| Autor |
Zpráva |
argosek
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:00
- Nahlásit
Biluška
jiste!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:02
- Nahlásit
argosek
jiste!
myslím, že už to začíná působit . Mám neodolatelnou touhu vlézt si do vany . Zatím teda do horké vody, ale to se snad časem taky poddá . Asi už začínám být Mrož
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:07
- Nahlásit
Biluška
pristi tyden cekej fakturu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:09
- Nahlásit
argosek
pristi tyden cekej fakturu
Co to je za změny? . Jsem chtěla po cestě hodit pár drobných do kasičky
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 14:55
- Nahlásit
Díky za množství příspěvku. Přečetla jsem si hodně věcí, které mě nenapadli.
- Náhubek nenosí, ten nosil jen když byl nemocný, aby si nekousal ránu - začnu ho používat, dokud se panička nenaučí být v klidu.
- Asi to tahání není o váze, musím jít na cvičák, aby mi někdo ukázal, jak tahat, řvát umím, jen se ještě musím naučit zklidnit potom co zařvu
- Se psem jsem dlouho neměla problém, nebyla jsem nervózní, byl hodný na jiné psi, takže když poprvé vyjel na psa, tak já byla v klidu, nemohl cítit mojí nervozitu, takže tam byl problém v něčem jiném (asi to že je puberťák a začal zkoušet co muže..) ale je pravda, ze teď to už na něj asi přenáším.
- Dnes jsem si více hlídala vodítko - aby nebylo napjaté, ani když šel nějaký pes naproti. Měla jsem ho uvolněné, psa jsem k sobě netahala, jen jsem nenásilně změnila směr... Mám co dělat se sebou.
... jdu si zavolat na cvičák. Zatím se loučím a doufám, že když jsem budu příště psát, tak s tím, že nevím kam na dovolenou se psem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 15:16
- Nahlásit
michaelau
- Dnes jsem si více hlídala vodítko - aby nebylo napjaté, ani když šel nějaký pes naproti. Měla jsem ho uvolněné, psa jsem k sobě netahala, jen jsem nenásilně změnila směr
fajn, fajn. Ještě můžeš třeba dát povel k noze a chtít po něm splnění toho povelu, ne že se bude věnovat očumování psů kolem. S flaksou v ruce to půjde líp.
Košík je moc dobrá věc - určo i na hodinu na cvičák si ho vezmi, ať tohle nemusíš řešit a můžeš se soustředit na jiný věci.
ještě - postupem času si ho nauč na píšťalku, aby uměl povely na píšťalku. Ta je bez emocí v hlase, takže ten pes nepozná, že ho přivoláváš s nervozitou, obavama či jakoukoliv emocí.
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 15:28
- Nahlásit
PetraK
postupem času si ho nauč na píšťalku, aby uměl povely na píšťalku[i][/i]
Tu doma mám, ale nějak jsem jí přestala používat, když jsem jí zapomněla pár krát doma... Zapomněla jsem, že jí mám.
A co je to flaksou? Nejsem z Čech, tak úplně teď nevím...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 15:36
- Nahlásit
michaelau
A co je to flaksou?
promiň, nedošlo mi to. Myslím kus masa, třeba vařené kuřecí, nebo tak něco, něco co mu jindy nedáš a on na to bude hrozně natěšený. S piškotem a obyč pamlskama v zátěžových situacích moc nepořídíš. Takže něco extrovního, jen pro tyhle příležitosti.
Taky piluj přivolání a ten povel k noze, kdy právě přes pamlsek si navedeš psa k tomu, že se bude dívat na tebe a ne očumovat po okolí. Aby jsi pak mohla zkracovat vzdálenost od ostatních psů. Teď si zjisti v jaké vzdálenosti od druhého psa tě je ještě schopen vnímat a tam trénuj k noze s tím, že čoklid bude u nohy a dívat se ti do obličeje. Jak si to navykne, postupně můžeš zkracovat vzdálenost mezi vámi a jiným psem. Pochopitelně ten druhý pes musí být pod vlivem majitele, tzn, že je buď na vodítku, nebo si sám od sebe druhých psů nevšímá.nemůžeš tohle cvičit, když bys neměla jistotu, že se ten druhý pes nepořítí k vám. Tedy takhle - nevím, jak na tom jste s poslušností a cvičením, třeba jste na úplném začátku a pak povel k noze musíš nejdřív pochopitelně svého psa naučit, pak to s ním cvičit v klidovém prostředí a zátěž dodat postupně.
K píšťalce se vrať, doporučuju, fakt.
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 15:40
- Nahlásit
PetraK
No jasně, je pravda, že na píšťalce nepozná, že jsem nahněvaná. U nohy hodí, když není na blízku pes. Před 2 týdny jsem ho začala učit povel: "Podívej". Vždy když se na mě potom co řeknu"podívej podívá, tak je odměněn... doma to ví na 100%, minulý týden jsem to začala zkoušet na louce, kde se v dálce hráli psi... malý úspěch, ale to chce cvik...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 15:46
- Nahlásit
michaelau
Před 2 týdny jsem ho začala učit povel: "Podívej"
jojojojo!! fajn! A děláš to dobře!! Jen bych to ještě venku nejdřív nacvičila, než tam žádní pséci nebudou. Ať si to zafixuje i venku v klidovém prostředí a pak ta louka s pséky v dálce a pak se přibližovat.
. malý úspěch
ne, náhodou velký úspěch. Musíš se pochválit- nikdo jinej to neudělá .
hele máš výmara, je to ingeligentní pes, ale taky pes, který si rád chce prosadit to svoje, oni dokáží být palice tvrdohlavý, tak s tím k tomu musí člověk přistupovat , zvládneš to. Nemyslím, že tedy to bude o tom, že si bude hafan radostně hrát s kýmkoliv koho potká,ale naučíš ho ovladatelnosti a ignorování.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 15:57
- Nahlásit
PetraK
postupem času si ho nauč na píšťalku, aby uměl povely na píšťalku. Ta je bez emocí v hlase, takže ten pes nepozná, že ho přivoláváš s nervozitou, obavama či jakoukoliv emocí.
já dokážu i na píšťalku pískat nasraně ale rozhodně je to můj věrný přítel
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 16:02
- Nahlásit
PetraK
A pak že neumíš vysvětovat!
michaelau
S tím řvaním, jako bys asi neměla řvát, protože seš nahněvaná a máš potíž se pak "ovládnout" a zklidnit... bys spíš měla řvát z pozice převahy... Já nejsem moc vztekací typ, tak se mi to kecá, já vím , ale mám dojem, že pes celkem dlabe na nějaké vztekání paničky, obecně, pokud v tom není převaha... (asi jako děti ignorují vřískání mamky a poslechnou ve vteřině, když jednou houkne táta).
Samozřejmě si umím představit, že to nejde změnit na povel... Ale věřím ve směřování.
Víc si věř a neříkej ani z legrace, že jsi neschopná. To je nesmysl a podkopáváš si sebedůvěru.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 16:03
- Nahlásit
bonc
já dokážu i na píšťalku pískat nasraně.
jo to huž mi psala i VerčaZ no asi jo, asi tam taky čék vloží třeba větší důraz nebo tak,ale myslím, že je to prostě jiný než s tím hlasem, kde ten čokl jasně čte - ááá madam je nááásratáááááá, něco sem prokoučoval... nebo je nervní, copak se teda děje....
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 16:03
- Nahlásit
PetraK
To mi bude úúúúplně stačit, Když bude psi ignorovat... Ale je opravdu hodně inteligentní a tak se musím já naučit jak mu říct co chci a on to rychle pochopí... Jen si to musím srovnat v hlavě já..
bonc
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 16:10
- Nahlásit
Vero
Neschopnost... no já si jen chci přiznat pravdu. Do teď jsem byla naštvaná na psa, a ptala se za co mě trestá, když se mu tolik věnuji. A potom jsem si přiznala, že muj pes je výsledek mého výcviku a mého chování. Nebyla jsem SCHOPNÁ ho vychovat. Proto to slovo... Ale nebudu si ho už opakovat, radši se zaměřím na slova jako: Poučená, snaživá, doufající
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 16:11
- Nahlásit
Vero
A pak že neumíš vysvětovat
no nevim, hlavně - nesmim se do teho moc zamotat jak se probudí grafoman, sem v hajzlu
S tím řvaním, jako bys asi neměla řvát
tohle je hodně důležitá věc michaelau, vážně hodně důležitá. Lepší volat takovým pozitvním hlasem některý z neutrálních "povelů" (nebo jak to říct), třeba :"Deme,deme, deméééé, tak honeeem poooď,poooď jdemééé!" spíš jako když člověk volá psa k nějaký radostný akci. V podstatě člověk vypadá jako dement, ale nestupňuje křikem napětí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 16:15
- Nahlásit
michaelau
ptala se za co mě trestá, když se mu tolik věnuji.
jo, je to pes. ne člověk. On tě netrestá, on si jede po psím a podle toho, jak mu člověk dovolí. Někdy i moc toho věnování, je na škodu. Teď nevím, jak bych to popsala, ale páč třeba páník si udržuje trochu dištanc (což pánící začasto dělávají), tak i proto ho pes víc bere, že se mu nevnucuje. Páč von šéf se teda jako nevnucuje . tím nemyslím se psu nevěnovat, ale vybalancovat to.
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 16:23
- Nahlásit
PetraK
Aaaaaaaa, to je hrozné... to jsem přesně jaaaaa. Jsem celý život, celé dětství, přála psa a vždy jsem dostala jen knihu o psech... a teď jsem si řekla, že mám zahradu, mám práci, kde si ho mužu brát, mám energii i peníze, tak jsem si ho pořídila a úplně ho žeruuuu, až to přeháním...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 16:40
- Nahlásit
michaelau
a úplně ho žeruuuu, až to přeháním...
no jo, já vim. a tak to má každej, kdo se konečně dočká po sto letech, jenže tohle je přesně ukázka toho, že takhle to nejde. Teda takhle - jde to, páč člověk toho čokla prostě miluje, jenže se to prostě musí vybalancovat. Podívej se na partnera, bude se psem kravit, ale klidně si ho i nevšímá, jenže pánčička?? Dá psékusovi celou svou pozornost. a to né úplně doobře, to nedobřé vůbec . Páč určo běhá spousta mýtů o tom co a jak a kde by měl a dělá šéf a super šéf a super alfa a supernevimco, ale prostě když použiješ selskej rozum, tak všeho ocamcaď pocamcaď. Podivej se prostě na chlapa a dělej to stejně, on se z toho psa taky neposadí na zadek. Zatimco my jo a čekáme pak, že pes se z toho zblázní. A vono ne. nezapomínej, je to pes, žije, chová se a přemýšlí po psím. Byť bude sebeinteligentnější. Ale i kdyby uměl spočítat logaritmy, vždy se bude chovat jako pes, to po něm nemůžem chcít, aby byl člověk.
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 17:29
- Nahlásit
PetraK
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 20:28
- Nahlásit
michaleau
Já jsem si taky připadala neschopně, chápu to , ... jen jsem měla "výhodu", že jsem nenapravovala svoje, ale cizí chyby (neměla jsem psa od štěněte).
Co se mi osvědčilo s tím rvaním... Předvídat, předvídat a předvídat. Z řeči těla už poznám, co smrdí průšvihem už předem, nebo kdy se komunikace v průšvih hrozí zvrtnout, a psa odvolávám...
Osvědčilo se mi naučit psa chodit u pravé nohy stejně jako u levé - spousta lidí s problémovým (vztekajícím se) psem uhne napravo, a pro mě je víc v klidu projít kolem se psem na opačné straně - a pro mého psa taky...
Žádné hračky mezi psy-samci, a už vůbec ne míček...
Dokonce dneska už pes neodpovídá ani na machrování, pokud na něho včas promluvím, ať je slušnej a malej, tak radši mete pryč... (Ale to ani nevím, jak jsem vlastně udělala. )
Co bylo blbý... zasáhnout prostě moc pozdě - až docházelo ke kontaktu tělo na tělo... A ještě horší v "krizové situaci" vzít svýho psa za obojek nebo dovolit napnout vodítko - to byl spolehlivý knoflík na proměnu Jekylla v Hyda.
Neber to jako "rady" - jsem úplnej laik, první čokl a tak, jen jsem ti chtěla spíš nějak říct, že s tím mám taky zkušenost, a jakou... Držím palce, ať najdeš dobrý lidi, co ti to pomůžou zvládnout, ať taky řešíš se psem jen tu dovolenou.
Jo a ještě tohle - možná vůbec nejsi oproti manželovi nějaká neschopná. Třeba si jen s ním ZATÍM netroufl zkusit, co může, páč je to přece jen alfík... ty u něj autoritu máš, ale prostě menší, tak začal u tebe (a tys ho v tom nevědomky spíš utvrzovala zatím)... a řešit to nakonec bude muset i páník. Nevím, přijde mi to pravdědobný - tak aby neusnul na vavřínech a nepřekvapil se.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 21:01
- Nahlásit
Psíček
muj pes chvíli jen koukal, ale potom to nevydržel a na malého zaútočil, položil ho na lopatky a prali se. Ale nebylo to že by mu chtěl ublížit, jinak by to udělal, jen mu chtěl dát najevo, že je to jeho míč a dal to tímhle agresivním způsobem
Tak ti nevím, řekla bych, že si asi moc nehráli možná to zadavatelka nenapsala dost přesně, ale tohle mi nepřijde jako popis hry dvou psů
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 22:20
- Nahlásit
Psíček
rozkopu mu tn jeho chlupatej smradlavej gsycht
Samozřejmě kopete s láskou,že?To třeba já nemůžu,páč můj pes kope taky a má lepší trefu než já
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 22:25
- Nahlásit
danajasa
můj pes kope taky
pak máte koňa a ne psa.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2011 22:37
- Nahlásit
PetraK
koňa a ne psa
Já mám pakoně
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2011 10:03
- Nahlásit
Psíček
ty ses jelito
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2011 10:07
- Nahlásit
Psíček
Šiš, von tady snad někdo radil do psa kopat, nebo jít na psí agresi agresí?
A kde ses flákal?
A která psí fóra máš na mysli? Juknu!
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2011 09:22
- Nahlásit
Psíček
Jsi v tom kině nějak upad na důvtipu
|
PetraK
Člen |