli tomu tri fora ruzne na netu (o trech vim)
2) Reagoval bych na konkretni jeji prohlaseni vecne a bez emoci. a ne zacit utocit a prehnane emotivne popisovat situaci.

sue
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 08:30
- Nahlásit

přehneně???myslíš?????já myslim že to bylo ještě hodně málo...no ta pravda o citce a mě je jen o tom jak je to teď a jak to bylo a pravda o ní??no a co nenechám si to líbit a navíc ona nemá ani páru o ovčácích tak co se sere jinym do výcviku??ať si nejdřív srovná ty svoje psy a pak někoho támhle drbe a že jí pes vrčí na členy rodiny a mě ne zato já nemůžu...aspoň se nebojim jí to říct do očí...a navíc jak se do lesa volá tak se z lesa ozývá....

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 08:35
- Nahlásit

sue
minimalne to prehnane emotivne pusobilo. Nebudem to dal rozvadet a zanaset forum zbytecnym dohadovanim bez praktickeho vyysledku. Ja koncim, ale zkus se zamyslet nad tim co jsem psal.

sue
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 08:36
- Nahlásit

hm jasně a ty to samý jo???

sue
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 08:47
- Nahlásit

jinak se omlouvám za to psaní s Tchorem...fakt nevim proč na mě lidi za pravdu útočí???no jo holt osud..

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 09:01
- Nahlásit

sue
Promin, ale pokud pises bez emoci, tak proc mas za kazdou svou otazkou minimalne tri otazniky? Ja vim, je to detail, ale vetsinou staci napsat jeden... Kazdopadne souhlasim s Tchorem, ze zakladat vsude mozne fora, jen proto aby ti vsichni rekli, ze mas pravdu mi neprijde zrovna stastny, i kdyz chovani toho psa asi uplne OK nebude, zkus se fakt zamyslet taky sama nad sebou...

Jinak si nemyslim, ze kdyz je pes ovladatelnej, musi mit nutne i slozeny zkousky, ale proc je s nim neslozit, pokud na ne svouji poslusnosti ma?

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání