Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / hluchý pes a nácvik jeho samoty
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Easy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 13:02
- Nahlásit

Yves

tak to je jiná, když v kotci už předtím byl.... to ti naši znaj kotec jen z mých výhrůžek
ale ten tvůj pejsa je fakt krasavec, jak jsi psala tak i vychovaný, fakt nechápu, že takoví psi končí v útulcích..i když, žádný si nezaslouží tam jít

Yves
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 13:22
- Nahlásit

Easy
noooo poslední dobou už chytá nějaký móresy.. (Ke mně! ...áále však ty počkáš, ještě se tady vyčurám, tady si to očichám.. nojo vždyť už jdu..)
ale taky nechápu jak se tam dostal, i když ono nesuďme, když o tom víme prd..
a jaká byla vůbec cesta Vika?

Easy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 13:43
- Nahlásit

Yves

nesuďme, když o tom víme prd to je fakt, i když někdy co se tady nebo různě po stránkách dočtu, proč se lidi zbavujou psů, tak to je na facku
co se Vikina týče, tak jsem ho brala přímo od chovatelky, která mi řekla zhruba toto: Jako štěndo si ho vzal nějaký chlápek ke svému již starému a nemocnému psíkovi, s tím, že odchod toho starouška do nebe pak nebude tak bolestivý s novým rozptýlením. Jenže stařík si na nováčka nezvykl a tak Wick zhruba v 5 měsících šel zpět k chovatelce. Ta ho opět darovala, tentokráte nějaké paní, která již taky doma měla psa, ale nevim jak starého atd. V prosinci se nová majitelka Viktora zbavila tak, že ho v 1h ráno přehodila chovatelce přes plot domu a nechala ho tam. Podotýkám, že bylo dost pod nulou... Paní se pak jen dodatečně smskou ozvala, že jí Wick doma ničil věci! U chovatelky byl zhruba týden, než jsem si ho odvezla já.

Yves
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 14:58
- Nahlásit

Easy
chudáček tak to se nedivim, že skoro nic neumí, protože když se ho takhle lidi zbavovali, tak je asi ani nebavilo a nenutilo nic ho něco naučit.. vypadá jako miláček, skoro jak ten můj, takže říkáš, že paní prý ničil věci dle toho jak to říkáš, tak tobě asi ne, že? ono to je asi o tom, že ty s ním chodíš ven věnuješ se mu atd, kdežto paní ho třeba zavřela v bytě a tradá, samota a nuda dělá své..
a jak ti jde s ním trénování? chodíš s ním na cvičák nebo plánuješ? já jsem chtěla, akorát že tady v okolí nejsou zrovna moc dobré cvičáky (nelíbí se mi ten přístup k trénování), takže si to ještě rozmyslím a stejně bych začala až na jaře..

Easy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 15:38
- Nahlásit

Yves

příjde mi to, že si ti přede mnou řekli: "jéééé, pejsek a zadarmo, sice hluchý ale zadarmo, tak toho si vezmem" jenže s ním je to práce tuplovaně náročnější než se zdravým pejsou, což jim asi nedošlo.... On je hrozný mazlík, furt má potřebu se dotýkat, i když při té jeho nemotornosti je to někdy o hubu a když už se nemůže dotýkat nás, tak aspoň tlapku hodí na Izoldu
S ničením problém nemáme, likviduje hračky ale co taky s něma, že Snažím se ho maximálně zaměstnávat, taky Easy mu dává do těla a tak nemá moc času se nudit a chtít tu energii vybít kousáním. Problém je trochu ta samota, i když zůstane s fenou, tak furt lítá sem a tam, snaží se dostat skrz dveře, kňourá, štěká, naříká ale musí se to naučit, přeci jen nejde být otrokem psa a bez něj nesmět na krok.
Ostatní trénování nám vcelku jde, ale jen za piškotík je to prostě sprateček Na cvičák nechodíme, ani s Easy jsem nechodila... chtěla jsem, byla jsem se na dva podívat, ale ten přístup se mi taky dost nelíbil, takže učená je k obrazu mému neříkám, že exceluje, ale já jsem spoko S Viktorem to je a bude náročnější, ale s tím jsem si ho vzala a snad ho taky dokážu něčemu naučit...

Yves
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 15:51
- Nahlásit

Easy
jojo, určitě to zvládneš, nejdůležitější je, že už má pevné zázemí, ze kterého ho nevykopnou
navštěvuju forum APBT http://forum.kennel-apbt.com/ , je tam spousta zajímavých témat, krmení, trénování, lidi tam choděj pro radu (třeba když jim doma pes kňučí, čůrá do pelechu atd. no kolikrát si říkám díky bohu za to co mám ) jako všude jsou tam rejpalové, co nesnášej lidi co se zeptaj jestli někdo neprodá štěně bez papírů, ale lidí, co si vzali pesa z útulku si cení choděj tam i lidi co mají amstaffa protože je to to samý v bleděmodrým, tak se můžeš přijít okouknout
jojo to my taky dopujem piškoty, jinak by to ani nešlo
to se nedivím, že vyžaduje úplný kontakt, to víš, když cítí jen třeba vibrace podlahy nebo tak tak chce "slyšet" a cítit co se děje když se něco děje, tak to pozná, když se Easy pohne nebo když se pohneš ty Drak taky nejraši když si sednu k němu tak si lehne přese mě nebo aspoň přehodí packu ať mě cítí, kdybych někam chtěla odejít třeba pro dobrůtku

Easy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 18:06
- Nahlásit

Yves

musela jsem do obchodu, ale už su tu....na forum se juknu, i když teda nejsem pití panička ráda pročítám jakékoli diskuze o psech, i tady to lustruju horem dolem, tak se těším co tam objevím
vykopnout ho bych brala jako svoje selhání, a i když mi někdy pije krev řádně tak pak ty chvilky, kdy se spokojeně kouká a válí vedle mě jsou peckovní a neměnila bych ho. On bez toho sluchu logicky používá jiné varianty jak být v obraze, aby mu nic neuniklo, takže ho mám opravdu skoro pořád za zadkem, anebo na sobě.. a jakmile ho u mě vidí Easin tak přišmatlá taky, páč co kdyby on něco dostal a ona by chudera zhubla

Yves
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 18:21
- Nahlásit

Easy
chodí tam i lidi bez psů, takže nebudeš zas tolik od tématu
jj, my kouknem na Prostřeno a pak půjdem tahat gumu na pole, abychom se unavili před spaním, aby mě zas ve dvě ráno nebudil nebo mi už rupne v bedně
prej přišmatlá to je super vystihnutí toho jak se všude joudá za mnou hlavně do kuchyně
jojo přesně jak říkáš, někdy mě pěkně štve, ale když se pak se mnou mazlí a je zlatej, tak jsme na tom stejně a jak vycházej tvoji mazlíci s ostatníma? co kočky atd?

Easy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 18:46
- Nahlásit

Yves

já si naivně myslela, že když mám psy dva, tak si budou hrát spolu a tím se unaví...a vono prd, skoro vždycky jim u toho musím asistovat a dělat hlavního nadhazovače klacků a balonků takže dyš mě k tomu vyjímečně nepotřebujou, su náramně sčastná
s ostatníma zvířátkama? ..já ti ani nevim
Easin když byla malá, tak jí vylískal kocur od známé a od té doby jak ho vidí, tak se klidí S dalšíma kočkama té známé, má eště 3 další, tak s těma už si pak hraje, cumlá je jak štěňátka a taaak
Na jiné psy jsou oba hodní, Wickin si chce pořád se všema hrát a Easy ta je kámoška taky se vším, do té doby než na ni něco zavrčí...pak už je teda docela protivná,přece se nenechá utlačovat
jo a hmyz maj rádi oba, jako k jídlu

Yves
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 19:22
- Nahlásit

Easy
tak jsme se vrátili a musím konstatovat, že jsem opět uhnanější než on, takhle by to teda nešlo Drak se flákal, neuběhl ani dvě kolečka a ještě jsem mu musela pomáhat no a jakmile neběžím, tak si sedne a konec, prej si tu gumu mám tahat sama.. tak se nedalo nic dělat, guma na rameno, a šli jsme domů

Easy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 20:46
- Nahlásit

Yves

já jsem unavená teda po každé vychajdě, co by taky ne když mám jen 2 nohy a oni 4 a guma je co za hračka? u nás jsou nejvíc protěžovaný klacky a polena a všecko dřevo

Yves
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 21:09 - Změnil/a: Yves
- Nahlásit

no pneumatika z auta přece jinak u nás taky vyhrávaj polínka a klacky a vůbec všechno co se může beztrestně zničit

Easy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 21:39
- Nahlásit

Yves

jo autogumaaaaaaa...já si právě představovala, dost divná to byla představa, jak se tam přetahujete na nějaké gymnastické gumě
takže si z něj udělala tahače s postrojem? to musim někdy zkusit na čoklosech, jak se na to budou tvářit, pač na saňkach mě teda vozit nechtěli

Yves
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2011 07:14
- Nahlásit

Easy
však ten můj blboun taky táhnout nechtěl, zas to vzal přes příkop a guma se mu zasekla a byl konec tahání, prej ať si trhnu, když mu nechci pomoct, takže taky nic moc. ale prý spal celou noc takže to aspon k něčemu bylo

Easy
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2011 09:32
- Nahlásit

Yves

u nás se taky spalo dobře, teda já si to myslela do té doby, než jsem ráno v obýváku našla hoveno a chcanec od Viktora ten hajzlik se večer místo venčení jen tak poflakuje po zahradě, rozjímá nad sněhem a pak to hodí doma v teple

Yves
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2011 13:41
- Nahlásit

Easy
panejo.. to je teda mrzuté to mi Drak udělal jednou, jsme jeli na koncert a venku strašně mrzlo, tak jsem se slitovala a nechali jsme ho vevnitř. no a on se venku nevytento, jak říkáš, pobíhal kolem a nevydělal se, takže doma ze stolu sebral pečivo, mámin zeleninový salát, cukroví, rybí pomazánku a protože nesmí člověčí, tak mu to za chvíli začalo pracovat nařídko a podělal nám obývák to jsem byla taky nas.. jak dělo

Easy
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2011 16:50
- Nahlásit

Yves

já ani moc nasratá nebyla, pač tu nadílku našel a uklízel přítel... takže tentokráte slíznul smetanu on
uvažuju až budeme mít postrojové oblečky, jestli taky nenahodim pneu do akce, ale jak to udělat ... dát každému jednu, nebo aby tahal jen jeden z nich? to vidim, že se mi do těch gum zamotaj a obujou je

Yves
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2011 09:49
- Nahlásit

Easy
jooo tak to nevím, ale já mám weight-pull postroj a gumu na asi metrovém provaze (i když minule mi s ní podrážel nohy statečně ) takže v tomhle neporadím.. nebo možná brát postupně, na chvíli Vik, na chvíli Easy, aby se neviděli, nebo jít ve dvou a každej si vzít na starost svýho čoklíka třeba dopadneš jak já, bude se někdo ošívat, sedne si a bude tiše protestovat, takže to budeš mít vyřešený hlavně možná nezačínat s normální pneu, vyzkoušejte třeba něco menšího, větev nebo tak, protože jestli to ani jeden nedělal, tak se mu třeba nebude líbit, že se za ním něco pohybuje a bude si muset nějaký čas přivyknout. Někdo třeba tahá i těžký velký řetěz, který ještě dělá rámus

Easy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2011 13:29
- Nahlásit

Yves

asi to vidím na postupnou gumovou terapii Easy si tu chvilku o samotě užije, ta je ráda, když se ho taky na chvíli zbaví a Wickovi nezbyde nic jiného, než se spokojit s mou společností
a začneme s nějakym špalkem dřeva asik, i když Viktorovi by nevadil ani ten řetězorámus, dyž je hluchoněk

Yves
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2011 14:03
- Nahlásit

Easy
začnete takhle http://www.youtube.com/watch?v=D1hWHq02sM0
a skončíte u tohoto http://www.youtube.com/watch?v=wZxVeGTutI4 nee to už je moc ale takhle to dělaj profíci od štěňat - nechaj je za sebou na šňurce tahat klacík, pak gumu z kola nebo terénní motorky, pak pneu od auta, pak pneu s kameny, pak pneu s železným diskem a pak už makaj s autama http://www.youtube.com/watch?v=RkJeN2bXyOY&feature =related my jsme zatím u pneu, takže by nás čekala ještě dlouhá cesta, ale myslím, že Drak na to není, nedělá to z radosti, takže to zařazujeme jen jako unavovací metodu.

Easy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2011 16:35
- Nahlásit

Yves

já ti teda nevim, ale ten pejsa z druhého videa, jak tam tahá tu nálož a chlapy k tomu, mi teda vůbec šťastnej nepříjde, bobik tam stojí a čeká jak na porážce, než ho zapřáhne, má takový smutný kukuč... aspoň mě se teda zdá
já to s něma chci zkusit jen tak zlehka, jestli by je to bavilo, a když nee tak to taky budu dávat jen jako únavovku...

Yves
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2011 17:42
- Nahlásit

Easy
no jasně, šak já jsem si původně taky představovala jak mi pes bude skákat aspoň dva a půl metru do vejšky z místa a utáhne nejmíň kamion ale když ho vidím, že má těžký zadek a krátké nožky, tak holt nebude šampion no ale aspoň chodíme trénovat když ho to baví, na peška se těší jak malej kluk a skáče a skáče a tahá dokud ho neutahá anebo na větve

Easy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2011 20:48
- Nahlásit

Yves

jůůůů pecka fotka a ta žlutá mu fakt sekne, to se mi tůůůůze líbí Easin skáče vysoko jen když ji držíme oblíbený klacek vysoko, jinak sama od sebe na větve neútočí což by jako mohla....Viktor ten neumí eště ani skákat, když se mu to náhodou povede tak spadne jak hruška na zem
A teď mě zas kvalitně ROZHNĚVAL alias NASRAAAAL, pač zůstali hodinu sami a on mi prochcal deku na spaní
Nevim proč to dělá, vyvenčený i unavený byl než jsme odjeli myslíš, že je možné, aby to dělal po hraní, jako to maj štěňata? Když štěně potřebuje ven po žrádle,spaní a hře? Jakože když je necháme o samotě tak oni určitě řádí jak neřízené střely a on se pak zapomene a prostě se počurá?
Já už fakt nevim

Yves
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2011 09:21
- Nahlásit

Easy
hele nekoukala ses na to forum tam o tom někdo psal že s tím má taky problém a dělalo to 5ti měsíční štěndo, že byli venku, vyvenčila se a vevnitř si pak čůrala na pelech tak radili peleh vzít a nechat spát na zemi.. no ale jestli to dělá tobě někam do postele, tak to fakt nevim.. zkus tam napsat, třeba někdo poradí.
Tak to mě skáče a trhá všechno, k čemu ho navedu, na jakoukoliv středně vzdálenou větev od země. Jestli chceš Vika naučit skákat, musíš na to jít přes zadní nohy, postupně namáhat, sežeň peška na zkoušku a uvidíš, třeba bude i Easinka skákat a Vikovi to dát jen tak aby dosáhl ze země zadníma nohama a postupně zvyšovat, přece jen je to ještě mladík a musí se opatrně. Začni se s nima přetahovat, to je základ visení na větvi nebo na peškovi, no a pak se třeba budou tahat i sami, to je taky disciplína a docela namáhavá pro psy
http://www.youtube.com/watch?v=72-nevS2qZE

Easy
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2011 11:27
- Nahlásit

Yves

myslím, že pešek by je mohl bavit, doma maj totiž takový látkový uzel a ten přetahujou často. Akorát už jsem se dívala, že těch pešků je vícero druhů: látkový, z juty, kožený... chci něco aby to trochu vydrželo, přeci jen oni maj ty žuby žahnutý nahóru a dokážou hned všecko zlikvidovat... máš s nějakým dobrou zkušenost?

Yves
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2011 11:49
- Nahlásit

my používáme jutový od Gappay http://www.gappay.cz/index.php?id=cz/katalog-produ ktu/pesky/jutove-pesky/pesek-sity-juta-5x25-cm-s-p outkem je to ten dole s poutkem, ale jinak všechny od nich jsou kvalitní a vydrží víc než ty no name ze zveráče, jeden používáme na skákání 3x týdně asi měsíc, než ho rozškube. ale nesmíš jim ho dávat na hraní
maj tam ale výběr dalších, taky máme tenhle tvrdý klíňák a s tím se dobře vyblbnem, přetahujem a tak http://www.gappay.cz/index.php?id=cz/katalog-produ ktu/klinove-pesky-a-kuze/klinove-pesky/klinovy-pes ek-tvrdy-juta-3-poutka
cenově to vyjde o dost levněji, jsem tu sehnala jeden pešek od Gappay a stál mě 200! a u nich na stránkách je za 90

Easy
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2011 12:19
- Nahlásit

Yves

no ale já právě potřebuju něco na hraní, do čeho můžou kousat, hryzat, tahat se a tááák..... takže se paní snažte víc a dejte mi tip na něco nezničitelného

Yves
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:26
- Nahlásit

Easy
my používáme plastovou láhev, je to zdarma a přinejhorším se dá snadno nahradit jinak takovou hračku neznám kterou by nezničil

Easy
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:53 - Změnil/a: Easy
- Nahlásit

Yves

plasty užíváme taktéž, jenže Vickin je taková lopata, že pak kousky toho plastu žere Jednou to vyblil pak to zas vybobkoval, ale víš jak to je, všeho dočasu...pak se to někde blokne a pes je zralý na kudlu u veta

Yves
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2011 15:20
- Nahlásit

Easy
nojo, mě kdosi nevěřil že je Drak popelnice, no říkám mu, nedávej mu žádný věci na trhání, igelity, papíry, nic, on to sežere. No samozřejmě že mu dal krabici od mlíka a pak se strááášně divil že ukousl roh a sežvejkal to jak nic že jo

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání