| Autor |
Zpráva |
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:30
- Nahlásit
Tchor
Dával jsem jen příklad. Ale jestjiže Jendovi pobíhá pes po Stromovce a je nepřivolatelný, balonek asi nepomůže. (jen když bude vážit 0,5 kg a psa pořádně trefí !!)
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:34
- Nahlásit
jenda
Když bude trest dostatečný, ani ho nenapadne příště utíkat. Pro začátek Ti doporučuji si pořídit ostnatý obojek.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:36
- Nahlásit
Kanpe
Prestavam to komentovat, ale ostnac patri do rkuky jen tomu kdo snim umi zachazet a to rozhodne neni clovek ktery neumi naucit zakladni privolani.
jenda
Nemyslim si ze ti Kanpe radi dobre.
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:38
- Nahlásit
Kanpe
tak nevím jestli si ze mě neděláš srandu mám výcvikovou kazetu s poslušností kterou natočil rozhodčí(pan Augustin) a ten tam ty psíky moc nelámal
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:42
- Nahlásit
jenda
Nazory Kanpe nech stranou, taky myslim, ze to nemuze myslet vazne!!! Nebo tu jen viri vody...
Zajdi na cvicak - tam ti se vsim poradi.
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:45
- Nahlásit
jenda
Viděl jsem jak trénují lidi co jezdí na MS, ostnáče,el.obojky..... Když je pes neposlechl rozhodně mu nedali piškotu !! Ale do ničeho tě nenutím..... Nechci tu být zlej strejda, jen říkám jak to je.
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:45
- Nahlásit
Fifi
mislýš že kanpe nic neumí?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:47
- Nahlásit
Kanpe
a nemyslíš že je rozdíl mezi lidma co jezděj MS a jendou? minimálně v množství zkušeností?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:47
- Nahlásit
Fifi
Ja si bohuzel myslim ze to Kanpe mysli smrtejne vazne ono totiz jeste do nedavna se takhle cicilo naprosto bezne (odmena pro psa bylo ze nebyl potrestanej v lepsim pripade kratke pohlazeni) zato pri jakekoli chybe byl pes zkopanej nebo vyskubanej na ostnaci. Bohuzel znam porad nekolik lidi co takhle cvici.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:49
- Nahlásit
jenda
Knape je opet jeden z prudicu, ktery se akorat snazi rozbit pohodu na tomhle do tehle chvile slusnem foru...
Se zkouskama ti nejlip poradi na cvicaku, v Praze jich je hafo, nekde tu je na ne odkaz. Nauci te, jak s pejskem cvicit, a zbytek je na tobe.
Ja nejsem zadny vycvikovy frajer, pro me je dulezitejsi, aby pejska vycvik bavil. Samozrejme, ze k tomu, aby byly vysledky, je nutne tu a tam pouzit nejakou tu korekci (trest), to ale rozhodne neni lamani psa. Ale tohle vsechno ti opravdu nejlip vysveti nekde na cvicaku...
Kazdopadne - kdyz pes prijde na privolani (je jedno, po jak dlouhe dobe), tak nikdy netrestej, vzdycky pochval!!! Spis hledej priciny, proc ti pejsek zmizi z dohledu, zrejme mas spatne zaklady privolani a jak na to, ti opet poradi nejlip nekdo, kdo bude mit moznost te s pejskem videt, jaky mate vztah, jak na tom s poslusnosti i ovladatelnosti ( ) jste atp. Proste - cvicak...
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:50
- Nahlásit
birma
To rozhodně je, ale když nechá psa růst jako dříví v lese ..... Třeba se o Jendovi dočteme až pokouše jeho pes dítě ve Stromovce !!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:51
- Nahlásit
Kanpe
ja stema lidma co ty mistraky jezdi trenuju docela bezne a ti rozhodne moc dobre vi jak pouzit donucovaci prostredky. Ono vyladit psa na mistrakovej zavod neni zadna sranda. Zakladem je stale motivace dotazena ad absurdum tak ze pes v podstate nevnima nic jineho, a zaroven pomerne silna korekce aby ji pes pocitil i v tranzu z motivace, ale zaklad je ta motivace.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:55
- Nahlásit
Tchor
Takovy vycvik pamatuju z dob Svazarmu. A souhlasim s Wami, myslim, ze ten K... jen prudi a prinasi moresy odjinud... A pokud ne, tak at se nam predstavi, i ty vysledky svych uzasnych metod...
jenda
Co kanpe umi, netusim, ale psa bych mu nesverila. Jak uz jsem rikala, zajdi na cvicak...
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:55
- Nahlásit
Tchor
Tak jak odnaučíš psa honit zajíce.......??? Balonek nebo piškota
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:56
- Nahlásit
poslusnosti, nepouzil jsem ani ostnac ani elektriku a odvolam od zajice celou smecku coz jak vis je mnohem tezsi nez jednotliveho psa.
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:59
- Nahlásit
Fifi
Ja myslel že je to diskusní forum a každý může mít svůj názor ?!? Já vás také neurážím, se psem mám ZVV2 a příští rok půjdu na Zvv3.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:59
- Nahlásit
Tchor
Prosim te, nech takovy prudice plavat, jediny, co na ne funguje, je je ignorovat...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:00
- Nahlásit
Kanpe
A jak ho to odnaucis ty? Rekni... Ostnac nebo elektrika?!
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:03
- Nahlásit
Tchor
To jsou skvělí rady - Poslušností- ale jak........ ??? Já psa potrestám(proto jsem tady špatný), jak to uděláš Ty - konkrétně ??
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:06
- Nahlásit
Fifi
Rozhodně raději rána ostnáčem nebo el.obojkem než aby mě psa zastřelil myslivec !! Na to ho mám moc rád.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:06
- Nahlásit
to je sranda jak se tu hádáte ale skutek utek
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:09
- Nahlásit
Kanpe bude asi pěkně vypatlanej ale má dost pravdu a jinak to fakt nejde.Chtěl bych být muška a pozorovat jak tchoř udělal ty zkoušky bez trestu.Kolik tě to stálo????????
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:10
- Nahlásit
Anonymní
Tchoř nepsal že bez trestu - si přečti co kdo píše....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:12
- Nahlásit
Kanpe
Jsou ale i jiny setrnejsi moznosti... (snura, od stenete vychova v poli, atd..)
A ja te neurazela, jiste ze jsme na diskusnim foru.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:13
- Nahlásit
Anonymní
nejsi nahodou pribuznej Kanpeho??
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:16
- Nahlásit
Fifi
Jenda psal že má ročního NO, tam jemné metody asi moc fungovat nebudou. Práce s malým štěnětem je důležitá s tím souhlasím.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:17
- Nahlásit
Kanpe
to ti můžu úplně přesně říct,jak se odnaučuje pes lovit přes poslušnost...prostě psa doženeš,slovíš,rozumně "zrubeš" a podrobíš buzerační poslušnosti,samozřejmě zakončený odměnou....pes velmi rychle pochopí,že takhle nasrat psovoda už radši neé. Podmínkou je,aby to nebyl fanatický lovec už zkažený někým druhým,ale prostě tvoje zvíře,co to zkusí a zjistí že by to byla dobrá zábava....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:19
- Nahlásit
Anonymní
ad zkoušky bez trestů-hochy ty ale vůbec nevíš o čem je řeč,rozumně použitá kontrastní metoda je klíč ke všemu...motivace ad absurdum a na ní upřesnění citlivě nastaveným donucením...čemu říkáš trest? Pro některé zvíře stačí hnusný hlas,jiné udělá tři kotrmelce na obojku...
Hele zkuste se bavit proboha trochu k věci....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:22
- Nahlásit
Kanpe
hele víš ty co? Jsou psovodi a Páni Psovodi...a hádej podle čeho se poznají??? Že to nejsou hrubý hovada.....jo ty tvoje mistrákový vzory....jo jo,kus od kusu stačí se dobře dívat a vybrat si svý vzory,každému co jeho vkus ráčí....každý máme ty mantinely nastavený trochu někde jinde.
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:23
- Nahlásit
Sali
Tak nevím co je lepší !?! Jedna rána ostnáčem nebo kvůli zvěři nabourat celou poslušnost.....!!
|