Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ovladatelnost u nohy
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:52
- Nahlásit

birma

evina
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:52
- Nahlásit

Já jsem německé obraty nikdy nedělala,takže nedokážu posoudit zda jsou pro psa skutečně lehčí...v každém případě vám alespoň nehrozí,že se při rychlejším obratu o psa přerazíte.

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:58
- Nahlásit

Eny
Proč na můj dotaz vůbec reaguješ?? Ironii nepotřebuju.
Není jen NZŘ.
Na vodítku (tlakem vodítka) povel vlevo v bok udělá, bez něj
mě obchází, proto se tu celou dobu ptám, jak to má rozlišit.

Ebony
Děkuji za inspiraci s plácnutím..

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 15:00
- Nahlásit

Anonymní
Jednodušší na přiřazení k noze, než přisednutí. Pro mého psa.

Joker
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 15:00
- Nahlásit

evina
No já třeba používám proot, že když mě pes obejde, tak si sedne vždy rovně, ale když se přiřazuje, tak lecky sedne šikmo

Eny
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 15:03 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

Anonymní
nejsem ironická, ale nevím proč mi místo odpovědi na otázky píšeš že nemám reagovat
Když není jenom NZŘ, tak mi prosím řekni, kde jinde je požadováno aby pes přesně a bez vodítka prováděl obraty na místě???

Bora
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 15:37
- Nahlásit

Vidím, že je tu zajímavá diskuze k obratům. O víkendu jsem byla na Tartových závodech a tam jsme také s pár pejskaři řešili přisedání a obcházení při povelu k noze. Když jsem o tom tak přemýšlela, tak můj pes umí přisedat k noze i obcházet a řídí se tím, jak já se natočím tělem. Při povelu k noze stojím rovně a pokud chci aby přisedal, tak mírně nahnu hlavu k levému rameni jakoby ke psu a rameno posunu dozadu, abych psu naznačila směr jeho otáčení - přisedání (proti směru hodinových ručiček). Pokud naopak chci, aby mně obcházel, tak tento posunek vynechám a jakoby spíš vypnu hruď a pes mně obejde. Psi jsou dobří pozorovatelé, takže si myslím, že posunky jim nedělají problém a nemusí být ani moc nápadné. Podobnou "fintu" používám i při přivolání "ke mně" kdy jsem zjistila, že když stojím normálně nebo mírně v předklonu (zlozvyk od odměňování pamlsky a lákání psa k sobě), tak si pes sedá o kousek dál než když si stoupnu úplně rovně a vypnu hruď. Pokud stojím rovně, tak pes si automaticky přisedá o kousek blíž.

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 15:59
- Nahlásit

Ludkovia, ja som uz uplne zamotana, priznam sa. Aky je teda rozdiel medzi nemeckymi a ceskymi obratmi? Prosim, to nie je vtip, ale uz mam v tom fakt hokej. Dakujem za pochopenie...

Eny
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 16:07 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

Tedy já to nerozlišuji který je německý a který český, po pravdě nevím Ale budiž německý (asi) je že pes ti při čelem vzad a přisedání z předsednutí (přivolání, aport) obchází, ten druhý (tedy asi český) je že pes přisedá rovnou k noze, tj. při čelem vzad se točí okolo své osy a při přisednutí z předsednutí jde rovnou k noze (vlastně se jakoby k tobě otočí zády a přicouvá, rychle provedeno)
Jiné obraty jako v pravo a v levo v bok jsou vždy stejné, pes nikdy neobíhá a vždy musí kopírovat svojí lopatkou tvoje koleno aniž by se od něho vzdaloval.
Doufám, že jsem to napsala srozumitelně

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 16:12
- Nahlásit

Eny
Dakujem!

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 17:48
- Nahlásit

Eny
A odkdy děláš se psema?, já když začínala, tak byli jen klasický přisedačky, pak přišlo z německa obíhání, proto se říká německý a český (slováci říkají slovenský )
na Tartu se třeba německý obraty nesmí dělat, právě protože za svazarmu se prostě dělali jen přisedačky
Ale u nás se to všude říká běžně, ať ve Varech nebo v Olomouci

evina
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 20:54
- Nahlásit

Ebony:no právě,já cvičila ještě za dob svazarmu,takže obraty dělám klasicky česky.Když už to mám naučené,tak by se mi určitě pletlo dělat obíhání.A když jsem teď po letech začla se štěníkem,tak na cvičáku všichni obíhají.Se mi zdá,že jsme tam taková rarita,že neobíháme.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 21:04
- Nahlásit

evina
tak já se přiznám, je dělám podle psa, jak mu to vyhovuje, většinou těm hyperaktivkám vyhovuje obíhání, velkej, těžkej pes si raději přisedne......

Pavel
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 21:04
- Nahlásit

Nejsi taková rarita, jsem tady ještě já. Prosím, nechci se nikoho dotknout, ale obíhání se mi zdá jako šaškařina. Na druhou stranu to zase není žádné lámání psa o koleno. Každý si musí vybrat to své. Já se prostě nerad opičím.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 21:10
- Nahlásit

Mně se zdá přisedání rychlejší, tak oba moji psi přisedají...

evina
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 21:15
- Nahlásit

Pavel:no z čistě pohledu diváka se mi přiřazení přímo líbí více.Je ale fakt,že asi každému pejskovi sedí něco jiného.Když si vzpomenu na svého prvního psa,tak toho učit obíhat,tak to než by mě oběhl už bych byla na druhé straně placu

Pavel
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 21:25
- Nahlásit

JO,JO na tom něco je. A nedovedu si představit mého psa, na kterého jsem se musel dost spoléhat, jak při doprovodu apod. nesleduje dění kolem sebe, ale obíhá pánečka. Nemyslím tím doprovod ve zkušebáku, ale praxi. Vždyť je to paráda, lítají při obratech jak péra.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 21:38
- Nahlásit

Pavel
prosím tě v praxi je to snad úplně něco jiného, v praxi chytnu psa za obojek a ještě ho při doprovodu pořádně nažhavím,kdyby se náhodou hajzlovi něco chtělo podniknout, tam je mi nějakej zkušebák ukradenej....a pes to taky pozná

Pavel
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 22:42
- Nahlásit

Mohl bych říct, kam ten pes čumí. ALE NEUDĚLÁM TO. Jinak hezkej pesan.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 22:44
- Nahlásit

Pavel
a jak ti přijde k noze, když si ho odvoláváš od figuranta? většina psů se přeci otočí a přisedne si, málokterýho psa jsem viděla couvat takže stejně čumí mimo

Pavel
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 22:52
- Nahlásit

Couvá, couvá.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 22:55
- Nahlásit

Pavel
mě taky jeden couval, a vždycky naschvál nacouval do mě,
psi jsou rychlý, můžou si dovolit obíhačky, teda aspoň ti moji

Pavel
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 23:02
- Nahlásit

No, moji už nejsou rychlý. Když jsem cvičil dědka, tak jsem o obýhačkách nic moc nevěděl, teď mu je 12 ( asi 12 , je nalezenec ) a couvá jen už od misky se žrádlem do boudy a to ještě s vypětím všech sil. A ten druhej je čajíček mlaďounkej. Ale kdybys viděla jak se při obratech obmotává kolem mojí nohy, tak by sis čůrla smíchy do kalhot.

Pavel
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 23:08
- Nahlásit

Hele co by dělal ten VP (na fotce) s vodítkem, kdyby byl sám a měl na pachatela ještě mířit zbraní? To jsem vymyslel kravinu, viď? Jsem na sebe pyšnej.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 23:10
- Nahlásit

Pavel
asi by neměl psa na vodítku
mě se omotávání náhodou líbí, je to sranda.....

Pavel
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 23:12
- Nahlásit

Sranda je to jak pro koho. Pro mého psa by to byla jistě sranda, protože by se tlemil jakej jsem vůl, když se u toho zamotám...

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 23:35
- Nahlásit

FiSt
proto jsou tam dva, jeden má psa, a jeden zbraň
odkud to je? mám obavu, že toho s tím psem znám

Pavel
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 23:46
- Nahlásit

Hele, to mi něco připomíná. Na jednu práci jsou dva.
( mě musíte asi nenávidět )

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 23:48
- Nahlásit

Pavel
to už je přeci tady dávno běžné, tři se koukaj a jeden dělá

Eny
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 07:03 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

Ebony
dělám se psema zatím jenom asi 11 let, takže svazarm ne
, ale vím že když sem přišel SchH zkušebák, tak se dokonce penalizovalo za "československý" přisedání, naštěstí jsou ty doby už pryč. Dokonce jsem teď viděla několi lidí na MR ČKNO, kterým psi přisedali, poud se to umí dobře naučit... no malou nevýhodu bych tu taky viděla, protože to byli převážně hodně temperamentní psi, přisedání vypadalo stylem "vyskoč metr do vzduchu, v něm se otoč okolo své osy a dopadni zadkem vedle psvodovy nohy" moc pěkné pro diváka, o té praktické stránce se radši nebudu vyjadřovat.
Podle mě má každý obrat to své +- a záleží jen na psovi, který mu líp vyhovuje, já teda zatím dělám u psů obíhání, přijde mi, že na účel sportu je takové pro psa "měkčí" tzn, že se navzájem při obratu nepozabíjíme

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání