| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:33
- Nahlásit
Nevím si rady u ovladatelnosti psa u nohy. Na povel k noze mě pes obchází a přisedá si zezadu u nohy. U čelem vzad mi bylo řečeno, že se já otačím za levým ramenem a pes mě obchází. Nevím ale, jak to mám udělat u povelu vlevo v bok, to prý má pes přesednout. Jenže když se otočím vlevo, pes mě obchází jako na čelem vzad. Jak má pes poznat rozdíl? Nikdo, koho znám tímto stylem necvičí, jejich psi hned přisedávájí. Snad mi někdo poradí.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:48
- Nahlásit
Moj pes prisada presne takymto stylom, jedna sa o nemecke obraty, je to pre psa jednoduchsie. Cvicila som tak s nim do pol roka, potom som sla na cvicak, kde som sa dozvedela, ze to je zle a mal by presedavat. Neviem, ja sa tym netrapim, k skuskam nejdeme. Ale iste viem, ze kedysi sa tak mohlo cvicit, pretoze moj ujo mal nejake skusky a tie obraty mi radil on, ze je to jednoduchsie psa naucit (pes sa stale posuva dookola, len na jednu stranu). Mne radili vziat psa za slabiny a posunut sa snim, aby si presadol, lenze so 40kg hoviatkom sa to uz robi tazsie ako so steniatkom.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:58
- Nahlásit
Já taky používám německé obraty. Ale pejsa vždy pozná, jestli je jen vlevo bok, nebo čelem vzad. Nevím, jak to pozná. Občas udělá chybu, ale to je minimální. Možná je to tak proto, že ona je malinko pomalejší a já se otáčím rychle. Takže když se zeseknu v levo, tak se mi přiřadí a když už to přetočím, tak si mě obejde
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:19 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Mimochodom, pri nemeckych obratoch, celom vzad sa robi opacnym smerom ako vas obchadza pes, t.j. otacate sa smerom ku psovi... Tak pes rozozna dopredu vsetky otocky, ci sa jedna o 90,180 alebo 270 stupnov
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:36
- Nahlásit
pigie
německé obraty:
čelem vzad - otáčím se vlevo, pes mě obchází ve směru hodinových ručiček
vlevo v bok - otáčím se vlevo, pes má přisedat (oba jsme proti směru hodinových ručiček)
je to tak správně?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:43
- Nahlásit
Pokial viem je to takto:
obrat v lavo - pes obchadza v smere hodinovych ruciciek (pre neho najdlhsia trasa 270stupnov)
celom vzad - otacas sa do lava, pes obchadza v smere hodinovych ruciciek
obrat v pravo - pes prisada zase v smere hodinovych ruciciek (pre neho najkratsou trasou 90stupnov)
Tak to robim ja a tak som vycitala, ze sa nemecke obraty maju robit spravne.
Ako pises vlavo bok, pes ma prisadat (cize vlastne cuva) - to nie je nemecky obrat.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:46
- Nahlásit
pigie
ale je - teda alespoň podle všech cvičáků, které znám ano
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:49 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
birma
Akoze sa to stale moze? Lebo mne hovorili ihned po prichode na cvicak, ze sa MUSI naucit cuvat...
Podstata nemeckych obratov ma byt v tom, ze pes ide STALE jednym smerom... Cize su to najjednoduchsie obraty pre psa.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:56
- Nahlásit
birma
Jak je správně u zkoušek (u obcházení) vlevo v bok? Ty německé obraty nebo přisedání? Nikde jsem to nevyčetla. Díky.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:01
- Nahlásit
Anonymní
u nás se učí, že u obcházení pes na čelem vzad obchází a na vlevo v bok přisedá.
Jinak podle mě je pro psa nejjednoduší přisedání vždycky
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:06
- Nahlásit
Jako že bych udělala vlevo bok a pes kolem mě dělal kolečka? To jsme nikdy neslyšela. Vždy přisedá a nazkoušce, či závodech mi nikdy rozhodčí neřekl, že to dělám špatně
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:09
- Nahlásit
birma
samozřejmě, že při čelem vzad pes obchází a vlevo vbok couvá (přisedá), bežte se podívat na nějaké závody na úrovni, ať to vidíte
záleží na psovi, pro temperamentního psa jsou obíhačky jeddnodušší, já měla psa, kterému přisedání dělalo problém, jenže to bylo v době, kdy se tady o německých obratech nikomu ani nezdálo
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:12
- Nahlásit
Joker
Robis to spravne, tak ako sa ma, len to podla mna nie je nemecky obrat, ale proste obrat. Moj pes robi okolo mna "kolecka". Otaca sa za mnou, vzdy v jednom smere. Nikdy nejde proti smeru hodinovych ruciciek.
|
Anonymní
|
- Nahlásit
u obcházení pes na čelem vzad obchází a na vlevo v bok přisedá - ale jak pozná ten rozdíl?
čelem vzad - stojím, dám povel k noze, otočím se doleva, pes mě obejde a přiřadí se k noze
vlevo vbok- stojím dám povel k noze, otočím se doleva - jak pes pozná,že má přisednout?? protože mě automaticky obchází
|
birma
Člen |
- Nahlásit
Ebony
už jsem se bála, že mi hrabe
mýmu psovi dělo problémy právě obcházení - učila jsem ho to rok a stejně se sem tam (někdy třeba jednou za měsíc, jindy 2x za týden) stalo, že při čelem vzad přisedl. Během týdne se přeučil na přisedání a od té doby ho ani jednou nenapadlo, že by mě obešel.
Jsem ráda za názor odborníka - dík
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:13
- Nahlásit
http://psiskolafalco.web3.cz/archpor_2001.htm
dajte si najst obraty, tam je nemecky obrat popisany presne tak ako ho poznam ja.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:17
- Nahlásit
pigie
Heh. Na psí školu Falco mám vlastní názor. No já nevím, vyděla jsem nedávno nějaká videa z MS BO a tam 2 závodníci dělali německé a ani jeden neobcházel o 270
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:20
- Nahlásit
pigie
nevšimla jsem si, že by byl pan Dostál odborník na výcvik - rozhodně nevím o tom, že by měl se svými psy složené zkoušky (i když je pravda, že už jsem se na jeho stránky - pro klid svých nervů - dlouho nedívala)
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:22
- Nahlásit
Joker
Tak neviem, ja som mala zafixovane, ze nemecke su stale dokola a obraty, ktore nas teraz ucia na cvicakoch su proste predpisove obraty. Ako som povedala, neriesim. A ako som spomenula uz v uplne prvom prispevku nas na cvicaku hned upozornili, ze pes ma prisadat... Ibaze pes automaticky, ked som ho ucila obraty mal tendencie stale sa pohybovat v smere hodinovych ruciciek, tak som to tak nechala Pripadalo mi, ze anonym sa pyta na toto, ze aj jemu to tak pes robi (je to prirozdenejsie pre psa aspon podla mna). Ale mas uplnu pravdu, ze ani ja som teraz nic podobne, ako obchadzanie o 270 stupnov nevidela nikde ani na cvicakoch ani na zavodoch
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:24
- Nahlásit
birma
Ok, uz som ticho, nic som nepovedala, ja len, ze poznam tie nemecke obraty presne tak ako pise Nikde nie je napisane, ze sa nemozem mylit, nie?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:25
- Nahlásit
pigie
já to nemyslela ve zlym
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:25
- Nahlásit
birma
Podívej se na stranu 67 Svět psů 11/2005
pigie
Podle mě to musí trvat hrozně dlouho, než obejde 270°
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:27
- Nahlásit
Joker
Jasne ze trva Ale skus si v pol roku preucat psa na prisadavanie, ked uz je fest nauceny "obiehat". Na cvicaku proste museli utolerovat, ze ja sa uz so 40kg hoviatkom, ktore ma pocit, ze to robi dobre, natahovat nebudem
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:28
- Nahlásit
Joker
ten jsem nekoupila a abych řekla pravdu ani kupovat nechci - mám pocit že se v něm za ty peníze moc novýho a zajímavýho nedočtu....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:28
- Nahlásit
birma
Ja viem a dakujem, ze uz viem, ze nemecke obraty nie su take ako ich mam zafixovane ja
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:29
- Nahlásit
pigie
já to přeučila psa v roce a taky měl 40 kilo
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:29
- Nahlásit
Prosím, poraďte:
u obcházení pes na čelem vzad obchází a na vlevo v bok přisedá - ale jak pozná ten rozdíl?
čelem vzad - stojím, dám povel k noze, otočím se doleva, pes mě obejde a přiřadí se k noze
vlevo vbok- stojím dám povel k noze, otočím se doleva - jak pes pozná,že má přisednout?? protože mě automaticky obchází
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:30
- Nahlásit
birma
Ibaze sa ti chcelo Mne nie, lebo mi bolo jasne, ze na skusky sa aj tak nepojde
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:31
- Nahlásit
Anonymní
kamárádky na čelem vzad povel trochu protahujou - nijak nápadně ale tak aby si to pes uvědomil (k nooze)
můj pes to nějak poznal vždycky sám - nejsem si vědoma že bych mu to nějak naznačovala
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:31
- Nahlásit
Anonymní
Třeba podle toho, že si přendaváš vodítko za zády.
|