Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Věk na závody
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
krynduska
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:14
- Nahlásit

jenda
To snad nee...kazdej rozhodci nez se stal rozhodcim tak musel taky cvicit a chtela bych videt jednoho kterej vycvicil psa bez trestu

jenda
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:20
- Nahlásit

krynduska:
to máš prandu ale znáš to. máš hodně zkušeností ze závodů? potřeboval bych poradit se stopama

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:26
- Nahlásit

krynduska
Zalezi na rozhodcim, U nekteryho jde jit na plac "mimo zavod" treninkove. Ale samozrejme nesmi bejt na zavodech moc lidi.
Oficialne to samozrejme nejde. Podle skusebniho radu jakakoli korekce (i razantnejsi skubnuti voditkem) psa znamena diskvalifikaci a kdyz sahnes na psa tak to znamena anulaci cviku (krome cviku kde je to vyslovne povoleno)

Trocu jina situace je na vnitrnich klubovych zavodech tam jde ledasco ale to nejsou oficialni zavody CKS.

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:29
- Nahlásit

Dalsi vec je ze pokud korekci pouzijes na zkouskach, nebo zavodech se zapsanim zkousky tak budes mit tu diskvalifikaci napsanou ve vykonostni knizce a budes rada kdyz tam nebude pripsano pro hrube zachazeni se psem.

evina
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:31
- Nahlásit

Já osobně bych na závod,kde bych už předem věděla,že pes má s něčím problémy a já ho budu opravovat nešla.A aby si pes vyzkoušel atmosféru závodů?To jsem si bohužel dřív také myslela,teď jsem přesvědčená o opaku...pes který je závodník docela slušně pozná kdy jen trénuje a kdy závodí a příkladně třeba ten můj toho využíval v náš neprospěch.Takže si naopak teď myslím,že bude lepší když pes nebude příliš tušit,že je na závodě kde se neopravuje(pokud to nechce mít samou nulu)

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:32
- Nahlásit

A jeste neco pokud rozhodci uvidi kdykoli v prubehu akce psovoda - ucastnika akce, jak vyrazneji usmernuje psa nebo pouziva nepovolene pomucky tak ho diskvalifikuje ikdyz neni se psem zrovna na place.

krynduska
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:33
- Nahlásit

Tchor
Taky jsem rikala bez bodovani ..jde ciste jenom o domluvu s rozhodcim...a kdyz s tim nebude souhlasit tak se proste nezucastnim

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:34
- Nahlásit

evina
No tu zavodni atmosferu potrebuje trenovat hlanve psovod

krynduska
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:37
- Nahlásit

jenda
nejakym zavodem jsem prosla ale uz je to docela davno...a stopy??...moje slaba stranka ...vubec mi nebavily...ale jak rika jeden muj znamej kterej jezdi na svet stoparu...slapat slapat a slapat ...pes se vychodi

jenda
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:44
- Nahlásit

krynduska:
jestli mi můžeš pomoc tak mě nějak zkontaktuj s tím pánem.A nebo mě může poradit někdo z fóra.Psík mě švindluje a vymýšlí si lomy

evina
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:47
- Nahlásit

Tchor:tak to moc na mě neplatí...já kdybych jich absolvovala 500,tak stejně vždy budu nervák-BOHUŽEL PRO PSA(i pro mně)!!!Ale je fakt,že člověk pak není takové "tele",teda snad

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:50
- Nahlásit

jenda
V prvni rade ty musis pokazdy presne vedet kde jsi na stope to je absolutni zaklad bez toho se dal nehnes. Metodik je nekolik, a poradit takhle na dalku ktera by byla pro tebe a tveho psa nejvhodnejsi je docela vesteni z kristalovy koule. Nemas ve svem okoli nekoho kdo uz chvilku stopuje a ma nekjaky vysledky? Zkus mu kdyztak jestli snim muzes nekdy na pole at se ti na to koukne.

jenda
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:52
- Nahlásit

Tchor:
odkud si já jsem z Prahy

krynduska
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:56
- Nahlásit

jenda
tezko te s nim zkontaktuju odstehoval se tady odsud a videla jsem ho tak pred rokem kdy k nam prijel na takovy vikendovy cviceni...ale hlavne prijel aby videl myho psa ma totiz brachu ...ale s tim svindlovanim...uz jsi nekdy premyslel nad tim proc je svindluje?Ja si mysim,ale je to jenom muj nazor,ze jsi si proste nepamatoval stopu a pustil jsi ho tam kam chtel on....a samozrejme ze si to pamatuje a svindluje to dal

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:58
- Nahlásit

jenda
Od Slanyho do Prahy obcas jezdim trenovat, vetsinou do Prokopaku k Jirkovi Veselimu, nebo do Chotce (to uz je kus za Prahou u Orecha) k manzelum Souckovym.

PS: kdyz kliknes na muj profil (clen pod jmenem) tak tam najdes nase stranky.

jenda
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:02
- Nahlásit

krynduska:
asi na to nemám buňky ale baví mě to a nechci to vzát psík za to nemůže že má pánika trubce. Potřeboval bych nějakeho učitele,na cvičákách v Praze se na stopy nechodí a to ostatní taky nic moc nebo to nechápu asi zkusím ten Braník

krynduska
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:14
- Nahlásit

jenda
jasne dneska uz si vsechno musis delat sam...ale pamatuji casy kdy jsme chodili vsichni a bylo to jako na zavodech...vsichni naslapali a chodilo se postupne ...jo bejvavalo.

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:14
- Nahlásit

jenda
Na stopy se chodi individualne po domluve, to se v beznych cvicebnich hodinach neda v podste zvladnout pokud nemas dost velky pole hned vedle cvicaku.

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:15
- Nahlásit

krynduska
Tenkrat ale byla na cvicaku tretina lidi jestli ne min. A ke vsemu to vetsinu lidi nezajima nejaky stopy.

krynduska
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:18
- Nahlásit

Tchor
Tak to bych nerekla...chodilo se i po 20 a dneska kdyz se ti sejde na cvicaku 10 lidi tak je to moc...aspon tady u nas...ale v Praze je to jiny

birma
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:19
- Nahlásit

krynduska
u nás na cvičáku chtěli tohle kdysi dávno zavést, pak chodili zmrzlí výcvikáři a nadávali, že hodinu čekali na poli a nikdo nepřišel.....

Myslim, že kdekoli se dá s výcvikářem domluvit, že až pude na stopu se svýma psama,t tak se prostě připojíš...

jenda
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:20
- Nahlásit

znáš někoho z Prahy na koho jse můžu obrátit?

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:22
- Nahlásit

No v praze se jich sejde treba 100, My jsme malej cvicak u Slanyho a rok jsme nemeli plac, zustalo jen pevny jadro takze se nas ted taky schazi tak deset (z toho 4 figuranti ) ale uz ve Slanym je bezne 40 lidi a nas driv chodilo cca 20-25 pravidelne a to jsme vzdicky byli malej vesnickej cvicak.

evina
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:22
- Nahlásit

Já mám to štěstí,že přesto,že v Praze,tak vedle cvičáku pole a chodíme na stopy.Vždycky jen ti co mají zájem a moc nás tedy nebývá.Většina lidí má zájem max.asi jen ZZO nebo ZOP a tam jim stačí jen poslušnost.Jenda:tak to jsme trdla dva...já mám také někdy pamatovací okno.Já mívám problém poznat lom o 10metrů dřív než pes

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:26
- Nahlásit

jenda
Treba toho Jirku Veselyho ma soukromej cvicak v Prokopskym udoli Je to clovek co se psama opravdu umi, je teda zamerenej trochu do praktickeho pouziti psu, ale to neznamena ze by neumel poradit i ve sportu. Je to jeden z nejlepsich figurantu co znam. Jak je to se clenstvim u nej v klubu nebo jak ma organizovany kurzy a jejich ceny nevim. Ja tam jezdim trenovat reciprocne.

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:29
- Nahlásit

evina
jenda
mám také někdy pamatovací okno.Já mívám problém poznat lom o 10metrů dřív než pes
Na to je jedina rada slapat si "slepy" stopy a zvedat je sam bez psa. Ma to dve vyhody, neprasi se pes ti ze si nepamatuju stopu, a zaroven se docela clovek uci si tu stopu pamatovat. Taky je docela dobry si stopu malovat a psat si poznamky. kdyz se potom zveda tak si clovek osvezi pamet.

jenda
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:33
- Nahlásit

evina:
ty píšeš že jsi z Prahy ale nepíšeš kam chodíš na cvičák a jestli je to tam dobrý

evina
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:37
- Nahlásit

Tchor:to už jsem vyzkoušela také...bez valného výsledku.Když jdu sama,tak to vidím podruhé ve stejném úhlu a mám čas se soustředit.Když jdu už se psem,tak mám ten problém vidět "místo činu"(lom) i z jiného pohledu-obzvlášť když mám vzít v potaz směr větru.Momentálně musím zaťukat protože o svém nedostatku vím,tak si se štěníkem dávám sakra pozor aby mě hned neprokoukl(že si pamatuju občas "bačkoru)

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:38
- Nahlásit

Tchor
Taky si zkoušim šlapat slepé. Vždycky totiž bloudim. Jdu přímo na strom, nebo velkou hroudu a hle. Najednou jsou tam hroudy 4 a stromů taky několik

evina
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:41
- Nahlásit

jenda:já chodím na Prahu 9-do Letňan(od října).A musím říct,že jsem zatím nadšenáNení to můj první cvičák(chodila jsem už před lety se starými psy)a tak mohu srovnávat.Nikdy jsem nebyla se cvičákem-starým nespokojená ale tady se mi opravdu maximálně líbí.Já beru v potaz vše...dostupnost MHD,terény na stopy,metody výcviku a v neposlední řadě i kolektiv lidí.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání