| Autor |
Zpráva |
Pitbulik
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 15:46
- Nahlásit
dobry den Vsade sa docitam ze pitbul potrebuje dominantneho a skuseneho majitela a ja by som si chcel kupit pitbula velmi sa mi paci je to nadherne zviera. Zatial som nemal psa takze som zaciatocnik vela o psoch citavam a viem ako ho cvicit. Mal som uz skusenosti zo psom ale len take...! Mam aj vhodne prostredie pre psa byvam na dome s velkou zahradou a tak by som sa chcel opitat ze ci by som ho nemal kupovat a preco a ci by som ho zvladal.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 16:28
- Nahlásit
To musíte vědět vy sám jestli jste schopný zvládnout psa s velikou osobností jako je pit. V zásadě není důležité jestli jste už někdy psa měl nebo ne, ale to jak se vůči němu budete chovat. Spousta lidí vám pita nedoporučí, mnoho zase ano. Konečné rozhodnutí je stejně na vás. Každopádně je vhodné s takovým psem "něco dělat", prostě dát mu nějaké zaměstnání. Doporučila bych návštěvu cvičáku, kde by vám i s výchovou a výcvikem měli poradit. Taktéž chovatel od kterého si budete psa brát, měl by vám dát alespoň základní informace a even. být nápomocen pokud budete potřebovat.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 16:37
- Nahlásit
Pitbulik
Odpověz si na pár otázek:
Proč právě pitbull? Jen kvůli vzhledu? Proč ne třeba podobný staford?
Znáš dostatečně jejich povahu? Jsi schopný zabezpečit psa tak, aby neublížil např. jinému psovi? Jsi ochotný mu tolerovat to, že nebude nejspíš s každým psem na potkání kamarád?
Taky je potřeba uvědomit si přístup ostatních lidí v okolí vůči tomuto plemeni. Často jsou majitelé bull plemen okolím diskriminovaní...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 17:03
- Nahlásit
Psíček
A co vy dámy? Jak si představujete pitbulla? Co to je?
Tak např. podle TV Nova je pitbul cokoliv od argentinské dogy až po křížence staforda s jezevčíkem....
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 17:43
- Nahlásit
Tak např. podle TV Nova je pitbul cokoliv od argentinské dogy až po křížence staforda s jezevčíkem....
No ale základní předpoklad je agresivita vůči komukoliv a čemukoliv, zejména pak nevinným za nic nemohoucím majitelům
|
Pitbulik
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:16
- Nahlásit
ne nechcem zapasit prave je ten problem ze ako pocujete zacina sa cim dalej tim viacej vykradat kazdy den o tom pocujete a ja mam velky dom a zahradu a tak sa trosku bojim to je ten jeden za najhlavnejsich dôvodou. jednoducho vyberal som plemeno vhodne na strazenie a a stich vsetkych plemen sa mi zdal najrozumnejsi pitbul. A docital som sa ze je to velmi odvazny pes a hlavne ze je verny svojmu panovy to ma na nom najviac zaujalo viem co dokaze ale... jednoducho akosi si mi paci z neznameho dôvodu
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:24
- Nahlásit
Pitbulik
No a co děláš? Žiješ "sportovně"? Protože jestli jsi zvyklej se normálně válet nebo se jinak flákat, tak tohle vemeno bych ti nedoporučila. Pokud jsi aktivní člověk, tak je jednodušší k sobě přibrat parťáka v podobě psa a ne si myslet, že pes mě donutí "něco dělat", většinou nedonutí
Pit potřebuje práci a sport, jasně, můžeš ho šoupnout na zahradu, když už jsi jí dvakrát zmínil... ale!
Doufám, že sem něco napíše Mucholabka
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:30
- Nahlásit
Pitbulik
Na hlídání bych doporučila alarm a kamery. Nemyslím si, že existuje pes, který Ti ohlídá barák běháním po zahradě.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:31
- Nahlásit
Pitbulik
No jestli koukáš jen na vzhled.. Hlídačů je spousta a že je věrný pánovi píšou snad o každým plemeni. Záleží jestli se tomu psovi budeš věnovat - opravdu věnovat.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:31
- Nahlásit
Vlčáčková
Na hlídání bych doporučila alarm a kamery. Nemyslím si, že existuje pes, který Ti ohlídá barák běháním po zahradě.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:38 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
PsíčekA co vy dámy? Jak si představujete pitbulla? Co to je?Je to prosím pěkně nejlepší mazel,velmi vhodný ohřívač do postele,bezva kámoš soucitný na depky,dosti nekamarádský na psy a tvrdohlavě odporující zvíře co se výcviku tejče páč má vždycky zhola odlyšný názor na daný cvik a zajisté si ho upraví po svém je ochotný pro vás zemřít a vzápětí vás ujistí o své naprosté soběstačnosti páč prapředci si museli v ringu poradit samy a ihned a nespoléhat se na páníka páč by bylo po nich,no a jinak je to jak pravil klasik-SVALY Z OCELI SRDCE ZE ZLATA Nu a ted mě ukamenujta http://kapbt.cz/zpravodaj/ tady maj stránky milé i nemilé.
|
Pitbulik
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:40
- Nahlásit
no na ty kamery to je takze ze sused mal aj alarm a cely barak mu vycistili a nejsem nejaky povalac sem aktivny clovek rad jezdim na koli takze o to byl nebil problem a je tes pravda ze je vicej hlidacich psu ale ja chcem kratkosrsteho lebo ja by sem ho chcel do vnutra ne na zahradu a nevim si predstavit nemeckeho ovcaka v baraku
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:42
- Nahlásit
danajasa
A tak já s tebou v celku souhlasím, jenom se mi prostě příčí ho bezhlavě doporučovat, protože nezodpovědnejch dementních čuráků je fakt strašně moc a jenom kvůli nim tohle plemeno dost utrpělo nejen na pověsti a vůbec...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:44
- Nahlásit
PitbulikOhledne chlupů vás musím varovati,páč pitbulí chlup je jak jehla zapíchne se a deset let nejde odstranit ovčákové srsti dou uklízet daleko lépe znám spoustu vnitřních ovčáků a jest to brnkačka o proti jehelníčku v koberci
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:45
- Nahlásit
Pitbulik
nevim si predstavit nemeckeho ovcaka v baraku
no, tak jestli jsem přijde davítková... a já mam v baráku 3 chlupatý psy a Biluška od vedle asi 16 psů nebo kolik jich zrovna má Ale tim samože neříkám, aby sis pořídil NOčko ))
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:47
- Nahlásit
danajasa
jehelníčku v koberci
To je teda fakt, už nikdy nechci krátkosrtýho psa, Anetiny chlupy jsou příšerný a nejdou z ničeho vyluxovat ani setřít, sou zapíchaný na věky
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:53
- Nahlásit
Pitbulik
Kdyby tam měl soused kromě alarmu ještě psa, tak by měl barák vyčištěný taky a co je horší, měl by zabitého psa.
Když si zloději vytipují barák k vykradení, vědí proč. A pes je nezastaví.
Spíš stojí za zamyšlení, co bylo špatně se sousedovým alarmem, když nepomohl - lhostejní sousedi, porucha, levné zboží, které nic neumí ... A taky proč si někdo vytipnul souseda? Chlubil se v hospodě, co má?, měl předtím na opravě firmu s Ukrajinci?, atd.
Pes podle mě zažene tak maximálně bezdomovce, který by měl zálusk na králíka nebo slepici. Ostatní, kteří půjdou po věcech ve větší hodnotě, se na psa připraví a vypořádají se s ním.
Je to jen můj názor. Možná se pletu. Ale kdybych já od svých tří raťafáků vyžadovala hlídání, tak je jako první naučím to, aby se v případě dobývání se zlodějů do baráku rychle schovali a vytočili číslo mého mobilu...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:55
- Nahlásit
Pitbulik
když se musíš ptát zda pořídit, či nepořídit, zda ho zvládneš nebo ne, tak za mě ne nekupuj si ho, nejsi si jistý sám sebou a to není dobré pro pořízení takového psa jako je pitbul, neříkám, že je agresivní nebo zlý, ale je to pes, který vyžaduje rozvážné a důsledné chování svého majitele, to tedy každý pes, ale myslím, že u pitbula je to ještě důležitější. Je to jen můj osobní názor.
|
Pitbulik
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:59
- Nahlásit
môj ujo mal tiez fenku pitbula vôbec mi nepripadala ako nejaky zabijak bola klidna uplne perfektny pes nikdy snou nemal problem ze by utiekla a nekoho pokusala a dufam ze snad sa nic take nestane ze mi vykradnu dom a este ktomu zabiju psa
No velmi vam dakujem za vas nazor
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 19:16
- Nahlásit
Pitbulikvelice me rozhodi a to tu nemusi bejt davidkova,jak nekdo napise,ze ovcak do bytu ne!!!jak pise lucka,jako po mojich psech uklizeni je fakt brnkacka,mela jsem tu pul roku stafordku a ty chlupy jsou tu zapichany jeste dnes a to mam vykonny vysavac,druha vec je ta,pokud si nejste pane jisty,tak bych vam nedoporucila osobne zadneho psa,pes tohle dokonale vyciti!!!
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 19:17
- Nahlásit
kejtlin
To jsi vystihla krásně souhlas!
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 19:35
- Nahlásit
Jestli je pitbul na hlídání vhodný povahou, to posoudit nedokážu. Ale jsem přesvědčená, že takto krátkosrstý pes není vhodný k pobytu venku v mrazu.
Leda by hlídal uvnitř v baráku, což si ale v praxi nedokážu představit.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 19:43
- Nahlásit
Psíček
Dyť ani nikdo neví, co to je
To větší žluté je prosím pěkně pitbul a to menší žluté jest potkán Už mlčím jo
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 19:46
- Nahlásit
Vlčáčková
Nemyslím si, že existuje pes, který Ti ohlídá barák běháním po zahradě.
Si tedy dovolím oponovat paní kolegyně. Bych chtěla vidět blázna, který by vlezl např do našeho baráku . I když jak tak nad tím přemýšlím tak to opravuji - chtěla bych vidět to, co by z něho zbylo
Ale stačí i ten jeden pes. I kdyby to měl být mrňavý jorkšír. 95% zlodějů to odradí. Je to zbytečná komplikace. Proč by si přidávali práci s likvidováním psa když můžou vykrást jiný barák o ulici vedle bez psů?
Leda v případě, že nejdou krást plazmovku a zlaté náušnice, ale jdou pro tajné výzkumné dokumenty NASA se budou štvát s tím, aby napřed zabili picbula. Pochybuju, že je to případ Pitbulíka
Lucie Kratochvílová
a Biluška od vedle asi 16 psů nebo kolik jich zrovna má
Jenom patnáct paní
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 20:13 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Biluška
Dovolím si tvrdit, že jsi asi nikdy nic neslyšela o jedu a střelných zbraních...
Kdo si vytipne barák ke kompletnímu vykradení, pro toho bude pes drobnou komplikací. Možná drobnější než bezpečnostní zámek.3
I zde byl vykraden dům a pes umlácen a zabalen do koberce. Osobně si dovedu představit, že projdu i přes tu mrchu kousavou, kterou má soused.
Ovšem uznávám, že projít přes 15 psů by už nebylo až tak jednoduché ... Takže doporučuji picbullíkovi 15 picbulů, ovšem nevím, jestli se mu tito nepovraždí mezi sebou dřív, než dorazí zloději.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 20:23
- Nahlásit
Vlčáčková
Nejlepší bude divočák s chovky Hanibala Lectra.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 20:28
- Nahlásit
danajasa
Ještě třeba grizly. Ten se akorát zdravě naprdne, když ho někdo postřelí něčím menším než samopalem, a bude ještě víc bránit. Ještě byl dobrej Golem, ale od té doby, co se ztratil "šémhámfóráš", už to není ono.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 20:29
- Nahlásit
Pitbulik
Pitbull není pes hlídací. Kolem plotu se bude vztekat, ale pokud to bude Pitbull, u branky zloděje přivítá a poskáče ho a ukáže kde jsou schované cennosti. Pokud chceš psa na hlídání, doporučím německého ovčáka nebo nějakého pastevce, kterého plánuji k baráku aby hlídal moje pitbully. Pitbull je pes atlet především potřebující vybití společnou aktivitou s majitelem, ale na zahradě se bude nudit, kousat věci a zabíjet zvířata, pokud nebude mít vedení. Potřebuje důsledného člověka, ale nesnese bití, o tom to není.
CO si představuješ pod takovým slovem pitbull? Podle toho co jsi popsal jsou vhodnější plemena pro tebe, ale neznamená to ani že ho nemůžeš mít, je to všestranný pes který by měl vynikat především láskou k člověku.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 20:31
- Nahlásit
Kolik plánuješ investovat do pořízení pitbulla? Víš kde se takový pes pořizuje?
|
Pitbulik
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 20:42
- Nahlásit
no vite co ja sa zrovna prestahuju do vojnskej zakladne a nestehuju k sebe celu ZOO ! a este si zajednam par bodyguardu a je!! pred barak minove pole Do baraku veskreu moznu vybavu a na strechu par odstrelovacu to by mohlo stacit ne?
|