| Autor |
Zpráva |
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 16:24
- Nahlásit
Terri
Super, moc gratuluju. Jste fakt šikulky oba dva.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 20:48
- Nahlásit
Terri:taky moc gratuluju Já bych chtěla dělat na táboře ale vzhledem k tomu jak jsem byla na nervy na první výstavě,tak na zkoušce už budu rovnou nervově kolabovat!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 22:53
- Nahlásit
Terri
gratuluju, ja to znam, taky mame ZZO cca tyden po 10 mesicich...
a ja si pripadala jak velkej frajer...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 14:54
- Nahlásit
jestli muzu zasahnout do diskuse,mam sice ovcouna,co ma dost zkousek,ale mam plno znamych,co maji nesluzebni plemena,treba mopse,nahubek jsem mu sila sama a padl mu,je fakt,ze pro urcita plemena se nahubky nedelaji,nevim sice proc.ZOP zkouska uz je stara minimalne 20 let,nejde o zadnou novinku,gna to jsem prisla,kdyz jsem se prohrabovala starymi casopisy PES PRITEL CLOVEKA!shodou okolnosti tam delala zkousku fenka franc.buldocka s dalmatinem a udelali ji na VYBORNOU!prenaseni ve zkus.rade je.tuto zkousku jsem delala v detmarovicich,pred 4 lety.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 19:37
- Nahlásit
wami
evina
jira_hera
Díky , no já jdu příští týden taky na první výstavu a svod. Já su taky nervoš :-D Ještě že to pes ustojí...Teda doufám. Takže evino, neboj, musíme to překousnout
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 20:01
- Nahlásit
Myslíte, že by to zvládla pejsina, která soce poslušnost a podobné kraviny má, ale dělá je bez patřičné radosti? Ona už je unavená životem
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 23:31
- Nahlásit
Mucholabka
ja myslim, ze by to zvladla...
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 07:06
- Nahlásit
Terri
Neboj, my byli teď taky prvně na výstavě, hrozně jsem se bála a pak jsem měla velikou radost, že se Bertík choval líp, než ostřílení psi. Dokonce i v tom výstavním postoji vydržel celou dobu, protože měl pořád co pozorovat.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:09
- Nahlásit
Terri:my byli teď v sobotu na naší první výstavě.Teda psa to byla první ale já byla na výstavě po 11letech.Byla jsem úplně na nervy a nebýt jira_hera,která mě upozornila,že stojím u blbého kruhu,tak bych nejspíš prošvihla i posuzování.Nakonec byl z toho vítěz třídy mladých.Takže budu držet palce ať se Zoráčkem dopadnete co nejlépe.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:57
- Nahlásit
evina
To je dobré Gratujuji k fešákovi!
Chtěla bych někdy dospět do stádia "stoického klidu"
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 15:05
- Nahlásit
Mucholabka
Mám podobný problém, se Sárou jsem dělala obdobu české ZOP (chorvatsky AO), všechno nějak tak v pohodě, jen bez elánu... Problém byl v tom, že já jsem s ní vždycky chodila na cvičák a cvičila večer, ona se naučila, že se cvičí večer (to byla super, na cvičáku jsme byly fakt nejlepší) a dopoledne se spinká, takže na zkoušce jak když mi vyměnili psa... Ale udělaly jsme to...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 15:15
- Nahlásit
Jandula
jo, taky máme takový problém, snažím se to různě ozvláštnit, udělat z toho zábavu a stejně to dělá jak z donucení, vždycky přidávám jednu příhodu k dobru. Píďa ležel a já chtěla aby si z tého polohy sedl, koukl se na mě dost znechuceně, pak se teda začal soukat a nakonec si vzdychl, jak když skládá uhlí, fakt, asi ho to holt nebaví, no....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 15:24
- Nahlásit
Kalliope
Já s ní nemám problém odpoledne... prostě je zvyklá, že dopoledne se spí a je to (za což jsem ráda, když chodím do práce)... Prostě když by byla zkouška večer, tak jsme určitě odešly s víc bodama... ale to je jedno... hlavně, že jí to alespoň někdy baví...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2006 21:01
- Nahlásit
Tak a máme to za sebou slíbila jsem, že podám hlášení, takže hlásím, zkouška ZOP splněna za 95bodů ze 100 maximální spokojenost - no vlastně, mohlo to být lepší, kdyby si Berni neřekla, že prostě ve skupině jako na truc na povel "vstaň" stačí sednout si
Ale byly to nervy, skládaly jsme je na táboře, a Berni tam vůbec nechtěla ty 3 dny poslouchat, jediný co měla výborný bylo najednou přivolání, i od pobíhajících psů - tak se mi na zkoušky moc nechtělo, vida, Berni předvedla svůj zatím největší výkon ale povím vám, je to hrozný nezvyk, nesmět psa pochválit bez souhlasu rozhodčího, nesmět se ho dotknout, mluvit na něj kromě povelů ... Berni když jsme to zkoušeli den před zkouškama z toho byla celá mimo, co to najednou je ... tak aspoň vím, že to musíme trénovat i takhle, ne pořád jen s průběžným chválením ... ufff, podala jsem vyčerpávající sdělení, a jdu odpočívat - víkend byl náročný - ale ÚŽASNÝ!
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2006 21:03
- Nahlásit
sakra, tam mělo být samozřejmě "nemluvit na něj kromě povelů" ach ta únava
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2006 21:07
- Nahlásit
Janiii
Blahozelame Urcite je to super pocit!
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 10:59
- Nahlásit
pigie
Pocit to je super - nejdřív jsem byla úplně vynervovaná, Berni totiž nijak zvlášť poslušností neoplývala na tom víkendu, nakonec jsem se na zkoušky přihlásila, prý ať to zkusíme, že o nic nejde ... nervy byly na pochodu do té doby, než jsme měli my všichni zkouškaři společný nástup, na kterém si mi Berni nesedla ani k noze - prostě seděla za mnou v tu chvíli jsem si řekla, že to prostě bude show pro lidi, kteří se tam dívali, a že už vůbec o nic nejde, když si ta mrcha ani k noze nechce sednout - takže stres a strach zmizely, a nakonec jsme to zvládli perfektně no ...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 15:04
- Nahlásit
Janiii:tak to moc gratuluji Ta nemožnost pochvaly hned a hlavně nemožnost psa opravit mě teda taky deprimuje.Snažím se,to co nejvíce nacvičovat jako na zkoušce ale čím více se k ní blížíme,tím více mi pes připadá naprosto nepřipravený.A jestli bude horko(což se dá v létě očekávat)tak mi na place zdechne horkem
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2006 14:11
- Nahlásit
Tak oživuji téma splněnou ZOPkou na jedničku našeho ročáka kníkače
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2006 20:08
- Nahlásit
Terri
Tak to my mooooc gratulujeme nějaký veselý zážitek byl?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2006 22:11
- Nahlásit
Janiii
No kupodivu ne , spíš někteří docela nadávali, jak se jim pejskové zdvihali z odložení... Ale jináč pohodová atmosféra.
|
Janny
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2009 08:34
- Nahlásit
Ahoj, chci se zeptat co se přesně řiká rozhodčímu při zahájení zkoušky ZOP. (jméno psovoda, psa....) Nerada bych něco pokazila hned na začátku, každý řiká něco jiného. Děkuju.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2009 08:58
- Nahlásit
Janny
Dobrý den.
Pane rozhodčí, psovod Olda Novák se psem Alíkem, jsou připraveni na poslušnost dle ZOP.
když jdeš třeba na stopu, tak tam dáš místo ....jsou připraveni na stopu dle ZPU1, pes předměty označuje.
A kdybys šla někdy na zkoušku s obranama, tak tam nahlášení není, tam je jen odhlášení.
|