Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jsem neschopná majitelka psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
danajasa
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:12
- Nahlásit

vím že je chyba ve mně, pes reaguje na mě, ale nevím co mám dělat jinak.
Hele já mám dementa a taky na mě figurant křičel u vobran at okamžitě mlčím páč ten pes je na mě závislej a vzápětí na mě křičeli at nan radostně ječím že je jinak skleslej a neveselej páč je na mě závislej a vzápětí ta sfině zdrhla páč namě ůpa kašle.Taky sem měla hlavu jak kopačák a musela sem hledat zlatou střední cestu aby mě netrfil šlak.Mě dost pomohlo mu nadávat a když chcu aby byl veselej nadávám radostně,čímž se odreaguju a přesto že pronáším velmi sprostá slova mám štasného psa

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:12
- Nahlásit

michaelau
Praha 9 - Vysočany a pracuji na Praze 10, tam má kde muj zloduch běhat
šiš to je úpa na druhý straně
no cvičák bys mohla třá semka,mám tam kámošku hlavní výcvikářku,tak by ses mohla na ní obrátit,bych jí informovala
http://www.zkoliben.estranky.cz/
musiim ted jít,mám emila
davidkova.renata@seznam.cz
tak kdyžtak písni kdybys chtěla

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:14
- Nahlásit

A co známý psycholog psu? Desensky? Ten mi nepomůže, co je vlastně zač?

Venta
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:16
- Nahlásit

michaelau
A máš u psa autoritu? Když ti brání hladit si jiný psy i manžela, tak jestli on se nepovažuje za tvýho šéfa trochu? A když narozdíl od tebe manželovi funguje normálně, jak píšeš.
To by bylo fajn, kdybys našla nějakej dobrej cvičák, kde by ti i pomohli...určitě ti tu někdo poradí (já sice jsem z Prahy, ale cvičáky vůbec neznám)

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:17
- Nahlásit

danajasa

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:19
- Nahlásit

Fifi
To je prave ten plemenny mirny rozdil, co jsem chtela nastinit.
Přesně. Ale výmar by snad tyhle vlastnosti mít neměl . Tam bude, předpokládám, chyba v něčem jiným.

michaelau
Nestíhám pročíst celou diskuzi tak nevím essi to tu už někdo neříkal. Mám takové tušení, že v tvém případě bude chyba v pozdních reakcích na chování psa. Proto to tobě dělá a tvému mužovi ne. Znám typ většinou žen (ale občas i mužů), kteří stojí na druhém konci vodítka, pes je našponovaný, vrčí, štěká, vyvádí....a majitelka stojí a s prominutím blbě čumí. Teprve po pár vteřinách (někdy i minutách) jí docvakne, že by měla něco dělat a místo aby trefně použila traverzu tak začne psa táhnout pryč. Což samozřejmě jde blbě, páč pes nechce být tažen, chce řvát na protivníka. Všechno je to špatně
Musíš reagovat hned. V té vteřině kdy pes vyrazí ty škubneš vodítkem (nejlépe tak, aby pes udělal tři salta vzad) a zařveš "fujeto" takovým tónem, aby se lekly babky o dvě ulice dál. Nejlíp ale bude zajít na ten cvičák, ať ti to někdo předvede a zkoriguje tě

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:21
- Nahlásit

michaelau
co známý psycholog psu? Desensky? Ten mi nepomůže, co je vlastně zač?

pomůže ti hlavně od peněz navíc sama píšeš, že je psí psícholok ale taky to,že pes je v pořádku,rozbitá jsi ty ,takže co by s tebou asi dělal

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:21
- Nahlásit

danajasa

Venta
Nevím jestli mám autoritu, doma, v práci a tak mě poslouchá, když jsem se zeptala manžela, co si o tom myslí, ťekl, že mám u psa obrovskou autoritu, že na mě si nedovolí ani skočit, ani odejít z místa, když mu zavelím. Že si mě spíš hlídá, nebo co... Asi je to tak, že jinak to nepôjde, než jít na cvičák a zjistit o co jde...
davidkova renata
Napíšu... A cvičák jdu omrknout... je to nejlepší, když je to takto doporučené od majitele psa

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:25
- Nahlásit

michaelau
A cvičák jdu omrknout... je to nejlepší, když je to takto doporučené od majitele psa
tak chtěj Ilonu Dufkovou a řekni,že tě posílám..ale vim co od ní uslyšíš stran hlazení cizích psů..ti její to taky nedávaj a ona to považuje za normální a nedělá toAle mohla by ses poradit o tom jak zvládnout sama sebe v situacích co tě nervěj,takže určo jdi

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:27
- Nahlásit

davidkova renata

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:32
- Nahlásit

Biluška
Pojedu na ten cvičák... musím. A mám 50kg a pes 33. Tak silně s ním škubnout nedokážu, max tak na jedno salto Ale řvát umím.. babky mě uslyší. Ale ne, vážně.... musím se naučit reagovat v správný čas a ještě kopec jiných věcí.

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:41
- Nahlásit

Mojich 50 kg a jeho 33kg

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:44
- Nahlásit

michaelau
To si sem nemela davat, Davidkova bude zavidet.. ze je tlustsi jak ty.

michaelau
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 20:45
- Nahlásit

Fifi

radkah
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 21:44
- Nahlásit

michaelau
to bude v pohodě...se vyřeší

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 21:44
- Nahlásit

davidkova renata

akorát nevim jak ti říct, abys byla v klidu,neměla nerva,věřila si,že vše zmákneš v pohodě, neřešila kraviny ,měla nadhled atd atd..už vůbec to nejde po netu.

no hlavni je, ze ani klid, nadhled a pohoda skutecny problem nevyresi.

Fifi

V praze bydli, tak ji, neschopnou, uschopnete, kurnajz.

)..treba se jedna jen o nejakou kravinu, ale pokud ma ten pes vazne problem, pochybuju, ze by kdokoliv ze zdejsich aktivnich prispevatelu, mel sebemensi poneti o tom, jak ho vyresit.

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 21:52
- Nahlásit

argosek
kdokoliv ze zdejsich aktivnich prispevatelu, mel sebemensi poneti o tom, jak ho vyresit.
Vsak proto nejspise pujde zadavatelka na ten cvicak.. A treba ji casem prazaci vcucnou i na svy prochazky.

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 22:19
- Nahlásit

Fifi

Vsak proto nejspise pujde zadavatelka na ten cvicak..

..a tam se uz bezpochyby dozvi vse, co vedet porebuje.

agáta12
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 22:50
- Nahlásit

michaelau
1) výmarák - lovecký pes, sebevědomý, který pracuje solo - tedy k tomuhle byl vymyšlen a vyšlechtěn
2) u psovoda mi chybí předvídavost.
3) pokud nechci, aby pes dělal NĚCO - zaměstnám ho něčím JINÝM.
( žraním pamlsků nebo hraním nebo cvičením, které vypadá jako hraní . V každém případě by měl pes být zády nebo bokem od těch druhých, které by jinak měl chuť zabíjet.

Protože už to zkusil a vyšlo mu to bude v tom pravděpodobně pokračovat. Taky doporučuju cvičák, ale raději se soukr. domluvit s cvičitelem .
A protože je to výmarák, opravdu nemusí mít chuť se kamarádit s kdejakým vořechem, ale může se naučit je časem ignorovat.

Když tak moc trváte na kamarádění snažte se při tom svižně chodit, aby psi neměli možnost moc přemýšlet a zadívat se na sebe.
A samo bez hraček a druhý pes pamlsky vůbec nebo velmi, velmi utajeně.
I když jeden typ hračky by moh fungovat - něco dlouhýho - to mají pejsci rádi na přetahování - dlouhej, min 60cm měkej pešek nebo hadici nebo vycpanou kamaši atd.
A pokud možo stejnou váhovou kategori.

A kdyby průšvih ....chytat za zadní nohy a couvat a držet a nepouštět. Nešahat na psa nebo na obojek. MOC to bolí a blbě se to hojí
Pokud někoho cizího poraní dát adresu a domluvit se na uhrazení škod.

argosek
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 00:39
- Nahlásit

A kdyby průšvih ....chytat za zadní nohy a couvat a držet a nepouštět. Nešahat na psa nebo na obojek. MOC to bolí a blbě se to hojí
Pokud někoho cizího poraní dát adresu a domluvit se na uhrazení škod.

nach hause schwimmen? nach ubek.
jinak rozumne prevelice .

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 08:45
- Nahlásit

Fifi
To si sem nemela davat, Davidkova bude zavidet.. ze je tlustsi jak ty.
přesně!
argosek
no hlavni je, ze ani klid, nadhled a pohoda skutecny problem nevyresi.
no hlavní je,že ty víš zřejmě určitě podle netu ,že se jedná o skutečný problém..asi máš už taky tacháče,že?

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 09:02 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

michaelau

proběhla jsem to jen v rychlosti, ale........
nevím, už tu padlo slovo náhubek??

Když bude mít pesan náhubek, nebudeš vystíhovaná pokaždý, když uvidíš psa, nebudeš ho stahovat, budeš mu moci dát určitou volnost a pracovat na ovladatelnosti.

Cvičíte spolu venku, nebo enem procházkujete?

to že Ti pes vyjel po psu kvůli hračce, to není tak velký překvapení, je to převídatelnýu, jak je ve hře majetek, nemusí to dopadnout dobře nikdy. Ešus včera dostal do držky od známé rotvice, chtěl se družit, ona měla v hubě tenisáka, dala mu najevo jednou, že ne-e. nemám zájem, páč ten můj pitomec se má za Casanovu, kterou hravě levou zadní zmákne každou bábu, nic nedal na její důrazný NE! ... no vykoledoval si i když už je dávno po koledě přišel s držkou protaženou až k zemi a to na něj ešče byla hodná.

to co píše agáta12 si přečti mockrát, je to svatá pravda

1) výmarák - lovecký pes, sebevědomý, který pracuje solo - tedy k tomuhle byl vymyšlen a vyšlechtěn
2) u psovoda mi chybí předvídavost.
3) pokud nechci, aby pes dělal NĚCO - zaměstnám ho něčím JINÝM.
( žraním pamlsků nebo hraním nebo cvičením, které vypadá jako hraní . V každém případě by měl pes být zády nebo bokem od těch druhých, které by jinak měl chuť zabíjet.

Protože už to zkusil a vyšlo mu to bude v tom pravděpodobně pokračovat. Taky doporučuju cvičák, ale raději se soukr. domluvit s cvičitelem .
A protože je to výmarák, opravdu nemusí mít chuť se kamarádit s kdejakým vořechem, ale může se naučit je časem ignorovat.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 11:05 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

michaelau
Pojedu na ten cvičák... musím. A mám 50kg a pes 33. Tak silně s ním škubnout nedokážu, max tak na jedno salto Ale řvát umím.. babky mě uslyší. Ale ne, vážně.... musím se naučit reagovat v správný čas a ještě kopec jiných věcí.
Budu reagovat jen na toto, protože ostatní důležité je většinou již vyřčeno a zbytek je třeba řešit individuálně - na cvičáku atp.
Kolik váží pes a kolik vážíš ty je úplně jedno, když se naučíš správnou techniku cuknutí, může mít pes třeba metrák a ucítí to a cuknutí bude mít požadovaný efekt. Pochopitelně, že čím větší je rozdíl mezi váhou páničky a psa, tím je (hlavně psychicky) obtížnější psa zvládnout, protože panička si přestává pomalu, ale jistě věřit. Což se ve tvém případě už trochu stalo.
Správná intonace je důležitá, celá akce musí ovšem po okřiknutí i správně pokračovat, jinak se dostaneš k tomu, že budeš na psa ječet a on tě bude mít na háku (taky dost častý jev). Ale to už tu všechno zaznělo.
Ohledně váhy, běžně vodím zároveň tři až čtyři psy, z nichž každý váží kolem 40 kilo, někteří i víc mám tudíž v jednu chvíli na vodítkách o dost víc než metrák, k tomu ještě kočárek nebo sáňky s dítětem a jde to i na tomhle ledu (akorát si občas dám na hubu, ale s tím nemaj psi nic společnýho )
Takže o váze to opravdu není

Vero
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 11:31 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Jen jsem to prolítla...
Náhubek by tě mohl uklidnit, nosí ho?

A hlavně, co chci říct, nikdy se ničemu nevyhýbej a nezačínej vyhýbat, to je cesta do pekel - a nejenom se psem.

Edit:
Sebejistí lidi bývají málokdy ochotní připustit, že by na sobě měli makat... ani když je jejich sebejistota vede špatným směrem. Takže nejistý člověk ochotný makat na sobě může být ve výsledku mnohem schopnější majitel psa, věřím tomu
Hlavně trpělivost... makání na sobě chce trpělivost a bolí to. Jestli fakt na psa přenášíš něco ze sebe, neodstraníš to ze dne na den. Takže: taky se nikdy nevzdávat je důležitý.

argosek
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 12:25
- Nahlásit

davidkova renata

no hlavní je,že ty víš zřejmě určitě podle netu ,že se jedná o skutečný problém..asi máš už taky tacháče,že?

mam neco lepsiho

Nikoleta
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:10
- Nahlásit

Taky se mi nechce číst celé, ale mám zaručeně tip na to jak to bude v pohodě.. Koukám na můj oblíbený pořad Znalec psí duše a tam jsem zjistila, že můj jinak mírumilovný, kamarádský pes vyjíždí na psi a rve se s nima, jen když jsem s ním já a ne můj kluk.

Je to v tom, že jednou to náš pes udělal, když po něm vyjel malý pes a opdté doby kdykoliv jsme potkali nějakého psa, tak na něj zaútočil..bylůa jsem z toho nešťastná a pak v tv dávali díl s hodným psem, který bývá agresivní na psi.,.

Pes vnímá tvou energii, proto aniž si uvědomíš, tak za to můžeš ty, že vyjíždí na ostatní,,když potkáte psaty znervozníš a pes se zachová podle tvé energie.

Zkus jít s mužem a až potkáte psa, ty je nech jít před sebou a z hluboka dýchej.potom s ním už běž ty, až uvidíš, že pes je v pohodě...trénujte a ty se snaž uvolnit a být v klidu,,takhle jsme to vičili my a teď už náš pes zase běhá s ostatníma po louce a jsou v pohodě neuvěřitelný a to je teprv měsíc, od prvního incidentu..

Na cvičák ale jdeme stejně, máme mladého psa a sami přicházíme na to jak se o něj starat a vychovávat,,hlavní je aby majitelé psů byli v klidu a pohodě a určitě ne ho tahali od nich pryč nebo mu zacláněli nohou,,jak to často dělají...je potřeba ho socializovat, nebo to bude horší a horší..hodně štěstí

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:13
- Nahlásit

argosek
mam neco lepsiho
Máš změněný ymprýting? Seš včil kapr, nebo žába?

žanda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:22
- Nahlásit

michaelau
Měla jsem sotva 46 kilo, pes 30 a pes se mi rval- jo porval by se rád i dneska, jen dostat šanci- neříkám,že ne a to je už pán v letech..
A taky jsem měla bobky, co budu dělat, až příjde na rvanici......
naučíš se se psem škubnout - je to o grifu,ne jen o síle, naučíš se i zařvat, naučíš se nešílet,když vidíš psa.........není to ale zítra(
Chce to trpělivost, chce to i ten cvičák- možná víc pro tebe, než pro psa- ty se otrkáš a naučíš se reagovat v takových chvílích,kdy by ti jindy srdce vyskočilo z krku) a fakt je ten, že nejvíc to je v nás a ten pes pacholek to přesně pozná,jak s námi může mávat. Nedej se!!!! Držím ti palce.

argosek
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:41 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

Nikoleta

Taky se mi nechce číst celé, ale mám zaručeně tip na to jak to bude v pohodě..

:))

Biluška

presne tak

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:48
- Nahlásit

argosek
presne tak
Taky bysem chtěla změnit ymprýting . Chci být tučňák, nebo lední medvěd, aby mi nebyla pořád zima. Možná by mi stačil i mrož...můžeš to zařídit, prosím?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání