| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:24
- Nahlásit
Kanpe
Sorry, ale rocni NO je naprosto zvladatelne zvire..
Sali
Souhlas. Ale teriera nedozenes, tam to musi jit jinak a dlouhodobeji (snura a hodne dlouho..), jinak treba na rtw funguje presne to, jak pises...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:24
- Nahlásit
Kanpe
rána ostnáčem? to ho jako tim ostnáčem mlátíš? já že si ránu ostnáčem představit nedovedu, tak bych chtěla vysvětlení
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:25
- Nahlásit
Sali
Ty jsi asi na Mistráku ještě nebyla........??? Možná jako - divák
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:29
- Nahlásit
Kanpe
Rozhodně raději rána ostnáčem nebo el.obojkem než aby mě psa zastřelil myslivec !! Na to ho mám moc rád.
V tomhle stebou docela souhlasim, ale ta rana do ostnace musi byt v naprosto presny okamzik a nprsto presne vyvazena aby ji pes psichycky zvladnul. Rozhodne neni mozny nekomu radit pouziti ostnace na zaklade nekolika radek textu. Na to se snim da prilis mnoho pokazit.
PS: osobne prot rozumnymu pouziti ostnace nejsem, ale rozhodne nepatri do rukou zacatecnikovy. (Tech ostnacem zkazenejch psu uz jsem videl docela dost)
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:29
- Nahlásit
birma
Stačí dlouhá šnůra......,jednou dvakrát to zkusí a celý život se na zvěř ani nepodívá. Je to bolestivý, ale funkční. ( lepší než střela z kulovnice nebo rána od auta)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:31
- Nahlásit
Kanpe
Ja na MR byla jen jako divak, ale znala jsem dlooouuha leta dnes jiz bohuzel zesnuleho p. Kavku a to byl PAN psovod. Na Ennika byl tvrdy, ale spravedlivy, nikdy ho nelamal, naopak pes pro nej delal vse jen z cire lasky, spravneho pristupu k nemu a ne donuceni... A jaky meli vysledky!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:34
- Nahlásit
Fifi
pan Kavka byl opravdu Psovod ale věděl že pes je šelma a že jinak než cukr a bič to nejde
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:35
- Nahlásit
Kanpe
ne,na mistráku jsem nikdy nestartovala.Abych ale viděla a vyhodnotila,nemusím to zrovna zažít z vnitřní strany mantinelu.Za strach psa na poslušnosti nebo na technický z psovoda bych se musela hanbou propadnout.
Jinak na tvůj dotaz na nabourání poslušnosti-samozřejmě nejlepší je vůbec neumožnit,aby se mi pes naučil lovit...a zájem o zvěř od mala ztlumit jednoznačnými korekcemi vodítkem a zákazem.Když se to z nějakého důvodu nepovede,tak je zaděláno na strategický postup.Ten ať si každý dělá jak chce,my to děláme takhle a představ si že poslušnosti narušený nejsou.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:37
- Nahlásit
Anonymní
cukr a bič je kontrastní metoda,ale jde čistě o načasování a intensitu...přísně ušít na tělo každýmu zvířeti a neholedbat se zahnisanejma dirkama od přibroušenýho ostnáčku na krčku....a jak prý to pak šlape....tak touhle cestou člověk jistých morálních kvalit doufám nepůjde.
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:39
- Nahlásit
lidičky brzděte já nechtěl aby jste se tu mezi sebou hádali ale poradit mě jak na poslušnost[b][/b] asi nepoznám kdo byl na MR ale poznám člověka co mě chce pomoc
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:42
- Nahlásit
Anonymní
Jasne
Ta jeho selma papala granule zalevane horkym mlekem, mela svuj gauc a chodila vsude s nim... A podani cukru a bice v Kavkove podani bylo vzdy jen o spravedlivem trestu za nevykonani cviku.. Jsem s nim stravila 16 let na cvicaku, tak vim, jak Ennika cvicil!!!
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:45
- Nahlásit
jenda
Já jsem ten zlej,mě neposlouchej. Ještě je tu možnost pořídit si Komiseře Rexe, ten umí i telefonovat a vařit kávu. A vše za housku s paštikou......
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:47
- Nahlásit
Fifi
To se to to trénovala když jsi byla mladá a krásná........
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:48
- Nahlásit
Kanpe
Videl jsi nekdy cvicit treba takovyho p. Herose, nebo treba prave staryho p. Kavku v kontrastu s tim terba takovyho p. Huzu? Vykon ktereho psa se ti libil na place vic?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:49
- Nahlásit
Kanpe
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:50
- Nahlásit
Tchor
Hůza je náš nejůspěšnější psovod, tak je sned jasný kdo byl nej...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:52
- Nahlásit
Kanpe
V tom pripade se nemame o cem bavit ja plaziciho se psa vedle nohy nepotrebuju.
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:52
- Nahlásit
Fifi
Teď už to tak nepůjde.....cooo, ale máme zase net !!
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:54
- Nahlásit
Tchor
Asi to tak špatný nebylo, když se "doplazil" s několika psy na MS....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:58
- Nahlásit
Tchor
Kavka jen doplatil na IPO, ale jinak pro me je prave on ten NEJ! Byt 3x Mistr republiky v 500 stovce s jednim psem je pro me ta nejvyssi mozna kvalifikace! Huzu taky znam.
Kanpe
Jak to myslis???
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 20:58
- Nahlásit
Kanpe
ale neříkej že Rexe třískali hlava nehlava
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:01
- Nahlásit
Fifi
....když jsi byla mladá trávila jsi večery na cvičáku, teď na netu......, co je lepší ??
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:03
- Nahlásit
t
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:04 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Fifi
P. A. Herose budes znat taky stridali se s p. Kavkou na bedne petistovky.
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:04
- Nahlásit
jenda
Ne Rexe určitě netřískali, soudruzi v Rakousku cvičí jen po dobrém, říkala to ta paní v TV.....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:04
- Nahlásit
Kanpe
Vecery jsem na cvicaku netravila, rodice me hlidali a ted jsem na netu, neb jsem nemocna a tezko navic budu ve tme a zime se plazit po cvicaku...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:05
- Nahlásit
Tchor
Znam. Ale spis ho pamatuju jeste s Elvisem...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:06
- Nahlásit
Kanpe
jo kdysi se doplazil, ale teď už taky asi čumí jen na net
na to jaká je tedy bomba, se mu poměrně dlouho nedaří
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:07
- Nahlásit
Tchor
Letos byla poslední sezóna, už nikdo nejezdí.......Svazarm je fuč. Zdravím pozůstalé !!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:07
- Nahlásit
Fifi
nevím proč jsem taháte ty Psovody kteří již na toto tema nemohou odpovedět,pan Kavka byl opravdu dobrý psovod ale to že doplatil na IPO to je směšný p.Heroš startuje na obou a deto!!!
|