Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jsem neschopná majitelka psa
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 18:56
- Nahlásit

Mám, resp. máme s manželem psa, 19měsíčný výmarský ohař. Od malička jsme se mu věnovali, chodili s ním hodně mezi psi, učili ho si s nimi hrát. Cvičili ho, chodili na cvičák, základní výcvik (tam s ním chodil jen manžel). Pořád ho cvičíme. Asi před 2 měsíci poprvé zaútočil na psa - když byl se mnou venku, stejně velkého a stejného pohlaví. Na malé plemena neútočí, ani na feny - velké ani malé. Občas začal štěkat na kolemjdoucího (a víte, že když 35kg pes začne štěkat, tak se to podstatně liší od štěkání yorksira, které si člověk ani nevšimne). Vždy když jsem to řekla manželovi, co se mi stalo, nechtěl tomu věřit. Tak jsme šli se psem ven společně a říkal, že se chová úplně jinak, jako když jde s ním sám. Říkal, že jemu nevystartuje na žádného psa. Má ho většinu času bez vodítka. To jsem před tím měla i já, ale teď mu vůbec nevěřím a tak ho mám pořád na stopovacím vodítku a když uvidím psa nebo člověka, tak ho hned chytám. O to víc je agresivní na psi i na malé, štěká jako by mu šlo o život.
Teď jsem se vrátila s večerní vycházky, vyhýbala jsem se psum, jednoho jsme nakonec potkali, byl malý (malý naháč) a znám je, je to ještě štěně a tak jsem psa radši nechytala (vzhledem k tomu, že na vodítku je agresivní i na malé psi), očichali se a bylo všechno ok. Povídala jsem si s majitelem toho psa a mému psovi vypadl zbytek míčku z tlamy, malý pes mu to ukradl, muj pes chvíli jen koukal, ale potom to nevydržel a na malého zaútočil, položil ho na lopatky a prali se. Ale nebylo to že by mu chtěl ublížit, jinak by to udělal, jen mu chtěl dát najevo, že je to jeho míč a dal to tímhle agresivním způsobem. Na zavolání neposlech, musela jsem ho odtáhnout potáhnutím za vodítko. Nechci mít psa, který reaguje agresívně, ale nevím jak mu to říct, myslím, že mu nerozumím, co mi tím vším vlastně říká. A jak mu mám na to odpovědět, že toto nesmí dělat?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:10
- Nahlásit

michaelau
když uvidím psa nebo člověka, tak ho hned chytám.
v tomhle vidim problém..myslím,že si to sama i uvědomuješ.Zkusila bych dohnat chybějící socializaci .Určitě bych se vyhla podobným situacím
mému psovi vypadl zbytek míčku z tlamy, malý pes mu to ukradl, muj pes chvíli jen koukal, ale potom to nevydržel a na malého zaútočil
nebot k tomu aby toto nastalo nemusí být pes vůbec agresivní,v takové situaci jsou schopni se servat i psi pohodoví co se spolu znají.

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:26
- Nahlásit

davidkova renata
Zkusila bych dohnat chybějící socializaci
Bojím se s ním chodit mezi psi. Asi to budu muset začít dělat, ale postupně, chodím s ním na louku, tak jsou nějaké psi vždy ale nejdu za nimi, jsem daleko od nich a hraji si se psem, aby si vytvořil pocit, že já a jiné psi na jednom místě je v pořádku, vzdálenost budu snižovat, až se možná bude hrát s nimi. Jinak s manželem chodí každé ráno na hodinu ven a to se potká se psi a hraje si s nimi...jen u toho nemůžu být já....
A ještě mě napadlo, že i doma, když mluvím milým hlasem s manželem a hladím ho po vlasech, tak pes kňučí a nacpe se mezi nás, on na mě muže takto mluvit i hladit mě, ale já jeho ne.
Za to ho vždy vyhodíme z pokoje, tak to už pochopil, že toto nemůže, ale nevím co dělat venku, když mluvím milým hlasem na jiného psa a hladím ho a on po něm vystartuje, protože žárlí, tak ho venku nemám kam zavřít za trest a když ho vemu a jdeme od psa pryč, on je jenom rád, že jsem zase jen jeho...

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:29
- Nahlásit

michaelau
tak ho mám pořád na stopovacím vodítku a když uvidím psa nebo člověka, tak ho hned chytám. O to víc je agresivní na psi i na malé, štěká jako by mu šlo o život.
Si v nervech, prenasis to na psa jak na telegrafnim dratu. Vsadim se, ze kdyz ho na snure privolas jen tak, kdyz v dohledu nikdo neni, ze uz kouka kolem a spizuje, co za nebezpeci ti hrozi.
Zkus jit s manzelem vicekrat, jen mlcky a pozorovat, co dela jinak, nez ty a proc se pak chova i pes jinak.
mému psovi vypadl zbytek míčku z tlamy, malý pes mu to ukradl
O presdrzku si koledujici situace, priste nedavat hracku s partakem. A tvuj pes zareagoval zcela prirozene.
A jak mu mám na to odpovědět, že toto nesmí dělat?
Vyvarovat se oblibene hracky, kdyz se s nekym psim potkate a krafete.
A hlavne se fakt nenervi, nepouzivej slovo "neschopnost" v souvislosti se svou osobou, uz jen to, ze o tom takhle dumas, svedci o opaku.

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:30
- Nahlásit

davidkova renata
nebot k tomu aby toto nastalo nemusí být pes vůbec agresivní,v takové situaci jsou schopni se servat i psi pohodoví co se spolu znají.
To je asi pravda...ulevilo se...

agáta12
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:37
- Nahlásit

michaelau
Promiň, ale proč máš potřebu hladit jiný psy a ještě ke všemu na ně mluvit, když máš svýho ? ? ?

Zkus mile promlouvat na cizího chlapa a pomazlit se s ním a měj ssebou svého muže .

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:39
- Nahlásit

agáta12
Promiň, ale proč máš potřebu hladit jiný psy a ještě ke všemu na ně mluvit, když máš svýho
no já taky pohladím známého psa, který se ke mě přijde přivítat a rozhodně netoleruju, aby můj pes kvůli tomu po něm vyjížděl. Přijde mi to jako normální situace.

radkah
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:45
- Nahlásit

agáta12
já si taky myslím, že je naprosto normální hladit jiného psa v přítomnosti toho mého.michaelau
moje kamarádka měla podobnej problém se svým psem a dostala se do takové "schýzy", že ho venčila jen za tmy a na opuštěných místech...do roka to bylo se psem ještě horší. Pevný nervy

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:45
- Nahlásit

agáta12
Souhlas, lidi znami maj (na ridke vyjimky) zakazano krmit my zarlivky v takovym tom krouzku, kdy se sebehne kolem krmice x psuch. Sou to svinuchy, v tomhle pripade je automaticky privolavam.. A stejne tak logicky nekrmim a nehladim cizi psicky, kdyz mam u sebe svy.

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:47
- Nahlásit

Fifi
Si v nervech, prenasis to na psa jak na telegrafnim dratu.[/i]
To jsem... A je pravda, ze když ho jen tak přivolám, tak hned hledá, co se děje..
[i]Zkus jit s manzelem vicekrat, jen mlcky a pozorovat, co dela jinak..
.
Když jdu s manželem, chová se stejně, jako když jdu s ním sama. Reaguje na mojí přítomnost.. :/
Vyvarovat se oblibene hracky, kdyz se s nekym psim potkate a krafete[i][/i]
Ahá... to mě nenapadlo...

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:47
- Nahlásit

radkah
že je naprosto normální hladit jiného psa v přítomnosti toho mého
Velmi zalezi asi na povaze a plemeni psa, dovolim si tvrdit.

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:49
- Nahlásit

Fifi
Velmi zalezi asi na povaze a plemeni psa, dovolim si tvrdit. a na majiteli.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:53
- Nahlásit

Fifi
lidi znami maj (na ridke vyjimky) zakazano krmit my zarlivky v takovym tom krouzku, kdy se sebehne kolem krmice x psuch.
mýho psa si netroufne krmit nikdo ani ze známejch,pokud je mu život milej,ale hladit si teda budu fakt co chci a kdy chci bo mám psy ráda.Čubě to nevadí,asi ví,že má svý jistý
michaelau
Jinak s manželem chodí každé ráno na hodinu ven a to se potká se psi a hraje si s nimi...jen u toho nemůžu být já....
no tak to neni ve psovi,ale v tobě(což ostatně tak bývá)a budeš muset spíš pracovat na sobě než na psu..

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:55
- Nahlásit

davidkova renata
mýho psa si netroufne krmit nikdo ani ze známejch,pokud je mu život milej,ale hladit si teda budu fakt co chci a kdy chci mě to totiž přijde strašně nepraktické, protože pak se taky může stát, že se ohnu pro něco na zemi vedle jiného psa a ten můj to pochopí jako že ho chci hladit.takže já mám zásadu, že nebude vyjíždět po nikom a ze žádných důvodů.ale chápu, že každý to má jinak.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:55
- Nahlásit

davidkova renata
,ale hladit si teda budu fakt co chci a kdy chci bo mám psy ráda.Čubě to nevadí,asi ví,že má svý jistý
99% mých psů to neva taky. Ale kdybych si dovolila se jen podívat na jiného psa v přítomnosti Oriny tak ho rozcupuje na atomy

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:56
- Nahlásit

radkah
No právě z toho mám strach... a cítím, že začínám nesnášet, když vidím, že je tolik a tolik hodina měla bych jít se psem a už přemýšlím kudy jít, kde bude nejmíň lidí a psu v tu a tu hodinu....
Musím s tím něco dělat, je to mladý pes a mám možnost z něj udělat spokojeného a zdravě sebevědomého
psa. Jen to teď nesmím podcenit. (S dětmi je úžasný, nosím ho do práce, pracuji s dětmi všech věkových kategorií, tak aspoň v tomto jsem si jistá

agáta12
No pes je pes a mám to tak, že nechci, aby mi pes dovoloval, koho mužu hladit a koho ne.... teda tak chci aby to měl, to mi přijde jako zdravý postoj. Ale každý to má jinak. Já to mám takto, jen ještě to vysvětlit mému psovi.
Nesrovnávala bych vztah s manželem a se psem..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:00
- Nahlásit

makrel
Biluška
dyk jo,každej to má jinak,každýmu vyhovuje něco jinýho a taky asi fakt záleží na povaze toho čokla.Mě by to nevyhovovalo a tak to kupodivu žádnej můj pes nedělal aniž bych se nějak snažila.
michaelau
cítím, že začínám nesnášet, když vidím, že je tolik a tolik hodina měla bych jít se psem a už přemýšlím kudy jít, kde bude nejmíň lidí a psu v tu a tu hodinu
no tak to už je skoro pozdě...jako s tim ti neporadim,neumim to s lidma.. ne teda že bych to se psama uměla,ale je to lepčí než s lidma.

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:00
- Nahlásit

davidkova renata
Já chci na sobě pracovat, vím že je chyba ve mně, pes reaguje na mě, ale nevím co mám dělat jinak...

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:02
- Nahlásit

davidkova renata
no mě to dělali 2, jak přišli z útulku, ten současný pes vyjížděl po všem, jenže to bylo ze strachu, teď všechny miluje

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:02
- Nahlásit

davidkova renata
ale hladit si teda budu fakt co chci a kdy chci bo mám psy ráda.Čubě to nevadí,asi ví,že má svý jistý
Tak cokle nam znamy si samo pohladim, po nejakym psim privitani. Abych se cicmala s cizim coklem, kdyz mam u sebe dve svoje, to fakt ne. Ale taky mam pejsky rada.

Biluška
Ale kdybych si dovolila se jen podívat na jiného psa v přítomnosti Oriny tak ho rozcupuje na atomy
To je prave ten plemenny mirny rozdil, co jsem chtela nastinit.

michaelau
Musím s tím něco dělat, je to mladý pes a mám možnost z něj udělat spokojeného a zdravě sebevědomého
psa.

A odkud jsi? Ideal aby TEBE tech tvych strachu nekdo zbavil, v klidu a pri vychazce..

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:03
- Nahlásit

davidkova renata
To chce, aby to viděl naživo někdo, kdo to umí s lidmi, aby mi řekl, co vlastně vidí a to by mohlo pomoct... Ach jaj.

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:04
- Nahlásit

Fifi

Bydlím v Praze.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:04
- Nahlásit

michaelau
Já chci na sobě pracovat, vím že je chyba ve mně, pes reaguje na mě, ale nevím co mám dělat jinak...
jj,to je bezva páč tohle uvědomění je vůbec nejdůležitější!
akorát nevim jak ti říct, abys byla v klidu,neměla nerva,věřila si,že vše zmákneš v pohodě, neřešila kraviny ,měla nadhled atd atd..už vůbec to nejde po netu.
možná bys měla zkusit pohledat někoho schopnýho co to s čoklama umí,třeba taky pejskaře a chdit s nim nebo zkusit nějakej slušnej cvičák,individuálku nejlíp..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:05
- Nahlásit

michaelau
ty jsi z Prahy? já taky kde bydlíš,já na Praze 6

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:07
- Nahlásit

davidkova renata
Bydlím v Praze.
V praze bydli, tak ji, neschopnou, uschopnete, kurnajz.
možná bys měla zkusit pohledat někoho schopnýho co to s čoklama umí,třeba taky pejskaře a chdit s nim nebo zkusit nějakej slušnej cvičák,individuálku nejlíp..
No to rikam...

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:08
- Nahlásit

davidkova renata
taky si myslím, že byste ji mohli přibrat do té vaší partičky

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:09
- Nahlásit

Fifi
Abych se cicmala s cizim coklem, kdyz mam u sebe dve svoje, to fakt ne.
já se cicmám,teda dyš se přídou mazlit,jinak je k sobě nelákám a neběhám za nima,to fakt ne
plemenný rozdíl tuty bude,ale znám taky NO co se chovaj tak,že hladit jiný nee,spíš bych řekla,že to bé vo jedinci jako takovým a taky možná když jich je víc než jeden..
makrel
jenže to bylo ze strachu
atak to je jasný,to je zas něco jinýho

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:09
- Nahlásit

davidkova renata
Praha 9 - Vysočany a pracuji na Praze 10, tam má kde muj zloduch běhat...

A asi to chce zase nějaký dobrý cvičák a teď bych měla chodit cvičit já a ne manžel.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:10
- Nahlásit

Fifi
No to rikam...
jakože jí mám poradit cvičák jo? páč schopná si teda nepřídu..leda schopná fšeho

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:10
- Nahlásit

davidkova renata
si teda myslím, že bylo, proto jsem ho za to netraverzovala . Jinak to je druhá z těch mála věcí, jak jsme se bavily tuhle, na kterých trvám.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání