| Autor |
Zpráva |
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:01
- Nahlásit
byl při mém odchodu z domu, v pohodě a nestresoval? V sobotu jsme si k naší feně pořídili druhého psa, 10měsíčního stafa, psík je ale hluchý.... Fena je zvyklá být sama doma, vždy v pohodě. Pes se ale zdá být hrozný závislák, možná i díky té hluchotě, jakmile odejdu, začne vyskakovat na dveře nebo je škrábat, nervozně chodí po celém bytě a štěká. Už jsme jeho třetí majitelé, tak si myslím, že s ním nikdy nikdo nic nedělal anebo dělal, ale nevydržel. Původně byl zavírán do klece, když zůstaval sám doma, s tím ale nemám zkušenosti a ráda bych nejdřív zkusila, ať prostě zvládne být doma na volno bez jakékoliv bytové destrukce a kraválu....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:09
- Nahlásit
Easy
Původně byl zavírán do klece, když zůstaval sám doma,
a co zkusit tu klec a po čase jí prostě jen nechat otevřená dvířka?
jinak nevím
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:10
- Nahlásit
kachna_
pardon za OT
číhni k nám na eldorádo a neviditelnej plot,plís .-))))
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:26
- Nahlásit
kachna_
no klec bude asi poslední řešení, když to jinak nepude
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:32
- Nahlásit
Easy
pokud je na klec zvyklý a v ní neřve, asi bych tím začala. postupně necháte klec otevřenou a zvykne si na volném prostoru.
klec jako řešení bych tak nezatracovala. pes na ni může být zvyklý a cítit se tam bezpečně, když v ní dříve čas trávil.
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:43
- Nahlásit
PeKrato
nevím jak u těch předchozích majitelů, ale u chovatelky tam býval, když se jim vrátil..ale byl u toho vždycky kravál, než se asi tím řevem unavil
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:48
- Nahlásit
Easy
nevím jak u těch předchozích majitelů, ale u chovatelky tam býval, když se jim vrátil..ale byl u toho vždycky kravál, než se asi tím řevem unavil
aha
no tak jako u štěňátka, po chviličkách odcházet, když neřve tak pochválit, protahovat, být trpělivá, obejít předem sousedy a poprosit o trpělivost. Nic lepšího asi nevymyslíš.
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:53
- Nahlásit
kachna_
myslíš jako zavřít do klece a učit po chviličkách? no jak říkám, klec je taky řešení, zkusíme naučit na volno a pokud to nepude tak budem učit v kleci.... páč před chvílí jsme dali pětiminutovku samotku a místo kraválu za dveřma mě čekala louže Jinak on úplně sám není, fenka je s ním, ale to je mu asik v danou chvíli buřt
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:54
- Nahlásit
Easy
tak to je jiná, a vlastně škoda. měla by jsi trochu nakročeno
pak jak radí kachna, jako se štěndem a obrnit sebe i sousedy trpělivostí. držím palec!
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 15:05
- Nahlásit
PeKrato
díky já si to malovala, jak nebude kopírovat starou domácí, bude v pohodě atd a ono prdlačky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 15:07
- Nahlásit
Easy
ještě aby ti ještě nezačala štěkat pani domácí , kašli na klec, já myslela, že v ní neštěká.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 15:11
- Nahlásit
Easy
hmm, tak to moc často nebývá, většinou to pomůže naopak. nový klidný pes zklidní toho "starého" neklidného
to půjde, jen to chce čas.
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 15:16
- Nahlásit
jen to chce čas a antidepresiva pro mě no mám hlavně strach, že se doma neuklidní a v kleci bude řvát jak tur
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 15:38
- Nahlásit
Easy
Nechci strašit, ale mám psa, který sice není hluchý od narození, ale je ohluchlý jako dospělý a od té doby, co neslyší, štěká tak asi 100x víc, mám dojem, že je to i tím, že se naučil, že lidi reagují na ten štěkot, tedy hodí se mu to když něco chce a přehání ten štěkot, teda jako že štěká dlouho a hodně, protože se prostě neslyší.
Předtím znal povel ticho, teď se ho to snažím naučit na gesto rukou, bohužel s celkem malým výsledkem, protože se blbě dělá najednou gesto a zároveň utišuje pes, no výsledek prostě po roce nic moc a já blahořečím osudu, že nebydlím v bytě se sousedama.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 15:40
- Nahlásit
Easy
Teda tím chci říct, že bude lepší, když se připravíš na to, že než to vyřešíš, může to trvat fakt hooodně dlouho.
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 15:47
- Nahlásit
Maya
bydlím na baráku, takže sousedi jsou za plotem přes zahradu...naštěstí! no doufám, že se časem uklidní ve všech směrech, přeci jen je to ještě mladý blbec...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 16:30
- Nahlásit
Easy
jen to chce čas a antidepresiva pro mě
noo, to asi jo ale tak jestli jste v baráku, tak vás to ani nemusí tak moc trápit z pohledu rušení někoho jiného. já bych v bytě měla velkej problém
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 16:37
- Nahlásit
Podle mě to celé souvisí hlavně s tím, jak se pes cítí psychicky, a taky jestli už to není po těch letech trochu zlozvyk.
Dala bych mu čas na to, aby si zvykl na prostředí, na tebe. Většinou zabere nastavit pár rituálů, které dodržuješ a které psovi dodávají jistotu.
Doma budeš psa pomalu učit, že je normální vydržet sem tam někde za zavřenými dveřmi, tj. nepoleze za tebou na záchod, do koupelny, nemusí asistovat u všeho apod. Zároveň by se měl naučit být zvlášť i od feny, ale to vše pomalu, postupně.
Do toho bych zařadila "boj" se štěkáním obecně, tj. dáš mu svou pozornost a co chce jen tehdy, kdy bude potichu. Když bude štěkat, nebudeš si ho všímat.
Řekla bych, že to prostě obnáší komplexní práci se psem, nejen učení samotě.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 16:40
- Nahlásit
Easy
To je Wick?
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 16:46
- Nahlásit
Easy
a co zkusit bachovu esenci na stres...já jí používala u zraněného psa a fakt se vyklidnil..Používá se i pro koně...nevzpomenu si jak se to..možná SOS a...takový tabletky to jsou
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 16:50
- Nahlásit
impact
jj, Wick
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 16:53
- Nahlásit
radkah
tak to slyšim prvně
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 17:02
- Nahlásit
LucieS
máme ho od soboty, takže i my se seznamujeme s ním. Čas na vstřebání nového určitě mít bude, děláme zatím jen malé cviky, aby tady nebyl jak samorost a postupně budem zvyšovat intenzitu a přidávat nové cviky. Zavírání v různých pokojích už děláme i když s doplňujícím kňouráním a škrábáním, bez feny se učit taky bude, ale teď ze startu mi příjde lepší, aby se nejdřív zabydlel s ní po boku, možná mu to může trochu přidat na jistotě, že není u cizích a zas hned sám.
S každým psem je práce, s hluchým to asi bude trojnásob, ale chci zkusit, co bude v mých silách, aby měl konečně stálý domov a byl to v rámci možností poslušný pes.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 20:21
- Nahlásit
zdravím Vás i Wicka, držím palce při společném soužití!
Jinak ještě tu padal tenkrát i názor místo klece - uvazování. Aby se pes nestresoval v kleci, ale měl "volno".. nevím, kde přesně se to rozebíralo, ale myslím, že proti destrukci to fungovalo stoprocentně, ale se štěkáním to bude asi těžší.. zkuste hračky, velké kosti, co ho zabaví, hlavně před odchodem pořádně unavit (aneb unavený pes = většinou hodný pes) a trénovat po krátkých spíš kraťoučkých intervalech a hoodně chválit.
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 20:50
- Nahlásit
Yves
děkujem za pozdrav a zdravíme nazpět s tím uvazováním, zkusím tady pohledat, ale nevím, k čemu bych ho v baráku uvázala, myslím, že s topením by mi odešel a když už bych něco našla, tak by to muselo být asi řetězem páč myslím, že provaz nebo vodítko překouše. Hračky i kostičky se tu povalují všude,ale s fenou si závidí a perou se o to, co má v danou chvíli ten druhý, takže to zas mám strach, aby se mi moc neservali. A únavu praktikujem co to jde, zahrada dostává záhul jen co je pravda
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 21:04
- Nahlásit
Easy
Já jsem měla ohromný štěstí - můj útuláček je v tomhle naprosto bezproblémový - i když bydlíme v domě, pokud jsem doma tak je se mnou (teď mi tu leží div ne na hlavě :-D) nebo s mamkou, a když nejsme doma, tak šupajdí na pár hodin ven na zahradu - sice neštěká, to on velmi velmi zřídka (štěkat na povel bude nadlidský výkon), ale někdy brečí, kňourá a píská, když slyší, že je babička na chodbě a rámusí. Jinak je schopný, když mě vidí odcházet a nemůže se mnou, sednout si u brány i kdyby byla vánice, hromy blesky a prostě čekat, dokud někdo nepřijde.
Máte to ještě o něco složitější, že je pejsek hluchý a asi ne moc vycvičený.. já jsem v tomhle byla poctěna téměř dokonalou poslušností, a jsem moc ráda i za jeho mírnější povahu-oproti jiným pitům a stafům co znám, je to kliďas (v pitbulích mezích, když se vyprdlouší, tak je to samozřejmě magůrek non plus ultra :-D)
jinak na unavení je dobré kolo, i když to je na rozbití úst ideální i v létě, natož v zimě - tak snad jedině sněžný skůtr :-D
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 21:23
- Nahlásit
Yves
Někdy se mi zdá, že tu hluchotu jen hraje Výcvik,bych řekla opravdu minimální, i když nemohu soudit, předchozí majitele neznám a možná se snažili, ale třeba kvůli hluchotě snahu vzdali, kdo ví... Jinak povahově on je miminko, strašně akční, ničeho se nebojí, určitě i kvůli těch špatných uší mu nedochází, že by se třeba měl klidit pryč Jinak u nás by to nebylo na kolo, ani na skútr, ale rovnou na auto se staženým oknem
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 21:36
- Nahlásit
jo tak u nás se taky hraje na hluchátko, hlavně když se dělá nějaká člověčí dobrota v kuchyni, tak povel "Místo!" je tím pádem zapomenut
My jsme měli teďka manší nehodu (měla jsem zamotané vodítko blbě kolem ruky a vyběhl za námi zase nějaký neuvázaný čoklos a Drak se mohl zbláznit a škubl tak že mi zlomil prst) takže my teďka máme hooodně nudný vycházky, nemůžu se s ním ani kloudně přetahovat o nic, protože jednou rukou nemám šanci. Navíc nějak nenacházím u nás místa, kde by se ten blboun mohl trochu proběhnout navolno aniž by mi zdrhl za jiným psem/zajícem/srnou. Takže mě jen tahá celou procházku na voďáku, tak má snad aspoň nějakou zátěž.
Ale až roztaje ten bílý hnus, tak naskočím na Favorita a nechám se tahat na kole, abych se moc neunavila
|
Easy
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 21:41 - Změnil/a: Easy
- Nahlásit
Yves
fingovaná hluchota je tedy nová civilizační nemoc každopádně přejem brzké uzdravení s prstem a bacha na ty ostatní
Ale až roztaje ten bílý hnus, tak naskočím na Favorita a ... a já si už fakt myslela na favorita auto to by byl teprv zápřah
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 21:46
- Nahlásit
Tak možnost to je, jen nemáme Favorita, ale Forda a spíš doufám že to bude jednou tahat on, bez pomoci motoru
|