Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ZOP - základní poslušnost psa
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 14:47
- Nahlásit

Mám francouzského buldočka, je mu teď 7 měsíců, chodím s ním na cvičák a začala jsem uvažovat o tom, že bych s ním složila tuto zkoušku. Myslíte, že bych to zvládla? Je to nějak náročný? Máte tuhle zkoušku složenou s nějakým ne zrovna služebním plemenem? Co je pro to potřeba umět?

LUCKA
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 15:00
- Nahlásit

Podle mého názoru zkoušku ZOP zvládnout můžete.Nevidím problém. Jen je třeba trénovat Ale držím palce...není to zase tak těžké!! U nás na bývalém cvičáku ZOP složila jedna paní s naháčkem, jorkšírkem...takže nevidím problém

suesie
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 15:13
- Nahlásit

A jaký jsou kritéria? Vím, že je tam za každý úkon 10 bodů, kolik musíme mít bodů, abychom tu zkoušku udělali?

birma
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 15:18
- Nahlásit

suesie
podívej se tady do zkušebních řádů - tam najdeš úplně všechno (je to v brněnskym)

suesie
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 15:19
- Nahlásit

birma
díky, mrknu se na to

nefer
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:01
- Nahlásit

když jsem byla se svojí čubinou na ZOP, skládala akorát holčina s mopsem ZPU1. tak nevidím důvod, proč by to neměl zvládnout buldoček

suesie
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:05
- Nahlásit

nefer
četla jsem tady na cz-pes ve zkušebních řádech, že v ZOP je nějaký přenášení psa cizí osobou, to jsem nikdy předtím neslyšela, co je na tom pravdy. A taky je prý součástí jak je pes zvyklý na náhubek, o tom taky nic nevím. A netuším, jaký náhubek by padnul buldočkovi...

birma
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:26
- Nahlásit

suesie
to tam opravdu je
jaký náhubek to nevím, leda tak něco uháčkovat....

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:26
- Nahlásit

suesie
Je tam prenaseni, pejsek musi mit nahubek - na palcatej rypacek staci nejakej kozenej nebo umelohmotnej, jde jen o to, aby si ho neserval, preneseni je chvilinka a pak uz mu ho hned sundas...
Jeste k tomu prenaseni - maleho pejska zvednes a podas ho do naruce "nosici", ten s nim ujde asi 5m a je to. Tezsi psy muzou nest dva lidi, panecek je vzdycky u zadku psa a spolecne nesou psa 10m. My meli co delat uzvednout spekatou rtw.

suesie
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:27
- Nahlásit

birma
uháčkovat, hmmm tak to asi nezvládnu A to je asi nutný, aby měl náhubek, že?

birma
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:28
- Nahlásit

Fifi
My taky Altárka přenášeli 2

suesie
mohli byste zkusit třeba taky ZZO - ta je v nároďáku, ale ten košík je tam taky a u víc cviků.....

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:28
- Nahlásit

Jinak ZOP je na jednu stranu zkouska snadna, ale na stranu druhou muze delat problem rvavymu psovi. Mne prijde, ze nejhorsi je ta radova odkladacka bez kosiku - a doba, jakou tam psici musi lezet..

birma
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:29
- Nahlásit

suesie
nutný to je
tak zkus obejít pár zverimexů v okolí, jestli by něco neměli....

suesie
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:29
- Nahlásit

Fifi
No chci vidět co mi nabídnou, až přijdu do zverimexu, že chci náhubek na buldočka
S tím přenášením by neměl být problém, Cllif má 14kg

suesie
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:31
- Nahlásit

Jo a ještě bych se chtěla zeptat, jestli musím při povelu ukazovat rukama, nebo stačí jen slovně?

birma
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:34
- Nahlásit

suesie
Máš tam napsaný že může být slovní i posunkový zároveň tzn. že nemusí....

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:37
- Nahlásit

suesie
to jsem taky zvedava. Ale kdyz je kosik na boxika, tak tohle bych videla jako takovou miniaturu. Povely staci slovne, ale muzes psikovi i pomoct posunkem...
Ja si vzpominam na to odlozeni v rade, kdy tam lezeli 3 naprdnuty rotvici a mezi nima fenky... To byly nervy, ale dobre to dopadlo.

suesie
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 16:53
- Nahlásit

birma
Všimla jsem i toho, až když jsem ten dotaz poslala.
Fifi
To už abych s tím sháněním začala. Nejhorší je, že bez psa to nekoupím a u nás ve zverimexu je tak mizernej výběr, že pochybuju, že tam něco vhodnýho seženem.

iva
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 18:17
- Nahlásit

suesie
Syn složil ZOP s čivavou na plných 100 bodů, dokonce ještě dostali od pana rozhodčího cenu za nejsympatičtější dvojici na zkouškách! Zkoušky skládali na letním výcvikovém táboře pod vedením paní Ivety Skalické. Tady je vše :
http:agility-civava-pinc.wz.cz

iva
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 18:19
- Nahlásit

iva
Oprava adresy stránek :
http://agility-civava-pinc.wz.cz

Tchor
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 18:21
- Nahlásit

suesie
Tema posunkama ale psovi hodne zjednodusujes situaci.

suesie
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 18:43
- Nahlásit

Tchor
na tom něco bude A myslíš si, že se to naučí i když jsme zatím trénovali povely bez nich?
iva
Tak to je šikulka. Vemem si z nich příklad.

birma
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 18:47
- Nahlásit

suesie
to víš, že se to naučí, je to fakt mnohem výhodnější, zvlášť, když potom můžeš psa ovládat (pokud se na tebe dívá) pouze pomocí posunků (osvědčilo se mi, pokud třeba s někým mluvím)

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 18:49
- Nahlásit

iva
Gratuluju Fionce k uspechum! Je to super!

Tchor
Jasne, ze zjednodusis, muzes pomoci. Taky jde o zkousku pro pejsky od 10 mesicu, kdy jsou jeste roztekani, tak si aspon zacatecnik muze zkusit atmosferu zkousek a to, jak nervozita pusobi na nej i pejska.. Super zkouska pro vsechny hafany!

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 18:50
- Nahlásit

pomocí posunků (osvědčilo se mi, pokud třeba s někým mluvím)
Nebo když telefonuješ
U mně bude asi největší problém koš, to vyvádí jak blbý.

birma
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 18:51
- Nahlásit

Terri
však se i s tím košíkem naučí. To chce klid
jo a když telefonuješ, tak s nikým nemluvíš?

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 18:57
- Nahlásit

birma
Jen ho vytáhnu, tak to je na odchytovou službu. No musíme trénovat.
No jóoo telefén - ale to je horší, bo okřikuj ho ať neotravuje aniž by si to myslel ten druhý na konci drátu. Face to face je to srozumitelnější

suesie
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 18:57
- Nahlásit

Terri
My zatím košík nemáme, ale teď jsem na netu objevila dva obchody kde maj kožený "spešl" pro buldočky, takže ho asi objednám a začneme na něj Cllifíka zvykat.
Snad si ty posunky všechny zapamatuji.

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 19:00
- Nahlásit

Snad si ty posunky všechny zapamatuji
To se ti za chvíli vžije. I když, já taky mám některé asi spíš "své" než ty zkouškové...

birma
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 19:02
- Nahlásit

Terri
já ho to učla tak, že vždycky když jsem mu košík nasadila, tak jsem mu do něj strčila nějakou dobrotu. Dneska má ke košíku kladnej vztah - sice ho na tlamě mít nemusí, ale odnese si ho sám na zástávku, na cvičák.....
suesie
pokud nemáš ambice na vyšší zkoušky (předpokládám že ne, ale co kdyby), tak si ty posunky můžeš trochu modifikovat

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání