| Autor |
Zpráva |
jenda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:42
- Nahlásit
já chodím po poli jak bludnej Holanďan
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:43
- Nahlásit
Jdu přímo na strom, nebo velkou hroudu a hle. Najednou jsou tam hroudy 4 a stromů taky několikAle většího debila než mě není...na závodě jsem jednou šlapala na auto a to mezitím odjelo
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:44
- Nahlásit
evina:
kde je v Letňanech cvičák a kdo ho vede máš nějakej kontakt?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:46
- Nahlásit
evina
Anonymní
nestaci jit na jeden orientacni bod to se potom clovek moc krouti a rozhodne nejde rovne museji byt dva v zakrytu. A ty slepy stopy se musi slapat tak dlouho nez si clovek zacne tu stopu pamatovat tak aby na to uz nemusel myslet amoh se venovat psovi rozhodne to neni za deset stop, ale mozna ze za padesat uz se to bude lepsit. No a psat, psat a psat vsechno zapisovat a malovat jinak si to clovek po hodine nepamatuje zvlast kdyz slapal tech stop vic.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:50
- Nahlásit
jendo:jukni na jejich stránečky [url=]http://www.kkletnany.cz/[/url] a ještě foto ze sobotního interního závodu já jsem s tím kníračem pepřákem.Jinak hl.výcvikářka Alena Králová je moc příjemná a každému ochotně poradí
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:53
- Nahlásit
Tchor:já vím v zákrytu dva.Tak to ty slepé mám asi podprůměr,se budu muset vylepšit,jestli začnu mít zase "okna"
|
jenda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:55
- Nahlásit
evina
tam to trošku znám tam chodí nějaký Martin Dobrý ne?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:57 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
evina
Abych rek pravdu ja jsem ted taky zralej na slepy stopy neb jsem si u stary cuby zvyknul ze si je nemusim pamatovat tak presne (ona proste ty stopy dosla a stracet se nemela ve zvyku ) a u mladejch mam obcas vokno taky. Takze az budu mit trochu vic casu tak hura na pole s blokem
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:59
- Nahlásit
jenda:já nevím,chodím tam teprve od října a tak bohužel ještě všechny neznám.Je to u stanice MHD "avia Letňany",což je celkem kousek od Teska.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:03
- Nahlásit
Jaké používáte stopovačky??Já mám popruh ale když je prý vítr,tak jí to může rozevlát a psovi to může vadit...Dříve jsem měla takovou tu kulatou kůži(myslím k šicímu stroji)ale nevím zda by mi to teď 17kg psa udrželo...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:03
- Nahlásit
evina
To je kousek od letiště co? tam občas chodíváme venčit - když teda máme na procházku tak 4 hodiny času
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:04
- Nahlásit
evina
já mám klasickou prádelní šňůru a udrží to Altárka, takže tvýho prcka by to udrželo určitě, akorát dře trochu do rukou....
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:07
- Nahlásit
evina mívala jsem tu kůži na ovčáky
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:07
- Nahlásit
evina
Ja mam ctyri ruzny, nejcastejc pouzivam kulatou asi 5mm silnou snuru, pak mam na zavody a zkousky taky kulatou, ale tenci cca 3mm, no a krome toho mam doma kozenej remen kterej pouzivam velmi vyjimecne a 10mm silny lano ktery ale od doby kdy umrel Arkoun neni potreba a pouziva se na obrany.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:10
- Nahlásit
jo díky,tak to zkusím raději vytáhnout ze sklepa tu kůži.Přijde mi lepší na údržbu.Docela mě nebaví smotávat popruh obalenej blátem
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:11
- Nahlásit
birmo:jo letiště je přes kopeček a přes políčko.Jednou jsem to vzala přes letiště až domů pěšky(asi 4km).Pes pak padl a já s ním
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:11
- Nahlásit
Kuze se hodne vytahuje a clovek se o ni musi docela starat, me osobne vyhovujou nejvic ty nylonovy pleteny snury. prumer podle psa a pohodli do ruky.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:13
- Nahlásit
evina
No my na to letiště chodíme pěšky (bydlíme kousek od Palmovky) a pak domu autobusem. Bohužel se mi už dlouho nestalo, že by pes padl únavou, ale to je na jinou diskusi, která tu i nedávno proběhla
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:16
- Nahlásit
birmo:tak to se taky pěkně projdeš...já bydlím kousek od Ládví.Můj padl možná proto,že mu bylo 5měs.Teď už se vylepšuje a budu padat únavou už jen já
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:18
- Nahlásit
Tchor
njo, ale to abys měl rukavice. Taky mám teď takovou a už jsem měla spálený prstíčky
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:21
- Nahlásit
Alexa
Rukavice byli potreba na Arkouna a toho jsme vodili na 10mm lane (vytahli jsme na tom auto ze zaveje). Mlady zvirata v klidu vodim na tech 5mm a myslim ze by nebyl problem ani na tech 3mm.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 22:26
- Nahlásit
Alaxa:taky jsem měla rukavice na dědulu...a to měl jen 8kg Je to ale fajn,takto ho zbržďovat.Já se jinak bála o prstíky a tak ho pouštěla trhaně,což moc dobré teda není!
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 08:52
- Nahlásit
teda to jste mě potěšili s tím, že by měl člověk psisko necha vyzrát, znám totiž pár lidí, kteří začli dělat zkoušky tak kolem toho 11 měsíce věku psa (ZM apod.) a já si teď vůči nim s P9ďou připadám hrozně pomalu, zastávám takovou teorii na psa pomalu a jemně, žádný řvaní a tak. Ale zřejmě to má za následek, že ˇPíďas ve svých 11 měsících umí asi to, co ovčák v 6. Vím, rotvík je pomalejší, ale skutečně toho neumíme ani polovinu co je na ZM, se stopama jsme začli nedávno, obrany jakbysmet, a ta poslušnost..... mno to se musí POŘÁDNĚ dopilovat, je tam totiž spóóóusta velkých nepřesností, takže díky za uklidnení, máme asi ještě čas.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 12:40
- Nahlásit
Meta
Kalliope
To jsem ráda,že nejsem sama,komu pes sedí křivě,leží rozvalenej jak někde na pláži a o otočce vlevo ani nemluvim-je mu 8 měsíců (skoro už 9) a otočka vlevo se nám povede tak na pátej pokus.Jinak taky je to můj první pes...
|
Meta
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 12:49
- Nahlásit
rendik
Vítej do klubu. Ale se nevzdáme!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:10
- Nahlásit
Tak to já mám staršího psa, už má za sebou zkoušky i nějaké závody, ale když jsem moc nervózní na cizím cvičáku, tak toho využije a sedá a vstává křivě... Jsem zvědavá, kdy my to budeme mít taky tak perfektní.
Lucka
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:14 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit
Proč se tak uspěchává výcvik psa? Není lepší, ať si užije dětství. A taky kolem roku se ten pes začíná při dospívání měnit, to co teď zvládá perfektně, pak nemusí chtít dělat.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:19
- Nahlásit
kteří začli dělat zkoušky tak kolem toho 11 měsíce věku psa (ZM apodJá sama jsem s předchozím psem dělala ZMMP přesně v roce.Právě u zkoušky myslím nehrozí tolik si ho zkazit(než u závodů),teda pokud tu zkoušku neděláte na 10x Jinak k těm nepřesnostem...já osobně myslím,že by se měl pejsek upravovat do naprosté přesnosti už odmalička.Začne to totiž brzy brát jako naprostou samozřejmost.Já ho sice za splnění cviku hned chválím ale zároveň rovnám.Už teď v necelých 7.měs.se začíná sám srovnávat.Např.sedne si nakřivo u nohy ale hned si tu prdelku upravuje Takže pokud chcete skládat zkoušky a jezdit na závody,tak rovnat a rovnat....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:23
- Nahlásit
Proč se tak uspěchává výcvik psa? Není lepší, ať si užije dětství. A taky kolem roku se ten pes začíná při dospívání měnit, to co teď zvládá perfektně, pak nemusí chtít dělat.Rozhodně nemyslím,že někteří lidé psy uspěchávají...některé psy to hrozně baví a pokud se to umí,tak je to pro psa ohromná zábava a rozhodně se mu tím dětství nezkracuje.Nebo snad myslíš,že později to pes začne najednou dělat raději?Naopak zjistí,že nějakou dobu nemusel a bude se chtít toho držet.Každá zkouška má právě ten minimální věk proti přílišnému uspěchání...
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:38 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit
Já sice nepotřebuju dělat zkoušky na výbornou, ale pokud si nejsem jistá, tak se do toho nepouštím. Věřím že můj pes by zvládl ZM už v roce, ale prostě jsem ho nechala vyblbnout a dělala ji trochu později.
Teď už mu budou tři a je vidět, že poslušnost je mnohem lepší než byla před těma dvěma lety. Chodíme na závody a skládáme další zkoušky a nelituju, že jsme začali později.
|