| Autor |
Zpráva |
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:09
- Nahlásit
Fifi
My máme teplou klubovnu a tam se dá plazit celkem dobře !!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:11
- Nahlásit
Kanpe
a co jsi udělal se psama ty
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:12
- Nahlásit
Anonymní
Jsou tací co se tam nedoplazí nikdy....... Proč si nevážit těch co tam byly, i když se jim dnes nedaří.....??
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:13
- Nahlásit
Anonymní
Mas pravdu, omlovam se, nebylo to zrovna nejvhodnejsi.
No nic jdu spat tahle diskuze nema stejne cenu.
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:14
- Nahlásit
Anonymní
Já mám ZVV2 od p. Fáčka a co Ty....?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:16
- Nahlásit
já mám od Fáčka FH jestli víš co to je
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:17
- Nahlásit
Anonymní
Tak to jsi dobrej......Hmm,Hmm
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:18
- Nahlásit
Anonymní
tak to teda klobouk dolu. Ja delal u Facka svoji prvni zkousku v zivote - zazitek na zbytek kynologickeho zivota.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:19
- Nahlásit
Kanpe
Z kolikatym psem mas tu dvojku?
|
Anonymní
|
- Nahlásit
až budeš dělat IPO tak se stím ostnáčem daleko nedostaneš
|
Fifi
Člen |
- Nahlásit
Anonymní
Kavku jsem jako tema vytahla ja jen jako priklad toho, ze i bez lamani psa(jak tady zpocatku tvrdil Kanpe), lze dosahnout spickovych vysledku!
Stejne jako Heros i on startoval na obojim a nechci kecat, myslim ze nejlepsi umisteni na MCR dle IPO mel 8. nebo 9. misto...
A myslim, ze se tezko najde podobny psovod Herosovi nebo Kavkovi(i jinym), kteri zvladali oboje... Timto jim vzdavam hold.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:21
- Nahlásit
Tchor
a co naše sali ta se připojila jen stím vulgárním příspěvkem?
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:22
- Nahlásit
Tchor
Je to můj druhý pes, první byl bezPP
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:23
- Nahlásit
Anonymní
Ostnáči je jedno na jakou zkoušku trénuje.....
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:25
- Nahlásit
Kanpe
první byl bezPP
A to necemu vadilo ZVV2 jsi moh v klidu mit i se psem bez PP. nemohl jsi zkladat jen vrcholovky.(a neplatilo to celou dobu)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:26
- Nahlásit
Kanpe
to si povíme až se sejdeme někde na závodech pokud přijdeš do IPA
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:26
- Nahlásit
Kanpe
Ostnáči je jedno na jakou zkoušku trénuje.....
Ale rozhodcim uz neni jedno jestli pes jde radostne nebo se plazi vedle psovoda.
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:27
- Nahlásit
Anonymní
Já spíše přemíšlím o Tartu...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:28
- Nahlásit
Kanpe
Tak tam si to zas muzem rozdat spolu
No uz jdu fakt spat
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:30
- Nahlásit
Kanpe
tart je pro lidi co neumí psi udělat na IPO prostě ZKRACHOVALCI
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:32
- Nahlásit
Jenda
Já bych psa nikdy - nikdy při přivolání netrestala. Jednoznačně si to nespojí s tím, že přišel za dlouhou dobu, ale s příchodem. A co pak od něj čekáš? Proč by k tobě chodil, když byl potrestaný za splnění povelu. To časové rozlišení on už neví. Rozhodně bych taky psa nikdy nelámala. Bylo už tady napsáno, že je lepší psa od štěněte na sebe natahovat, držet "smečku" pohromadě, psa na sebe prostě navázat, aby si hlídal on tebe a ne ty jeho. Je to běh na dlouhou trať, ale teď v roce tvého psa to může být ještě pubertou, že neposlouchá. Dala bych ho jednoznačně na šňůru a zkusila mu vysvětlit přísně a důsledně (rázně), co že tím přivoláním myslím. Ale asi jsi udělal někde na začátku nějakou chybu u štěněte. Rozhodně se dá souhlasit, že přes pamlsky - potravinovou metodu - nebo balónky - se dá udělat hodně. Určitě mě stojí za to radost, se kterou to pes dělá, i když nepřesně, než aby se přede mnou plazil a poslušnost působila, jako když ho od rána do večera biju. Když tě má pes rád, rád pro tebe udělá všechno. Hlavně stopy - tam je vidět vztah, ale taky i případný ostnáč nebo jiné "bezva" metody. Nechci, aby to vypadalo jako vytahování, ale jen pro ilustraci, abych nebyla napadena kvůli zkušenostem, tak my jsme s mým hodným balónkovým psem udělali IPO 3, ZVV2, T1, a stopařské zkoušky FH1, ZPS 1 a SPT 1 (kromě dalších). Vždycky se pes snažil, a když se mu nedařilo, mělo to své důvody, takže jsem mu to vždycky odpustila. Psi nejsou stroje, jsou to živá zvířata a trochu citu k nim by tedy neuškodilo. To, že je někteří používají k prostředku dosažení svých ambiciózních cílů, to je jiná věc, a jaké metody k tomu používají, to bohužel nejde vždycky ovlivnit. Jde jen říct, ať u vás na cvičáku tyhle metody nepoužívají anebo ať jdou někam jinam. A to taky děláme.
Takže Jendo, chce to trpělivost, důslednost - tu především, a posilovat svoji roli alfa - aby tě tvůj pes bral vážně.
Držím ti palce
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:32
- Nahlásit
Anonymní
Honza Dubový rozhodně není "zkrachovalec", jen se na to balonkování už nemohl dívat !!!
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:37
- Nahlásit
Majda
Jako v přírodě - alfa vlk je vždy ten rozumný a milý, co vysvětluje štěňátkům vše po dobrém......amen
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:38
- Nahlásit
Majda
konečně něco plodnýho děkuju za rozumnou radu už to vypadalo že pár bláznů má slet
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:42
- Nahlásit
Kanpe
pan Dubový je sic rozhodčí ale už je někde jinde (viz jeho zkušební řád neb parodie na IPO)
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:42
- Nahlásit
jenda
Jen jestli Majda moc nekoukala na Lvího Krále !!! Zkutečnost je - [b][/b]Žerte se a perte se !!!!
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:43
- Nahlásit
Anonymní
Jen jestli IPO není parodie sama na sebe.........
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:47
- Nahlásit
jmenuj jednoho člověka z IPA který netrestá psi
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:47
- Nahlásit
Kanpe
No to bylo vtipný
Jenda
Mě se vždycky vyplatilo posílit svoje postavení v cizím prostředí. Člověk chodí pořád na stejnou procházku stejnými cestami a pes to tam zná, takže má pocit, že tě nepotřebuje, že trefí, proto se zajímá o svoje čuchy a ¨psí noviny. Zkus vyrazit někam úplně jinam, určitě si tě bude tvůj pes hlídat. A pak bych se mu ve vhodné chvíli schovala. Aby si uvědomil, že beze mně se ztratí. Na mého psa to fungovalo vždycky - i dnes mu to občas provedu, třeba večer potmě, když se někde zapomene u čuchanců hávavých fen. A to je mu sedm. A to bys viděl, jak za mnou pak upaluje a hlídá si mě.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:52
- Nahlásit
jendo:Majda to napsala hezky.Znám spoustu psů co cvičí na balonky a přesto nemají poslušnost,jen když se jim zachce.Záleží strašně na pejskovi,některému bude stačit jen ta motivace balonek nebo žrádlo,jiný se snaží to zkusit neposlechnout když se mu nechce.Myslím,že tady stačí mu ukázat,že mu to jen tak lehce neprojde.Nemusí se ale po něm hned házet ostnáč nebo použít elektriku.Záleží na problému,když budu vědět,že mi pes vyráží za zvěří,dám mu šňůru a budu ty situace naopak vyhledávat.Pokud ale štěník jen občas zkouší,snažím se ho přesvědčit,že se mnou je zábava mnohem lepší.Viděla jsem psa co dělal IPO celou dobu se staženým ocasem...jaké metody psovod asi používal?Člověk není blbý aby poznal jaký ten vztah pes-psovod mají!!!
|