Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Agresivita vůči psům
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Tchor
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 14:24
- Nahlásit

Evik
Takovych psu kteri by byli schopni zautocit celne na sebevedome vystupujiciho cloveka moc neni (radove stovky v CR). A ty ktery toho schopny jsou vetsinou maji lidi co moc dobre vedi co maj a nebudou zbytecne ryskovat. Ono naucit sluzebniho psa zautocit na cloveka ktery se v klidu a sebevedome bez drazdeni postavi psovi neni zadna sranda.

žanda
# Zasláno: 17 Čen 2005 14:24
- Nahlásit

Artemis.....to co popisuješ se snažím dělat také,snažím se,aby můj pes byl pak za mnou.....nebo já mezi nimi........jenže minule vyletěl pes z hospody nám za zády a já o něm ani nevěděla. Byl to No "pěkně" rostlej a můj hafík taky není drobek.....já mám sotva 50 kilo najedená s postelí. Ale nakonec žádnej šrám ...hurá......
Pokud psa vidím před sebou vždy je "nějaká " možnost včas reagovat....nebo skoro vždy. A protože u mého psa to přesně vzniklo po napadení ( a v genech to má taky) byla doba,kdy to nebylo nic moc. Proto si tak "zoufale" hlídám stávající stav a doufám,že se časem ještě zlepší.

Artemis
# Zasláno: 17 Čen 2005 14:26
- Nahlásit

Evik
Zatím jsem se nesetkala s žádným psem, který by se na nás řítil s úmyslem zabít...

S takovými se ve dne snad po ulicích ani nechodí. A jestli jo, tak souhlasím s tvou poslední větou. Pravda měla by být mířena i k vůdci...

Artemis
# Zasláno: 17 Čen 2005 14:33
- Nahlásit

Tchor
naucit sluzebniho psa zautocit na cloveka ktery se v klidu a sebevedome bez drazdeni postavi psovi neni zadna sranda.

Problém je v tom, že služebák ví co dělat, proto z nich obavy nemám. Daleko dřív se do tebe trefí nějaký neomalený hysterický puňta nebo něco, co ovládá i páníky.

Tchor
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 14:39
- Nahlásit

Problém je v tom, že služebák ví co dělat, proto z nich obavy nemám. Daleko dřív se do tebe trefí nějaký neomalený hysterický puňta nebo něco, co ovládá i páníky

Jo ale toho zvladne clovek celkem v pohode, staci nenechat si ho zabehnout za zada. Takovy pes celne nezautroci a i ten utok ze zadu bude kousnuti a odskok, pokud vubec. Alespon ja jsem se jeste nesetkal s volne pustenym napadakem ktery by si troufnulk na me zautocit kdyz jsem baranil sve psy.

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 17:13
- Nahlásit

Narodil se, včera!!! Fousek už je na světě!!!
4 kluci a dvě holky, tak snad si s jedním padnem do noty

Ghianika
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 17:19
- Nahlásit

Terri - MOC BLAHOPŘEJU
Tak pfuj pfuj, ať dostane do vínku to nej pro záchranařinu
Kdy se tam pojedeš podívat? Doufám že budeš mít sebou povinnou výbavu - foťák :

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 18:49
- Nahlásit

žanda
bohužel já v Praze bydlím-kam vylezu je pes........
přesně tohle jsem v Praze měla taky,a bohužel na malém prostoru parku mnoho teritoriálně laděných neovladatelných tvorů....první dobrman byl submisivka a neměl konflikty,rovnal se na sídlištní faunu od štěněte,ale s druhým jsem do roka a půl bydlela v Budějcích a pak jsem se vrátila do Prahy,a do toho sídliště jsem uvedla rok a půl starýro výrostka srdíčkovýho pracovního...a všichni se ho hned pokoušeli dostat pod sebe....naučil se mi rvát,naučil se,že nejlepší obrana je okamžitě zneškodnit toho,kdo se jen blbě podívá,zalehnout ho a držet ho za krkem,nasedlý na něj v pářící pozici....měl pouštěčku až do dne,kdy si druhý majitel po doběhnutí toho svého kareláka neudržel,nebo ho pustil schválně,to fakt nevím,a Arkouna po puštění jeho týla a obratu k noze vzal těsně pod okem...od té doby se nedal z druhého psa sundat,dokud se dtuhý nevzdal.... chodil pak jedině s košem.
Na place se mi to nepromítlo,protože pes to byl frajer a nebál se,znal svou sílu,a na place ho taky nikdy nikdo nesestřelil,ani se o to nepokusil...ale v parku byl dost nesociálně se chovající...

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 18:53
- Nahlásit

Artemis ad Tchoř-on můj chlap dělá nejradši TARt a simuluje pro policajty a bezpečáky realitu jak to jen jde....naopak si musí při figurování dávat pozor,aby při simulaci skutečnosti nevytlačil psa....strašně citlivě dávkovat mix hrané chuti psa zahnat a zároveň hraného strachu z jeho protiakcí,aby pes viděl zpětnou vazbu a rostl....

Co vím,tak Tchoř se fakt nebojí ničeho,postaví se čemukoliv...a pokousanej už byl víckrát,takže bolest dobře zná...

Artemis
# Zasláno: 17 Čen 2005 19:21
- Nahlásit

Sali, já vím, že my s Tchořem rozhodně s pouličními "dravci" problémy mít nebudeme, ale upřímně lituji mladé holky nebo běžné pejskaře nížší váhové kategorie a slabšího sebevědomí, když se potkají s nějakým nezodpovědným majitelem, kolem něhož pobíhá nějaký nezvladatelný rváč a jde rovnou na věc bez brzd.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 19:32 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit

Už několikrát se mi podařilo zahnat zdejšího rváče, který jde rovnou na věc - středoasiata. On sice nechce zabít, ale vždy útočí na každého většího psa, pán nikde... Nenechám si pokousat psa, šel i po našem druhém psu, když byl štěně. Trochu se bojí lidí, vím to, proto se ho vůbec nebojíme. Kdyby to byl jiný středoasiat, asi bych se cítila jinak.

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 19:32
- Nahlásit

Artemis
upřímně lituji mladé holky nebo běžné pejskaře nížší váhové kategorie a slabšího sebevědomí
naprosto s Vámi souhlasím,ono potkat psa,co zmerčí toho vašeho a rovnou to do něj napálí natvrdo v dominantní a teritoriální agresi současně,psa habituálního rváče z plezíru,co si užívá každé výhry a jen z toho kvete,je sakra průser....
já takovýho potkala jednou,křížence NO a labradora,byla to černá pětačtyřicetikilová svině na cvičáku v Letech v loužích,v devadesátém třetím nebo tak nějak...nabral na nás speed z kopečka od klubovny,samozřejmě díky majiteli,chtěl mýho psa srovnat,my tam byli cizí,že...dobrmana za zády,neměla jsem šanci ani já,nebrzdil a nárazem do kolen smet mě i s mým psem,šel čistě po něm a ničeho a nikoho se nebál... než jsem se sesbírala,majitel ho chyt a odvlek...pes měl koš,o to nešlo,ale prostě ta šílená razance se nedala ustát,zvl.když šla do mých nohou...

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 19:41
- Nahlásit

Artemis trénink policejních vytloukaček jsem ustála vždycky,ti psi šli nahoru a z pár metrů,a neměli razanci,byla to spíš přetlačovaná...rozběhlýho normálního psa v koši co naskakuje nahoru taky odrazím....ale už neodrazím malinu,těch 35 kg v plný rychlosti mě prostě smete,tam bych musela odskočit bokem,i to se dá,v tréninku,aby se víc natočila do lovu...ale neustojím psa,ani nedokážu včas uhnout,co jde dolů,pod nohy......u svý malinušky Bobulky to teda nestihnu,když jí náhodně stojím v cestě...
Fakt v takovém případě se pro motoricky pomalejšího jedince dá zasáhnout až poté,co agresor srazí vašeho psa....

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 20:13
- Nahlásit

Ghianika
Díky , pojedem tak za 14 dní, fotky chovatelka pošle už dřív . No jsem zvědavá

žanda
# Zasláno: 20 Čen 2005 08:38
- Nahlásit

Sali- no proto ,když to jde chodím venčit na okraj města,naštěstí nebydlím na 1 a do lesa to nemám daleko,ale jako mnoho jiných....v odpoledních hodinách tam zase bývá lidí jak na manifestaci-tak že nejlepší je pak až večer.
S košem chodíme....jenže se mi to zase vrací,pokud nás někdo chce napadnout...a sehnat pasující náhubek je taky trochu o nervy......
Nedoufám,že si moje zlato bude někdy v houfu hafíků hrát,pokud to nebude fena vedle feny,ale jsem ráda za to,že je schopen mezi projít a nevyjíždět-to beru jako svůj osobní uspěch......ale bohužel,chce to spolupráci i psů na druhé straně.Jak se najde provokatér...je fakt, že jde zase o psy větší...nějaký uštěkaný a uvrčený "prcek" ho už dneska nerozhází.Nevím,jak je to možný,ale pochopil i to, že když pes štěká..nic se nemusí dít- trénovali jsme štěkování ve skupině psů......první štěkání a mohl se pominout...dneska si počká,až na něj dojde řada a sedí v klidu......netušila jsem,že i toto mu v hlavičce drátky sepne a pochopí.
Ale ať už se udělá cokoliv- myslím tím humánní věci,žádný proud a podobně- a vede to k malilinkému pokroku,je to prima.

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 11:30
- Nahlásit

To, že ustát náraz opravdu dobře "rozpáděného" pesana, není sranda si vyzkoušela nedávno moje kamarádka. Má čivku a na vycházce se k nim přiřítil labrouš s košem. Pravděpodobně se chtěl jen seznámit, ale dopadlo to tak, že kámoška "pro jistotu zvedla čivku" do náruče....labrouš jí vší silou narazil košem do holeně a ona to neustála....čivce se nic nestalo....došel pán od labrouše, toho si odvedl, ale kámoška byla celá omlácená tím košem a domů se dobelhala jen tak tak....Do té nohy málem dostala trombózu....

žanda
# Zasláno: 20 Čen 2005 11:34
- Nahlásit

Rána košem není nic moc,ani od vlastního hafa,když blbě ubrzdí přivolání.......nevím jak vaši hafí,ale můj když se rozeběhne je jak tank....občas musím krok do zadu,jinak koleno pak bolí dost dlouho))

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 12:37
- Nahlásit

potřebovala bych od vás poradit, v mém okolí se vyskytuje pes, který, pokud někdo jde okolo okamžitě proběhne zkrz díru v plotu a jde natvrdo do psa, zrovna včera jsem zase potřebovala tou cestou projít (mimochodem vede tamtudy i turistická značka) a protože o tomto psu vím, přešla jsem na druhý chodník aby mezi námi a zahradou bylo křoví a svojí čubinu která zrovna hárá a je v nejlepším jsem vzala na vodítko, abysme co nejméně dráždily. No tak si tak v klidu jdeme a najednou štěkot, proskot křoví a pes bez jakékoliv brzdy bez ničeho se vrhnul na mojí fenu. Já mám NO a tamto je kříženec čehosi asi tak stejně velký. Vzhledem k tomu, že mám 160 cm a cca 55 kg tak teda fakt dva 30kg psy od sebe neroztrhnu nicméně jsem do psa mlátila hlava nehlava a nakonec jsme ho společnými silami zahnaly, problém byl v tom, že se to neobešlo bez zranění, moje čubina má cca 2 cm díru do hlavy a natrhlý ucho. No a majitelé, nic, coby taky
Je nějaká cesta, jek donutit majitele, aby si psa zabezpečili? kdyby šel okolo někdo, kdo má menšího psa, tak mu ho zabije, toto opravdu není agrese z bázlivosti, ten pes se jde rvát, protože se chce rvát, vůbec nechápu, jak může pes (samec) takovýmhle způsobem napadnout háravou fenu pes neměl obojek, nic, za co by se mohl chytit a podržet...
Opravdu v mnoha případech si stačí stoupnout mezi útočícího psa a vašeho psa, a tak útoku zabránit, ale co v případě že se takovéhle hovado vyřítí z boku a okamžitě se jde rvát, to prostě nejde stihnout??
Co mám dělat aby se to už neopakovalo?? (že tamtudy nebudu chodit není řešení)
Díky

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 13:12
- Nahlásit

Eny

včera se nám málem stalo totéž co Tobě....S kámoškou jsme šly venčit naše psy. Já mám choďáka a ona maličkého křížence knírače. Ten její pejsek byl už navíc před 2 měsíci napaden am.buldokem a málem to nepřežil. Od té doby se velkých psů bojí (toho mého ne, protože se znají dlouho).....No ale procházeli jsme kolem jednoho plotu, a najednou se ze zahrady za plotem vyřítil leonbergr a začal strašně agresivně řvát a cenit zuby, přičemž se stále snažil dostat přes plot na nás.....Měly jsme s kámoškou děsně nahnáno, protože pes byl vskutku hodně nabuzenej a připravenej "sežrat nás všechny". Proletěly jsme kolem plotu jak na pérkách a ještě z dálky jsme viděly, jak ten pes visí na plotě a pořád řve a slintá....
Jak domluvit majitelům, aby si zvýšili plot???? Nikdo je nemůže nutit....Mám pocit Eny, že v tom Tvém případě by to šlo řešit v přestupkovém řízení jako přestupek proti "občanskému soužití"...ale nevím...nejsem právník..

azoráček
# Zasláno: 20 Čen 2005 13:34
- Nahlásit

My sme včera se psem se už vraceli z procházky, byli sme už v ulici kde bydlí babička..najednou vidím ped námi asi nějaký RR, pobíhá po ulici. Utekl z jedné zahrady, kde byla otevřená branka. Hned se mi na azorka vrhl, bez nějakých okolkůMěla jsem příšerný strach, snažila jsem se pomalu ustupvoat, ale on se vždy vrátil a znovu.Naštěstí do krve nic nekousl, ale pes byl pěkně oslinatny Měla jsem desný vztek, naštěstí pes si pak šel čuchat a kadit, tak sme dostali náskokNejhorší na tom je to, že se to stalo přímo před zahradou tech lidí, kterým patřil!!Hledala jsem jestli tam apson někdo není, abych na něj zařvala at jsi jde pro toho svýho čokla, kterej mi napadá mýhoSamozřejmě nikde nikdoTen pes co vidím je vždy zavřený v kotci, jednou utečer a hned tohleJeště 5 minut po tom jsem se klepapa

azoráček
# Zasláno: 20 Čen 2005 13:35
- Nahlásit

U nás v ulici "bydlí" jeden knírač, který při výskoku v klidu přehodí přední pcky přes plot. Já jen čekám až jednou až pujdem kolem až se na nas vrhne..

Anonymní
# Zasláno: 20 Čen 2005 14:36
- Nahlásit

Včera se nás s přítelem (jeli jsme na motorce) pokusi několikrát napadnou čísi vořech. Když jezdíme kolem jeho plotu ulicí vždy proletí dírou v plotě a útočí po všem co se hýbe kolem - lidi, motorky, psi. Na motorce mi to je celkem jedno, ale jít kolem se psem, asi bych nic nenechala náhodě a vzala pepřák (možná to není humání vůči psovi, ale nenechám si porvat psa, zkazit jeho chování důvěru vůči ostatním psům. Veterina také není zadarmo a to nemluvím o těch nervech a strachu co si jako majitel. Vymáhat po někom peníze a dokazovat kdo si začal, nehledě na hulvátské chování podobných majitelů se mi opravdu nechce. Majitel toho psa klidně kouká přes plot a čeká jak to dopadne. Kamarádovi, který jel na motorce ten pes tuhle skočil šipku do drátů od kola, zakvičel a vrátil se zpět za plot. Nicméně se pes nepoučil a jeho intenzita jeho výpadů nijak nepolevila.

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 14:44
- Nahlásit

Pořád nechápu jakým způsobem používáte pepřák??? pokud se mi opravdu rvou psi, tak hlavama k sobě nevíš, kam šahnout, protože je to jeden chumel a pokud bych použila pepřák, tak zasáhnu oba, a na svého psa já pepřákem tedy stříkat odmítám. Myslím opravdovou rvačku, ne že přiběhne pes a tu slintne, tam slintne trochu zavrčí a pak si jde očůrat roh, promiň ale to není rvačka.

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 15:34
- Nahlásit

Zkuste podat stížnost na majitele (a jeho nezabezpečeného psa) na příslušných úřadech. Ono většinou je to "známý" případ a čím víc stížností, tím víc se to už nějak musí řešit.
Projednat se to musí - i vy sami se můžete zúčastnit projednávání, záleží, kudy to jde (to přesně nevím). ALe pak vyjedou policajti a jdou nejprve domlouvat. Pak se to stane znovu, tak pokuta. Pak znovu a už se mluví o odebrání psa atd.
Hrůza, zdlouhavé, ale jinak to asi nejde. Leda byste byli schopny psa "zpacifikovat" jinak.

Anonymní
# Zasláno: 20 Čen 2005 15:37
- Nahlásit

Já to myslela tak, že když vím, že z určitého místa na mne cíleně útočí pes a ze zkušenosti vím, že zadupání či okřiknutí nepomůže, tak nebudu čekat až ke mně doběhne. Svého psa schovám za sebe nebo ještě lépe ho (pokud to umí) nechám odloženého stranou z dosahu spreje, a pokud tohle všechno stihnu tak bych se pokusila útočícímu psu vyjít vstříct s výhružkou a pokud by se nenechal zahnat, tak bych sprej asi použila v okamžiku kdy mne bude míjet. Je to teorie, ale pro tu chvíli jsem nic lepšího nevymyslela. Samozřejmě bych nestříkala sprejem do klubka rvoucích se psů, tam bych asi zkusila ořvat psa svého a lovit psa útočícího, pokud bych měla pocit, že na to stačím. Tenhle popis k použití pepřáku se netýká psů kteří si hrají na hrdiny a chodí jen tak vyhrožovat a zkouší co z toho bude, Pepřák bych použila opravdu jen v případě, kdy z opakované zkušenosti vím, že zvíře, které na mně či mého psa útočí to jen nezkouší, ale opravdu se jde servat a zcela vážně napadá.
Včera jsem také svého psa nepustila k mensímu kníračovi a nechala jej "čekat" na místě. Něž jsem k němu stihla dojít (pes stál) tak se k němu přiřítil jiný pes - veliký ovčnoun a vyzývavě se mu postavil. Můj pes to ustál v pohodě (ví, že sám napadat nesmí), procházející majitel na mne houkl "to je štěně, nic nedělá" nicméně já viděla v pohledu i chování toho psa celkem jasnou výhrůžku! Počkala jsem až si pán psa odloví (jakmile na něj sáhl pes na něj krásně zavrčel) a svého psa korigovala hlasem a po odlovení druhého psa odvolala k sobě! V takovýchle situacích na pepřák samozřejmě ani nepomyslím.

Anonymní
# Zasláno: 20 Čen 2005 15:45
- Nahlásit

Terri, nápad je to asi dobrý, ale proveditelnost mizivá. Každé jednání je o dokazování. A myslíte, že vám jen tak někdo potvrdí, že onen pes se chová nepřípustně? Svědci dnes nic neviděli ani neslyšeli a asi ani Babičku nečetli. Každý chce mít klid, je málo lidí kteří se kvůli vašemu pokousanému psu nechají tahat po úřadech, a budou si brát volno k výslech.
Když jsem šla v pátek z práce, tak zdi u sousedovic domku seděla kočka. Pod zdí stál malej "smrad" se psem, po kočce plivat a svého psa štval proti ní! Mít tam ten výše zmíněný pepřák, tak toho hajzla sestříkám od hlavy k patě. Když jsem ho šla ostrými, nicméně slušnými slovy vyprovodit, tak byl drzej a ještě toho vořecha chtěl pustit proti mně. vořech naštěstí nebyl hrdina a nechal se odstrkat igelitkou.

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 15:52
- Nahlásit

Anonymní
Fotit a nebo kamera (tj. jednou tam jít schválně s někým a zdokumentovat to). Na přestupák by to mohlo stačit.
Já vím, že je to poděs, ale je fakt, že u nás napadl staffík mamču s kočárkem a jejich hodnou psinu a řešit se to prostě muselo.

handula
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 16:00
- Nahlásit

Nevím jestli to téma sem patří, ale jo, asi jo. Moje sestra má NO - nejspíš to teda bude nějaká směska, není čistokrevný. Problém je v tom, že je to od mala zabiják, co se týče živých tvorů - krom lidí. Dříve to byl pes rodičů jeho manžela, ale protože se před 4 lety odstěhovali, neměli ho kam dát, vzala si ho sestra s manželem. Má na svědomí několik desítek koček - vyvraždil v podstatě zvěř celý vesnice, protože občas utekl. Možná i proto se odstěhovali. On je "jenom" nezakusuje, ale fakt je žere celý se vším všudy. Má na svědomí slepice, psa - to byl sousedův - mezi plotama prej byla škvíra a on si ho protáhl a sežral (byl to voříšek). Je schopen na poli vyhrabat a sežrat několik desítek myší na posezení. Má v sobě 2 broky - někdo se ho pokusil zlikvidovat když šel po srně - což se nedivím. Takže to jen tak na okraj jeho profil. S lidmi problém nemá, pokud odmyslím tu zvěř, kdy se mu prostě zatemní mozek - je poslušnej na slovo. Já se svým psem k sestře nejezdím, protože se bojím. Váhově jsou sice nastejno, ale prostě pocit, že už má na svědomí tolik zvířecích životů - prostě nemůžu. Zajímalo by zda si myslíte, že by se takový pes dal převychovat (je mu 11), nebo jestli to nemá cenu, vzdát to a prostě ho od zvířat izolovat. Jak je vůbec možný, že se ze psa stane takhle krvelačnej tvor? Bavíme se tady o agresi vůči psům, ale tohle přece není "jenom" agrese - to už není normální, nikdy jsem se nesetkala s takovým psem (teda jestli se dá psem nazývat) ani jsem o tom neslyšela. Díky bohu to není můj pes, ptám se čistě proto, protože by mě zajímalo, co na to zkušení pejskaři - kynologové. Předem děkuji

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 16:18
- Nahlásit

handula

nejsem žádný odborník, ale to co popisuješ mi přijde ne jako nenormální, ale právě naopak....ten pes je prostě šelma se vším všudy a jako takový se chová. Nikdo v něm ty pudy od malička asi nepotlačoval....Pes se chová úplně jako v přírodě, tam přeci platí zákon "neulovíš si, nenajíš se..."
Přítelovi rodiče mají taky NO, který taky sežere všechno, co mu přiletí do "revíru". Přítelovy rodiče mají taky slepice a kočky, ale tam je pes naučený, že ty jsou součástí rodiny, proto jim neublíží, ale běda, když přelítne slepice či přeleze kočka od sousedů.....nemají šanci a Rex je sežere málem i s peřím a chlupama....
Převýchova i tak starého psa, jak píšeš, myslím možná je, ale tak nějak si myslím, že by pes asi dříve zašel věkem, než by se to podařilo dotáhnout k dokonalosti

handula
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 16:29
- Nahlásit

Fist

to by musel lítal po zahradě s košem 24 hodin denně, a to by bylo týrání psa, nemyslíš?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání