| Autor |
Zpráva |
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:28
- Nahlásit
poslušnost
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:30
- Nahlásit
ahoj lidičky potřebuju vysvětlit jaký je rozdíl mezi poslušností a ovladatelností
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:37
- Nahlásit
jenda
De facto je to to same, zalezi na uhlu pohledu. Kdyz vezmes terminologii zkusebnich radu - tak tam najdes "Ovladatelnost na voditku / bez voditka" tedy uz specificky cvik.
Pod poslusnosti vseobecne si predstavim celkove zvladnuti psa za beznych situaci na vychazce - privolani, chuze u nohy, nezrat humusy, nelovit cyklisty atd..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:39
- Nahlásit
jenda
Jinak je samozrejme Poslusnost jednim ze 3 zakladnich slozek zkousek (stopa, poslusnost, obrana) - a tam je ovladatelnost jen jako dilci prvek..
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:47
- Nahlásit
Fifi
tak jestli tomu rozumím tak poslušnost je venku a ovladatelnost na cvičáku?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:49
- Nahlásit
No ja myslim ze tyhle dve slova jsou temer sinonimum.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:53
- Nahlásit
Ja nevim, ale podle me: ovladatelnost je "jak snadno a co nejlepe manipulovati se psem", kdezto poslusnost je "jak je pes schopny plnit povely samostatne"...
|
Kanpe
Člen |
- Nahlásit
jenda
Nazdar Lidi, Jendo pes musí poslouchat všude !!
|
Fifi
Člen |
- Nahlásit
jenda
Souhlasim s tchorem, zalezi, jestli to beres cestinarsky nebo kynologicky. Kdyz jdes se psem ven, je ti to jedno.
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 18:58
- Nahlásit
Kanpe
tobě se to říká ale jak to udělat? třeba když ho chci zavolat a on nechce přijít tak ho nevidím třeba 5 minut a uznej že ve stromovce to není nic moc!!!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:00
- Nahlásit
Fifi
A vidis, me to treba jedno neni... Na cvicaku a na zkousky je pro me trenink poslusnosti o presnosti, o tom, jak to vypada. Je to kratkodoby zahul na soustredeni a pro paradu.
Venku mi staci ovladatelnost - snazim se o stopro privolani, ale kdyz mi na dvou kilometrech na povel k noze jdou psiska lehce vpredu, vzadu nebo tak neco, tak je ty dva kilaky neopravuju a ani se na me celou dobu nemusi koukat jak na svaty obrazek...
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:01
- Nahlásit
jenda
Pes musí vědět kdo je pánem smečky !! Když mu to ujasníš nemáš problém.
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:02
- Nahlásit
wami
to na tebe musí psík koukat když jde u nohy???
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:05
- Nahlásit
Kanpe
můj psík mě bere jako pana smečky ale stejně mám problém s celkovou poslušností a nevím jak mu to ujastnit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:08
- Nahlásit
wami
Kdyz chces slovickarit - tak uz jsem psala Kdyz vezmes terminologii zkusebnich radu - tak tam najdes "Ovladatelnost na voditku / bez voditka" tedy uz specificky cvik.
Pak jen zalezi, jak to vezmes - zda jako Ovladatelnost v ramci discipliny Poslusnost, nebo Poslusnost jako celkovou disciplinu a ne jen chuzi u nohy. Nebo Ovladatelnost psa na vychazce - dyk je to snad opravdu jedno.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:09
- Nahlásit
jenda
To se bavime uz o kynologicke discipline na cvicaku, v beznym zivote ti to muze byt jedno!
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:11
- Nahlásit
jenda
Dělám pejskařinu už dlouho a je to pořád stejný, nemá cenu blbnout s balonkama nebo pomlskama. Nejdříve musíš psa zlomit - čím dřív tím líp !!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:12 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
jenda
na zkouskach se to hodnoti kladne...
Fifi
Ted jsi zacala slovickarit ty...
Ja vychazela z toho, ze osobne (a nikomu to nevnucuju!!!) tam vnimam jiste nuance, ktere z tech dvou slov vyplyvaji. Nechci nikomu vnucovat to, ze v tom rozdil je nebo neni, to je kazdeho vec.
Pro me urcitym zpusobem rozdil mezi ovladatelnosti a poslusnosti je a stejne tak je pro me rozdil mezi tim, co pozaduju od psa na cvicaku a co venku "v beznem a jinem provozu"...
Nic vic, nic min. Jestli je pro tebe vsechno stejne, pak ok.
Myslim, ze tohle je strasne subjektivni - kazdy se musi rozmyslet sam, jestli je to pro nej totez, nebo v tom vidi nejaky rozdil...
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:13
- Nahlásit
Kanpe
jak???
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:14 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
jenda
neblbni, Kanpe si tu dela blbou srandu (asi ) a zbytecne te mate...
Pamlsky a balonky jsou uzasna vec a kazdemu, kdo zlomi psa, bych ja osobne zlomila krk...
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:16
- Nahlásit
jenda
Jaké máš plemeno a jak je pes starý ?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:18
- Nahlásit
Kanpe
Rada nad zlato GRRRRR
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:19
- Nahlásit
wami
Můžu ti garantovat že mě se pes od nohy nehne ani když jdeme tři kilometry......
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:20
- Nahlásit
Kanpe
můj psík je roční NO s PP chtěl bych udělat zkoušky ale nevím jak nato když mě píšete každý něco jiného ale to co píše wami se mi líbý víc
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:21
- Nahlásit
Tchor
Já vidím ty vaše balonky na cvičáku - jadnou se pejsánkovi chce a pak zase nee . To není žádný výcvik, ale opičárna !!
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:24
- Nahlásit
jenda
Chceš venčit po Stromovce, Ok - házej balonky. Chceš zkoušky - tak naztrácej čas a začni makat !!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:24
- Nahlásit
Kanpe
Nevidim duvod abych sel se psem tri km u nohy. Me staci kdyz se smecka pohybuje v mem blizkem okoli (podle situace 5-10m) a zaroven jsou vsichni samostatne plne ovladatelny a na to rozhodne neporebuju psa zlomit.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:27
- Nahlásit
wami
Ale vzdyt vlastne piseme o tom samym!
Ja nikomu nic nevnucovala a nevnucuju - zalezi na uhlu pohledu. jak jsem napsala...
Pro me urcitym zpusobem rozdil mezi ovladatelnosti a poslusnosti je a stejne tak je pro me rozdil mezi tim, co pozaduju od psa na cvicaku a co venku "v beznem a jinem provozu"... to jsme na tom uplne stejne..
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:27
- Nahlásit
Kanpe
zajimavy zatim jsem nelamal zadnyho psa a mam slozeno ZVV3, ZPS2 i ZPO2 a trikrat ucast na MR TART. Spolehlivost psa poznas hlavne na starejch stopach.
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:28
- Nahlásit
Kanpe
chci zkoušky ale když ho zlomím (potrestám) za to že nepřijde až když přijde tak to je nahlavu ne???
|