| Autor |
Zpráva |
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:43
- Nahlásit
Lucie:já myslím,že většině lidí je šuma fuk na jakou známku zkoušku mají,hlavně,že jí maj.Pokud chce ale někdo cvičit na více jak ZM,tak nemůže psa připravovat tak dlouho jako třeba ty.Kdy by totiž s tím psem dělal např.dvojku?To už by byl pes nejspíš starý kmet a chtělo by se mu nejspíš mnohem méně než v tom věku pubertálním.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:01
- Nahlásit
No to je pravda s tím věkem a zkouškama, a to je právě ono co mě znervozňuje, nejde to tak rychle a přesnost, o tý nemluvi a přitom rovnám a rovnám, ale jaksi to do té psí hlavy pořád nedochází a nedochází. Já třeba s Píďou nechtěla nikdy žádný zkoušky zkládat. Jednak prot, že si nevěřím, neumímpsa vycvičit jako vy ta starý pardálové (ne teda věkem, ale kynologickou praxí, že...) a jednak taky z toho, že jsem trémista, který i z komára dokáže udělat velblouda. Až nedávno jednaženská na cvičáku na nás koukala, mávla rukou a tak ostentativně řekla: ále vy stejně žádný zkoušky dělat nebudete. Tak to mě nakrklo a řekla jsem si, že se ještě ukáže kdo tady nebude skládat zkoušky, takže spíš ješitnost, no ale pomalu od toho zase upouštím, ono mi to fakt moc nejde, psa rovnám jak blázen, chválím až z toho mám křeče, výcvik mu všemožně zpříjemňuju, cvičíme až po procházce a ono furt nic...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 21:23
- Nahlásit
Kalliope:moje zkušenost(nevelká)je,že dost záleží také na pejskovi.Můj první byl naprostý perfekcionista Úžasně učenlivý,přičemž se sám snažil aby to přesné bylo.Jeho poslušnosti na závodech(podle ZMP 1)byli vždy 99,98 a jednou i 100bodů.Naproti tomu můj druhý pes,byl naprostý lajdák...hlavně aby byla psina.Takže jsem taky rovnala jak blázen ale jaksi nějak zbytečně.Prostě když se mu zachtělo,tak to zkusil po svém...ale projev ten byl skutečně radostný-teda až moc Ani se ti nedivím,že se tě ta věta dotkla.Většinu lidí todle odradí,někoho naopak posílí.Takže hlavu vzhůru...já myslím,že taková ZZO nebo ZOP taková hrůza není.A trémista já jsem taky a příšerný...nikdy před akcí nejím jak je mi špatně,bolí mě břicho a na hlad si vozím alespoň čokoládu
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 22:52
- Nahlásit
evina
Nemáš Ty náhodou knírače???
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 23:02
- Nahlásit
Nikito:jj
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 08:36
- Nahlásit
Evina: Tak na dvojku jdu příští rok a to mu budou tři. Tenhle věk mi nepřipadá, že by byl starý kmet. Já ho prostě nechala vyspět. V roce jsme si udělali jen ZZO a ZOP a letos kdy mu byli dva roky jsme zvládli ZM, ZVV1 a SchHA. Taky jsme se zúčastnila čtyř závodů a pokaždé se pes umístil. Dvakrát dokonce vyhrál nej.obranáře.
Mě se prostě vyplatilo počkat, až tem můj kašpar dospěje.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 10:16
- Nahlásit
evina: díky za povzbuzení, když člověk slyší takovýty řeči typu, ále vy stejně nic dělat nebudete, tak je mu to docela líto a pak tepve když se začne zajímat o nějaké ty zkoušky zjišťuje, že tenpejsek vlastně neumí nic, nebo aspoň hodně málo a s tou přesnotí, škoda mluvit. Každopádně děkuji,ahoj
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Pro 2005 17:27
- Nahlásit
Tomu říkám starosti Já řeším jestli 3 roky nejsou příliš brzy na první závod Ne vážně, tyhle 12měsíční pokusy už mám za sebou, pro psíka určeného k průměrnému vymetání pouťáků to možná stačí ale máte-li větší ambice, tak do tří let máte co s tím psem šperkovat a i pak se nedá říct, že by jeho vývin a příprava byla u konce. Pavel
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 20:03
- Nahlásit
Meta
Jasný!!Hlavně to nevzdat.Doufám,že se ten můj hafan vzdá a přestane dělat takový kraviny...Ale někdy je to docela sranda.Třeba při přivolání-přivolávám na hračku:zavolám,on se otočí,já vyndám hračku a začnu utíkat směrem od něj,on se rozběhne a když se nestihnu včas otočit a podívat se kde je,tak mi skoro přerazí nohy !
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 20:07
- Nahlásit
rendik
Aku ma tvoj havino DBK? Lebo nam nase ambicie prekazilo 4/4...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 20:22
- Nahlásit
Lucie roč to neřekneš rovnou,že už za sebou něco máte?Já samozřejmě měla na mysli,připravovat psa jen na ZM ty tři roky.To mi přišlo trošku dlouhé.Ale jak je vidět není to tvůj případ
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2005 19:41 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
pigie
Nevim,na rentgenu jsme ještě nebyli-četla jsem,že u štěňat se na to rentgenu stejně nic moc nepozná...Ale radši mu preventivně dávám kloubní výživu...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2005 20:58
- Nahlásit
rendik:co máš se štěníkem za problém?Můj je totiž momentálně nemocný a také nás asi čeká RTG
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2005 21:32
- Nahlásit
rendik
Jemnine, ja som zabudla, ze ma len 8 mesiacov. Sice my sme na RTG boli uz v deviatich, lebo krival od piatich. Tak vam zelame, nech vas to obchadza!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Pro 2005 07:30
- Nahlásit
evina:
Tak to jsme si spolu asi špatně rozuměly. Já nemyslela dva roky ho připravovat pouze na ZM. Já to prostě brala tak, že s ním cvičím co zvládá a když se rozhodnu jít na určitou zkoušku, tak se zaměřím na dopilování chybiček. Jde o to fakt psa nechat dospět, aby přestal dělat kašpara.
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 07:32
- Nahlásit
Jejda - bez přihlášení... To jsem psala já.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:00
- Nahlásit
Lucie:došlo mi to,že jsme si nerozuměly Takhle nějak to chápu i já.Nicméně před pár lety moje kamarádka pesu skutečně připravovala na ZM asi 4 roky a nikdy neudělala.Ne,že by byla až tak nešikovná ale pesan jí prostě nekousal!Tak teď jenom doufám,že se štěníkem teď nedopadnu stejně...
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 08:50
- Nahlásit
evina:
Hlavně, že jsme se pochopily teď.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:09
- Nahlásit
No já si taky říkám, že bych to neměla uspěchat. Pesa má půl roku a je pořádně rozlítané třeštiprdlo. A tu čtu, že v půl roce už někdo takřka dělá zkoušky. Neumím si to představit.
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 11:36
- Nahlásit
Terri:
Já taky ne, když si vzpomenu jaké blbinky mě dělal ještě těsně před druhým rokem věku, kdy jsme byli poprvé závodit. Teď mu táhne na tři a za ten rok se hrozně uklidnil. Teď se s ním nádherně spolupracuje a jeho poslušnost na zkoušce ScH A, kterou jsme dělali před měsícem, pro mě byla odměnou za trpělivost s tímhle kašparem co mám.
Co máš za psa?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 11:56
- Nahlásit
Lucie a Gar
Velkého knírače A Ty?
A navíc jsem ve cvičení typu stopy/obrana totální začátečník, takže dělám chyb jak máku, jsem spíš nervozní (a neurozní) a chápu později než pejsa
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:02
- Nahlásit
Já mám choďáka a sedmiměsíční šeltii. Se šelťákem chci jít na jaře na ZZO, ale to je tak hyperaktivní zvířátko, že si nejsem jistá, jestli to zvládnu.
Co máš z toho já jsem taky byla totální začátečník. Hlavní je najít dobrý cvičák, kde jsou ochotní se těmto začátečníkům věnovat.
Knírači jsou učenlivý, jeden známý má středního a ten maká, to je fakt radost se dívat.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:16
- Nahlásit
Knírači jsou učenlivý
No jo, on jo, ale já
Ale tož snad jo...
ScH A - tak to je dobrý; půjdeš dál?
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:30
- Nahlásit
Terri:
Určitě to zvládneš, uvidíš za chvilku se uklidní a ty budeš mít víc času nasbírat ty vědomosti, teda soudím podle sebe.
Jojo, už má ZZO, ZOP, ZM, ZVV1 a SchHA. Letos jsme závodili podle ZVV1 a pokaždé se umístil, dvakrát byl nej.obranář - to byla aspoň legrace.
Příští rok plánuju IPO1, ZPU1 a začínáme cizí stopy, tak možná na podzim zkusíme ZVV2. Vyhlídky jsou to pěkné. Já bych do toho šla, ale uvidím, co na to řekne chlupáč.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:37
- Nahlásit
Lucie a Gar
Dobrý!
Možná jsi to tu už někde psala, ale odkud jsi?
uvidíš za chvilku se uklidní a ty budeš mít víc času nasbírat ty vědomosti
No doufám
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:05
- Nahlásit
Možná jsi to tu už někde psala, ale odkud jsi?
Jsem z Jižní Moravy.
|