Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Má cenu teď začínat se stopami?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Margaret
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 09:00
- Nahlásit

Eny
To jsem byla zase já, ach jo, zapomínám se přihlašovat

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 09:14
- Nahlásit

Ona si je nerovná, ona si chce hrát, jen mi nějak přišlo, že jsi to nepochopla ty ani ty feny
Je jen trochu hyper a přiřítí se ke psu stylem hurá jsem tu budeme se honit, no a když ten zašne hystericky ječet a zdrhat tak se možná tváří trochu zaraženě, nevím, nebyla jsem tak blízko, nicméně 100% můžu říct, že u téhle feny v tom není ani špetka agrese. Pokud by si je chtěla rovnat, jak píšeš vypydalo by to asi trochu jinak a pravděpodobně by z toho tak lehce nevyšly, bohudíky tohle ona nedělá.
Nemíním to vůči tobě zle, ale měla by jsi se naučit rozlišovat, mezi výzvou ke hře a jak píšeš "rovnáním", předejde se tak mnoha nedorozuměním
Fakt, tahle fena "nerovná", být to ta druhá, tak mlčím, ta pravda byla dominantní, jenže tu jsem si zase ohlídala a k cizím psům nepouštěla, ale nevidím jediný důvod, proč bych nenechala pohrát fenu, o které vím že neublíží. Pokud má majitel toho druhého psa strach, jeho pejsci se bojí, nebo nedůvěřují, má to říct dopředu, není problém, jí zavolat. Ke psům, co neznám jí ani nepouštím, protože vím, že mnozí se velkých psů bojí. Tebe jsem potkávala dokud jsi měla jen tu jednu a bylo vše v pohodě, už si budu pamatovat, že tvý psi se velkých bojí a vyhnu se

Margaret
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 09:29
- Nahlásit

Eny
Já věděla, že takhle po netu to nejde nemyslíme to asi ani jedna nějak konfliktně, ale je to takhle blbý. Moje chyba...
Když si chce pes hrát, tak to fakt poznám, to se nezlob
Ta malá se bojí a začíná zdrhat, to je fakt. Ale ta starší měla na krku oslizlí místo, tak nevím jestli výzva ke hře spočívá v chycení ze strany za krk
Nic se jí nestalo, a nemyslím, že by ji chtěla pokousat, to vůbec, ale bylo to prostě od Eny moc hrr a asi jsme to ani jedna nepochopily jako hru Tak až se příště potkáme tak se to vysvětlí jo? A omlouvám se, že to řeším takhle, příště ... příště už to bude O.K. hlavně, že vím, že jim nic nehrozí. A nevyhýbej se nám! Naopak si myslím, že jim prospěje setkat se i s jiným přístupem od psů než je klasické očuchání a pak hra.

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 09:51
- Nahlásit

Margaret

měla na krku oslizlí místo
Tak to jsi mě pobavila, takže to mám doma krakena, který mě neustále ohrožuje na životě, protože já sama jsem oslizlá v jednom kuse Ona totiž když dvě hodiny nepřetržitě běhá za klacíčkama tak pak trochu hodně slintá, to máš pravdu.
Takže ode dneška se měří agresivita psa podle stupně osliznutí fakt dobrý.

Prosimtě neber to ve zlém, pravděpodobně je to jen nedorozumění, můj pes má jiný projev, je dělaný čistě na výkon a práci, takže asi nikdy nebude v klidu přicházet k pejskům, aby si je očuchal. Tý tvý pejsi jsou mazlíci a pohodoví psíci na procházky, do města... Prostě každý je máme na jiný účel, přesto že je obě dvě jistě stejně milujeme a jsou pro nás ti nejlěpší na světě.
Takže až tě příště potkáme, a ty stále ještě budeš mít chuť a odvahu je spřátelit, tak jí vezmu na vodítko, aby jsme se alespoň pomaleu přiblížily a nepřivodily smrt leknutím, když se k malému bojácnému psíku přiřítí velký, ale klidná tak to ona v nejbliží době snad ani nebude, alespoň v to pevně doufám

Margaret
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 10:02
- Nahlásit

Eny
Každá máme zřejmě jiné požadavky, nebo jak to napsat, na své psy. Mě zase vyhovuje, že si cizích psů nevšímají, zajímám je především já. A když k nim nějaký přijde a chce si normálně pohrát tak ok.

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 10:24
- Nahlásit

Margaret
já o voze, ty...
Samozřejmě máš pravdu, pokud mám pejska na procházky, je žádoucí aby byl klidný, k ostatním v klidu chodil v klidu si hrál... Prostě idylka
Jenže existují i lidé, kteří se svými psy cvičí, skládají zkoužky, jezdí po závodech, kde všude je klid nežádoucí, vyhrávají temperamentní jedinci, temperament je to co se od nich žádá. Tito lidé tráví většinu volného času na cvičácích, na polích... a tak vůbec, prostě tam, kde se potkávají se stejně založenýma lidma, nebo tam kde nikdo nechodí. A mezi ne patřím i já. Cca jednou za 14 dní když máme náhodou den, kdy žádný naplánovaný výcvik není prstě vezmu féňu a jdeme se jen tak projít, vyvětrat hlavu, odpočinout si... Tak teď už doufám je jasné, proč po ní v takovéto situaci nechci aby byla klidná, to prostě nejde a i kdybych se stavěla na hlavu tak klidná nebude, až bude klidná, tyk to bude znamenat, že s ní nní něco v pořádku.
Proto se tady na všech diskuzích, kde se někdo ptá co za zvíře si koupit, jak vybrat z vrhu...
Vždy je první protiotázka a na co to chcete??? Na práci, na sport, pak si vemte takové, které všude šmějdí, ničeho se nebojí... Pokud jako mazlíka, rodinného přítele, na prcházky... pak si vemte klidné štěně.
Pokud si člověk vybere špatně je pak soužití problematické když chci temperament a vezmu si kliďase, pořád řeším jak do něj dostat alespoň trochu života a naopak pokud chci kliďase a vezmu si živel, vstávají mi vlasy hrůzou, jak tohle zvládnout.
To jen velice polopaticky a zhruba řečeno.
Prostě několik skupin majitelů psů existuje a měli bysme se navzájem tolerovat a zbytečně se nehádat, vždyť to snad není tak velký problém, člověk byl obdařen schopností řeči, stačí říct, toto a toto si nepřeji, pejsu si chytněte, můj je nedůvěřivý... A předejde se tím spoustě úplně zbytečných problémů. Tohle myslím obecně. Nechápu proč se pořád musí majitelé velkých a malých psů hádat. Tohle neber osobně, jsem přesvědčena že ty jsi jedna z těch rozumných lidí co potkávám

Pastelka
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 10:33
- Nahlásit

Kalliope
Určitě to zkus. My jsme byli včera poprvé.Zkusili jsme 2 kraťoučký stopičky s párečkem. Na první vůbec nevědela co že to po ní chci, ale na tý druhý už pochopila, že tam někde leží dobrůtka a měla snahu. Samozřejmě chtěla poletovat jako střela, ale držela jsem jí na stopě za obojek a ukazovala kudyže asi ty párečky pochodovaly. Byla legrační. Dneska jdem zase. Měla bys to taky zkusit a to co nejdřív, dokud Píďa neváží 50 kg.Určitě to půjde! Držím palce!

Margaret
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 10:35
- Nahlásit

Eny
Ale jo, rozumím Ti. Jen mi přišlo, že po nich "šla". Ty jsi mi vysvětlila, že jsem to "přečetla" špatně a je to OK. Jsem ráda, že jsme si to vysvětlily, fakt Ale protože ta mladší má trochu hysterickou povahu, tak zbytečně nechci, aby ji někdo stresoval. Ale zase je fakt, jak jsem už psala, že by si měla zvykat na všechny možné typy psů
Takže všechno dobrý, ano? Psala jsem, že jsem to neměla začít řešit tady, tak se nezlob...
Ahoj M.

Eny
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 10:53
- Nahlásit

Margaret
Ne mě to vůbec nevadí, naopak, jsem ráda, že jsme si to vysvětlily

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 13:32
- Nahlásit

Pastelka

díky za podporu, hlavní chyba je v tom, že jsem neprůbojná, kdybych měla trochu jinou povahu, tak jsem na cvičáku otravovala tak dlouho, dokavad by se mnou někdo nešel, no jo holt, každej je nějakej. Hned dneska to zkusím, jen mám strach že ho neukočíruju a budem tam oba dva lítat po poli jak trubci. Mno uvidíme, asi bude pěkná sranda. Nesmíme to hned vdávat, díky.

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 13:33
- Nahlásit

Kalliope
máš recht, nevdávej se

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 13:33
- Nahlásit

teda vzdávat ......

evina
# Zasláno: 20 Říj 2005 14:28
- Nahlásit

Kalliope:určitě to nebude taková hrůza jako moje první...kdosi mi poradil ať šlápnu stopu a schovám se na konci.Pak vzal můj tatík pesana a vydal se po stopě.Z úkrytu za stromem vidím jak běží první tatík a za sebou táhne psa.Dodnes naši tuhle historku vyprávějí-jak jsem vylítla z úkrytu celá rozčílená

Anonymní
# Zasláno: 20 Říj 2005 14:52
- Nahlásit

Kalliope
No tak to ti držím palečky a uržitě si na tebe vzpomenu až budu dneska "stopovat" s tou svojí.Je neuvěřitelný, jakou mají ty potvůrky sílu, když je má člověk v klidu držet a oni mají zběsilou snahu najít ty dobrůtky v trávě...

Pastelka
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 14:53
- Nahlásit

Kalliope
To jsem byla zase já....

Anonymní
# Zasláno: 20 Říj 2005 15:06
- Nahlásit

cim drive zacnes se stoami,tim lepe.v pozdejsim veku ma pes vice rusivych elementu.pocasi se neboj.chce to jen snahu a vytrvalost.

bad
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 16:08
- Nahlásit

Kalliope

Co změnit cvičák? Nebo se k někomu přidat?
Odkud jste? Svět je malý a lidi jsou všude .

Anonymní
# Zasláno: 20 Říj 2005 16:28
- Nahlásit

bad

víš bade, mě se tenhle cvičák moc líbí, našla jsem ho asi až napotřetí, furt jsem měla dilema, že nemůžu najít normální cvičák, na prvním byli odměřený, na druhým se zase z patra koukali na rtw, na svý psiska tam řvali a atmosféra taky nic moc, až tady na tomhle. Jsou tu přátelští lidi, rozumí tomu, výsledky taky mají, všechno vysvětlí ukážou, trpěliví, jen prostě v poslední době nemají moc času (mají závody, i když teď už to pomalu opadá), holt jsem se jen neuměla řádně ozvat a říct: HEJ VOLE? TADY JSEM A CHCI STOPOVAT !! Ne skutečně, jsem taková neprůbojná, a tak jsem to nejprve chtěla zkusit sama, no a jak už jsem tupsala. Katastrofa. Tak to dneska zkusím na pořádnej párek, krátký vodítku a budu brzdit i očima, zítra určitě poreferuju.... : Díky za ochotu a čas

Anonymní
# Zasláno: 20 Říj 2005 16:29
- Nahlásit

to jsem byla já, Kalliope jo a pardón za chybičky

evina
# Zasláno: 20 Říj 2005 17:51
- Nahlásit

Kalliope a odkud vlastně jsi??

Pastelka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 08:24
- Nahlásit

Kalliope
Ahoj, tak jak to včera dopadlo? Nechci to zakřiknout, ale ta moje holka včera asi pochopila co po ní chci a fakt se snežila.Měla čumáček u země tak, že jsem jí i chvilkama mohla pustit. Mám radost !

bad
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 11:57
- Nahlásit

Kalliope,
to je fajn, že se ti tam líbí. To je docela důležité. Také nejsem moc průbojná . A nemám s kým chodit čuchat . Proto se ptám odkud jsi. Víc hlav víc ví a víc očí víc vidí a navíc může být větší "sranda".

Anonymní
# Zasláno: 21 Říj 2005 12:24
- Nahlásit

z Aše, ale na cvičák jezdím do Chebu - cca 25 kilometrů, nemám moc času (kvůli práci) a taky mám jen škodovku, takže na vcvičk jezdím max. 2 x do týdne, pač nemůžu jet z Chebu z práce do Aše pro psa apak znova do Chebu a zase zpátky domů do Aše, škodovka je totiž drahá záležitost , takže to stíhám fakt tak nějak 2x týdně bohužel, ale je to tam super a hledání se určitě vyplatilo, i to dojíždění, v Aši totiž taky máme cvičák, ale jak jsem psala, vůbec se mi tam nelíbilo.
Jinak včerejší pseudostopy mi vážně daly zabrat. Jednalo se asi o dvanáct metrů dlouhou stopu, kdy v každé šlápotě byl kousek salámu no a na konci taková pěkná šťavnatá salámová kupička, bohužel pes víc koukal než čuchal, a tak kdybych ho neměla na vodítku pět z deseti salámů by přešel, takhle jsem ho mohla trošku korigovat, ale i tak to byla naprostá katastrofa, motal se tam jak vítr v bedně, vracel se, dělal kolečka, stopa byla rovná skoro jako pravítko, ale náš milý Píďánek, kdyby nebyl na vodítku vychýlil by se klidně i o tři čtyři metry někam do strany, výborné. Kdybych měla blbou náladu byla by to ještě větší katastrofa, ale takhle mi nezbylo nic jiného než se uchechtávat pod vousy. Opravdu na nás byl skvostný pohled…

Kalliope
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 12:25
- Nahlásit

pardon to jsem byla já............ jsem se nějak zapomněla zaregistrovat... K.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 12:26
- Nahlásit

jen marně doufám, že třeba po dvacáté stopě se to ještě zlepší, ale mám takový blbý pocit, že už to asi nikdy lepší nebude

birma
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 12:32
- Nahlásit

Kalliope
nepropadej panice - byla jsem na tom stejně a pravidelnym stopovánim se dá udělat fakt moc

Kalliope
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:09
- Nahlásit

birma

díky za podporu, doufám v to..

birma
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 23:25
- Nahlásit

Kalliope
Tak jak? Chodíte na stopičky chodíte?

My teď byli asi po měsíci a bylo to naprosto úžasný a super

tak se taky pochlub

Anonymní
# Zasláno: 25 Říj 2005 07:45
- Nahlásit

Ako často robíte stopy so šteniatkami. Koľko krát do týždňa? A koľko stôp po sebe pri jednom tréningu? Môjho 7 mes. labradora bavia 3 stopy za sebou a v najlepšom prestaneme.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 08:53
- Nahlásit

birma

no už jsme byli asi 4x, ale je to pořád to samé, plazí se jak blázen, ale vůbec nečuchá, nedává nos k zemi jenom tak nasává popřípadě doufá, že uvidí, ale nesnaží se dát čumec k zemi, jak říkám, kdyby nebyl na vodítku 7 z desti salámů přejde, v horším případě půjde úplně někam jinam. Vůbec nevím co s tím, to mu mám tu kebuli tlačit na zem násilím nebo co? Třeba se ještě vzchopí a po třicátý stopě už začne čuchat, ale moc tomu nevěřím. Dělám něco špatně, nevím. Zjistila jsem, že hledá spíš očima než nosem, tak jsem mu ty salámky pěkně schovala pod lístečky, aby je neviděl, no a jak už jsem psala, on je neviděl a tak by přešel 7 z deseti, hlavně aby už byl na konci a sežral tu malou hromádku salámů. Pospíchá pospíchá až z toho nečuchá. Vidím to bledě, ale závěry budu dělat až tak za tři měsíce...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání