| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 10:38
- Nahlásit
Ebony
Eny
taky se přidám,jsem starý svazarmovec,pak jsem přešla na obíhací obrat a te´d s třema mladejma jsem jim všem dala vybrat,JAK se chtějí otáčet.....Kiruna je jasně staročech,má na to i papíry,Bobule je obíhací,ale když jí převzal chlap,vnucuje jí starý styl,Ferdík se otáčí postaru,protože je tak velkej,že si ho nejsnáz za chodu otočím rukou podél levýho boku a jemu to vyhovuje,couvání mu jde....
Od makety je ještě neodvolávám,zatím k nim přistupuju a beru je za obojek,a couváme pár kroků...takže logicky budou couvat a oko z figutranta nespustí,to si hlídám.....
Dělám si je na obranářský speciály,to mě baví nejvíc,takže funkčnost a spolehlivost na místě prvním.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 11:00
- Nahlásit
Já jsem začátečník, takže jsem učila psa obíhat, prostě se to tak na cvičáku učí... a není problém akorát právě u makety když jí dám k noze (zkoušíme to teprve chvíli, máme jen ZM, takže doteď jsem taky přistupovala ke psu), tak automaticky sama od sebe couvá až k mé noze. Asi nechce spustit figuranta z očí... no a prostě vyhoví, tzn. jde k noze a zaparkuje u nohy, ale mám ji to tedy učit i tady obíháním, když jinak obíhá?! Byla by to na zkouškách chyba? To střídání při poslušnosti vím, že ano, ale i u obran? Jinak cvičím dle NZŘ, IPO, pouze sport tedy, nic víc...
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 12:12
- Nahlásit
Denisa
na obraně je to jedno, hlavně, že ti přijde k noze. myslím, že si ani rozhodčí nepamatuje, jak si se točila na poslušnosti a i kdyby. ještě jsem se nesetkala, že by to někomu vadilo a to mi pejsa taky chodí na poslušnosti okolo a na obraně jak kdy, ale spíš zacouvá
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:10
- Nahlásit
FiSt
Já vždycky nechala psa vybrat.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 15:55
- Nahlásit
FiSt
ses asi ptal blbě
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 16:53
- Nahlásit
FiSt
To musíš umět
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:27
- Nahlásit
Dobrý den chtěla bych poprosit o radu.Mám roční fenku labradora.Je velmi temperamentní,dalo by se říct k neudžení.Když jí za něco potrestám,pořád se v uvozovkách směje a na povely vcelku nereaguje.Je nějaká rada jak jí zvládnout a vzbudit vní respekt děkuji moooc maja
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:30
- Nahlásit
Maja-najit si někoho,kdo tě naučí číst psí reakce a pracovat s nima,a kdo tě v přímém kontaktu naučí psa cvičit.Takhle to nejde.
|
Maky
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:36
- Nahlásit
Sali
Koukni prosím, prosím do sekce "Veterináři v Praze"
Děkuju
|
Maja
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:51
- Nahlásit
Dobrý den měla bych velkou prosbu o radu.Mám roční fenku labradora,je velmi temperamentní,dalo by se říct,že ignoruje veškeré povely a chce si jen hrát,na vodítku hrozně taha a nepomůžou ani pamlsky,na přilákání její pozornosti,dalo by se říct,že si sní nevím rady,ani psi,díky její temperamentnosti nestojí o to aby sní pohrály,děkuji aspon za malinkatou radu
|
Maja
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:55
- Nahlásit
SALI-děkuju,ona je rozverná od mala,mám asi vyjímku psa,protože takového blázna jako je ona jsem opravdu ještě neviděla jak říkal veterinář,když jí něco bylo,ona by poznala svou nemoc až téhdy,když by se jí rozletěla hlava-citace.Přeji hezký víkend všem
|
evina
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 21:03
- Nahlásit
Majo:souhlasím se Sali.Nepřemýšlela jsi o cvičáku?Na dálku se moc radit nedá když se pejsek nevidí.Problém nebude ani tak v psovi,jako v tom,že zřejmě nevíte jak na něj.Právě tu její hravost musíte max.využít...Právě za splnění povelu má být odměna-hra.Více bohužel poradit v danné situaci nedokážu.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 04:53 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ehm, ja len, aby som dokazala, ze nie som sama, co sa od niekadial dozvedela, co znamenaju tzv. nemecke obraty prikladam stranku a vynatok z nej (este popracujem a urcite sa raz dostanem k zdroju odkial som tu somarinu zobrala )
http://blogs.salon.com/0002504/2003/07/17.html
So the final part of the test: Heel with varying speeds (fast, slow, normal), AKC and German Turns (AKC: we both turn right; German I turn left into him and he turns right around me. Way cool), and Automatic Sits (when I stop walking, he sits).
Prosim, berte s rezervou, chcem len dokazat, ze nie len ja som to tak pochopila
|