Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ovladatelnost u nohy
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:32
- Nahlásit

pigie
jasně - chtělo, protože jak už jsem psala vejš on měl k přisedání trochu tendence

Joker
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:33
- Nahlásit

birma
Ve stručnosti je to o tom, že nějaká paní přijela s malým štěnětem na jeho relaxační tábor pro psy a jeho pes to štěně málem zabil a ještě se neomluvil, ale řekl, že je ten jení špatně socializovaný a když ho napadne, tak má nehnutě zůstat ležet a ne se snažit utéct

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:35
- Nahlásit

birma
Aha, tak to som nepostrehla, tak to si mala stastie. Moj si pochopil obraty proste po svojom a nikdy som ich nemusela zvlast ucit (bolo to aj pre mna prirodzenejsie, hoci pomalsie a o dost), proste sa vzdy pobral jednym smerom a sadol tak, kde bola lava noha

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:35
- Nahlásit

birma
To umí číst myšlenky, jinak to nechápu.
A k nooze - to asi nepochodím, nepatří k nejbystřejším.

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:37
- Nahlásit

Joker
přendavat vodítko - ale co obraty bez vodítka?

birma
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:40
- Nahlásit

Joker
Neni se co divit, podle toho co jsem četla na jeho stránkách bych se s jeho psy setkat nechtěla

birma
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:42
- Nahlásit

Anonymní
ale pochopí - je to prostě jiný povel - pro tebe by bylo možná spíš lepší změnit povel pro otočku vlevo (já bych to zkrátila třeba na k noz - rozhodčí by si toho neměl všimnoout)

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:49
- Nahlásit

birma
Já si nemůžu pomoc, pořád to nechápu, jak to má pes rozlišit.
Nemůžu přece dávat jeden povel na dva protichůdné cviky, byť s malým rozlišením.
Chápu dobře, že na zkoušce je dán povel k noze na všechny obraty? Povel nemůžu nijak měnit, rozhodila bych si psa, fakt by nevěděl, co má dělat.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:00
- Nahlásit

Joker
přesně tak, když chodíš na vodítku, prostě přehodíš vodítko a pak se točíš, to si pes snadno zapamatuje, když chceš dělat národky , tak při čelem vzad se např. neplácneš, při vlevo jo (u jedniček a níže), když děláš IPO, tak už se psem musíte být tak vychozený a sehraný, že to není problém, tréninkem se to dá v pohodě naučit.....

birma
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:01
- Nahlásit

Anonymní
ano povel je daný k noze ať se točíš kamkoli
vždyť i sedni a lehni se sobě podobají a pes dělá něco jiného - záleží na intonaci takže i malou změnou povelu a důsledné učení psa co tato změna znamená by podle mě mělo pomoct

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:04
- Nahlásit

Anonymní
ale to nejsou protichůdné cviky, to, že psovi naznačíš, že bude vlevo vbok a ne čelem vzad je snad spíš jednodušší, zas takovýho blbce psa nemáš, ale chce to trénik, a ne po dvou dnech říct, že to psovi nejde, chce to chodit, chodit, chodit

a kde je vůbec, krom ipáckých zkoušek, na začátku chůze bez vodítka?

birma
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:05
- Nahlásit

Ebony
u KJ Brno

birma
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:09
- Nahlásit

Anonymní
ještě mě napadlo tohle - u SchH psovi při obratech za chůze nedáváš žádný povel a přece to ti psi zvládaj, takže prostě jde o to být sehraná dvojka a ten pes to pak pozná

Eny
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:13
- Nahlásit

Bože to je zase debata
Hele, když ti přijde že čelem vzad a v levo v bok jsou protichůdné cviky na to abys na ně použil jeden povel, popřemýšlej kam se točí pes když děláš v pravo v bok a na něj taky používáš "k noze" ne?
Je taky rozdíl, otočit se čelem vzad za pochodu a jen zahnout do leva, ne? když se točíš čelem vzad, děláš ten pohyb rychleji, vkládáš víc energie... než jen na zatočení, ze začátku mu můžeš pomoct tak, že při v levo v bok uděláš mírně oblouk (tedy ve skutečnosti jesm ještě neviděla člověka, který by se za chůze otáčel do leva na místě)
Jinak povel "k noze" je jen jeden a pes na něj musí být u nohy, vždyť i při vyjití říkáš k noze, ne??
Být tebou, tak se kouknu na někoho, kdo cvičí a tam uvidíš že hledáš problémy na místě kde vůbec nejsou.

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:17
- Nahlásit

Ebony
Jak to mám naznačit u obcházení - o to mi tu jde.
Psovi trvá déle, než cvik pochopí a když ho pochopí špatně, je obtížné ho přeučovat. U nás tímhle stylem nikdo necvičí.

Jak ho mám tedy naučit vlevo v bok a jak čelem vzad.
Na tu intonaci mi to nepochopí, zmátnu ho, nebude vědět, proč je teď přisazení a teď obcházení. Jenom si ho tím rozhodím, na tolik ho znám.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:18
- Nahlásit

birma
aha, takovýhle zkoušky jsem nedělala
Eny
přesně tak, na čelem vzad se otočím tak rychle, že pes nemá šanci si ani přisednout, a vlevo chodím mírně do obloučku, samozřejmě ne okatě, navíc, když jsme se psem sehraný, tak vždycky pozná, podle rytmu chůze, co bude

birma
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:19
- Nahlásit

Anonymní
můžu se tě jenom na něco zeptat? co je to za plemeno? kolik mu je?

teď rozhozenej neni? - podle toho, co píšeš to vypadá že neví kam má jít - jak ho chceš ještě víc rozhodit?

myslim že děláš z komára velblouda

birma
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:20
- Nahlásit

Ebony
já si to říkala, že tyhle "stupidity" nebudou nic pro tebe

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:22
- Nahlásit

Anonymní
dyť jsem to psala, u čelem se NAPŘ. neplácneš u vlevo jo, nebo naopak, já nevím jestli to mám nakreslit?, přemýšlej, je to tvůj pes a musíš vědět jak na něj
a hlavně máš vodítko, když něco učíš ne, tak pracuj s vodítkem, a až to pes bude umět, tak můžeš chodit bez.....

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:23
- Nahlásit

Eny
Ano, je to debata, pro tebe třeba směšná, pro mě podstatná. Nevím, ptám se. Třeba jak mám dělat oblouky při obratech na místě?

Při vyjítí mě pes přece kopíruje, já vycházím, on tedy také.
Při vlevo v bok se já otáčím vlevo, pes mě obchází.
Při čelem vzad se já otáčím vlevo, pes má přisednout.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:28
- Nahlásit

Anonymní
bože, to cos napsala, je přesně obráceně, pes tě obchází jen při ČELEM VZAD teď jsem si kvůli tobě dokonce přečetla KJ Brno, kde jsou povolené zvukové i posunkové povely, takže při jednom se plácnu rukou do stehna, při druhým ne, jestli tohle tvůj pes nepochopí, tak už nic.....
Navíc nechápu, proč lidi ,kteří nechtějí dělat IPO a SChH učí psy německý obraty, ty vyšly speciálně z těchto zkoušek, protože tam žádné obraty na místě nejsou
takže možná by bylo pro tebe jednodušší naučit psa české a máš po starostech....

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:37
- Nahlásit

Dotaz: Na IPO a SChH nemůžu dělat český obraty?

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:38
- Nahlásit

Anonymní
můžou

Eny
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:40
- Nahlásit

Anonymní
No pokud se točím na místě, tak je teda velkej rozdíl mezi tím jestli jdu jen do leva, nebo okolo své osy, pes pozná z tvého pohybu co bude následovat. Nehledě na to, že kydž to učíš, tak je na vodítku a ty mu pomůžeš, nevím, ale tak blbej určitě neni, aby se hrnul jinam, než kam tahneš vodítkem a přitom nepochopil že od něj chceš asi něco jinýho než dělá. Zajímalo by mě co asi budeš řešit až se dostaneš ve zkušebním řádu dál a přečteš si že po přivolání na povel "k noze" ti má z pžedsednutí přijít k noze, tam podle tebe kopíruje co???
Kolik je tvému psu a co již umí, kam chodíš cvičit, že ti nedokáží ukázat jak se dělá chůze u nohy?
Nehledě na to, že obraty na místě bez vodítka jsou až na ZVV2 a to už asi bude pesan vědět co má dělat nemyslíš

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:41
- Nahlásit

Ebony
Děkuji.

evina
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:43
- Nahlásit

Teda jak to tu čtu,tak jsem ráda,že psa obíhat neučím...já bych se s ním natuty zamotalaA jak potom u zkoušek?Kde má obíhat a kde nemusí?Už se to sice někde řešilo ale já to zase zapoměla...

evina
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:44
- Nahlásit

Než jsem dotaz odeslala,tak už jste odpověděli...

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:48
- Nahlásit

Ebony
Ano, v tom předchozím příspěvku jsem to napsala obráceně, v těch předchozích je to správně. Omlouvám se.

Bylo mi řečeno, že na zkoušce jsou povoleny oba způsoby - tedy obcházení i přisedávání. O tom, že jsou německé obraty pro IPO a SchH se dozvídám až teď, nikde jsem o tom nic nečetla.

Německé obraty jsou po mého psa jednodušší, proto je cvičím.

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:50
- Nahlásit

Anonymní
Nejsou jednodušší,protože se pes někdy splete a oběhne tě i vlevo a to se nemá.

birma
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:51
- Nahlásit

Anonymní
když jsou pro něj jednodušší, tak jakto že tady řešíš problém, že je nechápe?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání