Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Věk na závody
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:52
- Nahlásit

Ahoj. Zajímá mě, zda, když chci jít na závod v nějaké kategorii, dejme tomu ZM, kde je věk min. 12 měsíců pro zkoušku, tak jestli můžu s mladším psem. Když to není zkouška, ale závod...

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 13:19
- Nahlásit

Copak tady nikdo nezávodí?

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 13:27
- Nahlásit

Anonymní
Závodí, ale taky to nevím
V propozicích toho závodu to není?

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 13:31
- Nahlásit

Mě nejde jen o jeden závod. Mě jde o více. Teď přes zimu se sice nic neděje, ale na jaře začne. Mám 6-ti měsíční NO a už perfektně zvládá poslušnost. A chodí ZVV1 stopy. Nechtěl jsem na něj pospíchat, ale prostě se mi po čase začal na těch stopách očividně nudit a tak jsme ztěžovali. To samé s poslušností.

Nela
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 13:31
- Nahlásit

To záleží na propozicích, Pokud je v propozicích jen podle ZM, tak je logické, že asi až od 12 měsíců. Tedy to si myslím

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 13:33
- Nahlásit

No já třeba byl loni v Praze na jedněch závodech s jiným psem a tam byl v ZZO RTW, kterému nemohlo být víc jak 7 měsíců. Ale došlo mi to až zpětně. A ve ZŘ se píše minimální věk pro složení zkoušky

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 13:41
- Nahlásit

Anonymní
ale chodíme na závody,jenomže taková pitomina jako vytáhnout na ostro mladinký zvíře bez dokončenýho světonázoru by mě a mýho chlapa nenapadlo...šestiměsíční NO ti prostě nemůže zvládat na závodní úrovni ZM,třeba v tréninku ano,ale nikdy bych si neriskla ho zatížit startem před rozhodčím,v atmosféře závodu a s figurantem,který do toho půjde stejně všem...chápu že chceš vyjet na jaře,což je za 3 měsíce,ale i tak je to brzo.
Vydrž,nic ti neuteče.Makej na spolehlivosti a motivaci,nech psa projít pubertou a na TART ZMT můžeš už v 10 měsících...ale nežeň ho zbytečně dopředu,nech mu čas vyzrát a stabilisovat výkon....psí dítě potřebuje pomoct,když si nebude vědět rady,když zaváhá tak podržet,a to na ostríé akci nende...

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 13:49
- Nahlásit

Ale já ho nechci tahat v půl roce na závody. jen bych chtěl v 10-ti měsících na zkoušku ZZO a tak jsem myslel, že když půjdu v 9.5 na nějaký závod si to zkusit, tak jestli mě nevyhodí

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 13:53
- Nahlásit

Když to vezmu podle svého psa (já tedy zatím nezávodím, páč nejsme docvičení ani omylem...), tak kolem půl roka mu šlo skoro všechno na jedničku, poslouchal s chutí udělal všechno, co se po něm chtělo, ale jakmile začal puberťačit, tak jakobychom dělali pak celou poslušnost znova od začátku
Takže to jen pro Anonymního, aby nečekal, že mu pejsánek bude tak krásně, jak popisuje, poslouchat i jako puberťák

Bakara
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:20
- Nahlásit

Nechápu proč závodit s tak mladym pejskem? Proboha lidi kam tak všichni spěcháte. V tak mladém věku pejsek na závodech může získat ZBYTEČNĚ strašnou spoustu zlozvyků. Jenom co zjistí , že na něho nemůžete! Sice nevím,jestli se může závodit třeba na ZM dřív než ve věku určeném pro zkoušku, ale už ten samotný dotaz mě dojímá!

Meta
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:25
- Nahlásit

Anonymní
Mám 6-ti měsíční NO a už perfektně zvládá poslušnost

Tyhle hlášky ve mně vyvolávají záchvaty deprese. Taky je nám šest měsíců, ale perfektní poslušnost nemáme...Furt sedíme křivě a ležíme jak lemra. A při otáčkách vlevo se motám do vodítka já i pes. Má tak někdo schopnosti...

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:27
- Nahlásit

No spíš bych řekl, že mám extrémně šikovného psa. já sám jsme téměř začátečník. Je to teprve můj 3. pes a s ostatními jsme to nedotáhl dál, než na IPO2.

Meta
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:30
- Nahlásit

já sám jsme téměř začátečník

Ježišmarjá a co jsem pak já s prvním psem a prvním měsícem pobytu na cvičišti. Embryo????

replik
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:51
- Nahlásit

Meta:

Já bych se tím netrápila, protože každý pesan je jiný. Já mám štěndo 5,5 měsíce staré, nabité energií, neustále ve výskoku a chtít po takovém mimču, aby mělo přesnou poslušnost, chůzi u nohy mi přijde jako nesmysl. Navíc jsem z jeho energie nadšená a doufám, že mu zůstane.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 15:13
- Nahlásit

Meta

panebože ty seš můj člověk. Přesně jak říkáš, nám sice není 6, ale mnohem víc a proto mě to taky mnohem víc trápí. Také sedíme křivě a ležíme jak lemra, půl metru od nohy, když už jsem si myslela, že je to O.K. zase to začal dělat, nechápe, že má ležet normálně, on je prostě tak línej, že se vyvalí. S poslušností to perfetní taky není, už nám bude 11 měsíců a pořád nám to nejde.

evina
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:05
- Nahlásit

Já jsem byla teď v sobotu na závodě se 6,5 měs.Byl to ale jen "sranda"závod a navíc jsem si mohla pomáhat pochvalou.Štěník byl druhý a bylo to moc fajn.Co se ale týče klasických závodů,tak jsem před pár lety začala závodit s pejskem ve 12 měs.podle ZMP 1.Může se(nebo mohlo?)i dříve ale organizátor to musel předem povolit.Dnes bych to znova ale neudělala,jak říká Sali...pejsek se tam dá opravdu slušně zkazit protože tam ho opravovat prostě nemůžeš.

krynduska
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:13
- Nahlásit

Proc bych psa nemohla na zavodech opravovat?? ...radeji prijdu o body nez kazit psa nemyslite??

LUCKA
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:18
- Nahlásit

Psa opravovat na závodech? A není teda v tom případě zbytečné vyjet s tam mladým psem na závod? Podle mě je lepší ho nechat vyspět a pak se obejdeš bez opravování na závodech...

krynduska
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:22
- Nahlásit

LUCKA
Tak to je jasny ale pokud si chce zkusit zavod tak ja si muzu svyho psa opravovat jak chci ....a nerikal snad ze chce ten zavod vyhrat nebo jo??

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:26
- Nahlásit

Anonymní
a ty chceš na ZZO čistě kvůli návyku psa na závodní atmosféru? Ty speciální cviky jsou brnkačka pro zvíře z městského parku ale já z vesnice s balonkovými šílenci nemám šanci... Bobulka maligna jak uvidí kopačák tak pro ní zmizí zbytek světa,dokud si ho nenarve do huby a vzorně nepřinese s předsednutím...no na gumovej kopačák se běžně dělá vysílačka,používá se jako odměna,.....

Já bych se na tvém místě na to vykašlala,startovala bych s tím starým psem,pokud ještě může,mladýho tahala s sebou,potrénovala s ním po skončení a ladila ho na nástup do závodní sezony na jeho druhý rok věku...

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 17:32
- Nahlásit

krynduska
můžeš cokoli,ale nesmíš se divit,až ti dá rozhodčí distanc za hrubost...jak se řekne cokoili myslím skutečně cokoli.Nevím co máš naježděný,ale jsou chyžby,který se v tréninku řeší opakováním cviku nebo sestavením situace tak,aby k chybě dojít nemohlo...to na ostro nemůžeš ani náhodou.
Na závod se cvičně má podle mne jít až když pes a psovod mají danou zkoušku v paži a jen si chtějí ověřit,jak to vypadá bodově naostro,a zároveˇn si natrénovat atmosféru...takovejch co vyrazili předčasně už bylo a strašný je,že mnoho z nich si ani neuvědomuje,jak moc si poškodili výkon psa,a dál vymetají jeden pouťák za druhým a fixují dané zlozvyky,jen aby se nějak o víkendech zabavili...

jenda
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 18:35
- Nahlásit

ahoj tady se psalo o závodech a ne o zkouškách ta nevím jestli se to na závodech kontroluje?

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 19:19
- Nahlásit

No ja bych hlavne s takhle mladym zviretem nnikam nelez jakakoli chyba se muze velmi vymstit v tomhle veku pes jeste rozhodne nema na to jit zavodit.

Jinak prece neni problem nastoupit na zavody se pesem "bez PP" kteremu uz tech deset mesicu bylo. Akorat to vazne nedoporucuji.

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 19:20
- Nahlásit

Omlouvam se predchozi prispevek jsem psal ja, zapomel jsem se prelogovat.

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 19:36
- Nahlásit

Takže myslíte, že i když je stanovený minimální věkový limit, je blbost ho dodržovat a raději čekat déle?

jenda
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 19:55
- Nahlásit

to záleží na tobě a hlavně na tvém psíku já jsem vyjel se svím psem v 9 měsících a nic se nestalo ale souhlasím s názory že je lepší nechat psika vyzrát

krynduska
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 19:57
- Nahlásit

Sali
Myslim si ze neni problem se s rozhodcim domluvit predem ze kdyz nejakou chybu udela tak si ji proste opravim a nemusi se to bodovat vubec ...a nebo proste pujdu jen jako doplnujici ....uz jsem to takhle udelala nekolikrat...proste jen takovy trenink pri zavodech

jenda
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:02
- Nahlásit

kryndusko:
to co píšeš je dobrý nápad ale co když budu potřebovat psíka potrestat co pak?(obrana,pouštěčky)

krynduska
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:06
- Nahlásit

jenda
Kdyz s nim nebudes mlatit o zem tak by to vadit nemelo...kazdej kdo cvici tak by to mel pochopit ze bez trestu to proste nejde

jenda
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:12
- Nahlásit

krynduska:
to se hezky píše ale rozhodčí jsou jiní oni po závodě prý popisují jak ten závod probíhal a co když tě napráší a ty pak budeš mít problém (týrání)

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání