Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Kupit ci nekupit?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
kejtlin
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 22:54
- Nahlásit

Vlčáčková
nejsou to sousedi, byli 3 a byli v nemocnici poměrně dlouho čistě náhodou nemají už ani jeden auto-zapracoval někdo jiný s jistými kontakty , s jedním se rozvádí žena, no bodejt´ ne, manžel jí je imrvére nevěrneja myslím, že jim bude čas od času připomenuto že si vybrali špatnej barák
my jsme se ani nesnažili aby je naše orgány našli, na co, aby dostali půl roku podmínku....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 23:11
- Nahlásit

kejtlin

Tak radši to tu už nebudeme rozebírat. Lidi jsou svině a těmhle hajzlům boží mlýny, zdá se, zamlely!
Jdu spát, dobrou noc.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 23:19
- Nahlásit

Cože Dozí mlýny? Ten náš Argo musí být koukám taky u fšeho

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 23:21
- Nahlásit

Psíček
bůůůů
Konečně ses našel!!! Ale máš tam hrubku.

Baysha
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:56
- Nahlásit

Nojo, čemu se divíte - dyk je to klasika Pes nesmí na vyvýšená místa, aby nebyl dominantní... fena musí mít aspoň jednou za život štěňata, aby neonemocněla... pes nesmí syrové maso, aby nebyl agresivní... achjo

Baysha
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:49
- Nahlásit

Psíček
Souhlas s tím, že pokud už nějaký problém ve vztahu pán-pes je, tak nastolení jednoznačných pravidel pomůže. Ale nezlob se - říct, že pes, kterému je umožněn přístup na gauč, bude automaticky dominantní, je imho blbost a za tím si stojím.
Co se týče té debaty PP versus bezPP, zrovna zadavatelka ve vedlejším tématu řeší (zřejmě) dysplazii lokte u svého bezPP štěnda. To je dle mého názoru jeden z hlavních důvodů, proč dát přednost PP psu z prověřeného chovu, kde chovatel klade důraz na zdraví svých odchovů. Jasně, i mezi PP chovateli se najdou sprostí množitelé, proto říkám z prověřeného chovu. Zvláště u plemen, která jsou zatížená dědičnými problémy, je koupě psa "čistokrevného bez PP" příliš velké riziko pozdějších zdravotních obtíží a s tím spojených velkých finančních nákladů (nemluvě o citové stránce). Pokud bych neměla peníze na psa s PP, tak bych si vzala křížence.

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:19
- Nahlásit

Baysha
To je dle mého názoru jeden z hlavních důvodů, proč dát přednost PP psu z prověřeného chovu
Tak toto je fakt blbost, promiň. Ukaž mi plemeno, kde je rtg loktů povinné pro chovnost. Je jich minimum. Navíc lokty jdou odoperovat a to se pak už nedozví nikdo. 99,9999% procent chovatelů psů s PP zastává názor, že na psovi s operovanými lokty lze normálně chovat. Takže je úplně jedno, jestli má pes PP nebo ne.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:24
- Nahlásit

Baysha
moje Goša je s PP a víš její diagnózu a prognózu a je po čistých rodičích-lokty a kyčle ty má teda její matka 0/1, ale to je nic. PP není záruka zdraví.

makrel
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:34
- Nahlásit

Ty voe, to je zas debata o .....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:38
- Nahlásit

Baysha
máme tosáka s pp z velmi velmi "dobré" chovky...jeho bratr má kyčle i lokty nulové, focené na slovensku...náš pes dkk 4/4 a kdyby byla možnost hodnotit dál tak asi 15/15, tak čekáme jenom až přestane chodit-je fakt že jsme si vzali dospělého psa, s tím že zkusíme a uvidíme, takže nemám na co nadávat. Když byl náš vyfocený vznesl vet dotaz jestli si přejeme snímky zaslat nebo to pojedeme radši "přefotit"...u posuzovatele jsem si byla osobně a ten řekl doslova že mu je na zvracení z toho jak vidí že něco posoudí, lidi zdrhnou z výsledkama a najednou se pak u čtyřkových psů dovídá že se s nima vesele kryje jako s čistýma...asi tak.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:54
- Nahlásit

Psíček
Proč tady i jinde tále řešíte ty kyčle a lokty?
že by proto že u 70 kg psa znamená 4/4 požít nějakých 6 let a pak nechat jinak zdravého psa pohřbít?

Do tos už nikdy znova nepůjdu. Co neuběhne 20 km /z toho 10 sprintem/ bez toho aby se to zadýchalo není zdravý pes. Myslím si že by se mělo selektovat podle výkonu, ne podle nějakých pochybných šetření, ale to by lidi museli zvednout prdele.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:54
- Nahlásit

Psíček
Osobně si myslím, že stačili, útulek s plyšáky bych třeba vlčáčkové a dalším přál. Pejsky by mohly hezky přehazovat z hromádky na hromádku a stále mít ten samý pocit, jak jsou prospěšné, přitom by nikomu neškodily.
1. jaký pocit prospěšnosti?
2. komu se škodí?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:19
- Nahlásit

Tentokrát s psíčkem tak úplně nesouhlasím.V podstatě si můžeme myslet o čistokrevném PP chovu a o bezPP chovu co chceme - včetně názorů výše uvedených, to jistě. Ovšem nikdo nevyřeší samotný fakt, že papírový a bezpapírový chov existuje, včetně vznikajících kříženců. Jak říká Jára Cimrman "můžeme o tom debatovat, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno co s tím můžeme dělat".
Psi budou končit v útulcích bez ohledu na rodokmen a ve finále i to kolik původně stáli, to je fakt, bohužel ani to nevyřešíme.
Je fakt, že některá plemena by bez různých chirurgických zákroků (které se nedělají, že ) vlastně nemohla ani normálně žít. Ale na druhou stranu každý máme na psa jiné nároky a požadavky, proto jsem já osobně ráda, že si můžeme vybrat z tolika plemen a kříženců.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:19
- Nahlásit

Já jsem ráda za čistokrevný chov s PP, protože představa, že si koupím malý štěňátko a pak budu čekat, co mi z toho povahově vyroste, mě fakt děsí. Mít doma povahu bígla, pastevce nebo něco podobného, tak si hodím mašli, to by bylo oboustranné mnohaleté utrpení.
Ani všechny vzhledy bych nepřivítala z nadšením, i když to si člověk časem zvykne.

Baysha
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:27
- Nahlásit

LucieS
Ukaž mi plemeno, kde je rtg loktů povinné pro chovnost.
Nemluvím o povinných vyšetřeních, mluvím o chovatelích, kterým jde o zdraví jejich odchovů, a proto dělají spoustu vyšetření i nad rámec toho, co je povinné. A kteří jedou krýt 600 km kvůli tomu, že zrovna tenhle plemeník dává mimo jiné čisté lokty. Z takového chovu mám štěně - vím, že mi to zdraví nezaručí, ale pravděpodobnost je přeci jen mnohem vyšší.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:27
- Nahlásit

Maya
No a především jde o to, že spousta lidí není schopna zvládnou např. povahu pastevce a ani nechce. Mám doma tři PP psy, který nikdy nebudou chovný pro exteriérový problém, ok nechovám na nich, ale to neznamená, že je mám míň ráda, než šampiony nebo nadějné mladé. Totéž platí o psech s PP a bez PP.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:29
- Nahlásit

Eldoguero
Psi nekončí v útulku bez ohledu na rodokmen. Psi v útulku jsou v drtivé většině vořeši, pak kříženci, pak jen poměrně malé procento těch, kteří vypadají jako rasa něčeho (většinou asi NO) a jen několik málo kousků s rodokmenem. Několik málo!

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:33
- Nahlásit

[b]Baysha[/b]
Nechci vám brát iluze, ale to vám fakt nikdo nezaručí, jestli dal u dvou třech vrhů čisté lokty, kde máte jistotu, že s tou či onou fenou to nebudou čtyřky. To už vůbec nemluvím o době rentgenování, ideálně kdy je psu přesně rok, což musí, ať se mu tam neobjeví artritické změny, které tam bude mít na roce a půl, že. O někdy dost podivném vyhodnocování u jistých veterinářů jistých chovek ani nemluvě. Bohužel dědičnost dysplazie ještě není dobře prozkoumána, ví se jen, že není ovlivněn pouze jedním genem a předpokládá se, že se dědí zejména "ob generaci", ale všechno je pouze teorie. Protože nemůžete věřit, že ten který pes (chovatel) má rentgeny skutečně objektivní.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:35
- Nahlásit

Vlčáčková
jen několik málo kousků s rodokmenem
A ty nebudeme počítat, páč jich je málo a tak o nich radši nebudem ani mluvit

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:37 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Eldoguero
Nikoliv. Jen říkám, že tam končí v minimálním počtu případů, a taky jsou zpravidla hned pryč. Psi s PP v útulcích nejsou ani zdaleka hlavním problémem.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:40
- Nahlásit

Psíček
Meleš z cesty jako vždy. Zkus si to přečíst znova a zkus to taky pochopit.

Baysha
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:40
- Nahlásit

Eldoguero
Zrovna tenhle dal čisté lokty tuším u 30 vrhů, teď se mi to nechce hledat tedy čisté - DLK u cca 5% potomků, což ve srovnání s průměrnými skoro 30% je myslím dost dobrý Němci jsou v otázce zdraví chovu daleko, daleko před námi, takže je otázka tří kliknutí si toto na webu německého retrívr klubu vyhledat. Jasně, teď je otázka, jestli je dobře, že jeden pes nakryl půlku Evropy, ale co už...
Na mojí chovatelce se mi hlavně líbí, že když jí v prvním vrhu vyskočily tři dysplázky, tak je všechny zveřejnila. Což nemusela, ti psi neměli oficiální vyhodnocení, mohla je prohlásit za nerentgenované a mít krásný vrh se sedmi vyhodnocenými nuláky, jak se to běžně dělá.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 12:25
- Nahlásit

Psíček
To, jo ty jsi ráda. Stejně tak ej rád, ten co si pořídí hezkou fenečku na sex a stejně tak je rád ten, co si pořídí pořádnýho pitbula na zápasy.

Otázka, je jak moc jsou z toho rádi ti psi ...

Pochopitelně, ale i to je přece jen a jen o lidech

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 12:45
- Nahlásit

Baysha
Slušný výsledek, jen abyste za chvíli měli čím krýt V německu jsou ovšem na posuzování měkčí než u nás. Např u NO se DKK do 2/2 vůbec neřeší, psi do dvojek ´jsou stejně pohybliví jako ti negativní, něco na tom je, ovšem už bych asi 2/2 nespojovala s fenou 2/2 a naopak. Pokud se k tomu ovšem přidá spondyloza, silná aritmie atd. je vymalováno a pes může být klidně i negativní. S DLK je to horší, tam bývají klinické příznaky výraznější. Chtěla jsem tím říci, že dědičnost DKK není ještě úplně prozkoumána, takže těžko říct jak velká ta šance na neg. štěně vlastně je.

Baysha
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 12:55 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit

Eldoguero
No já krytí naštěstí řešit nebudu, Baysha je jednak exteriérově nestandardní a navíc není ani plnochrupá, takže štěňátka nepřipadají v úvahu Ale máš pravdu, bylo by nejspíš dost těžké najít krycího psa vyhovujícího zdravím a povahou a ještě k tomu nepříbuzného...
Nevím, jak u NO, ale u retrívrů se posuzování DKK a DLK v Německu v podstatě shoduje s naším. Co se týče chovu, tak u retrívrů se dvojkový pes může spojit jen s negativní fenou (a naopak), tedy v podstatě tak, jak píšeš. Jestli je to příliš měkké - těžko říct, ideální pes se nenajde nikdy, vždycky je potřeba v něčem slevit, pro někoho jsou přijatelné dvojkové kyčle, pro jiného jsou naprosto nepřípustné a třeba naopak nebude vyžadovat špičkový exteriér - vždycky je to kompromis.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 13:14
- Nahlásit

Baysha
Ano, s tím souhlasím. Některé kluby mají povinnost spojovat fenu s pozitivní DKK jen se psem neg. apod., některé kluby to nechávají na chovatelích. Ideál je utopie, ale v rámci plemene by se chovatelé měli snažit k ideálu přiblížit. Pokud má pes nějakou těžkou vadu, kterou však třeba klub nezmiňuje, např. povahovou, neměl by být použit v chovu, ale neznám moc lidí, kteří by se podle toho řídili... Bohužel někdy se i při sebevětší snaže spojení nemusí podařit a dva kvalitní zdraví jedinci mohou mít potomstvo, které má k ideálu daleko. Všechno je jen předpoklad dokud nejsou štěňata na světě a vlastně dokud nejsou dospělí.

Baysha
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 13:19
- Nahlásit

Eldoguero
No pokud by člověk hledal krycího psa co nejvíc se blížícího ideálu, tak jsme zase zpátky u té situace, kdy jeden pes nakryje celou Evropu. Takže i v tomto je myslím kompromis nutný
A jasně, bavíme se o předpokladech a pravděpodobnostech, všichni víme, že u živého tvora žádná stoprocentní záruka neexistuje.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 13:33
- Nahlásit

Baysha
No pokud by člověk hledal krycího psa co nejvíc se blížícího ideálu, tak jsme zase zpátky u té situace, kdy jeden pes nakryje celou Evropu. Takže i v tomto je myslím kompromis nutný ¨
Přesně tak, potřeba je jen dodržovat základní pravidla chovatelství. Nekrýt malou fenu obřím psem, nespojovat dvě stejné vady atd.

Pitbulik
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:19
- Nahlásit

a este k tim psikom z utulku a tak... no najprv som o tom rozmislal ale vobec sa mi to nepaci preto neviem akym sposobom sa tam dostali newiem o ich majiteloch nic ci neboli nejaky tirany ale ci ich predkovia nemali nejake vazne zdravotne problemy

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:27
- Nahlásit

Pitbulik

ale tu zdravotní stránku nevíš ani u bezpapíráků a ani si podle "rodného listu" nic nezjistíš, protože ho nemáš...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání