| Autor |
Zpráva |
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 11:52
- Nahlásit
Janiii
Pak si řeknem ano? Byla bych ráda, kdyby ses po dubnu podělila se svými zážitky a jak jste dopadli.. Hehe, já vám všem ještě vytřu zrak.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 11:55
- Nahlásit
evina
S tím popíjením to neni marný, hele dobrej nápad. Fakt že jo. Na cvičáku my zase vyprávěli, o dvou ženských, který se psama dělali snad třice let nebo koli, a takový zkušený, s pejskama několik zkoušek a oni chudáci před každou zkoušku lítali na záchod s průjmeme, prostě dveře se netrhly jak se o ně střídaly
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 12:05
- Nahlásit
Kalliope
Tak to mám asi horší roblém - pokaždý se mi klepou ruce, tak, že ani nejsem schopná odepnout psovi vodítko abych mu dala volno. Naštěstí potom, co přijde se trochu srovnám a už to jde, akorát poprvé jsem se nesrovnala a doplatili jsmena to....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 12:07
- Nahlásit
Kalliope:jj dobrý,jen si vyber dobrou značku Já z nouze zvolila na táboře bowli a potom pěkně bolí hlava.
|
Meta
|
# Zasláno: 26 Led 2006 12:09
- Nahlásit
Kalliope
Nestraš, já na stres reguju stejně a u nás na cvičáku žádný záchod není, bych musela lítat do lesa...Doufám, že to nebudu moc prožívat, když se budu bát na jaře, můžu to s Bertem zkusit až na podzim, napřesrok...atd. Jednou to vyjde
|
evina
Člen |
- Nahlásit
holky já zase z nervozity koktám.Kdyby se nemuselo dávat hlášení,ještě by to šlo,na psa nekoktám.Ale rozhodčí musí stát jak tvrdé Y,než já to ze sebe vysoukám.
|
Janiii
Člen |
- Nahlásit
kalliope
Jasně, že dám vědět, aspoň se tu taky pobavíte a zasmějete zase dalším utrpencům
Vím, že se nic nestane, když to neuděláme na poprvé, ale když člověk si to taaak strašně moc přeje ...
mamina skládala ZOPky taky s berňačkou, a taky poprvé neudělaly - měla strach z přivolání, psice totiž jakmile byla navolno tak se vydala hledat páníčka a na paničku jaksi kašlala - no a nakonec je zradilo úplně něco jiného. měla pár chybiček, takže několik bodů dolu, no akdyž byla berňačka v odložení a "kolega" zkouškař o kus dál vypustil psa aby udělal cvik volno a následné přivolání, tak pejsa přilítnul za Bonču a taak dlouho kolem ní hopsal, až ji k té hře prostě vyzval a ona si šla hrát ... a taky se svět nezbořil
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 12:12
- Nahlásit
Jo a ještě si vzpomínám na jednu veselou příhodu, taky z tábora kde se skládaly zkoušky, jedna čubinka při povelu volno zamířila do chatky a zalezla do postele - asi myslela že už je po všem nemusím asi říkat jestli udělaly nebo ne ...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 12:46
- Nahlásit
Jéé holky to já mám taky hezkej příběh. Myslim, že to byla ZOP nebo ZM? To už si teď nepamatuju, každopádně se jednalo o dvouletou rotvajlerku Báru. Páníček jí dal volno Bára tam běhala a najednou když páníček zavelel “Báro ke mě”, tak Baruška udělala kapří hřbet a začala kakinkat. A my se mohli potrhat smíchy, a teď jsme na ní koukali, pán červenej až za ušima a ona to furt nemohla vykakat, asi chudák měla zácpu z toho jak na ní všichni čumíme, pak – asi po třech nekonečných minutách – Bára dokakala a vesele běžela k páníčkovi a jakou měla holka radost, “hodila bobek” a hnedka byla v eselejší. Naštěstí pan rozhodčí byl fakt dobrej a shovívavej, tak se jen zasmál, ale neřekl nic
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:07
- Nahlásit
berňačka v odložení a "kolega" zkouškař o kus dál vypustil psa aby udělal cvik volno a následné přivolání, tak pejsa přilítnul za Bonču a taak dlouho kolem ní hopsal, až ji k té hře prostě vyzval a ona si šla hrát
To jako ten, kdo zrovna dělal zkoušku?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:11
- Nahlásit
Joker
jo, myslím že to tak bylo - jeden pes udělá poslušnost jako jednotlivec a pak dělá odložení, a zatímco byl odložený tak další pes dělal poslušnost ... doufám, že jsem to nepomotala ...
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:14
- Nahlásit
Janiii
Jenže při jakékoliv zkoušce, co jsme viděla, a pokud vím, je to tak i ve zkušebáku, tak psovod odchází od odloženého psa a ž v okamžiku, kdy má ten předchozí dokončené přivolání.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:17
- Nahlásit
Joker
Jéé, asi si to pletu - byloto při hromadném odložení ... ale je to docela jedno - Bonča měla vydržet a psa si nevšímat, dlouho vydržela ale nakonec si dala říct ... tak je to jen info pro ostatní, aby věděli co mohou čekat ...
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:20
- Nahlásit
Janiii
Tak to jo. Já ZOP nemám, jen jsem byla jednou za ZOP závodech. Ale chystám se na ní an podzim s oběma psicema
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:21
- Nahlásit
Janiii
tak si myslim, že o zkoušce už nadobro přestanu uvažovat, myslim, že kdyby Píďa byl v odložení a o deset metrů opodál hopsal nějaký pes, tak by bylo rázem po odložení
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:27
- Nahlásit
Kalliope
To je jen o tréninku. Mě by teď malá taky nevydržela ležet. Ale za pár měsíců už to bude OK
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:39
- Nahlásit
Kalliope
No já si říkám, že na tom táboře bude Berni s těma hafanama 4 dny, budou se znát, budou spolu cvičit pořád a pak ve stejné skupině budou dělat zkoušky - takže když na ně bude zvyklá tak to třeba půjde. Je mi jasný, že 4dny může v klidu mezi nima ležet v odložení, a pátý den budou zkoušky a ona vstane, ale s tím už nikdo nic neudělá ...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 13:50
- Nahlásit
Janiii
tomu se pak říká OSUD
|
evina
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 14:22
- Nahlásit
To mi byli před měsícem na takovém sranda závodu.Poslušnost zhruba ZM.Mému trdelínovi bylo akorát půl roku.Hned za námi si startovní číslo vybral pejsek se kterým vždycky běhá při socializaci a náramně se vyblbnou.Takže jsem na odložení čekala kdy vystřelí.Normálně byl pes úplně našponovaný kdy vylítnout.Já ho úplně hypnotizovala pohledem.Zřejmě síla myšlenek zabrala a pejsa vydržel do konce ale byli to nervy celou 1minutu.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 14:25
- Nahlásit
evina
ty seš totiž dost DOBRÁ, tím to určitě bude
|
evina
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 14:41
- Nahlásit
Kalliope:viď?V telepatii...já si taky v duchu furt říkala "lež a ani se nehni,jinak uvidíš,to tóčo!"
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 15:22
- Nahlásit
Já taky pochybuju, že by teď Cllif vydržel v odložení, kdyby kolem něj tajrdlíkoval nějakej pes. No budeme ještě muset do dubna pilně trénovat.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 15:40
- Nahlásit
no jo jenže má to háček Píďovi byl teď v lednu 1 rok, to už by měl teda něco umět, jen panička je neschopná, ale mám ho ráda, je to moje myšička malinká, jak prdelkou vždycky kroutí když přijdu, slintálek můj pdrlíkovatej
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2006 17:15
- Nahlásit
fakt se bavím, jen co je pravda
známá zase nezvládla ZOPku napoprvé se svojí zlatou retrívřicí. máme cvičák hned u vody, nastoupila na přivolání, dala "volno" a čuba okamžitě zaplula do řeky a už nepřišla. prostě smůla
a ještě jedna perlička. jak už jsem psala dřív, měla moje fena zase falešku a byla celá zpomalená. po přivolání se normálně přiřadila k noze (tedy, normálně je silné slovo, spíš děsně pomalu) a když jsem dala povel k vykročení, nějak se za mnou zasekla a jak to chtěla dohnat, zařadila se vzorně k pravé noze. myslela jsem, že mě šlak trefí. ťapala perfektně, jen u druhé nohy. zafixlovala jsem to až u prvního obratu, ale body šly dolů hodně.
za tohle jsem se fakt styděla, ale nikdo si ze mě neutahoval. nebo utohavol, ale ne ve zlém. ostatně, nějakou perličku spáchal snad každý pes
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:28
- Nahlásit
Tak, duben je tu, v pondělí bych měla s Berni dělat zkoušky ještě stále nevím, zda to zkusíme - Berni má prostě své dny, kdy poslouchá, a pak se zase courá jako lemra ... ale pokud zkoušky dělat půjdu,určitě vás budu informovat, jak jsem slíbila - a budou i ty perličky a co vy? už jste od ledna někdo z vás, co jsme se tu na tomhle foru tak hezky bavili, ty ZOPky udělal???
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:44
- Nahlásit
No my ještě budeme muset asi nějakou chvíli počkat, vzhledem k tomu, že ve škole nám začínají zápočty a doma jsem tak opravdu zřídka, tak s výcvikem toho našeho puberťáka pokulhávám. Zřejme budeme cvičit přes léto, to budu konečně doma a zkusíme to na podzim.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:02
- Nahlásit
No když už jste tohle téma otevřeli...tak hlásíme, že týden po pejsových 10 měsícech jsme vykonali ZZO na výbornou
(A taky jsem zvorala hlášení a nervozní byla hůř jak všichni psi dohromady)
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:11
- Nahlásit
Terri
Tak to moooooc gratulujeme. Jste jedničky.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:24
- Nahlásit
Terri
i my gratulujeme a zatím jen tiše závidíme už teď je mi jasný, že případný neúspěch - pokud se na zkoušky vůbec přihlásím - ale možná to po několika deci udělám - bude jen na mě ... Berni je přece super čuba, jen panička je občas neschopná no ...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:25
- Nahlásit
suesie
Díky , a myslím že přes jakékoliv vyšší cíle které máme a které mají mnozí určitě doporučuju začínajícím (jako jsem já) zkusit jakoukoliv zkoušku...
To já se potřebovala oťukat..
|