Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Má cenu teď začínat se stopami?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Pastelka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 13:26
- Nahlásit

Chtěla bych poradit....mám 3,5 měsíční štěně, ale váhám, jestli má cenu teď na podzim začínat se stopami? Nebude lepší počkat na jaro? Chystám se začít teď, ale nevím....nevím. Poraďte...díky!

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 13:36
- Nahlásit

proč bys nezačla, teď jsou celkem ideální terény. Já tedy vždy začínala se stopičkama hned s malým prďousem. Vštěpíš mu alespoň základy o čem to to stopování vlastně je Jo a nejspíš bude docela dlouhá zima, tak bych proto využila každého krásného dne stvořenýho na stopy

nefer
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 13:45
- Nahlásit

já jsem také začínala tak jako ty, také jsem váhala, ale vyplatilo se to. i když byla přes zimu pauza, ty základy jí v hlavě zůstaly.

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 13:47
- Nahlásit

a navíc, pokud není moc velký mráz, dá se stopovat i v zimě. Mého pesana stopy moc neberou, ale ve sněhu ho to bavilo.

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 13:53
- Nahlásit

Evik
a jak si to dělala, nechodil ti pak očima, vždyť na sněhu jsou stopy vidět?

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:15
- Nahlásit

Pastelka
Tříapůlměsíční štěně,pokud ho máš od dvou měsíců,má mít za sebou už měsíční praxi na hustě prokladených krátkých okamžitých stopách na všech možných terénech kromě asfaltu a suché prašné vláčeniny,ta by ho mohla dost odpálit.
Co vybuduješ a zažiješ do zimy za základy,na tom budeš na jaře stavět.
Pokud te´d udělá dvě tři jakostopičky,a dost, na jaře začínáš od samýho začátku,ale s velkým hopsacím blbě zklidnitelným zvířetem v pubertě,což je samo na mokrý hadr na čelo.
Vřele doporučuju ho teď do mrazů naučit KLIDNĚ POMALU KROK SUN KROK SLEDOVAT PACH S NOSEM NA ZEMI.To se totiž udělá snadno se štěnětem,ale hodně blbě s výrostkem....

evina
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:19
- Nahlásit

Pastelko:klidně začni.Já začala v srpnu s ani ne 3.měsíčním.A v zimě budeme pokračovat.Jak už to bývá zvykem,tak v Praze moc sněhu nebývá a akorát vynecháme velké mrazy.Někdy to může být výhoda stopu si vidět,zvlášť se štěňátkem.Myslím,že tak často se psem člověk sněhové stopy nedělá aby si to pes spojil.No ale možná někdo bude mít jinou zkušenost....docela jsem také zvědavá.

evina
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:22
- Nahlásit

Jéééžiš Sali tys mi dala,všechny terény jsme nezkusili.Akorát tráva,strniště a vyšší řepka.

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:24
- Nahlásit

evina
moc jiných zkušeností se sněhem nemám,buď se musí šlapat na pocukrovaným,kde se dá dráha jen zhuba tušit,nebo na hodně pošlapaným,kde se psovod drží v kontrole akorát svýho dezénu podrážky,ale co opravdu nejde,jsou stopy v metru sněhu na poli kde nikdo jiný nebyl a nebude...teda jde to,proč by ne,ale je to čirý masochismus.
Pes coby primárně čichový živočich si i ten tunel pojede nosem...ale moc praktický smysl to nemá,pokud mu tam nezakopneš předměty aby je musel jen cítit....

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:27
- Nahlásit

evina
cokoli co nepráší a nedusí,může to být hnědý nebo zelený nebo kropenatý,co najdeš tam pošlap....s malým nechodím na vyšší než 1O cm,protože se snažím vybudovat návyk nosu na zemi...aby se nemusel hlavičkou ničím prodírat a nepíchal do očí,takový tříměsíční malině nebo pinzetě je fakt miminko.

evina
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:28
- Nahlásit

jasně měla jsem na mysli pocukrované pole.Protože v metru sněhu bych psovi ten tunel vyšlápla a on by neměl ani kam uhnoutAle věřím,že stopy by to byli hezké.Co to zavést na zkouškách?

Sali
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:36
- Nahlásit

evina
ale proč ne v tréninku,nabrázdit přes pole do lesa,kde je pocukrováno,a zas někam dál,takovou pěknou volně loženou a na konci mít figuranta.....jako zpestření psa dělanýho pro TART bych to brala....proč nepobavit psa i sebe?
Neděláme to jen proto,že to je týrání figuranta i psovoda.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:40
- Nahlásit

Všem Vám moc díky za rady ! Dneska se na to vrhnem !

Kalliope
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:53
- Nahlásit

hm to je výborné, takže už s 3,5 měsíčním štěnětem, tak to já už asi stopy v životě dělat nebudu, pač já už toho výrostka doma mám (10 měsíčního), na cvičáku furt je čas je čas, počkej, hlavně to nedělej sama, nech si poradit, no a teď je mu 10 měsíců, na cvičáku furt nemaj čas a já čumim jako puk, takže u nás je se stopama asi ámen, jak tak koukám...

Pastelka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:10
- Nahlásit

Kalliope
Tak to je blbý, bude to těžký, ale dá se to. Měla jsem předtím NO a brala jsem si jí z útulku v roce a půl. Stopy jsme začali hned jak se u nás zabydlela. Naučila se to taky, takže klid....Píďa se to naučí. Je ale škoda, že si propásla nejpříznivější roční období.

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:11
- Nahlásit

Kalliope
Já začínala s první stopičkou v 7mi týdnech. Teď jsou mu 4 měsíce a super

evina
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:17
- Nahlásit

Kalliope:nic si z toho nedělej,takhle to bylo i u mého prvního psa.Vůbec jsem nevěděla jak na to.Pejska jsem to vlastně začala učit až v roce a půl,měsíc před zkouškou.Faktem je,že žádný velký stopař to nebyl a vlastně se pořádně rozčuchal až na cizích stopách.Hodně ale také záleží kam to chceš s pesanem dotáhnout.Takže hlavu vzhůru a s chutí(nebo spíše psím čuchem)do toho.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:44
- Nahlásit

evina
no ale to mě moc mrzí ty stopy, ani nevíte jak moc, když už jsme si pořídili rotvíka, tak jsem začla mlít o těch stopách, s westíkem to nešlo - bylo mi třináct, to sem ani o žádných stopách tenkrát nevěděla, ale jak jsme si pořídili Píďase..... měla jsem s ním prostě plány, třeba ty stopy, myslím, že by to bavilo mě i psa, bylo to to první na co jsem se na cvičáku ptala, oni mi poradili, že by nebylo dobrý dělat to sama, což beru, nemám s tím zkušenosti a nedokážu objevit ten pravý postup jak to svého psa naučit, a tak jsem čekala, jenže Píďovi je 10 měsíců.... zima na krku a já furt čučím, mám opravdu strach, že ho to potom nenaučím. Když jsem udělala pár prvních pokusů na kousky masa, čtyři z deseti přešel...nevím jak se zachází se stopovačkou, nevím vůbec nic a přitom toho mám tolik načteno, bohužel to nestačí

Eny
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 16:01
- Nahlásit

Nevím, jak moc jsi to prokrmovala, a jak to bylo dlouhé, ale že nějaké ty kousky přejde, pokud jde s nízkým nosem a po stopě, tak bych to neřešila. Jinak na začátku ti na stopy stačí normální vodítko, stopovačku nech doma
Jde se s pejsem na krátko a ukazuješ mu masíčka a chválíš tááák je hodný stopička hleděj pašááák... Ale je rozhodně lepší mít sebou někoho kdo trénuje, co já bych za někoho takovýho dala, alespoň bych nějak vyplnila čas, než mi stopa zestárne
Na cvičáku se nenechej odbýt, najdi si nejsnadnější oběť a otravuj tak dlouho dokud s tebou na stobu nezajde

Margaret
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 17:21
- Nahlásit

[b][/b]Eny
Omlouvám se Pastelce, ale Eny? ta Tvoje fotka ve "Fotkách" není náhodou focená v P6 pod schody na Julisku?
Díky Margaret

Margaret
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 17:22
- Nahlásit

jak udělám tučné písmo, takhle?
[/b]Eny[b]

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 17:36 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Margaret

Len to otoc. [b nieco napis /b]. Ak doplnis zatvorky za b a pred /b, tak to bude tucne. Avsak staci len kliknut na meno toho, komu prispevok posielas.

Shadow
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 22:30
- Nahlásit

taky zkusim

Shadow
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 22:33
- Nahlásit

joo dobrýý mám tučný písmo..jo ja taky pejska ještě nemám ale plány už jo taky bych chtěla zkusit stopu ale nic o tom nevim vůbec nic sem uplnej trouba... štěndo budu mít kolem března tak mám celý léto a podzim...

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 07:29
- Nahlásit

Margaret
Jo jo jedna z nich je focená v P6, ale je to už dlouho. Ty tam někde bydlíš, třeba tě znám
Co máš za pejska?

Anonymní
# Zasláno: 20 Říj 2005 08:31
- Nahlásit

Eny
Máš dvě ovčandy?
Já mám dvě kníračky...

Margaret
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 08:33
- Nahlásit

Eny
To jsem byla já, ten anonym

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 08:44 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

Margret
Já už asi vím, takový ty dvě pěkné černé raubířky co ?? Nebo se pletu
Jinak, já už teď má jen jednu ovčandu ta strší už na nás dává pozor je ze shora. Ale časem plánuji zase druhou, no jo ais jsem blázen, jak tvrdí mé okolí

Anonymní
# Zasláno: 20 Říj 2005 08:58
- Nahlásit

Eny
Jojo, jsem to já
To mě mrzí, nebyla přece tak stará, ne?
Eny se jmenuje ta mladší, viď? Chtěla jsem se Tě zaptat, proč si rovná feny na potkání? Víš, třeba v té Stromovce minulý týden... Vždyť ony si jí vůbec nevšímaly a ona po obou šla. Nezdá se mi to vpořádku. Nějak jsem se nezmohla na to, v tu chvíli reagovat, tak se nezlob, že to řeším přes počítač, nemyslím to zle, ale mrzí mě, když bez příčiny takhle jde nějaká čuba po těch mých...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 08:59
- Nahlásit

evina + eny:

díky, asi nejdřív zkusím začít s tím normálním krátkým vodítkem, zřejmě byl největší problém v té stopovačce, sama jsem se tam totiž motala jak vítr v bedně, holt příště musím víc přemýšlet, ještě jednou děkuji za rady

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání