| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:08
- Nahlásit
birma
Četla jsem si teďka jak by měly vypadat a moc nechápu rozdíle mezi posunkem "K NOZE" - tlesknutí dlaní levé ruky na levé stehno a "SEDNI" - lehký úder levou rukou na levé stehno
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:09
- Nahlásit
suesie
ono se to totiž dá brát jako jeden povel (nebo já to tak chápu) - prostě u "k noze" ti má pes sedět u nohy - sedět, ne ležet nebo stát. Takže Ten posunkový povel může být stejný, bez toho, aby to psa mátlo..... Samozřejmě tim není myšlené sedni na dálku......
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:10
- Nahlásit
Fifi
Ja proti zkouskam kynologicky jednoty nic nemam, jen mi prijdou velmi benevolentne piskany.
To ze psovi pomuze posunkama je plus. Na narodni jednicce mas taky oboje a dvojka je vyrazne tezsi prave proto ze tam posunky nejsou, nemluve o trojce kde jsou pro zmenu jen posunky.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:11
- Nahlásit
suesie
Pri sednuti u nohy je posunek stejny zakladni postaveni u nohy je v sede.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:14
- Nahlásit
birma
Aha, jo ták A dá se ta zkouška složit v den, kdy je pejsovi právě těch 10 měsíců? Jak dlouho tak trvá příprava na zkoušku? My už zvládáme celkem v pohodě sedni, lehni, vstaň, zůstaň i přivolání (to je ale zatím tak na 90%).
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:16
- Nahlásit
Košík - dala jsem mu ho a on si dobrutky ani nevšim, jen ho rval dolů.
Mimochodem, on si dokáže nevšímat i salámu či masa, když mu o něco jde...
Posunky - já přeučila své špatné "ke mně" s tlesknutím do nohy na správné ke mně s rukou na hrudi hned...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:20
- Nahlásit
Terri
Jak že má být to ke mně? Já jsem si přečetla, že "KE MNĚ" a upažení levé ruky s následným připažením To jsem z toho blázen.
Tak to ten náš je po jakým koli kuse žvance jako divej, za pamlsky udělá cokoli.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:26
- Nahlásit
tenhle posunek zrovna používat nemusíš a s košíkem to zas takový problém nebude. ten mops ho měl také, takže k sehnání bude. ani mu nemusí přesně sednout. jde jen o chvilku
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:28
- Nahlásit
nefer
už jsem si jeden prý přesně pro buldočka našla na netu, takže mu ho objednám.
A dá se ta zkouška složit v den, kdy je pejsovi právě těch 10 měsíců? Jak dlouho tak trvá příprava na zkoušku? My už zvládáme celkem v pohodě sedni, lehni, vstaň, zůstaň i přivolání (to je ale zatím tak na 90%).
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:33
- Nahlásit
vzhledem k tomu, že se ve zkušebním řádu píše: Stáří psa nejméně 10 měsíců., mělo by to jít.
a jak dlouho trvá příprava? to je kus od kusu, to se takhle říct nedá. pokud zvládáte všechno na 90%, stačí to už jen dopylovat a to do jara určitě zvládnete. předpokládám tedy, že jdete až na jaře.
hlavně nezapomeň, že je tam i ovladatelnost bez vodítka.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:35
- Nahlásit
nefer
No měli bychom jít na konci dubna.
A co je tou ovladatelností bez vodítka myšleno?
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:39
- Nahlásit
je tam chůze u nohy bez vodítka, obraty u nohy bez vodítka a sedni - lehni bez vodítka. to vše pochopitelně i s vodítkem.
u té chůze u nohy si dávej pozor na to, aby byl psík zvyklí měnit tempo. budeš muset jít kousek opravdu pomalu a pes se musí srovnat.
neboj, není to těžšká zkouška. do dubna se na ni připravit stihneš, pokud budeš poctivě cvičit
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:42
- Nahlásit
No to ke mně je tam tak jak píšeš ty, já nevím kde jsem to zas vyčetla. Asi u jiné zk, ale na cvičáku mi říkali že to mám přeučit.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:43
- Nahlásit
nefer
no snad to stihnu nějak zkoubit se školou. Jinak tam mají myslím další termín v listopadu.
a hodnotí se to přísně?
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:46
- Nahlásit
záleží na rozhodčím, ale obecně se tahle zkouška hodnotí velmi mírně. spíš je to taková zkouška vloh. já jsem ji dělala, když byla fena zrovna "na vrcholu" své falešné březosti. tvářila se jak boží umučení, všechny cviky dělala zpomaleně, při odložení ve skupině si sedla, páč byl hned vedle ní nadržený rotvajler. prostě z mého pohledu hrůza, podle rozhodčího "velmi dobré".
nemusíš mít strach.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:51
- Nahlásit
suesie
No moje fenka ktera nikdy nedelala zadnou jinou zkousku ani na zadnou nikdy nebyla pripravovana udelala ZOP bez predchoziho treninku jen s ovladatelnosti do mesta za 98b ze 100 (ja bych ji za to co tam predvedla nedal ani 70)
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:51
- Nahlásit
nefer
a odložení musí prbíhat vleže?
Jak je myšleno vstaň? jako že se pes třeba z lehu posadí nebo postaví?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:52
- Nahlásit
Já si tuhle zkoušku taky asi udělám. Kvůli mně a mojí staré dobré známé - nervozitě a nejistotě
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:53
- Nahlásit
jako že se pes třeba z lehu posadí nebo postaví?
Že se prostě postaví. Vstaň znamená vstaň. Z lehu na sed je normálně sedni. (to my zatím nechápeme)
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:54
- Nahlásit
Tchor
Tak to je super, kéž bychom to taky tak dobře zvládli
Terri
Já jsem o tom zpočátku moc neuvažovala, ale jak vidím, jak je Cllif učenlivý a jak mu ty povely jdou, tak jsem si řekla, že by to nebyl zase až tak špatnej nápad.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 19:58
- Nahlásit
Hodnocení záleží na rozhodčim. Třeba dyž jsme dělali mi, tak udělali skoro všichni, ale na to, aby měl člověk výborně, mu ten pes musel fakt šlapat hezky....
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 20:09
- Nahlásit
birma
U Plška?
|
birma
Člen |
- Nahlásit
Joker
Ne u Míši Martinů
|
Tchor
Člen |
- Nahlásit
birma
No ona tam predvedla tu poslusnost nejlepsi, ale kdybych to bodoval stejne jako ZM tak by mela tak maximalne 80.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 20:20
- Nahlásit
suesie
Jak je myšleno vstaň? jako že se pes třeba z lehu posadí nebo postaví?
Na táboře jsem na zkouškách ( byla to vubec první nějaká pořádná akce, kde o něco jde, kterou jsem viděla, tak jsem si i přivstala a chtěla vidět každý detail ) no a na povel vstan tam měli docela dobrej posunek, dát psovi ruku k čumci a pak dlouze říci vstáááň a mávnout mu jakoby před čumesem, hlavně to nebylo moc těžké asi na naučení, protože pamlsek se prostě táhl od čumce a pes vstal
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 20:22
- Nahlásit
Lidi já tak závidím těm, co něco s pejskem dokážou, kde se ukáže, jakej jsou sehranej tým...a zažít tu radost z nějakého společ. uspěchu musí byt neskutečná...byt třeba jen v nějaké soutěži třeba na nějakych těch akcičkách pro psy..musí to bejt přenádhernej pocit...
Bohužel se toho ale asi nedočkám
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 20:24
- Nahlásit
Azoracek
počkej až budeš mít svého psího kamaráda od štěněte...
suesie
Určitě, však jdi klidně i dál, když to hafanovi půjde
Já bych chtěla tak v roce a půl ZM... snad nám to na stopách půjde, zatím jsme toho moc nestihli. Ale moc se na to těším.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 20:28
- Nahlásit
Azoracek
Ale dockas... Denysek taky nema se mnou kontakt, jako Lumpik - a stejne je muj milacek a pote, co jsme si na trecich parkrat sahli az na dno, tak si myslim, ze se nam ten kontakt podarilo dohnat skoro dokonale...
Ale je fakt, ze neni nad to, mit pejska od stenete... Lumpik mi ctei myslenky...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 20:31
- Nahlásit
wami
Lumpik mi ctei myslenky
Zorro mi taky, někdy bohužel, protože je pak rychlejší
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2006 20:39
- Nahlásit
wami
Wami ale já vubec ani nevím zda někdy budem mít k tomu příležitost, prožít něco, co vás prostě mnohem sblíží, pes na tebe pak bude třeba i koukat jinak, nebo ne přímo to, ale prostě ta radost..i když jedocela možné že já bych třeba jásala a on jen něco mumlal " dej mi pokoj" a šek si poslat sms na sloup jo...toho on je schopnej
Je pravda, že asi trochu závislej víc je, než předtím, když k němu přidju, má mnohem větší radost, po puštění z výběhu vyletí jak ptáče, nejdřív prozkoumat kde co je a pak zas plnou parou ke mně...ale jak říkám, není to ono
|