Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jsem neschopná majitelka psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2011 12:14
- Nahlásit

michaelau
Tak já to jdu řešit v reále..

tož košik a klid s sebou. A taky ještě jeden nápad. Zkus esli ti čoklid neskočí na špek a to doslova.U nás je teď špek v kurzu. To máš vidět ten oční kontakt. Kostičky voňavého špííííčku, joooo, to je prej dobrůtka. pravilo to moje zrzavý ohařisko. Máš sice upatlaný mastný prsty, ale čoklida, kterej je na odměnu natěšenej. A taky potom časem si udělej takovou směs z odměn. nakrájej si na kousky sýr, maso, párek, špek, všechno to v pytlíku protřes a pesan nebude nikdy vědět co na něj čeká... o to víc se bude těšit a snažit.

michaelau
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2011 15:01
- Nahlásit

PetraK
Super Tak i ty máš ohaře? Tak asi jsou podobná nátura. Nikdy bych ho nevyměnila, i když dnes, když sežral hov.o, tak jsem troška zaváhala.
No a špek není drahý, jako některé pamlsky, které jsou sušené a nevoní tolik, takže ho zajímají, jen když je v klidu.
Na doporučený cvičák jsem se ozvala, řekli, abych přišla když cvičí psi hromadně, že se můžu koukat a potom si se mnou promluví a poradí co dál. Ale bylo to ve středu a to jsem byla v práci i se šedivákem až do 22h (pracuji za směny). A zítra jdu na lyže na týden, takže zase nic. Ale mám pár nápadů co dál, jak jste mi napsali různé nápady a rady, zkouším a i když to jde pomalu, tak cvičím hlavně sama sebe, hlídám se, abych nenapínala vodítko a abych nebyla hysterka, když se blíží nějaký pes a ono to docela funguje. Pes se už jen zježí, ale nevystartuje, je odměněn, zatím je to jen na dálku, ale tak za dva-tři týdny vzdálenost zmenším a tak.
Samozřejmě i jiné cviky budu zkoušet a zkoušet. A asi zase napíšu, až ztratím nervy a inspiraci a věřím, že mě někdo z cz-pes nakopne

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2011 19:54
- Nahlásit

michaelau
Tak i ty máš ohaře?

jojo, mám vižlouna

tak jsem troška zaváhala

ano, to dost dobře i chápu

řekli, abych přišla když cvičí psi hromadně, že se můžu koukat a potom si se mnou promluví a poradí co dál
fajn, uděláš si představu o co jde a připravíš se na to.

a i když to jde pomalu, tak cvičím hlavně sama sebe, hlídám se, abych nenapínala vodítko a abych nebyla hysterka, když se blíží nějaký pes a ono to docela funguje. Pes se už jen zježí,

no tak vidíš, jde to náhodou dobře
tak moc držím palce

Naomi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2011 12:49
- Nahlásit

Ahoj,
zkus někdy mrknout na national geographic(nebo jak se to píše :-D ) - Znalec psí duše...možná pochopíš, v čem děláš chybu. Ten pes z tebe vycítí tvůj strach, to, že si říkáš, že zaůtočí, když se potkáte se psem - a bere to jako povel. Pes vycítí tvé myšlenky. Možná proto se s manželem chová jinak, protože manžel je uvolněný a na nic takového nemyslí. A s tím míčkem - to dělají i naši psi - ale nikdy by si neublížili, i když to vypadá hrozivě. tak jako tobě by někdo vzal před nosem něco, co jsi zrovna chtěla, taky by tě to naštvalo - oni nemluví, ale činí! ;) A fena od mamky, ta taky vždycky štěká jako by jí šlo o život, škube se z vodítka a když ji pustím, doletí k psovi, očuchá a už se nezajímá ...možná to zkus s náhubkem a uvidíš, jak bude reagovat, jestli jí můžeš věřit, nebo ne.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání